tasarruf yapayım derken hatamı yapıyorum

Her konuda olduğu gbi maddi konularda da uyumdan eşitlikten yanayım

O savursun hatta başkalarına yedirsin , ben izleyeyim oh ne ala memleket..

ay inan bak bir ara bzde öleyidk ilk evkendik borcumuz çoktu. borçlar bitene kadar evde sadece çorba yedimizi bilirim. sonra borçlar bitti baktım benimki bir açıldı açıldı. hergün 50 lira harcıyor. çok harcıyosun dedikçe işte şunu bunu yaptım deyip ertesi gün yine harcıyor. bende mal 1-2 lirayı bile saklıyorum. üstelik ben hamileyim. bir süre cebelleştim bunla. baktım hiçç umru değil devam. ölemi dedim evde yemek yapmadım. dedimki hadi canım şunu çekti bunu çekti dedim hergün bişeyler aldım ve yine ona ayrıca başka şeyler aldırdım. ee sonunda ne oldu parası bitti. bigün karşıma geçip kendi kendine aşkım benim hiç param kalmadı dedi. ohh ii oluyo sana dedim. e tabi, bu sıkıntıdan dolayı bir süre maddi olarak zorlandık ama şimdi krş hesabı yapıyor inan buna. sen ne dersen de anlamayacak nasılsa bırak sende harca o da parasız kalsınki 1 müsibet 1000 nasihatten iyidir

O parasını har vuruyorsa sen de önlemini alacaksın. Yine tasarrruf yap ama eline geçen parayı çok harcamış gibi gösterip biriktir. Çok da kasma kendini. Canının istediğini al. Hatta gıcıklığına birkaç pahalı şey al ki canı yansın, anlasın biraz durumu. Yoksa bu erkeklerin çoğu anlamıyor malesef. Kendinden çok taviz verir, karşındakine çok acırsan acınacak hale düşer dövünürsün sonra

7,5 aylık hamileymişsin bir de. Sen üşenmeden yemek yapıyorsun o da sürekli dışarda. Ne ala memleket. Olmaz öyle şey. Sürekli dışarda olması daha büyük sorun bence. Çocuğunuz için birikim yapmanız lazım. Eşinle güzelce konuş bence bunları.

Erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın lafına katılmıyorum ben. Onun kaşığı benim kaşığım demek. Niye kırayım ki? Harcamaları kontrol altına alırım, herkes birbirine hesap verir, kafasına göre dağıtamaz, bu daha iyi değil mi? Erkek geçim derdiyle uğraşsın diye israf mı yapayım? Ben günümü gün edeyim adamın saçları mı beyazlasın?

Son düzenleme:
şimdi ben sana yaşadıklarımı anlatayım.. biz nişanlıyken ortak hesap açtırmıştık paralarımızı oraya yatırıyoduk.. ben herşeyden tasarruf ediyodum eşim de ediyodu genelde hakkını yemiyim şimdi.. ama bi bakıyorum yeğenine cep telefonu almış hem de ucuz falan değil.. bi bakıyorum başka bişey almış.. bi bakıyorum annesinin evinin duvarını yaptırmış yok annesine lcd almış daha benim evimde yok lcd düşün vs. vs.. ben saf saf sıkıyorum kendimi.. nasılsa bankada para var çünkü baya da biriktirmiştik o zamanlar.. neyse bu bana git kendine şunu al diyo ben almıyorum güyya tasarruf yapıyorum yaa neysee. evlendik biz düğünümüzü yaptık en kral şekilde borçlarımızı ödedik hala birikmişimiz vardı baktım benimkinin duracağı yok.. ev alalım dedim aldık evi yüklü de bi kredi çektik baktım benimki kapana kısıldı parasını nasıl tutuyo bi görsen.. üstüne bi de mobilya borcuna soktum benden iyisi yok oohh sefam olsun.. üstüne daha başka şeyler de aldırdım.. her hafta dışarda yemek yer gezer olduk.. hepsini de ödedik Allah'a çok şükür yani ben tasarruf yapmasam da ödeniyomuş bunu anladım aradaki fark başkaları değil ben yiyorum içim rahat eşimle aram da düzeldi başkalarına parasını yedirmiyo diye. şimdi git kendine şunu al diyo hemen atlıyorum alıyorum kartını cart curt çekiyorum o da ödüyo çok mutluyuz valla.. benimki böyle seviyo adamın huyu böyle borç yiğidin kamçısıdır diyen atalarımız boşa konuşmamış yani

Son düzenleme:
Arkadaşım kusura bakma ama senin ki tutumlu olmaktan ziyade cimriliğe kaçıyor biraz.
"Canım balık cekti almadım para gitmesin"
"nargile cafeye gitmiyorum para gitmesin"
para gitmesin diye nefes almayacaksın!!

olmaz öyle şey, biraz eşine ayak uydurmayı öğren, o neden hoşlanıyorsa sen ona uyum sağlayacaksın.Kimi insan cimrilikten nefret eder, belli bi miktar ayırıp gerisini yemeyi tercih eder (misal;ben) neden para kazanıyorsunuz ki?

aynı şeyi ablam yaptı, kışın doğalgazı kısık yakıyordu çok para gitmesin diye, eşi akşam eve gelince 80 dereceye çıkarıyordu inadına.Benim salak ablam sabah donuyodu evde kar edicem diye, akşam eniştem ziyadesiyle boşuna çıkarıyordu ablamın bu tavrını.Yıllarca söyledim yapma böyle eşin harcamayı seviyosa harca diye anlatamadım.Noldu; evliliklerinin 8. yılında eniştemin 1 yıllık bi ilişkisinin olduğunu öğrendik.Kredi kartı dökümlerinden eniştemin ablamı aldattığı kadınla yemeğe gittiği mekanlara baktık, o mekanlarda bi bardak su içmeye benim gücüm yetmez.

Sen yemezsen yiyecek birileri mutlaka bulunur yani.
He illa ki yemek seni cok rahatsız ediyorsa o zaman eşini ev araba gibi bi borca sok, sorumluluk alsın.Oda kıssın biraz.

cnm bnm bende ıste oyle anlattıgın gıbı salak saf ablalardan bırıyım ıste bır lıra ucuz alıcam dıye gezınır dururum.oyle gorduk oyle ogrendık bıtaraf savuruyosa bı taraf tutmalı dendı hep bıze...benım esımde dısarda yemek yemeyı sevmez kısısel harcaması yoktur ama gel gelelım oda elektronık sevdalısı her cıkan seyı almak ıster eskıden dahada ılerı safhadaydı bu alıskanlıgı baktım ben harcama yapmadıkca butcedekı o fazlalıgı adam bı sekılde kapatıyo bırıktırrıp bı kenara koyum demez hıc.kredı kartlarından eve nakıt gelmez aybası bende sımdı kendımı bıraz saldım alıyorum gıyıyorum yıyorum esyalarımı degıstırmeye calısıyorum borcla ugrassın baska seylere yonelecek zamanıda parasıda kalmasınn.sende boyle yap konu sahıbı arkadasım senınkıde sırf rahat bır tıp galıba evde hamıle es o nasıl ıcı cekıyoda dısarda yıyo vıcdanı nasıl rahat edıyo acaba boyle tıpler aılelerı tarafından cok pohpohlanan tıpler olur genelde ha dedıklerı yere han kurulmustur bunların zamanında...

Ben hamile halimle yemek yapacam ohhh kocam beyenmeyip disarda yiyecek benim kocam oyle olsa degil yemek yapmak cayini bile yapmam git onuda yemekten sonra orda ic derim....esim sorumsuzca bir harciyorsa ben 10 harcarimki burnu surtsun aklini basina alsin sen kistikca onunda gozu parayi goruyor...bosuna dememisler yemeyenin malini yerler....benim anneannem yemedi icmedi harcamadi harcadigi kurusun hesabini dedeme yapti dedemi trilyonluk mal sahibi yapti...nemi oldu....dedem onune gelene harmurup savurdu defalarca baska kadinlara yedirdi...evine herseyi hesaplarken disariya hic hesabi olmadi...nenem yemeyi bilmedi....dedemide oyle alistirdi zenginlikte yoklugu cekti....simdide ayrilar....bosuna dememisler erjek milleti para gordumu ya arabasini degistirir yada karisini....hayatta hersey karsiliklidir....o dusunmuyorsa sen hic dusunme....dusunuyorsada sen daha fazla dusun....

Size şöyle söyliyim, her aile gibi bizim de maddi sıkıntılarımız var. Şükür idare etmeye çalışıuyoruz, eşim üstüne başına almaz, ben indirim takip ederim öyle giyime gezmeye büyük paralar vermem. Hatta kendi kıyafetlerimi bile kendim dikerim şu borçlardan bir an önce kurtulalım diye. Eşimin maaşı olduğu gibi borçlara gittiği için hariçten şeyler benim maaşımın kalanıyla karşılanıyor. Ben de artarsa bi taksit fazladan kapatırız diye niyetlendim. Bir kaç aydır kayınvalidemin durumu kötüymüş bizden ara ara bizim için büyük rakamlarda para istiyor. Ben hep bir sonraki maaşımı çekip yolladım kalmadığı için. Bu arada kayınvalidem eşimle boşanmamız için uğraşmıştı yakın zamanda. Hala da görüşmüyoruz. Neyse dedim eşimin annesidir zaten zor durumdaymış. Neyse bu böyle sürdü. Bayramda geldiğinde açtı gözümü sağolsun. Bir ayakkabı aramak için 1 depo yakıtı bitirdi. Sürekli alışveriş yaptı hemde marka yerlerden. Onun ne işi var pazarlarda benim gibi... Ben çalıştığım halde masraf olmasın diye dandik laptopumu tamir ettire ettire kullanırken o buradaki arkadaşlarına hava atmak için de ipad almış kendine dizüstü ve ayrıyeten masaüstü bilgisayarı olduğu halde. Neyse ben sıktıkça o açılacak, dedim ne gereği var? Çıktım bir güzel alışverişimi yaptım hem eşime hem kendime. Eşim alışveriş yapmayı sevmez internetten de yaptım alışveriş bazılarını bilmiyor bile haberi yok kitledim karta İçimden bir yük kalktı. Borçlara borç eklendi ama olsun başkası zaten yemeyecek mi? Paramı yediği halde hala "saygısız gelin" olmayacak mıyım? En azından sinirlerimi yıpratmadım. Baktığımda evet hala bir nevi kardayım

Para harcamak kötü bişey değilki savurgan olmadığı sürece yiyin için gezin yani herşeyden kısarsanız sonuç böyle oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…