tasarruf yapayım derken hatamı yapıyorum

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
arkadaşlar. ben eşimle dışarda yemek yemeyım boşuna para gıtmesın dıye tasarruf edıyorum evde yemek yapıyorum.
ama eşim gunde 2 kere dışarda yemek yiyor akşamda nargıle cafeye gıdıyor.
erkek kardeşiyle erkek arkadaşlarıyla ve hesabı eşim ödüyor. arabada eşimin arabası oh
gıttıgı yerde uzak yer. tum paraları harcıyor.
kendımı cok salak hıssedıyorum.
bız kadınlar bundanmı kaybedıyoruz acaba?
tasarruf ederek onların önünümü açıyoruz tecrubelı bayanlar cvp yazsın?
sızce bendemı savurgan olmalıyım böyle?

yemeyenin malını yerler diye bir söz var bilir misin? çok tasarruf yapma ben zamanında bu hatayı yaptım şimdi saldım çayıra mevlam kayıra her şey tıkırında bari ben yiyorum geziyorum ohh sefam olsun :)

yemeyenin malını yerler diye bir söz var bilir misin? çok tasarruf yapma ben zamanında bu hatayı yaptım şimdi saldım çayıra mevlam kayıra her şey tıkırında bari ben yiyorum geziyorum ohh sefam olsun :)

bugun sarma borek yaptım eşim geldı ben dısarda yedım dedı sonrada nargıleye gıttı
bende canım balık cektıgı halde paramız gıtmesın dıye vazgecmıstım sımdı cok sinirlendım bu duruma

evde 2 kaşığın varsa 1 ni kıracaksın
eşin 5 lira kazanıyorsa 6 lira harcayacaksın ki
ne eşin sağa sola gidecek
ne de sen kendini saf yerine koyucaksın

bunu bana bir teyze dedi gecen
ne derece doğru bilemem

bugun sarma borek yaptım eşim geldı ben dısarda yedım dedı sonrada nargıleye gıttı
bende canım balık cektıgı halde paramız gıtmesın dıye vazgecmıstım sımdı cok sinirlendım bu duruma

ben tasarruftan önce nargiliye gitmesine takılırdım

sanırım sürekli gidiyor :26:

Savurgan olun demiyorum,ama o kadar da kasmayın kendinizi.Eşiniz etrafına yedireceğine size yedirir ,siz kıstıkça o dışarı yönelmiş.O para harcanıyor en azından siz de keyfini çıkarın.

Sadece sizin tasarruf etmenize olmaz bu is
Eğer bir köşeye para atabiliyorsanız kendi adınıza bu iyi
Ama esimin parası gitmesin dıyorsanız zaten esınız harcıyormuş
Bosuna kendinizi yıpratmayın sizde canınız ne istiyorsa onu yapın
Eminim daha kıymetli olursunuz

Siz para gitmesin diye çekiniyorsunuz,kısıyorsunuz. Ama eşiniz arkadaşlarıyla gittiği yerde hesabı o ödüyor,bir de bunun benzin parası vs.. Madem bunları yapıyor savuruyor paraları,sende keyfine bakıp her istediğini yiyeceksin bu kadar basit. Ablamda böyleydi aynı,şimdi istediği her seyi aldırıyor zaten her turlu harcıyor bari bana alsın yedirsin diyor. Çok da rahatladı..

savurgan erkek-tutumlu kadın..olmaz

o harcıyorsa sende harcayacaksın..dişe diş göze göz..paralar azalınca bi durup düşün bakalım ne oluyor diye?

kadın milletinin olayı bu,sonsuz fedakarlık..erkeklere bi bakın yer gök yarılsa umurlarında değil! paşalar gibi yaşıyorlar.

Son düzenleme:

evde yaptgım yemegın yuzune bıle bakmıyor dısardan yıyor

evde yaptgım yemegın yuzune bıle bakmıyor dısardan yıyor

o zaman sende yemek yapma..çocuk var mı?

eğer yoksa yapma arkadaşım yemek falan..sende eşin gibi kendine yemek ısmarla.neden yapmıyorsun dediğinde de tüm düşüncelerini açıklarsın.sen sustukça o abartmış.

tamam tutumlu olmak güzel şey ama bir yere kadar..neden tek taraflı olsun bu ya?

sana yazık değil mi?hem emek harcıyorsun hem değeri bilinmiyor.

sürekli gidiyor evde yaptığın yemeğin yüzüne bakmıyor :26:

yemeği mi beğenmiyor yoksa evde durmak mı istemiyor

yemegımı begenıyor ama sürekli meshur bır yerı var bunun oraya gıdıyor. orasıda bıraz pahalı bende ıstemıyorum ne gerek var aldığı maaş bellı ama anlamıyor eve gelsın kavga etcem

Eşine bu hakkı verme bence.
Dışarıda yiyeceği zaman en azından sana haber versin.
Ve nargileye yalnız gönderme.Alıştırma yani.
Hamilesin diye hatırlıyorum.Otursun karısının yanında.
Alıştırırsan,yarın öbürgün bebekle seni bırakıp çıkar.

Eşinin bir gününü sen kap mesela:)
Diyelim her cuma dışarıda yiyor...O program yapmadan önce,bu cuma beni yemeğe götür diyebilirsin.

haklısın cok moralım bozuk ama bugun son gelsın kavga etcem

ben benıde gotursun ıstemıyorumkı yemege para vermek yerıne onunla bırıkım yapalım felan ıstıyorum. cunku cok aşırı gıdıyor para

Kavga etme,sitem et.
Biraz duygu sömürüsü yap.Hatta yemeklerimi beğenmiyor musun diyebilirsin:)
Ben senin için özenip yapıyorum,yemeyince üzülüyorum,hem beni yalnız bırakıyorsun vs...

dur sinirlenme hemen..kavga et diye yazmıyoruz ki bunları..biraz açık gözlü ol diye yazıyoruz..

kavga etme,konuş..sakince anlat.kavga etmek çözüm mü? emin ol üzüldüğünle kalırsın.al karşına konuş,üzüldüğünü kırıldığını anlat.

böyle tasarruf olmaz ki sizin tasarruf ettiğinizi o başkalarıyla harcıyor ki bu daha kötü bir durum..buna izin vermeyin alın karşınıza konuşun ama kendinizi de bu kadar sıkmayın aşırıya kaçmadan sizde dışarıda yemeğe gidin yani sonuçta üç günlük dünya biraz keyfinide sürmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…