Tasinma :( yardima ihtiyacim var

Mutfak dolaplari vardi ama ilave yapilmasi gerekiyordu bizimde vardi ama yoktu yani. Onu yaptilar bugun gelip hatta, bugun dolap modulleri takildi. Simdi mermercinin keyfini bekliyoruz gelip mermeri yapsin diye. Sonra dolap kapaklari gelecek takilacak. Ne zaman olursa bakalim bunlar:) hic umutlu degilim ben en az 1 ayi alir yine.... pisligi tesisati ivir ziviri ayri

Bizim de mutfak cok dar. 3+1 ama 2+1 e çevirmeye karar verdim. Fakat acaba amerikan mi yapsam mutfagi ? Dolaplarimiz bizim de yeni yapılmış ama biri ankastre biri bulaşık biri camasir makina yeri alt dolapların sadece çekmece ve ustr davlumbaz gelince de 2 dolap kalıyor buzdolabı da sığmıyor girer ama kapısı açılmaz. Ben country mutfak istediğim için suanki duz dolapları ya balkona ust tarafa monte ettirilip depo yada girişe ayakkabılık yaptırmayı düşünüyorum

kız anacığım sen ne yaptın
oraya kos onu ayrı topla sunu yap bunu yap
bak simdi kolileme işlemi aslında cok kolay
kendine güzel git karton büyük kolıler satın al
bunları temizlik mazemesi satan yerler satıyor
sonra evin bir odasından basla yanınada gazete al bolca
mesela cam esyan salondaki konsol teke tek hızlıca hepsini gazeteye sar sar koli içine üst üste yerleştir dikkatli koliyi bantla üzerinede yaz keceli kalemle salon esyası kırılacak esya diye
al kenara bu sekilde seri olarak biitir biz eşimle 2 saatete bitirdik dümdüz yaptık odayaı sonra halısını sar bagla kenara konun bir koltuklarını bırak dımdızlak kapyı ort cık
sonra mutfagı aynı sekilde sar koy yerlestir iki tabak iki bardakcatal kasık bırak bir küçük tenecere
genelini koy hazırla
sonra kıyafetleri galoslara koy koy askılarıyla kutunun içine yerleştirin
havlularını küçük hurclara bornozlarını aynı kutula
sonra yatak ve yorganlarını hurcla iste su her yerin halısını sar kenara istifle
bitti
sonra bir tasıma sirketi sehiriçi nakiye hem söküp heme takandan cagırın tasıtın biz elimizi sürmedik
koydular taktılar biz yerlestirdik
bir günde ev düpdüzgün ortaya cıktı
öteki gün misafir bile cagırsaam yerleşmiş vaziyetteydi düşün ablam ve annem diger evde yerleştirirken yardım etti ama
sende öyle yap
gencsizi cabalayın ve kendi evine geçiyorsun ne güzel güle güle oturun
allah bizede nasip etsin yüce rabbim hazinesinde cok var

bide o evi temizlemek en zorudur
her yere insaat pisliği alçı
ben evlendiğimden beri hep 0 evde oturdum her evimi temizlik sirketine
temizlettim teretmiz girdim
ama tasımacılar gireken batırıyor yerleri tekrar sildim
sende yap yavas yavas canım allah kolaylık versin
tasınmak elbetteki cok zor bir iş
ama güzeli suki senin artık o ev bir daha cıkmayacaksın
ve o yorucu günleri güzel caylarını yudumlarken o güzel evinde pastanı yerken anacaksın
hayatında basarılar kolaylıklar dilerim seni begeniyorum az cok takip ettim yanlıs hatırlamıyorsam
su evim evim güzel evimdki bayansın degilmi
evin cokkkkkk güzeldi takdir ettim seni

ev taşıma olayı cok zor gibi gorunuyor ama aslında cokta kafanızda buyutmeyin.bende eşimin tayini cıktı baska bir şehirde ev tuttuk.iki hafta sonra tasınacagız diye dusunurken aniden gitmemiz gerekti.iki aylık bebegim vardı ve bulundugum sehirde hic kimse yoktu yardım edecek.bir gun sabah erkenden kalktım once butun yatak odasındaki eşyaları yazlık kışlık diye ayırıp kolilere koydum bu cok işime yaradı.kolilerin uzerine renkli kalemle ne oldugunu yazdım ki acınca zorlanmıyayım.sonra mutfaga gectim aynı şekilde herseyi koliledim.butun evi toplamak bi gunumu aldı.sabahladım ama bitti cok sukur.bide benim kucuk bebegimde vardı yoksa daha rahat yapardım.cok gozunuzde buyutmeyin kafaya takınca daha zor oluyo emin olun

Giysiler hurca kitap vs varsa koliye

9 koli tabak çanak ne ola ki daha mutfağı toplamamışsın

Benim tüm evim o kadar etmez

Gereksizleri boşuna taşıma

Usta olan evde boşuna Zaman öldürme

Adamlar gidince boş ev bir günde temizlenir ki ne olacak

Orada iki kişi neden beklediniz tatilde

Evimi usta ile yalnız bırakmam diyorsanız biriniz bekleseydiniz

Ben hamile iken eşim tüm evi iki günde toplayıp taşımıştı

Bizim kütüphanemiz vs biraz kolilemek zor onun dışında büyük çöp poşeti alıp giysileri vs koymuştu

Kirlileri de kirli poşetledi

Gidince onlar da yavaşça yıkandı

Ben bir sonraki taşınmada herşeyi hurçladım o da pratik

Bir de eskiden büyük televizyonlar vardı ben ilk şehir dışından taşınırken bütün giysilerimi Kocaman bir kutuya koyup kargolamıştım

Sizin mesafe az büyük kutu bulursanız tüm gardrobu öyle içine koyup gidince de çıkarıp asarsanız olur

Herkese tesekkur ederim:) mutfagim kucuk oldugu icin yemek takimlari, kahve fincanlari dondurma kaseleri misafir bardaklari filan vs salonda bir dolabimda duruyordu. Onlar o yuzden onca koli tuttular sanirim.

Evet bir giristiginde halloluyor ama, tek basimayim ne yazikki ve onu da gectim atolyeyi kurarken o kadar yoruldum ki evi toplamaya mecalim kalmadi.

Ustalarin basinda cogu kez benim durmam gerekti zaten baska kimse yoktu. Bizde annemle gidip ustalar ordayken onlar alt katta is yapiyorken biz ust kata atolyeyi kurmaya yerlestirmeye temizligini yapmaya calistik. Ordada bos durmadim yani.

Ay bende 1hafta içinde taşınacam bide hamileyim ay nasıl gözümde büyüyo uykum kaçıyo gece vallahi ya cok zor iş gerçekten

Ay bende 1hafta içinde taşınacam bide hamileyim ay nasıl gözümde büyüyo uykum kaçıyo gece vallahi ya cok zor iş gerçekten
Canim bi de hamilelik durumun varsa kesinlikle paketlemesi de dahil olan nakliyeleri arastir derim. Biraz maliyetli oluyor durumunu bilmiyorum ama bebegini riske attigina degmez muhtrmelen allah korusun

Ağır kaldırma dikkat et kendine.Eşyaları kolilemeye annenler yardım edebilir.Büyük eşyalarıda zaten nakliye firması söküp sonra yerine yerleştiriyor.Senin yerinde olsam onca işin arasında çamaşırla uğraşmam.Kirlileri annene yolla.Temizleride büyük çöp poşetine at evde yerleştirirsin.Eşinin izin alma durumu yok mu?

Yok ne yazikki. Haberim olana kadar epey amelelik yaptim aslinda ne koliler kucakladim ohoooo insallah bisey olmamistir hatta gecen hafta merdivenden dustum hafif capta:)

Simdi esimle aksamlari ben direktif veririm o yapar muhtemelen oyle hallederiz biraz. Camasir makinam kurutmali burda kirlileri yikamak daha mantikli geliyo o yuzden . Oturur oturdugum yerde utu felan yaparim. Zaten giysilerimizin cogu askilarda askilari da tasima sirketi kendi askilariyla tasiyacak o yuzden gardropta cok isim olmaz muhtemelen. Bi yatak yorganlari toparlar esim onlarda 2-4 tane felan sanirim hepsi elyaf yorgan zaten. Mutfagin buyuk kismini hallettim.

Hatta sanirim kolayladim isleri. Simdi ufak tefek isler olacak bakalim ben karismam hic :) bi bebegimi kaybettim bunu da kaybederim diye aklim cikiyor

Ütü yapmasan ne olacak ki.Çok yorulmuşsun zaten.İşleride kolaylamışsın ayaklarını uzat azıcık dinlen.

Okul var,siparişler var,taşınma var,üstelik hamilesin ,eşin geç geliyor kendine fazla yüklenmemelisin.Bebek herşeyden önce gelir.

Şu durumda en iyisi siparişlere bir iki hafta ara vermek ,taşındığınızda da ev temizliğine kadın tutmak.Sakın ha masraf oluyor diye kocaman dubleks daireyi temizlemeye çalışma.Belin mahvolur.

Aslında en güzeli nakliye şirketi.Biraz daha verip tertemiz hallederdiniz.Bir-iki kere tutmuştum.İnanılmaz kolaylaştırdı.Çarçabucak toparladılar büyük eşyaları söktüler gittiğimiz yerdede güzelce montelelediler.

Son düzenleme:

Zaten isleri epey kolayladik esimle. Mutfakta bir cok malzemeyi koliledik sadece erzaklar kavanozlar ve bardaklar bir de simdilik kullanmalik bir iki tava bardak filan kaldi 2 koliye bakar.

Giysilerimin neredeyse tamami askida, tasima sirketi askilarla goturecek onlari sadece 2-3 raf 2-3 cekmece var ic camasir filan ben onlari toparlicam.

Bazanin altindan yatak yorganlar da esim vakumlu hirclara doldurcak.

İki tane 20 li yaslarda kuzenim var aradim yardima cagiricam sizi diye:) ihtiyac duyarsam onlari cagiricam bir de. Eve gecerken bebegin odasini bile kurucam insallah:)

İlk gebeligimi kaybetmistim 4 ay oluyor kurtaj olali, bu epey surpriz oldu bana insallah bu kez bir aksilik yasanmaz .

Herkese tesekkur ederim her anima ortak oldunuz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…