- Konu Sahibi kirmizigitar
-
Mutfak dolaplari vardi ama ilave yapilmasi gerekiyordu bizimde vardi ama yoktu yani. Onu yaptilar bugun gelip hatta, bugun dolap modulleri takildi. Simdi mermercinin keyfini bekliyoruz gelip mermeri yapsin diye. Sonra dolap kapaklari gelecek takilacak. Ne zaman olursa bakalim bunlar:) hic umutlu degilim ben en az 1 ayi alir yine.... pisligi tesisati ivir ziviri ayriInanın sizi anlayabiliyorum. Suan oturduğum ev sozde 0 dı. Ama gerçekten bizi mahvetti 6 sene beklemiş bir bina düşünün insaat pisligiyle. Yerlerde sürünüp derz temizledigimizi ara hol ve banyo tuvaleti elimizde hortum yikadigimizi biliriz... yeni evde insallah eski ama ici yeni yapılmış bir daire. Boya derdi yok duvar kağıdı fakat mutfak malesef yeniden yapılacak ona bile gözüm korkuyor gerçekten
Bizim de mutfak cok dar. 3+1 ama 2+1 e çevirmeye karar verdim. Fakat acaba amerikan mi yapsam mutfagi ? Dolaplarimiz bizim de yeni yapılmış ama biri ankastre biri bulaşık biri camasir makina yeri alt dolapların sadece çekmece ve ustr davlumbaz gelince de 2 dolap kalıyor buzdolabı da sığmıyor girer ama kapısı açılmaz. Ben country mutfak istediğim için suanki duz dolapları ya balkona ust tarafa monte ettirilip depo yada girişe ayakkabılık yaptırmayı düşünüyorumMutfak dolaplari vardi ama ilave yapilmasi gerekiyordu bizimde vardi ama yoktu yani. Onu yaptilar bugun gelip hatta, bugun dolap modulleri takildi. Simdi mermercinin keyfini bekliyoruz gelip mermeri yapsin diye. Sonra dolap kapaklari gelecek takilacak. Ne zaman olursa bakalim bunlar:) hic umutlu degilim ben en az 1 ayi alir yine.... pisligi tesisati ivir ziviri ayri
Canim bi de hamilelik durumun varsa kesinlikle paketlemesi de dahil olan nakliyeleri arastir derim. Biraz maliyetli oluyor durumunu bilmiyorum ama bebegini riske attigina degmez muhtrmelen allah korusunAy bende 1hafta içinde taşınacam bide hamileyim ay nasıl gözümde büyüyo uykum kaçıyo gece vallahi ya cok zor iş gerçekten
Kizlar:) bu arada ben bi de hamile oldugumu ogrendim ya:)
Yok ne yazikki. Haberim olana kadar epey amelelik yaptim aslinda ne koliler kucakladim ohoooo insallah bisey olmamistir hatta gecen hafta merdivenden dustum hafif capta:)Ağır kaldırma dikkat et kendine.Eşyaları kolilemeye annenler yardım edebilir.Büyük eşyalarıda zaten nakliye firması söküp sonra yerine yerleştiriyor.Senin yerinde olsam onca işin arasında çamaşırla uğraşmam.Kirlileri annene yolla.Temizleride büyük çöp poşetine at evde yerleştirirsin.Eşinin izin alma durumu yok mu?
Yok ne yazikki. Haberim olana kadar epey amelelik yaptim aslinda ne koliler kucakladim ohoooo insallah bisey olmamistir hatta gecen hafta merdivenden dustum hafif capta:)
Simdi esimle aksamlari ben direktif veririm o yapar muhtemelen oyle hallederiz biraz. Camasir makinam kurutmali burda kirlileri yikamak daha mantikli geliyo o yuzden . Oturur oturdugum yerde utu felan yaparim. Zaten giysilerimizin cogu askilarda askilari da tasima sirketi kendi askilariyla tasiyacak o yuzden gardropta cok isim olmaz muhtemelen. Bi yatak yorganlari toparlar esim onlarda 2-4 tane felan sanirim hepsi elyaf yorgan zaten. Mutfagin buyuk kismini hallettim.
Hatta sanirim kolayladim isleri. Simdi ufak tefek isler olacak bakalim ben karismam hic :) bi bebegimi kaybettim bunu da kaybederim diye aklim cikiyor
kizlar vallahi oturup aglayacagim sankicok zorlu bir tasinma sureci geciriyorum.
Belki bilenler vardir ama evimden yuruttugum bir e-ticaret isim var evimin bir odasini bu yuzden atolye yapmistim. Ama az buz degil binlerce malzeme var ve tasima sirketleri atolyeyi de goturmeye kalkarsa (bir suru koli) fiyat tam iki kati oluyordu ve biz hem onden goturelim elimizin altindan kalksin hem ona da ayrica masraf etmeyelim dedik esimle aksamdan aksama bir kac koli tasimaya basladik. Ama bu atolyenin tasinma islemi bizim 10 gunumuzu aldi, oraya kurup yerlestirme derken tam 1 aydir resmen telef olduk!
Simdi 2 hafta sonra evi tasitacagiz, ancak benim pilim coktan bitti. Bugun sadece salondaki yemek takimlarini ivir zivirlari kolileyeyim dedim tam 9 koli esya cikti halbuki evimde hic fazla birsey yoktur nasil cikti onca sey anlamadim bende.
Bir de yeni evimizde hala usta isleri var, gunduzleri eve gidip ustalrin basinda durup o arada bir iki cami filan silmeye calaiiyorum aksam gelince koli yapiyorum bi de siparis cikiyo tam bu arada gece sabaha kdar da siparis yetistiriyorum esim zaten cok cok yogun calisan biri isten bu gece 2 geldi sizdi napsin.
Annemler yakinimda oturuyorlar ama annem anca ustalarla eve gittigimde gelip oranin temizligine yardim edebiliyor zaten sabah 9-10 gibi gidiyoruz aksam 8 gibi donuyoruz o saatten sonra 60 yasinda insanlr bana gelip bi de amelelik mi yapacaklar...
Yardim alabilecegim kimse yok. Yetmez gibi ogretmenim 15 gundur hadi evdeydim bi sekilde hallediyordum simdi pazartesi is baslayacak napicam bilmiyorum
Salondaki kolileri hazirladim cok agirlar esim isten gelince kenara istifler ben kaldiramam diyodum ama adam gece 2 de gelip sizinca koliler de evin ortasinda kaldi.
Paikolojim bozuldu, atolyeyi kuralim derken evi bosladim camasirlar birikmis dag gibi utu desen oyle onlarin hepsini bir de temizleyip gotuemek lazim oraya nasil yetisicem bilmiyorum
Evi aldiktan sonra hic hesapta olmayan onbinlira gibi bi ek maaraf cikti, daha da artabilir hatta. O yuzden herseyi yapan bir nakliye firmasina da veremiyorum yeteri kadar borca battik
Cozum bulun diye degil dertlesmek icin yazdim. Cok bunaldim cok...
Okul var,siparişler var,taşınma var,üstelik hamilesin ,eşin geç geliyor kendine fazla yüklenmemelisin.Bebek herşeyden önce gelir.
Şu durumda en iyisi siparişlere bir iki hafta ara vermek ,taşındığınızda da ev temizliğine kadın tutmak.Sakın ha masraf oluyor diye kocaman dubleks daireyi temizlemeye çalışma.Belin mahvolur.
Aslında en güzeli nakliye şirketi.Biraz daha verip tertemiz hallederdiniz.Bir-iki kere tutmuştum.İnanılmaz kolaylaştırdı.Çarçabucak toparladılar büyük eşyaları söktüler gittiğimiz yerdede güzelce montelelediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?