Tasinma

kaykay

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
62
16
298
Merhaba kk üyeleri. Ben 2 çocuk annesi bir kadınım. Büyük çocuğum 2. Sınıfa gidiyor küçüğü 1 yaşında. İstanbul'da yasiyorum.Annem ve babam 6 ay önce boşandı. Kardesim Anadolu yakasında oturuyor. Boşanma sürecinde annemin yanında olup onu yalnız bırakmamaya çalıştım ama eşim Trabzon'a yerleşmek istiyor. Ne yaptıysam ikna edemedim. Annemi yalnız birakmak istemiyorum. Bana yardımcı olur musunuz

Kardesiniz bekar mi? Onunla yasasin

Erkekler "annem yalniz" vs gerekceleriyle surekli annesinin ailesinin yaninda yakininda olmak istediginde cok haklı goremiyoruz , sizin icin de ayni sey gecerli bence. Ayrica şu şartlar altindayken (deprem vs) istanbuldan gitmek isteyen hickimseye haksiz diyemeyiz malesef

Kardeşim evli . Eşim sadece arkadaşları ve baba tarafından akrabaları orda olduğu , daha sakin bir şehir olduğu için oraya gitmek istiyor. Annem İstanbul'dan taşınmak istemiyor. Annem bizimle gelse giderim ama burda arkamda yalnız bir anne bırakmak istemiyorum

Eşin neden Trabzon' a taşınmak istiyor?
Sen anneni yalnız bırakmak istemediğin için mi, yoksa Trabzon' a taşınmak istemediğin için mi dertlisin?
Şayet anneni yalnız bırakmak istemiyorsan onu da sizinle götürme talebinde bulunabilirsin, bence...

Ben annemi bırakmak istemiyorum. Annemde gelmek istemiyor

Boyle bir karari esinizle birlikte almaliydiniz ama sirf annem istanbuldan tasinmak istemiyor diye esinizle ortak bir karar alamiyorsaniz eger sorun esinizde degil sizde. Anneniz sizinle birlikte evini tasiyabilir ama kadin bulundugu sehirden ayrilmak istemiyormus. Demek ki anneniz sizin kadar onemsemiyor bu durumu. Sizin onceliginiz aileniz degil anneniz. Anneniz hastadir, bakima muhtactir o zaman haklisiniz derdim ama o zaman bile anneniz sizinle tasinirdi. Hicbiri degil ama kadin tasinmak istemiyormus. Bu durumda evlilik pek size gore degil sanki.

Kardeşim evli .
Siz de evlisiniz.
Kardeşiniz aynı şehirde olduğu halde kendi ailesinden yana.
Annenize annelik yapamazsınız.
Kendi çekirdek ailenizden yana düşünmek daha mantıklı. Kardeşiniz zaten aynı şehirde annenizle, zaman ayırabilir muhtemelen.

Boşanmanın üzerinden 6 ay geçmiş. Anneniz yeni düzenine çoktan alışmıştır. Trabzonda eş ailesi problemleri yaşamayacaksam ben gitmeyi tercih ederdim. Trafik yok, çocuk yetiştirmek için daha güzel. Nispeten çok daha sakin bir şehir. Bence ailenizin menfaatleri daha önemli. Anneniz de bekarlığın tadını yaşasın azıcık :)

ESki konularınıza baktım. Eşiniz iki işte çalışıyormuş. Taşınma nedeni sadece akrabaları değil belli. Büyük ihtimal maddiyattan dolayı taşınmak istiyor. İstanbul'da yaşamakla trabzon'da yaşamak aynı değil. Annenizle de sorunlarınız varmış ve 54 yaşında, kendine bakan bir kadın. Bakıma muhtaç değil. Önceliğiniz kendi çekirdek aileniz olmalı.

Eşim iki işte birden çalışıyor. Eve gelince elinden geldiğince yardim ediyor. Ama annem sürekli bana sarılacak ya da kızacak bir şey arıyor. Kardesinde iki gün kaldı hiç bir sıkıntı olmadı . Bana gelip çocuklara bağırıp gidiyor. Üçüncü bir çocuk gibi düşünüp öyle davranmak istiyorum ama gerçekten gücüm yetmiyor. İki çocuğumda hasta kimsenin yardım ettiği yok. Komşular açıyor artık halime . Bı de annem bende dururken sürekli birilerini eve çağırıyor. Onlara hizmet etmek de yoruyor. Bencilce mi düşünüyorum bilmiyorum

Anneniz de gelsin ayri ev tutun küçük. Mis gibi şehir temiz hava . Annenize de iyi gelir

Önceki konunuza da baktım bence taşınmanız sizin için çok daha mantıklı.
1) siz çekirdek ailenizle hareket etmelisiniz. Eğer sıkıntı varsa azınlık çoğunluğa uymalı
2) İstanbul gerçekten yaşaması ve çocuk büyütmesi zor bir şehir Trabzon hem doğa açısından hem deprem açısından hem de çocuk büyütmek için çok daha güzel bir şehir
3) ekonomik anlamda rahatlamak karı/koca ilişkinize iyi gelecektir muhakkak
4) anneniz zor bir insan sanıyorum ve sizi baskılıyor psikolojik olarak. Annenizden ayrıldığınızda bambaşka bir insan olduğunuzu farkedeceksinix eminim

Bu tip kararların çekirdek aileye göre alınması taraftarıyım. Lakin taşınma gerekçesi olarak "eşinizin arkadaşları ve akrabaları" gösteriliyorsa orda bir sıkıntı var,sizin annenizi yalnız bırakıp akraba ve arkadaşlarına koşuyorsa itici bulurum ben.

Kardeşinizin yakınlarından ev tutabilme imkanınız nedir?En azından yakınlarında kardeşinizin olduğunu bilmeniz sizi rahatlatır. Annenize gel diye ısrar edemezsiniz,kadın zor durumda kalır ve kurulu düzeni yuvası İstanbul sonuçta.Kolay olmasa gerek.

Eski konularınızı bilmiyordum. Anneniz problemliymiş sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…