Tartışmaların yoğun olduğu dönemde hamile olduğumu öğrendim

Ben öyle anlamadım yazdıklarınızdan esas sorun aldatılmanız bence ama onu konunuzun başında göremedim kabul ettiğinizi düşündüm. Gittikten sonra nasıl öğrendiniz? Hem suçlu hem güçlü desenize adam özür dileyeceğine dırdır etme diyor.
Şans eseri oldu. Bilgisayarımda onun sosyal medyası açıktı.

Eğer kürtaj olma yönünde bir karar verirseniz eşinizle konuşmanızı öneririm. Şu an imza vermeyeceğini düşünüyorsunuz ama kendisi hafta sonu babası olacak sorumluluğa bile sahip değil. Kendini tanıyorsa bu sorumluluğu zaten almak istemeyeceği için gayet gönüllü olarak imza verebilir.

Boşanmak istiyorsa bebek konusunda nasıl bir aksiyon almayı düşünüyormuş beyefendi?
Bunu konuşun boşanacaksanız bence hiç düşünmeyin direkt olarak aldırma konusunda imza vermesini isteyin.
Ama tabii yine de siz bilirsiniz.
Ne bileyim adam başkasıyla birlikte olmak isteğini yazmış arkadaşına problemleriniz var boşanmak istiyor o zaman çocuk neden?

Eğer kürtaj olma yönünde bir karar verirseniz eşinizle konuşmanızı öneririm. Şu an imza vermeyeceğini düşünüyorsunuz ama kendisi hafta sonu babası olacak sorumluluğa bile sahip değil. Kendini tanıyorsa bu sorumluluğu zaten almak istemeyeceği için gayet gönüllü olarak imza verebilir.
Benim üzerime düşen şey şüphelendiğimde ertesi gün hapı almaktı. Ama yapamadım. Daha önce 2 kere kullandım bu haptan. Etkileri benim üzerimde hoş değildi. Hem hapı kullanmaktan korktum hem de bebeği ister istemez daha ilk günden sahiplendim. Biliyorum, tutarsız gelebilir. Beni düşünmeden kendi kendine karar verip bebek yapmaya çalışan adam, neden beni düşünüp bana iyilik yapsın ki? Benim hatam, bu adamın kararlarıma saygı duymamasına rağmen yanında kalmamdı.

Tahmin ettiğim gibi oldu

Duygu durumunuz çok karmaşık. O yüzden kararlarınızı tutarlılık yönünden değerlendirip bir de bu sebeple kendinize yüklenmeyin. Duygusal durumlarda çoğumuz doğru kararları vermekte zorlanıyoruz. Yalnız değilsiniz. Umarım kendiniz için en doğru yoku seçersiniz.

Duygu durumunuz çok karmaşık. O yüzden kararlarınızı tutarlılık yönünden değerlendirip bir de bu sebeple kendinize yüklenmeyin. Duygusal durumlarda çoğumuz doğru kararları vermekte zorlanıyoruz. Yalnız değilsiniz. Umarım kendiniz için en doğru yoku seçersiniz.
Ama ne yapacağımı bilmiyorum.

Aksine sizin yorumunuz bana çok iyi geldi asla çocuk aramızı düzeltir mi diye düşünmedim. Ama olan çocuğu da aldırmak gibi bir düşüncem yok. Kendi başımın çaresine kendim bakmam lazım. Ben aslında eşim konusunda değil hayatın bana getirdikleri konusunda biraz da o açıdan yardım almak istedim. Eşimin ve ailesinin ne olduğu belli, yapabileceğim bir şey yok
İyi geldiyse sevindim ama cocuk sahibi olmak güzel olsa da bu yükü tek başına omuzlamak , ve ilerisini taşımak kolay olmayabilir. Herkes evlenip boşanabilir siz ilk değil son da olmayacaksınız. Belkide doğru zamanda doğru bir adamdan cocuğunuz olabilir. Hayat bu ne olucağı hiç belli olmaz. Eşiniz cocuk için değişmez , ailesi de değişmez içinde haset taşıyanların hepsini baş başa bırakıp Allaha havaale etmekden daha güzel bir çözüm ben hayatım boyunca görmedim. Çünkü Allahın terazisi düzdür.

Kürtaja karşı olmanız dini olaraksa diyanet bunun için fetva veriyor kalbi oluşmadan kürtaj caiz diye biliyorum arayıp sorun.
Diyanet kendi kafasına göre fetva veriyor. Diyanet neyi doğru söylüyor ki bunu da doğru söylesin. Cenin ana rahmine düştüğü andan itibaren (sağlık sorunu yoksa) cinayet hükmündedir. Dinen bu böyledir.

Diyanet kendi kafasına göre fetva veriyor. Diyanet neyi doğru söylüyor ki bunu da doğru söylesin. Cenin ana rahmine düştüğü andan itibaren (sağlık sorunu yoksa) cinayet hükmündedir. Dinen bu böyledir.
Kimden aldınız bu fetvayı yani neye dayanarak söylüyorsunuz kalbi atmadan caiz diyor çoğu alim kendimiz fetva veremeyiz ki evet diyanet çoğunda genişlik yapıyor ama diyanet dışında bu fetvayi verenler var. Doğrudur demiyorum sadece söyledim

Kimden aldınız bu fetvayı yani neye dayanarak söylüyorsunuz kalbi atmadan caiz diyor çoğu alim kendimiz fetva veremeyiz ki evet diyanet çoğunda genişlik yapıyor ama diyanet dışında bu fetvayi verenler var. Doğrudur demiyorum sadece söyledim
Ben kimseden fetva almadım. Kalbi atmadan caiz nasıl oluyor? Kur'an 'da kesin katı bir şekilde bunun üzerine ayet var. Neye göre karar veriliyor? Ana rahmine düşen çocuğun ruhu da oluyor. Sadece fiziksel olarak nasıl bakabilirsiniz olaya? ( Çok mücbir sebep olmadıkça yani çocuk sağlık sorunu ile yaşamaz) O zaman olur. Çocuk oluştu diyelim. Kalbi de attı. Ama ağır engelli. (Dogsa da yaşamaz yani gibi) Ya da annesinin yaşamını tehlikeye atıyor. Kalbi atıyor diye durduracaklar mi? Çünkü fiziksel durum belli aydan sonra belli oluyor.
Doğrudur diye demiyorsunuz ama buraya bu bilgiyi yazarak yanlış yönlendirme yapmayın. Ayrıca ben caiz diyeni de hiç duymadım. Kimin alimi imiş bu?

Ben kimseden fetva almadım. Kalbi atmadan caiz nasıl oluyor? Kur'an 'da kesin katı bir şekilde bunun üzerine ayet var. Neye göre karar veriliyor? Ana rahmine düşen çocuğun ruhu da oluyor. Sadece fiziksel olarak nasıl bakabilirsiniz olaya? ( Çok mücbir sebep olmadıkça yani çocuk sağlık sorunu ile yaşamaz) O zaman olur. Çocuk oluştu diyelim. Kalbi de attı. Ama ağır engelli. (Dogsa da yaşamaz yani gibi) Ya da annesinin yaşamını tehlikeye atıyor. Kalbi atıyor diye durduracaklar mi? Çünkü fiziksel durum belli aydan sonra belli oluyor.
Doğrudur diye demiyorsunuz ama buraya bu bilgiyi yazarak yanlış yönlendirme yapmayın. Ayrıca ben caiz diyeni de hiç duymadım. Kimin alimi imiş bu?
Hanımefendi caiz diyeni duymadım diyorsunuz ama araştırdınız mı detaylıca hangi fıkıh âlimlerinin kitabı var yanınızda bakabilirsiniz bir kaçına isim vermek istemiyorum burda hoca alim ismi vermiyorum sadece caiz diyorlar dedim ben aldır demedim arkadaşa lütfen kavga edeceğimiz birşey yok burda.

Back
X