Taşınmak doğru olurmu?

Lojmanda başka boş daire yok mu, eski de olsa güneş alan güney cephe ve içini de giren birilerinin Allah rızası için yaptırdığı ve düzgün kullandığı???

150 tl kira tüm hayatınız lojmanın yanında. Okul, iş, kurslar vs.

Çıkarsanız, 1.000 tl kira, okul servisleri, kurslar iptal.
Sırf evim azıcık daha ferah olacak diye ben bu külfete girmezdim.

Simdi tasinma konusunda en onemli sey oncelikler
Tasinmaya karar veren insan ikiye ayrilir
Ya ev cok ferah guzel yeni bina filan olur ama okula carsiyabiraz uzaktir
Yada ev eskidir ama hersey ayaginin altindadir
Hepsinin bir arada oldugu evler cok pahali olacagindan once ne istedine iyi karar verip onceligine gore hareket etmelisin
Benim icin isime cocuklarin okuluna yakin olmasi onemli ve ben olsam cocuklarin okulu bitene kadar cikmam arti hersey ayagonin altinda yakinsa buds cok avantaj
Diyelim ki istedigin gibi bi ev buldun

1 kirasi suankinden baya cok olacak
2 ulasim sorun olacak dedigim gibi hersey bir arada olmuyor
3 sehrin icinde o rahatliga alisinca yeni yerde evin cok guzel olsada insan boguluyor
Ben sehrin gobegindencsrsinin icinden geldim tasindim sessiz sakin yeni yerlesim gibi bi yere e simdi ev sifir bina herseyi cok cok guzel genis ferah aksama kadar gunes icinde ama hic gozumde degil cok sessiz okul icin ta tepeye tirmaniyorum cardi icin 20 dk yuruyorum pazar desen uzak
Benim icin eski olsada merkezi olmasi onemli
Ama kimi insanda altimizda araba var onemli olan evin icime sinmesi der bu kisiden kisiye degisir once onceligin ne ona karar ver sonrsda artisini eksisini hesapla oyle karar ver bos yere lojmandan da olma derim tasinip pisman olursan ha deyince ev de tasinmiyo iyi karar vermek lazim
Tam durumumu anlattiniz. Şimdi sürekli sahildeyiz cocuklar bisiklet sürüyor oynuyor yani konum olarak hersey 4 4 lük. Ama işte ferah evde oturmakta en büyük Arzum. Çocuklar hayatlarindan memnunlar kurslardan kopmak istemiyorlar. Büyük evi tek isteyen benim. Fikirleriniz hep aklımda olacak tesekkurler

150 tl kira tüm hayatınız lojmanın yanında. Okul, iş, kurslar vs.

Çıkarsanız, 1.000 tl kira, okul servisleri, kurslar iptal.
Sırf evim azıcık daha ferah olacak diye ben bu külfete girmezdim.
Esimde böyle söylüyordu ama erkek halimden anlamaz diyordum. Yanlış düşünen benmisim öyle görüyorum yorumlari okudukca

Esimde böyle söylüyordu ama erkek halimden anlamaz diyordum. Yanlış düşünen benmisim öyle görüyorum yorumlari okudukca

Yo yo yo.
Sırf biz farklı düşünüyoruz diye bu sizin yanlış olduğunuz manasına gelmez.
Herkesin önceliği farklıdır.
Benim için ev kesinlikle önemlidir.
Yine okulun, işin, kursun yanında olsa aman ver 3 kuruş daha iyi yerde otur derdim kesinlikle.
Ama bu her yerden olumsuz geldi bana.

3 günlük dünya sevmediğim bir evde asla zaman geçirmezdim imkanım varsa

Ben olsam taşınmam.

Aynı mevkide ev bulsanız da tek sorun kirası olsa neyse ama siz merkezden uzaklaşacaksınız.

Bir şekilde o evde düzen kurmuşsunuz. Çok memnun olmasanız da idare ediyorsunuz.

Tüm imkanlar ayağınızın altında...

Taşınsanız bir süre sonra servis için erken kalkmak, bir iş olunca çarşıya gitmek zorunda kalmak, kurslara gidememek sıkacak çocukları ve sizi...

İnsan evinin kapısını açtığında ferah bir ev olsun, severek oturayım ister tabi ki. Ama sizin şimdiki pek çok imkanınız ortadan kalkacak.

Siz de çalışıyormuşsunuz, ev hanımı olsanız belki çok bunalırdınız ama haftanın çoğu işte geçtiğine göre idare edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Merkezde illa ki yeni yapılan binalar vardır. Lojmanda oturduğunuz sürece birikim yapın. Bu birikimleri peşinat olarak kullanıp Yakın konumda ve yeni bir ev satın almayı düşünün.

Ben olsam ede ufak tefek degisiklik yapar lokmanda kalirdim kiraya verecek parayu biriktirir ilerdei kendi evinizj almak için kullanabilirsiniz.

Ben olsam taşınmam.

Aynı mevkide ev bulsanız da tek sorun kirası olsa neyse ama siz merkezden uzaklaşacaksınız.

Bir şekilde o evde düzen kurmuşsunuz. Çok memnun olmasanız da idare ediyorsunuz.

Tüm imkanlar ayağınızın altında...

Taşınsanız bir süre sonra servis için erken kalkmak, bir iş olunca çarşıya gitmek zorunda kalmak, kurslara gidememek sıkacak çocukları ve sizi...

İnsan evinin kapısını açtığında ferah bir ev olsun, severek oturayım ister tabi ki. Ama sizin şimdiki pek çok imkanınız ortadan kalkacak.

Siz de çalışıyormuşsunuz, ev hanımı olsanız belki çok bunalırdınız ama haftanın çoğu işte geçtiğine göre idare edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Merkezde illa ki yeni yapılan binalar vardır. Lojmanda oturduğunuz sürece birikim yapın. Bu birikimleri peşinat olarak kullanıp Yakın konumda ve yeni bir ev satın almayı düşünün.
Ben evi okadar kafaya taktimki olumlu taraflarini görmez oldum ama çok haklisiniz. Bu evde gerçekten para iyi birikiyor ama ben birikmesin yeterki güzel evde oturayim dedim. Buraya yazınca sabretmem gerektigini anladım. Eşimin is arkadaşı liseye giden cocuklari olmasına rağmen biz çıkarsak buraya tasinmanin hayalini kuruyor.(Eşim çıkmak istedigimi anlatmış aksi halde çıkmak zorunda değiliz 3-5 yıl oturabiliriz)Anlayamiyordum biturlu, şimdi daha iyi kavradim

evin günes almamasi rutubet yapmaz... isi degisimi ve havadaki nem rutubet yapar (almanyada hicbir ev günes almiyor, cünkü günes cikmiyor :) )

sabahlari günes almamasi sizi niye rahatsiz etdi? zaten Sabah cikip aksam gelmiyormusunuz?
Ben 1000 lira kira ödemek yerine o parayi biriktirir her sene 2 defa yurtdisi tatili yapardim.

Para biriktirmek için ileride pek fırsatınız olmayacak, çocuklar büyüdükçe masrafları artacaktır.
Bence okul bitene kadar birikim yapın daha sonra çıkın derim.
Sevilmeyen evde oturmak zordur ama 300-500 fark yok ki. 1000 lira + servis paralarını düşünürseniz ciddi bir gideriniz olacak.

Ben evi okadar kafaya taktimki olumlu taraflarini görmez oldum ama çok haklisiniz. Bu evde gerçekten para iyi birikiyor ama ben birikmesin yeterki güzel evde oturayim dedim. Buraya yazınca sabretmem gerektigini anladım. Eşimin is arkadaşı liseye giden cocuklari olmasına rağmen biz çıkarsak buraya tasinmanin hayalini kuruyor.(Eşim çıkmak istedigimi anlatmış aksi halde çıkmak zorunda değiliz 3-5 yıl oturabiliriz)Anlayamiyordum biturlu, şimdi daha iyi kavradim

Dediğim gibi tek mesele para olsa taşının derim ama merkezi yerde yaşamaya alışınca uzak mesafe zor gelecek emin olun.

Satılık fiyatları ne kadar? Lojmandan çıkma zamanına kadar biriktirdiğiniz para yüzde kaçını karşılar bir dairenin?

mutfak yayla gibi ama gıder küçük odada da oturma odasında keyıglı keyıflı yemek yerım ıkı tane masa ve sehpa var ama sofrada yerız =)tıkış pıkış ev huzur dur.anamın evını çok arıyorum.şimdi ev buyuk ama soğuk gıbı.o yuzden küçük odada oturuyorum işte.bırazda dğınık mis gibi.mutlu olun temızliği kolay olur ne guzel=)

Dediğim gibi tek mesele para olsa taşının derim ama merkezi yerde yaşamaya alışınca uzak mesafe zor gelecek emin olun.

Satılık fiyatları ne kadar? Lojmandan çıkma zamanına kadar biriktirdiğiniz para yüzde kaçını karşılar bir dairenin?
Yıllardır merkezde olduğum için burdan ayrılınca ne kaybedecegimide unuttum. Kendimi ferah büyük eve odakladim uzun zamandır. Şimdi eşim de tamam deyince cocuklari düşündüm pişman olurmuyum diye. Buraya yazmak iyi oldu. Burda 3 yil daha otursam toplamda en az 150 bin liramiz olur. Arabamizda var sadece piknige giderken kullaniyoruz. Onuda satarsak 200 bin eder ve istediğim güzel evler 250 bin civari

evin günes almamasi rutubet yapmaz... isi degisimi ve havadaki nem rutubet yapar (almanyada hicbir ev günes almiyor, cünkü günes cikmiyor :) )

sabahlari günes almamasi sizi niye rahatsiz etdi? zaten Sabah cikip aksam gelmiyormusunuz?
Ben 1000 lira kira ödemek yerine o parayi biriktirir her sene 2 defa yurtdisi tatili yapardim.
Ama mutfağımda bi çay icmiyorum, sadece Yemek yapma yeri. Herşey oturma odasına taşınıyor. Oda sürekli batıyor. Gözüme kirli geliyor. Tabi sizde haklisiniz

Back
X