tasarruf yapayım derken hatamı yapıyorum

ama çok moralım bozuldu.
ben para gıtmesın dıye balık canım cektıgı halde soylemedım o erkek kardesı ve arkadası ıle
savuruyor paraları gıttıgı yerde oyle ucuz yerde degıl demekkı neymiş arkadaş acımayacaksın kımseye

yemegımı begenıyor ama sürekli meshur bır yerı var bunun oraya gıdıyor. orasıda bıraz pahalı bende ıstemıyorum ne gerek var aldığı maaş bellı ama anlamıyor eve gelsın kavga etcem

bunu diyorum işte sorun ev veya para değil sorun eşin evde durmak istemiyor dışarı çıkıyor sürekli yani konuyu para olarak değil de sürekli dışarı çıkıyor diye açman gerekiyordu sanki

hamilesin doğumuna az kaldı neden seni yalnız bırakıp gidiyor ya bişey olsa
otursun evinde bu şekilde alıştırırsan yarın öbür gün bebeğin olunca hiç girmez eve bu sefer sende çıkamayacaksın tek mi gidecek

o yüzden bi çözüm bulman gerekiyor

evet hamıleyım 7 bucuk aylık :)

evden kaçıyor evet ama benden degıl cunku benle 5 gun cıkıyorsa bensız 1 kere cıkıyor.
ama ben cıkınca genelde yemek yedırmıyorum. cunku maasımız belli.
bende ısterım dısarda yemek yemek ama ben paramız bosuna bıtmesın dıye tasarruf yapıyorum demekkı hata yapıyorum :)

erkekler kavgadan birsey ögrenmiyor canım, tatlı dilini kullan, gönlünü okşa
bende de bu aralar benzeri bir durum var ama eşim para biriktirmeyi sever
dısarda arkadaslarıyla geziyor masraf yapmaz, ailesi için biriktirir
ama bende karar aldım yanımda olsun istiyorum gündüz aradım bugün askım hadi beni aksam üstü al carsıyı bir gezelim
tamam dedi
ama kavga etsen inatlasır,erkek huzur vermeyenin yanında mutlu olmuyor malesef,şen şakrak olucan hadi gezelim diycen tamamdır

evet haklısınız..
bundan sonra tavrımı deişcem bakalım ne yapcak.

evet hamıleyım 7 bucuk aylık :)

Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin.
Sen şimdiden eşinin ayağını kes bence.
Yalnız korkuyorum,birşey olur diye endişeleniyorum,beni tek bırakma filan de.

Lütfen kavga çıkarma.Hem kendin de sinirleneceksin,ne gerek var.
Tatlı tatlı,nazlı nazlı sitem edip,eşini yanına çek :)

aminnnn çok tşk ederım

sende de para biriktirmek adına hiç bi moral motivasyon kalmıyo haliyle, o zaman napcaksın, dışarda yemekleri beraber yiceksiniz, giden parayada acımıcaksın

Son düzenleme:

tatlım;
çok samimi söylüyorum; YAPMA YAPMA YAPMA
tasarruf senin gözünde fedakarlık ya, eşininin bundan haberi bile olmayacak çünku bunu algılayacak bir uyarı vs re yok, haberi yok...
sen kendi kendine yaşıyorsun bu sıkıntıyı
evlilliğinin keyfini çıkar, tasarruf iki taraflı olur, tek sen yapıyorsan o tasarruf değil kendine yüklediğin kocaman bir dert olur...

ilk mesjı okuyunca direk annemin değişmez lafı geldi aklıma:
- ne gerek vardı şimdi bu yemeğe bu kadar para vermeye, 1 kilo et alırdık onu bi ay yerdik ya da köfte yapardım size.

sonuç: biz yine arada kardeşlerimle dışarıda yeriz ama annem gelmez.

bunlar biraz da hayatın zevki sonuçta, abartmadan yapılması kimsenin kesesini delmez.

Ben tasarruftan ziyade, ortak hiç bir şey paylaşmamanıza takıldım açıkçası...

Adam evde dogru düzgün yemek yemiyor,
siz evde ugraşıp çabalayıp yemek yapıyorsunuz o yemegi sadece siz yiyorsunuz,
Üstüne haber de vermiyor, gelince yedim diyor...

Akşam da geliyor nagileye gidiyor...

Bu adam evi otel niyetine mi kullanıyor?
Siz ne zaman bir arada vakit geçiriyorsunuz?

Ne kadarlık evlisiniz bilemiyorum ama,
siz olaya tasarruf açısından yaklamışsınız,
ben aile anlamında yaklaşmaya çalıştım...

Garip geldi.

Vallahi yangına körükle gitmek istemem ama eşinizin aklını başına toplamaya ihtiyacı var...

Ayrıca her akşam nagile cafeye gittiğine de emin misiniz?

Son düzenleme:
çok abartma ama ye iç keyfine bak aynı hatanın kıyısından dönenlerdenim yaptım 2 sene benden kötüsü olmadı ama anası har vurdu harman savurdu buna rağmen ona para yollamaya kalktı sakın sende kendine dünyayaı zindan etme boşversene dünyaya birdaha mı geleceksin

savurgan olma, ama çok kasmana da gerek yok. ben de bi ara kendimce tasarruf yapayım demiştim. dışarı çıkıyoruz, para harcıyoruz, hem de benzin masrafı oluyo diye. bi süre çıkmayalım diye düşündüm. eşim yine çıkalım dedi bi gün, ben de yok dedim çıkmayalım masraf oluyo. beyefendinin cevabı; iyi madem, ben ahmet'i arıyım onla görüşeyim artık tasarruf onun tasarrufunda. ben gezmeme bakıyorum

tek taraflı tasarruf olmaz canım.sen yiyemediklerine yanarsın sonra.sana tavsiyem bir borca girin ev kredisi falan olabilir o zaman mecbur ikiniz de tasarruf yaparsınız ya da bireysel emeklilik yaptır.en azından bu gidenlerden senin de yanına kar kalsın.altın günene gir girmesen de girdim de altın yap kendine vs...

ha bunlara yanaşmıyorsa hiçbirşey değişmyorsa e o zaman sen de harca.ablamla eniştemi hatırlattı bu durum bana.eniştem arkadaşlarıyla restorantlara cafelere tatillere (iş kisvesi altında) giderdi habire.ablam ise bir eteği bile 10 yıl giyerdi.hiç bir lüks harcaması yoktu,hatta harcaması yoktu.ne evine ne kendine birşey aldırırdı.sonra ne oldu eniştem işleri iyiyken yedi eğlendi gezdi,ablam evde ondan bundan kıstı.artık yaşlandılar ve ellerindeki tek ev ve tek araba da eniştemin borçlarına gitti.hiç birşeyleri kalmadı emekliliklerinde de bitmeyecek olan borçları dışında.bu sana örnek.

eşin bu kafadaysa bırak tasarrufu falan,
sizin durumunuzda sen biriktiriyorsun, eşin başkalarıyla yiyor:26:
ye, iç keyfine bak

her gun nargile kafeye gitmesi anormal galiba
evde niye oturmuyo bu adam, çocuk olunca onudami gotureceksiniz ? :)

ben tasarruf yapmaya çali$irim ama e$imde benim kafadan Allahtan sorun olmuyor..
haa aylesi soz konuusu olunca i$ degi$iyor , bende degi$tiriyom o zaman i$leri :))

ayrica en sevmedigim $eydir eve tok gelinip haber verilmemesi kii her zaman olursa sava$ çikartirim ama sen yapma , hamilesin :)
$aka bi yana gerçekten saygisizlik yemegin di$arda ( surekli ) yenmesi
hepimiz kadiniz , bigun oncesinden du$unuyoz ne pi$irsem diye, sen o kadar ugra$ kafa patlat ozen yemek yap , beyfendi gelsin yemesinn
hemde luks yerde yesin, yapacak bi$ey yok , onunla deilsen bile ara soyle sana paket yaptirsin
kii benim e$im restoranda çali$iyor para vermiyor ama eve nadir yari tok gelir :) bilir surat asacagimi

Eşin harcıyosa sen kısmayacaksın.

Kıssanda değeri olmuyor bak.
Sende canın istediğini söyle balık istiyorum vs diye.

Ayda yılda bi gidilir okey ama her allahın günü nargileyide bütçe kaldırmaz.

Birbirinizi idare etmeniz lazım.
O harcıyomu sende harca ama dozu kaçırmadan.
Nereye kadar mı ?
Bitene kadar...bitince oturup parasal bi yol çizersiniz kafanızda .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…