• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınmak ya da taşınmamak 🙄

berlin8982

🌸
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2018
4.044
17.696
208
Arkadaşlar selam 👋🏻
Hepinize güzel bir hafta diliyorum 🌸 benimki ‘dert’ sayılmamak ile birlikte kararsız kaldığım bir konu ;
Oturduğum evde balkon yok , ama evim çok geniş 2+1 . Kocaman bir yatak odası ve çocuk odası mevcut . Amerikan mutfak ve salonda baya geniş . Fakat banyom küçük .
Aynı binada bir alt katımda bir daire boşaldı, istersek oraya geçebiliriz ,balkonu var epey geniş ve bahçe tarafında yani sokağın gürültüsü hiç bir şekilde gelmiyor , salon aynı banyosu daha büyük fakat çocuk odası ile yatak odası daha küçük .
Çocuk odası yine çok küçük sayılmaz ama yatak odası bizim şu anki odamızın yanında epey küçük kalıyor . Sadece yatağımızı (2 metreye 2 metre epey büyük ) ve dolabımızı alır , onun dışında yatakların yanına koyduğum küçük şifonyer ya da makyaj masası konulamaz . Fakat banyosu bizim banyonun 2 katı :)

Uzattım karışık oldu hemen toparlıyorum ;
Boşalan dairenin + tarafları ;
-balkonu var
-banyosu geniş

Şu anda oturduğum dairenin + tarafları ;
-yatak ve çocuk odası büyük

Kira vs . Herşey aynı .
3 aylık bir bebeğim var seneye balkona havuz filan koyabilirim ayrıca köpeğim de var balkondan bakmak onun da hoşuna gider . Banyoda geniş . Ama işte dediğim gibi 2 odası biraz ufak 🙄yine de Benim gönlüm sanırım alt kattaki daireden yana... eşim bana bıraktı .
Siz olsanız ne yapardınız?

benm için her zaman balkonlu ev +1 önde..
Yatak odasinin kucuk olmasini takmazdim ben
Cocuk odasida idealse tasinabilirsin bence
Gurultude yokmus daha ne bebisde misil misil uyur
Yatak odasi uyumak ve depolama için kullandigimiz bir alan, balkon ise yasam alanı.

Benimde gönlümden balkonlu ev geçiyor ama acaba mı diyorum arada . Gerçi yatak odasında uyuyoruz bir tek haklısınız

Taşınacak ev daha avantajlı görünüyor, hatta banyo çok önemli. Benimki de çok küçük ama yatak odasını bence bir ölçün. Belki sığar.

Canim tasinmak daha mantikli geldi bana da ama hem yogun calisiyorsun hem kucuk bebegin var. Ben de gecen yil tasindim buraya. Baya zorlanmistim acikcasi. Hallederim diyorsan tasin bence. Balkon onemli bir arti.

Ben de şimdiye kadar hep balkonlu ya da Bahçeli bir evde yaşadım . Açıkçası bu kadar eksiklik olacağını tahmin etmemiştim buraya taşınırken 🙈 insan elindekinin kıymetini kaybedince anlıyor . Less-is-More Less-is-More canım hemen 1 gün içinde taşınmak zorunda değilim 1 haftaya yayabilirim. Ama dediğin gibi bu çalışma temposu ile nasıl başarabilirim onu da bilmiyorum ama en kötü yardımcı birilerini tutabilirim burda saatlik çalışanlar var. Ona çözüm bulunur. Bir iki gün içinde yanıt vermemiz gerek sanırım taşınacağız😅

Arkadaşlar selam 👋🏻
Hepinize güzel bir hafta diliyorum 🌸 benimki ‘dert’ sayılmamak ile birlikte kararsız kaldığım bir konu ;
Oturduğum evde balkon yok , ama evim çok geniş 2+1 . Kocaman bir yatak odası ve çocuk odası mevcut . Amerikan mutfak ve salonda baya geniş . Fakat banyom küçük .
Aynı binada bir alt katımda bir daire boşaldı, istersek oraya geçebiliriz ,balkonu var epey geniş ve bahçe tarafında yani sokağın gürültüsü hiç bir şekilde gelmiyor , salon aynı banyosu daha büyük fakat çocuk odası ile yatak odası daha küçük .
Çocuk odası yine çok küçük sayılmaz ama yatak odası bizim şu anki odamızın yanında epey küçük kalıyor . Sadece yatağımızı (2 metreye 2 metre epey büyük ) ve dolabımızı alır , onun dışında yatakların yanına koyduğum küçük şifonyer ya da makyaj masası konulamaz . Fakat banyosu bizim banyonun 2 katı :)

Uzattım karışık oldu hemen toparlıyorum ;
Boşalan dairenin + tarafları ;
-balkonu var
-banyosu geniş

Şu anda oturduğum dairenin + tarafları ;
-yatak ve çocuk odası büyük

Kira vs . Herşey aynı .
3 aylık bir bebeğim var seneye balkona havuz filan koyabilirim ayrıca köpeğim de var balkondan bakmak onun da hoşuna gider . Banyoda geniş . Ama işte dediğim gibi 2 odası biraz ufak 🙄yine de Benim gönlüm sanırım alt kattaki daireden yana... eşim bana bıraktı .
Siz olsanız ne yapardınız?
Yeni eve gecin cocuk odasina siz gecin cocuk odasini yatak odasi yapin.nasilsa bebeginiz daha kucukmus 5 yasina kadar idare edebilir o odada

Banyonun genis olmasi daima önemli. Kesinlikle çoçuk ile. Yatak odasi sizi bunaltmayacak kadar küçük degil ise, tasinin. Cocuk içinde güzel olur balkonda oynamak, sizin gözünüzün önünde. Kapatirsiniz gerekirse.

Sadece tasinmak kendisi biraz zor is ya, birde arada sadece 1 kat var. Herseyi indir kaldir.

Ben de şimdiye kadar hep balkonlu ya da Bahçeli bir evde yaşadım . Açıkçası bu kadar eksiklik olacağını tahmin etmemiştim buraya taşınırken 🙈 insan elindekinin kıymetini kaybedince anlıyor . Less-is-More Less-is-More canım hemen 1 gün içinde taşınmak zorunda değilim 1 haftaya yayabilirim. Ama dediğin gibi bu çalışma temposu ile nasıl başarabilirim onu da bilmiyorum ama en kötü yardımcı birilerini tutabilirim burda saatlik çalışanlar var. Ona çözüm bulunur. Bir iki gün içinde yanıt vermemiz gerek sanırım taşınacağız😅
Tasin gitsin o zaman 😁 zaten ust kattan alt kata tasinacaksin. Koli yapmana bile gerek olmaz.

Selam berlin8982 berlin8982 ,

Ben de taşınman taraftarıyım. Şöyle ki, balkonsuz ev eksiktir bana göre, ya da ben hep öğrenci evi1+1 Fransız balkonlu evlerde kaldığım için midir bilemem ama, ev ne kadar büyük olsa da insan bir dışarıya çıkmak ister, balkonda kahvaltı yapası gelir, veya balkonda kahve içmek istersin vs vs... Ben taşın derim. Bu arada nasip olur da eğer bir gün yolum 2. kez Berline düşerse sizi de ziyaret etmek isterim. :emir_bebek:

Benimde gönlümden balkonlu ev geçiyor ama acaba mı diyorum arada . Gerçi yatak odasında uyuyoruz bir tek haklısınız
Balkonlu ev derim ben de balkonda çay içmek kahvalti vs çok severim :)

Cocuk odası ile yatak odasinin yerini değiştirebilirsiniz eger oraya sigarsa esyalariniz.

Back
X