Hayir cozum olmayabilir ama en azindan aklinizda soru isareti kalmaz, sirketlerin yonettigi sitelerde zaten duzgun hizmet aliniyor boyle elini kolunu sallayan bizleri kaziklayamiyor. Adamlar karsiliginda belli bir maas aliyorlar ama kucuk yonetimler oyle degil kaziklayan kaziklayana oluyor genelde. Biz mesela kucuk bir siteyiz bu nedenle talip olduk yonetime, zor birsey de degil, yapilan is karsiligi para da almiyoruz tum hizmetler gayet de guzel ilerliyorArtık çoğu sitede yönetimi oturan kişiler değil de Profesyonel firmalar üstleniyor. Zaten 100 den fazla kişinin oturduğu bi sitenin yönetimi başlı başına bi iş. Neden ben böyle bi iş yükü altına gireyim, nasıl becereyım. Yöneticiye bu işi yaptığı için ekstra para veriyoruz, işini adam akıllı yapması lazım. Çözüm değil ki her işi kendin üstlenmek.
Hep istanbulda kiralar ve yaşam zorlukları anlatılır bursada oyleymis dedim siz neden alınganlık yaptınız ki?
Bişey yapın demedim soru sordum son cümleyi okursaniz anlarsiniz
Şakamisin? ? Oku önce eşim evi tuttu yazdım bak yukarda sadece sataşmak için yaziyorsun..
En yardimci yorumlardan olmuş anlamissniz beni teşekkür ederim az ilerde arkadaşım oturuyor aynı hizmeti alıyoruz aidatı 50 lira yönetici maaşı diye birşey duydum burda toplamda 3 yönetici var maasmi alıyorlar diyorum acaba
Aynı siz gibi düşündüm harcamalar neye yapılıyor diye sorsam önüme liste getirirler eminim şişirilmiş rakamlar yüksek faturalar işler sadece bi tanıdığa bakıyor ama şunada eminim ki kim kul hakkı yiyorsa fazlasıyla çıkıyor ondan..Bence bu aidat işleri bi nevi haraç kesme gibi bi hale gelmiş. Aslında hepimiz biliyoruz asla verdiğimiz paranın haketmedıgı bi hızmet aldığımızı ama paşa paşa veriyoruz. Sinir ediyor beni de bu mesele. Hiç bir işe yaramayan guvenlıklere, işini asla düzgün yapmayan kapıcılara, hiç yuzmedıgımız havuzlara para ödeyip duruyoruz. Sırf biri sordu mu güvenlikli havuzlu sitede oturuyorum diye hava atabilmek kendimizi elit hissedebilmek için. Yöneticiler de farkında durumun oturanlar da. Bi çeşit danışıklı dövüş.
Harcamaların nereye yapıldığı konusunda ayrıntı iste diyeceğim ama bi şekilde kılıfına uyduruyolar zaten. Bütün kış hiç kullanılmayam havuz için her ay 1000 lerce lira harcama kalemi koymuşlar mesela bizimkine. Bi şey diyemiyorsun adam tanıdığına on liralık kımyasala 1000 lira fiş kestırıyor. Hatta bi yerde okumuştum sıfırı on lira olan bi kazan parçası için bakımı tamiri adı altında her ay masraf cıkarttırdıklarını. Tutup bütün bina örgütlenmeden bi şeyler başarabilmek çok da mümkün değil ne yazık ki. Herkes şikayet eder ama faaliyete geldi mi 100 lira için o kadar uğraşamam der çekilir kenera. Mesele paradan ziyade enayi yerine koyulma hissi aslında.
Bi yorumları okurmusunuz kk de fikir almak çok zor sürekli yanlış anlasiliyorsunuz açık arayıp sataşmak için yer arıyor gibiler..Konu sahibi keske once konu acsaydiniz ona gore tasinsaydiniz akil veren olurdu ev konusunda, istanbul gibi bir metropolden sonra bursaya alismak zor ben hak verdim size ,evinizi sevmezseniz durum daha da zor ben de yasadim ayni seyi, biraz sabredin bekleyin
Yoneticiye de tekrar gidin konusun cozum isteyin, yoksa da noterden ihtar cekebilirsiniz
Teşekkür ederimEmlakçıların senelik kira bedelinin yüzde 18'ini alma hakkına sahiptir yasal olarak ...
Ama günümüzde bir çok emlakçı bir kira bedeli alır yani bu emlakçının vicdanına kalmış bişey siz vicdansıza denk gelmişsiniz malesef!!
Site aidatlarıda her site sakinleri için sorundur inanın,hizmet iyi olduğu sürece ses çıkmaz ama verdiğin aidatın karşılığını alamayınca bu tür sorunlar oluyor malesef ...
Kaç kere söylediğiniz halde yönetim size karşılık vermiyorsa çok zor verir ve sürekli sorun yaşarsınız .
Keşke önce burda konu açıp bursalı arkadaşlardan fikir alsaydınız ama çok geç .
Hakkınızda hayırlısı olsun ...
Evet ozluceeşim İstanbullu
2 sene evvel evlendik ve kendı ısteği ile buraya geldi
dün istanbula gtti ve bu sehırde nasıl yasamısım dıye söylenıp durdu
siz de umarım alısırsınız
nilferde misiniz?
Yok aslinda yorumlari okudum da istanbul diye anlamisim pardonBi yorumları okurmusunuz kk de fikir almak çok zor sürekli yanlış anlasiliyorsunuz açık arayıp sataşmak için yer arıyor gibiler..
ben istanbuldan gelmedim buraya tam aksi küçük bir ilçeden çok güzel bi evden ve yarı yarıya kira ödüyodm öyle geldim ondan adaptasyon süreci geçiriyorum sanırım
Teşekkür ederim semt olarak çok güzel eşimde o yüzden tercih etmiş evet ama evim iyi değil dediğim gibi balkonum yok pencere yok camdan kapı var odalarda ve ortak kocaman bi terasa açılıyor çok şikayet ettim Allah affetsin :)Yok aslinda yorumlari okudum da istanbul diye anlamisim pardon
Kucuk ilceden geldiyseniz daha kolay adapte olmak, zira oturdugunuz semt bursanin en guzel yerlerinden, gece cok rahat disari cikilabilecek bir bolge, gezilecek yerleri guzel ve rahat, esinize ihtiyac duymadan cok rahat kendi islerinizi halledebilirsiniz,kirayi dert etmekte haklisiniz ama demek ki gucunuz var ki odeyebiliyorsuniz,iyi tarafindan bakin ben yildirimda buyuk bir sitede oturuyordum her dairede en az 6kisi yasiyordu cogunluk da suriyeli ailelerdi gurultuleri eksik olmuyordu mesela. Simdi balata tasindik cok memnunuz. Demem o ki guzele alismak kolaydirinsallah en kisa zamanda alisirsiniz, sehri tanidikca istediginiz bir bolgeden ev de alabilirsiniz ne guzel olur, akliniza takilan birsey olursa ozelden de bana yazabilirsiniz bursayla ilgili yardimci olurum
Dert etme burada herkes uzuldugu seyleri yaziyor zatenTeşekkür ederim semt olarak çok güzel eşimde o yüzden tercih etmiş evet ama evim iyi değil dediğim gibi balkonum yok pencere yok camdan kapı var odalarda ve ortak kocaman bi terasa açılıyor çok şikayet ettim Allah affetsin :)
çok iyi anlıyorum sizi...bende küçük şehirden geldim bin pişman oldum ilk başlarda..dediğiniz gibi yarı fiyatına daha güzel bir evde oturuyordum..zor oldu ama alışmaya başladım buraya da..bana da herkes bursaya gelen bir daha bırakıp gidemiyor dedi görücez bakalım..ama özlüceye göre kiranız gerçekten çok uygun..bende o bölgede ev aramıştım ama bulamamıştım..ben 1500 tl kira veriyordum pes ettim ev aldım kredi öderim o paranın üstüne ekleyip diye..Bi yorumları okurmusunuz kk de fikir almak çok zor sürekli yanlış anlasiliyorsunuz açık arayıp sataşmak için yer arıyor gibiler..
ben istanbuldan gelmedim buraya tam aksi küçük bir ilçeden çok güzel bi evden ve yarı yarıya kira ödüyodm öyle geldim ondan adaptasyon süreci geçiriyorum sanırım
Onu diyen adama gelir gider defterini göster maliyeye şikayet ederim deyince kuyruğu sıkışır hanımefendi. Öyle basit değil bu işler o defter noter onaylı sonuçta.Kafanıza silah dayayıp o evi size kiralamadılar. Herkes nasıl o aidatı veriyorsa siz de vereceksiniz, bunu sorgulayamazsınız. Beğenmiyorsan taşın derler adama.
Diğer mesajımda da söyledim 100 den fazla kişinin oturduğu bi sitede oturuyorum ve bi şirket tarafından yönetiliyor bireysel olarak çıkıp ben yönetici olmak istiyorum demek gibi bi şey mümkün degıl. Emin olun küçük yönetimlerden çok daha fazla miktarlarda paralar döndüğü için kazıklamalar da çok daha fazla oluyor. Atıyorum 10 dairelik bi aprtmandan her ay yüz lira toplasan kim risk alır bin lira için, ama bu tarz siteler 300-500 gibi yüksek aidatlar topluyorlar ve oturan kişi sayısını da düşündüğünde 100 lerce milyar para dönüyor ortada. Böyle bi para söz konusu olduğunda da her türlü riski göze alıp sahte gıderlerle parayu kırpıyorlar işte. Demin de verdim örneğini adam bütün kış hiç kullanılmayan yemyeşil olmus havuzun ilaçlama masrafı için abartılı bir harcama kalemi yazıyor. Havuza kim giriyor da ılaclıyorsun, ılaclandıysa bu havuz niye yemyeşil, bi havuzun ilaç masrafı nasıl bu kadar olur diyemiyorsun çünkü her şeyi bi şekilde kılıfına uydurmuş oluyor. Verdiğiniz öneri doktoru beğenmeyen kişiye doktor ol demek gibi bi şey. Adamın işi bu layıkıyla yapmak zorundaHayir cozum olmayabilir ama en azindan aklinizda soru isareti kalmaz, sirketlerin yonettigi sitelerde zaten duzgun hizmet aliniyor boyle elini kolunu sallayan bizleri kaziklayamiyor. Adamlar karsiliginda belli bir maas aliyorlar ama kucuk yonetimler oyle degil kaziklayan kaziklayana oluyor genelde. Biz mesela kucuk bir siteyiz bu nedenle talip olduk yonetime, zor birsey de degil, yapilan is karsiligi para da almiyoruz tum hizmetler gayet de guzel ilerliyor
Size tavsiyem ya yapilan isi begenin, begenmiyorsaniz da kendiniz talip olup yapin, boylesi cok daha guzel
Hayir belli ki bilginiz yok onun icin aydinlatmaya calisiyorumDiğer mesajımda da söyledim 100 den fazla kişinin oturduğu bi sitede oturuyorum ve bi şirket tarafından yönetiliyor bireysel olarak çıkıp ben yönetici olmak istiyorum demek gibi bi şey mümkün degıl. Emin olun küçük yönetimlerden çok daha fazla miktarlarda paralar döndüğü için kazıklamalar da çok daha fazla oluyor. Atıyorum 10 dairelik bi aprtmandan her ay yüz lira toplasan kim risk alır bin lira için, ama bu tarz siteler 300-500 gibi yüksek aidatlar topluyorlar ve oturan kişi sayısını da düşündüğünde 100 lerce milyar para dönüyor ortada. Böyle bi para söz konusu olduğunda da her türlü riski göze alıp sahte gıderlerle parayu kırpıyorlar işte. Demin de verdim örneğini adam bütün kış hiç kullanılmayan yemyeşil olmus havuzun ilaçlama masrafı için abartılı bir harcama kalemi yazıyor. Havuza kim giriyor da ılaclıyorsun, ılaclandıysa bu havuz niye yemyeşil, bi havuzun ilaç masrafı nasıl bu kadar olur diyemiyorsun çünkü her şeyi bi şekilde kılıfına uydurmuş oluyor. Verdiğiniz öneri doktoru beğenmeyen kişiye doktor ol demek gibi bi şey. Adamın işi bu layıkıyla yapmak zorunda
Teras ortak mi.Benim gördüğüm yerlerde bazı 1.katlara balkon yerine kocaman teras yapıyorlar sadece 1.kata ait oluyor çünkü sadece onların salonundan yada mutfağından geçiliyor aynı balkon gibi.Diğer komşular nasıl geçiyor terasa. Belkide orası sadece size aittir. Planı gördünüz mü.Teşekkür ederim semt olarak çok güzel eşimde o yüzden tercih etmiş evet ama evim iyi değil dediğim gibi balkonum yok pencere yok camdan kapı var odalarda ve ortak kocaman bi terasa açılıyor çok şikayet ettim Allah affetsin :)
Aynen havuzlu sitede oturuyorum yazın en büyük para ona gidiyor ilacı bakımı doldurup boşaltılması. Motoru motorun bakımı vs.Hayir belli ki bilginiz yok onun icin aydinlatmaya calisiyorum
Kis aylarinda havuzlara mutlaka ilac atilir, devir sistemi de ilaclanir ama yuzulecek hale getirilmez havuzlar. Kis boyu su orada kalsa ve ilac atmasaniz o suyu komple bosaltmaniz gerekir ki bu da buyuk bir masraf demektir. Havuzu olan sitelerin cogu suyu tamamen bosaltiyor kisin ama bu daha masrafli oluyor inanin.
Bahsettiginiz sirketlerle yonetilen sitede yasadim, yonetimden memnun olmadiginizda imza toplayip basvuruda bulunabiliyorsunuz, onlarin da bagli oldugu kurumlar var noterden ihtar cekebiliyorsunuz usulsuzlukten supheliyseniz. Ayrica parasini odeyen herkes hizmeti sorgulayabilir bunda sorun yok, sorgulamadan bilmeden konusmanin ne size ne de site sakinlerine bir faydasi olur.
Yonetim kolay birsey degil, ama sikayet etme hakkiniz her zaman var, bahsettiginiz sirketlerin ofisleri var isterseniz her gun gidip hesaplari kontrol etme hakkina da sahipsiniz. Kaziklandiginizi dusunuyorsaniz hakkinizi aramanizi tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?