Taşınmak doğru olurmu?

Yıllardır merkezde olduğum için burdan ayrılınca ne kaybedecegimide unuttum. Kendimi ferah büyük eve odakladim uzun zamandır. Şimdi eşim de tamam deyince cocuklari düşündüm pişman olurmuyum diye. Buraya yazmak iyi oldu. Burda 3 yil daha otursam toplamda en az 150 bin liramiz olur. Arabamizda var sadece piknige giderken kullaniyoruz. Onuda satarsak 200 bin eder ve istediğim güzel evler 250 bin civari

Ooooo çok iyi. O zaman hiç düşünmeyin. Kiraya para harcayacağınıza 3 yıl daha sabredin.

50.000 fark birşey değil. 200.000 lirayı peşin verdikten sonra hallolur bir şekilde.

Aslında şimdi bile alabilirsiniz ama boş yere kredi faizi Ödemiş olursunuz.

Kira masrafınız olmadığına göre krediye girmeye gerek yok şimdiden. Lojman 150 lira olduğu için orayı bedava sayıyorum.

Siz bu 3 yılı daha iyi hale getirmek için ufak tefek değişiklikler yapın. Kendi evinizde de kullanabileceğiniz ufak tefek şeyler olabilir.

Oturma odasındaki kırlentleri renklendirmek bile içinizi açar.

Zaten bizim lojmandan çıkanlar hep evini alıp çıkıyor. Kira yok gibi, ulaşım derdi yok. Kismetse 3 yılın sonunda ev garanti ama o 3 yılı geciremem diyordum eşime. Şimdi daha farklı düşünmeye başladım. Dediğiniz gibi evimi susleyecegim, eminim iyi olacak. Benim yakın çevrem eviyle hava atmaya basladı. Sürekli resim atiyorlar bu hali yakistimi şu iyi duruyormu vs..... çoğunluk kirada tabi. Onlardan etkilendigimde doğrudur. Size çok teşekkür ediyorum

Ooooo çok iyi. O zaman hiç düşünmeyin. Kiraya para harcayacağınıza 3 yıl daha sabredin.

50.000 fark birşey değil. 200.000 lirayı peşin verdikten sonra hallolur bir şekilde.
.
Aslında şimdi bile alabilirsiniz ama boş yere kredi faizi Ödemiş olursunuz.

Kira masrafınız olmadığına göre krediye girmeye gerek yok şimdiden. Lojman 150 lira olduğu için orayı bedava sayıyorum.

Siz bu 3 yılı daha iyi hale getirmek için ufak tefek değişiklikler yapın. Kendi evinizde de kullanabileceğiniz ufak tefek şeyler olabilir.

Oturma odasındaki kırlentleri renklendirmek bile içinizi açar.

Biraz daha sabret parani biriktir ilerde istedigin gibi bir ev alirsin inşallah.cocuklarin da duzeni bozulmamis olur.benim de yatak odam arada aydinlik degil.yatmadan yatmaya aydinlik olsa nolcak.mutfagim kucuk degil.ama bazen oturma odasina kuruyorum yer sofrasi kuruyorum hosuma gidiyor.mutfakta zaten yemek yapma yeri.evini reklendir degisiklik yap sonucta siz fedakarlik yapiyorsunuz baskalarinin evine bakip hic takacak bir durum yok.

Çocukların servis parasınıda unutma valla aylık hiç değilse 1300 masrafın olacak

Ne olur akıl verin bana. Lojmanda oturuyorum, doğal olarak eski ve küçük. Yatak odası mutfak güneş almıyor hep karanlık. Şehrin gobeginde, okulun karşısında bir ev. Cocuklarim okula son dk evden çıkıp gidiyorlar. Birkaç kursa spora gidiyorlar evin etrafında. İş yeri yürüme mesafesinde. Konum süper. Yalnız ev beni boguyor. Yeme İçme oturma odasında, mutfak minicik ve karanlık . Kirası 150 falan. Ben taşınmak istiyorum artık esimde tamam dedi. Şimdi siz yerimde olsanız ne yapardiniz? Tasinirsam cocuklar servisle okula gelecekler, biraz daha uzakta oturabilirim. Kurslar iptal olur çünkü servis yok. Bu evde para birikiyor ama varsın birikmesin diyorum. Hatalimiyim?

Kusura bakma sert konuşabilirim ama aklını peynir ekmekle mi yedin, bu kadar rahatlığı sırf ev karanlık diye elinin tersiyle itiyorsun. Sakın taşınma çok pişman olursun. PAranı biriktir. Çok sıkılıyorsan paranla gez toz açılırsın ev de sana batmaz.

sabredin. kiraya vereceinize gerekirse evi yenileyin. evi gösteren içidir. dekotrend sayfası var instagramda. eşyaları ve mutfagı acık renge boyayabilirsiniz. ara dönemde okul değişikliği zor olur. srvis işi de kolay değil ve masraflı.

güzel evde otursanız bile ev sahibi bir süre sonra çık diyebilir. dengesiz bir komsuya denk gelebilirsiniz vs vs. 3 yıl oturup para biriktirip kendi evinizi alın en güzeli.

kimsenin evi dört dörtlük değil

önemli olan sağlığınıza zararı var mı? çünkü sağlık yapılan birikimleri fazlasıyla götürür
eğer rutubet falan yoksa bence kalmaya devam edilebilir

aidatım bile sizin kiranın hemen hemen iki misli. Çocuk küçükken para biriktirilebiliyor, daha önemlisi çocuklarınızı okulda takip etmeniz çok kolay. Onların okulunun bitmesini beklerdim bu Esnada çevreden bi ev bakardım

Kusura bakma sert konuşabilirim ama aklını peynir ekmekle mi yedin, bu kadar rahatlığı sırf ev karanlık diye elinin tersiyle itiyorsun. Sakın taşınma çok pişman olursun. PAranı biriktir. Çok sıkılıyorsan paranla gez toz açılırsın ev de sana batmaz.
Buraya konu açarken herkes beni haklı bulacak, lojman iyi olmaz çık diyecekler sandım. Tek derdim özellikle mutfağın karanlık ve küçük olması. Işıl ışıl bir mutfak hayalim. Herkes sabretmem gerektigini söylüyorsa doğru olan bu demekki. En çok da eşim mutlu olacak

Ben olsam parayı falan geç çocuklarım için çıkmazdım onların mümkün olduğu kadar fazla etkinliğe katılmasını isterim. Tamam iki günlük dünya diyorsun ama iki günlük dünya da parayla dönüyor o çocukların ilerde daha çok masrafı olacak.
Yerinizde olsam önümüz yaz yazın arabayla gezer bu sırada para da biriktirir yaz sonu arabayı satıp krediyle evimi alır kiraya verirdim.
Şunu da söylemeden edemeyeceğim üç yıl için konuşmaya değmez göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.

Ben olsam parayı falan geç çocuklarım için çıkmazdım onların mümkün olduğu kadar fazla etkinliğe katılmasını isterim. Tamam iki günlük dünya diyorsun ama iki günlük dünya da parayla dönüyor o çocukların ilerde daha çok masrafı olacak.
Yerinizde olsam önümüz yaz yazın arabayla gezer bu sırada para da biriktirir yaz sonu arabayı satıp krediyle evimi alır kiraya verirdim.
Şunu da söylemeden edemeyeceğim üç yıl için konuşmaya değmez göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.
Benide huzursuz eden hep bu kısımdı. Çocuğum evden çıkınca 1 dk da basketbol kursunda oluyor. 2 dk ya gitarda. Okul zaten karşımızda. Çok merkezi bir yer. Herşey etrafımda. Ama işte temizlik düzen istedim hep. Büyük ev çok cezbediyor beni. Şimdi herkesin fikrini okuyunca kendimi bencil hissettim. Benim kararimla herkesin düzeni degisecek

sabredin. kiraya vereceinize gerekirse evi yenileyin. evi gösteren içidir. dekotrend sayfası var instagramda. eşyaları ve mutfagı acık renge boyayabilirsiniz. ara dönemde okul değişikliği zor olur. srvis işi de kolay değil ve masraflı.

güzel evde otursanız bile ev sahibi bir süre sonra çık diyebilir. dengesiz bir komsuya denk gelebilirsiniz vs vs. 3 yıl oturup para biriktirip kendi evinizi alın en güzeli.
Bakicam o sayfaya, tesekkurler yorumunuz için. Elimde olanı değerlendirme yolunu seçtim bende

Ev alma planınız var mı?
Eğer varsa birikiminle peşinatla bi eve gir kiracı koy içine bir kaç sene daha dayan sonra evine geçersin

Yıllardır merkezde olduğum için burdan ayrılınca ne kaybedecegimide unuttum. Kendimi ferah büyük eve odakladim uzun zamandır. Şimdi eşim de tamam deyince cocuklari düşündüm pişman olurmuyum diye. Buraya yazmak iyi oldu. Burda 3 yil daha otursam toplamda en az 150 bin liramiz olur. Arabamizda var sadece piknige giderken kullaniyoruz. Onuda satarsak 200 bin eder ve istediğim güzel evler 250 bin civari
3 yıl sonrada alacağınız ev yine 250 bin mi olacak peki alacak gücünüz varsa şimdi alın oturmazsanız bile kiraya verip kredisini ödersiniz.

Back
X