Tasinma :( yardima ihtiyacim var

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
kizlar vallahi oturup aglayacagim sanki cok zorlu bir tasinma sureci geciriyorum.

Belki bilenler vardir ama evimden yuruttugum bir e-ticaret isim var evimin bir odasini bu yuzden atolye yapmistim. Ama az buz degil binlerce malzeme var ve tasima sirketleri atolyeyi de goturmeye kalkarsa (bir suru koli) fiyat tam iki kati oluyordu ve biz hem onden goturelim elimizin altindan kalksin hem ona da ayrica masraf etmeyelim dedik esimle aksamdan aksama bir kac koli tasimaya basladik. Ama bu atolyenin tasinma islemi bizim 10 gunumuzu aldi, oraya kurup yerlestirme derken tam 1 aydir resmen telef olduk!

Simdi 2 hafta sonra evi tasitacagiz, ancak benim pilim coktan bitti. Bugun sadece salondaki yemek takimlarini ivir zivirlari kolileyeyim dedim tam 9 koli esya cikti halbuki evimde hic fazla birsey yoktur nasil cikti onca sey anlamadim bende.

Bir de yeni evimizde hala usta isleri var, gunduzleri eve gidip ustalrin basinda durup o arada bir iki cami filan silmeye calaiiyorum aksam gelince koli yapiyorum bi de siparis cikiyo tam bu arada gece sabaha kdar da siparis yetistiriyorum esim zaten cok cok yogun calisan biri isten bu gece 2 geldi sizdi napsin.

Annemler yakinimda oturuyorlar ama annem anca ustalarla eve gittigimde gelip oranin temizligine yardim edebiliyor zaten sabah 9-10 gibi gidiyoruz aksam 8 gibi donuyoruz o saatten sonra 60 yasinda insanlr bana gelip bi de amelelik mi yapacaklar...

Yardim alabilecegim kimse yok. Yetmez gibi ogretmenim 15 gundur hadi evdeydim bi sekilde hallediyordum simdi pazartesi is baslayacak napicam bilmiyorum

Salondaki kolileri hazirladim cok agirlar esim isten gelince kenara istifler ben kaldiramam diyodum ama adam gece 2 de gelip sizinca koliler de evin ortasinda kaldi.

Paikolojim bozuldu, atolyeyi kuralim derken evi bosladim camasirlar birikmis dag gibi utu desen oyle onlarin hepsini bir de temizleyip gotuemek lazim oraya nasil yetisicem bilmiyorum

Evi aldiktan sonra hic hesapta olmayan onbinlira gibi bi ek maaraf cikti, daha da artabilir hatta. O yuzden herseyi yapan bir nakliye firmasina da veremiyorum yeteri kadar borca battik

Cozum bulun diye degil dertlesmek icin yazdim. Cok bunaldim cok...

Allah kolaylik versin. Tasinma isin bitip kendi evine gectiginde (kirada misin bilmiyorum ama) soyle bir koltuga uzanip oohh cekeceksin.
Darisi benim basima insallah tayinim cikarsa ya da ev alabilirsem ayni telastan ben de istiyorum ☺

e ticaret işine bir 10 gün ara verip sadece ev taşımaya yönelebilirsin. kirlileri makineye attığında kolilemeye başlayabilirsin oda oda yapman daha mantıklı.

Allah kolaylik versin. Tasinma isin bitip kendi evine gectiginde (kirada misin bilmiyorum ama) soyle bir koltuga uzanip oohh cekeceksin.
Darisi benim basima insallah tayinim cikarsa ya da ev alabilirsem ayni telastan ben de istiyorum ☺
Suan oturdugum ev de kendi evimdi canim sattim uzerine kredi cekip yeni aldim allah herkese nasip etsin de vala tasinma olayi cok ama cok sikintiliymis hele benim atolye de olunca iyice tuzu biberi oldu

sen önce sakinleştirici bir çay içip güzelce uykunu al. Nasılsa halledilecek o işler önce enerji topla kafanı rahatlat çok bunalmissin

e ticaret işine bir 10 gün ara verip sadece ev taşımaya yönelebilirsin. kirlileri makineye attığında kolilemeye başlayabilirsin oda oda yapman daha mantıklı.
Daha 2 hafta var bu iki haftada illaki yiyecez icecez giyecez o yuzden cok girisemiyorum toplanmaya da. Ama bir iki gunde olacak gibi de degil

E-ticaret isimi son siparisleri kargoladim su an siparis geldiginde once musteriyi arayip bilgilendiriyorum su tarihten once gelmez tasiniyoruz diye ama simdiden pilim bitti allah butun tasinanlara yardim etsin

Amin canım Allah yardımcın olsun. doktora gidip vitamin takviyesi alabilirsin en mantıklısı bu duruyor şuan.

sen önce sakinleştirici bir çay içip güzelce uykunu al. Nasılsa halledilecek o işler önce enerji topla kafanı rahatlat çok bunalmissin
Hehhehehe ev savas alani gibi kolilerin uzerinden atlaya atlaya tuvalete ulasiyorum:) zaten manzara moralimi iyice bozuyor pasiflirayi kafaya mi diksem diyorum:)

Kiyafetleri tam olarak kaldirmaya baslayamiyorsan bir kac ivir zivirla baslayabilirsin. Mesela kitaplar, varsa salondaki cok kullanilmayan ivir zivirlar. Bir de sana tavsiyem eger 2 hafta varsa insaat dokuntusunu almak disinda cok temizlikle ugrasip vucudunu yorma bence cunku tekrar kirlenecek 2 haftada. En son tasinmadan birkac gun once girip bastan aaagi temizlersin ya da temizletirsin.

Aslında kendi arabanızla yaptığınız gidip gelme masrafları, koli masraflarını, yorulma,ağır taşımadan dolayı sakatlanma riskine girene kadar bir şirketle anlaşıp iki günde bitirseymişsiniz, eskisi gibi değil, profesyonel taşıyorlar, herşeyi kendileri paketliyor taşıyor açıyor. Siz kendi arabanızla bedava gitmiyorsunuz sonuçta siz de yakıt ücreti ödüyorsunuz Hem daha kısa sürerdi, hem de bu kadar dağınık ve stresli olmazdı. Hayatı taşınmayla geçmiş , iyi ve kötü çok tecrübesi olan birisi olarak söylüyorum. Bir daha ki sefere işi bilen biriyle anlaşın derim.

Yeni evimiz iki kilometre uzaklikta, ama 4. Kat ve asansor henuz kullanimda degil. Atolyedeki ivir zivirlar bir evin esyasindan cok. Fiyat almaya kalktik binlira fazla fiyat cektiler. Bende hem daha uyguna gelsin hem de atolyenin yerlesmesi uzun surecek bari onunla ev yerlestirme zamaninda ugrasmayayim diye onden tasidim ki sadece oranin yerlesmesi 15 gunumuzu aldi. Evi toplamaya ancak gecicem.

Bizim en buyuk sikintimiz hem evi hem isyerini birlikte tasimak zorunda olmak. Atolyenin o kdar cok ivir ziviri var ki yerlestirmek tasimak kurmak baska basina is. Sadece minnacik bir bolumu icin foto atiyorum:) atolye bir ofis kismi, 2 depo, 2 atolye olmak uzere 5 bolum. Bu sadece atolyelerden biri:)

Tabiki, yardimci olmaya calisirim
Çok teşekkür ederim . Taşınma için önerim eger sirket malzemeleriniz bittiyse ve eve geciyorsaniz baza altları vitrinler mutfakta kullanmadığınız parçaları oncelikli toplayın. Fazla banyo havlularınızı hurclayabilirsiniz . Yazlık ayakkabılar ve ev terlikleri toplanabilir. Kitaplık toplanabilir *şayet varsa) suan aklıma bunlar geldi :)))

:) sikinti su ki benim mecalim kalmadi:)

Rabbim yardim eder ya, insallah:)

:) sikinti su ki benim mecalim kalmadi:)

Rabbim yardim eder ya, insallah:)
Taşınmak gerçekten cok çok zor Rabbim yardımcınız olsun. Biz de ev aldık ve yakında taşınma var insallah . Fakat benim gözüm kesmedi . Yeni evliyim daha 6 ay önce yerleştirdim suan oturduğum evi. Ve suan temizligi dahil yaptırmayı düşünüyorum taşınırken :)

Biz evi alirken tum varimizi yogumuzu koyduk maddi olarak sonra elimizde 2 3 bin anca kalmisti ama ekstra harcamalarimiz cikti ciddi anlamda ( mutfak dolaplarinin yeniden yapilmasi gerekti mal sahibi bazi islerin masrafini bize yikti vs) ve biz on bin kadar borc alip bu islere ucu ucuna yettirdik e hesabimizi ona gore yaptigimiz icin temizlik tasima kismina ayiracagimtutari ne yazikki kendim halletmek durumunda kaldim eger imkaniniz varsa kesinlikle oyle yapin derim insaat temizligi inanilmaz zor oluyor cunku heryer siva boya alci olmus durumda bir elimde spatula diger elimde tiner bir odayi temizlemek 2 gunumu aliyor

Inanın sizi anlayabiliyorum. Suan oturduğum ev sozde 0 dı. Ama gerçekten bizi mahvetti 6 sene beklemiş bir bina düşünün insaat pisligiyle. Yerlerde sürünüp derz temizledigimizi ara hol ve banyo tuvaleti elimizde hortum yikadigimizi biliriz... yeni evde insallah eski ama ici yeni yapılmış bir daire. Boya derdi yok duvar kağıdı fakat mutfak malesef yeniden yapılacak ona bile gözüm korkuyor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…