Taşinsak mı

4 sene Bursa’da yaşadım 2 ay İnegöl’de kaldım. Benim yaşamak için tercih edeceğim bir yer olmazdı. İstanbul’dan gitmek istiyorsanız Bursa’nın merkez ilçelerine bakmanızı öneririm. İnegöl çok küçük ve olanakları kısıtlı bir ilçe. Gerçi Güngören’den iyi mi diye sorarsanız iyidir
Benim de tercihim degil ama gungorenle kiyaslayinca iste :halay:he cok guzel ilceler cok daha guzel yerler vardir ama bizim simdilik gidebilecegimiz yer burasi cunku baska bir yeri bilemiyoruz canakkkaleyi seviyoruz evet ama nasil gidecegiz is nasil olur ev nasil alini yol gosterecek yok esim memur vesair olsa isi hazir olacak olsa hemen git bir evde otur..

Gecen seneler de de boyle bir konu acmistim,konu aslinda beni krarsizligim sebebiyle rafa kaldirildi..Simdi tekrar aciyorum istanbul güngoren de coook eski bir binada oturuyorum 50 60 yillik falandir.bir tane de oglum var 3 yasinda.cok sevdigim İstanbul ailem beylikduzunde yasiyor devamli gorusup gidip geliyoruz..esimin kendi isi degil zorlu calisma saatleri var gec saatlere kadar hatta bu virus sebebiyle bile hala calsiiyor.Tasinmak istiyor baska bir sehire Bursaya yani bursanin inegol ilcesine..bu evimizi satip cok daha genis oglumun rahat edecegi bir eve cikariz daha bahceli biraz daha dogaya yakin sessiz sakin..Buraya kadar tamam aslinda ama esimin ailesi de gelmek istiyor zaten orda da kuzenleri dayilari falan oturuyor.iste bu nokta da cok kararsizim suan kimseler yok burada sadece benim ailem acaba yapablir miyim esimde bizene onlardan diyor herkesin kendi hayati vesair vesairrrr bir senedir bunun kavgasini veriyoruz yani..bir yandan oglumun huzuru onemli okula baslayacak edecek neden rahat etmesin diyorum bi yandan kararsizlik esim baska sehir istemiyor orayi seviyorum orasi olsun diyor benjmde zaten istanbulda yesillikler icinde bi yere cikacak param yok olsa da oralar sehir merkezine cok uzak ise gidip gelmesi sikinti is kursa diyelim malumunuz istanbul dolup tasti artik heryerde hersey var birde son olan depremden sonra deprem var bu da korkutuyor beni uykularimi kaciriyor artik zaten ev eski oldugu icin sanki her an ykilacak belki bursa da da olur deprem ama en azindna kacacak yer bulursunuz en kotu...sizler ne yapardiniz

Komşum hangi sokakta oturuyorsun😄 ben fetih camisinin oradayım. Benim imkanım olsa hiç düşünmem giderim. Aslında çok kötü bi yer değil burası. Her şey yanıbaşımda. Ama çok kalabalık ve insanlar çok pis.

Komşum hangi sokakta oturuyorsun😄 ben fetih camisinin oradayım. Benim imkanım olsa hiç düşünmem giderim. Aslında çok kötü bi yer değil burası. Her şey yanıbaşımda. Ama çok kalabalık ve insanlar çok pis.
Canim ben haznedar da oturuyorum meydani bilirsin belki hemen oradayim :halay:benim imkanim var bazen diyorum neyi bekliyorsun burada evet karisanim gorusenim yok ama evim sikisik parklar sikisik agac denen birsey yok,orda da belki cok karisanim edenim olacak ama evim rahat ferah sakin bir ilce de yasayacagim:işsiz:

Açıkçası bizim burada yaptigimiz yorumlarla da olumsuz etkilenmenizi istemem.Gecen yılki konunuzda da insanlar İnegöl e gidip 10-15gun bir yerde kalmanızı ,oradaki yaşamı deneyimlemenizi önermişti..eşiniz size nerede ev alabileceğini ,nerede iş kuracagini gezdirir gösterir ...zaten diğer dayının karşı binasında kiralık ev tutarken bulursunuz kendinizi

Canim ben haznedar da oturuyorum meydani bilirsin belki hemen oradayim :halay:benim imkanim var bazen diyorum neyi bekliyorsun burada evet karisanim gorusenim yok ama evim sikisik parklar sikisik agac denen birsey yok,orda da belki cok karisanim edenim olacak ama evim rahat ferah sakin bir ilce de yasayacagim:işsiz:

Evet biliyorum. Çok güzel yaptılar meydanı. Kalabalık olduğu için ne kadar tadını çıkarabilirsin. Eşinle beraber çalışırsın kimse karışamaz o zaman. Sadece bol oksijen için bile gitmeye değer diye düşünüyorum. Allah hayırlısını nasip etsin.

eşinizin neyle ilgili iş açacağı belli mi ? yani bu konuda karar verildi mi ? eğer kendi işini yapacaksa orada o işi nasıl götürür kısmını iyi irdelemeniz lazım bence. bilmediğiniz bir şehirde iş yüzünden tökezlerseniz bunu aşmak daha zor olur bana göre.

ben asla küçük şehir insanı değilim, o nedenle küçük şehir güzellikleri ile ilgili destek veremem. tek söyleyebileceğim taşınmadan önce herşeyi iyi hesaplamanız. çocuğunuz hep bu yaşta kalmayacak. kendi başına gezmek istediği yaşlar geldiğinde zorlanmayacağı, kültürel ve eğitim anlamında beslenebileceği yerler seçmeniz daha makul olur bence.

anladığım kadarıyla kiracı olarak değil ev alarak gideceksiniz. bu nedenle aldığınız evin nasıl değerleneceği de bence önemli olmalı.

eşinizin neyle ilgili iş açacağı belli mi ? yani bu konuda karar verildi mi ? eğer kendi işini yapacaksa orada o işi nasıl götürür kısmını iyi irdelemeniz lazım bence. bilmediğiniz bir şehirde iş yüzünden tökezlerseniz bunu aşmak daha zor olur bana göre.

ben asla küçük şehir insanı değilim, o nedenle küçük şehir güzellikleri ile ilgili destek veremem. tek söyleyebileceğim taşınmadan önce herşeyi iyi hesaplamanız. çocuğunuz hep bu yaşta kalmayacak. kendi başına gezmek istediği yaşlar geldiğinde zorlanmayacağı, kültürel ve eğitim anlamında beslenebileceği yerler seçmeniz daha makul olur bence.

anladığım kadarıyla kiracı olarak değil ev alarak gideceksiniz. bu nedenle aldığınız evin nasıl değerleneceği de bence önemli olmalı.
Petsohp acmak istiyor orada pek fazla yok hayvan besleyende fazla oldugu icin dusunuyor,Yani bu konuda bursaya yakin olmasi bursanin yeterince buyuk olmasi biraz olsun rahatlatiyor,ilk etapta kira olrak sonrasinda ev almayi dusunuyoruz aslinda yani

güngören çocuk yetiştirmelik bi yer değil bana göre.ancak güngörenden çıkıp inegöl'e gitmezdim ama bu benlik bir şey ben küçük yerde yapamam.Bursada neden inegöl ? daha merkezi bi yer olmuyo mu? inegölde ne iş kuracakmış hem de bu belirsizlikte? sadece deniz yeşillikten başka bişey yoksa bi yerden sonra boğar insanı hele ki istanbuldan gidiyorsanız.İstanbulda güngörenden daha iyi bi semte/eve çıkamaz mısınız? eşinizin ailesi neden ördek ailesi gibi hareket ediyo? oraya gidince aa burda hep beraberiz zaten küçük de bi yer deyip iyice içli dışlı olmanız ve sorun çıkması olası, sizin aileniz olarak olaya bakacaksak da sizin artık kendi aileniz çocuğunuz ve sorumluluklarınız var, evlenip barklanan özellikle çocuk sahibi olan insanların zırt pırt ailem de ailem diye tutturma/görüşme isteği lüksü olduğunu düşünmüyorum.artık kendi öncelikleri oluyo herkesin.

Petsohp acmak istiyor orada pek fazla yok hayvan besleyende fazla oldugu icin dusunuyor,Yani bu konuda bursaya yakin olmasi bursanin yeterince buyuk olmasi biraz olsun rahatlatiyor,ilk etapta kira olrak sonrasinda ev almayi dusunuyoruz aslinda yani

ben olsam bu belirsizlikte iş açmam.
taşınacağım yeri de çocuğumun okulu ve sosyalleşmesi anlamında nasıl fayda sağlayacağına göre seçerim.

Sanirim ben olsam kabul etmezdim. Bu karar ailesiyle birlikte alinmis bir karara benziyor. Ve emin olun dipdibe oturacaksiniz. Kimse duzenini kolay kolay bozmaz, ailesinicin buna dahil olmus?

suan zaten mumkun degil belki 4 5 ay sonra

zaten ekonomik kriz yılın ikinci yarsında patlak verecek iyice. virüsün bedelleri ağır ödenecek. sabit gelirinizi 2020 bitip 2021deki gidişatı görmeden kesmeyin derim.
en nihayetinde dükkanınıza aynı gün müşteri yağmayacak. kaç ay hazırdan yiyeceksiniz, kaç ay hazırdan kira ödeyeceksiniz mesela?

zaten ekonomik kriz yılın ikinci yarsında patlak verecek iyice. virüsün bedelleri ağır ödenecek. sabit gelirinizi 2020 bitip 2021deki gidişatı görmeden kesmeyin derim.
en nihayetinde dükkanınıza aynı gün müşteri yağmayacak. kaç ay hazırdan yiyeceksiniz, kaç ay hazırdan kira ödeyeceksiniz mesela?
Evimizi kiraya verip oradan eve gecip,orada da Turkcelle de calisacak suan da da turkcel de calsiiyor zaten dusuncemiz bu tabiki ama dediginiz gibi pek adim atmak icin ideal zamanlar degil

İnegöl Bursa'nın en bilindik ilcesi değil mi ? Cok da küçük değildir. Eğer ailesiyle sınırları koruyabilecekseniz taşının aynı apartman aynı mahalle değil de aynı ilce olsun sadece

Gecen seneler de de boyle bir konu acmistim,konu aslinda beni krarsizligim sebebiyle rafa kaldirildi..Simdi tekrar aciyorum istanbul güngoren de coook eski bir binada oturuyorum 50 60 yillik falandir.bir tane de oglum var 3 yasinda.cok sevdigim İstanbul ailem beylikduzunde yasiyor devamli gorusup gidip geliyoruz..esimin kendi isi degil zorlu calisma saatleri var gec saatlere kadar hatta bu virus sebebiyle bile hala calsiiyor.Tasinmak istiyor baska bir sehire Bursaya yani bursanin inegol ilcesine..bu evimizi satip cok daha genis oglumun rahat edecegi bir eve cikariz daha bahceli biraz daha dogaya yakin sessiz sakin..Buraya kadar tamam aslinda ama esimin ailesi de gelmek istiyor zaten orda da kuzenleri dayilari falan oturuyor.iste bu nokta da cok kararsizim suan kimseler yok burada sadece benim ailem acaba yapablir miyim esimde bizene onlardan diyor herkesin kendi hayati vesair vesairrrr bir senedir bunun kavgasini veriyoruz yani..bir yandan oglumun huzuru onemli okula baslayacak edecek neden rahat etmesin diyorum bi yandan kararsizlik esim baska sehir istemiyor orayi seviyorum orasi olsun diyor benjmde zaten istanbulda yesillikler icinde bi yere cikacak param yok olsa da oralar sehir merkezine cok uzak ise gidip gelmesi sikinti is kursa diyelim malumunuz istanbul dolup tasti artik heryerde hersey var birde son olan depremden sonra deprem var bu da korkutuyor beni uykularimi kaciriyor artik zaten ev eski oldugu icin sanki her an ykilacak belki bursa da da olur deprem ama en azindna kacacak yer bulursunuz en kotu...sizler ne yapardiniz
akılıı ol esin aslıdna kendine yuva yapıyor senide tasıyo neden bursa desene o zaman gel kocaeliye gidelim yalovaya gidelim de tek katlu et müstakıl orda daha ucuz esin belli kendi tarafına gidicek yol yapıyo sana iste akıllı ol valla bidaha asla getiremezsin onu ailesinin yanındn maden yesiilkli yer istiyo istanbulda catalca silivri harika güzell harikaa diyorum bak hele silivri ohhh

Istanbulda yasanmaz ama inegolde fazla sakin.yani huzur falan arayacaksaniz bursanin baska bi ilcesi olabilir.amaaaaa yerinizde olsam asla es ailesine yakin gitmem.bende tasinirken esim aynen soyle soylerdi:ya ne zararlari olacak sana,sen calisirsin onlarda kizimiza bakar,bak gorursun sana hep kolaylik saglayacaklar.3 yildir burdayim bir kez bile yardim istedigimde gelmediler ve gereksiz ani habersiz geldiler.ben mesafe koydum cok sukur.ilk yil nerdeyse bosaniyoduk esimle onlar yuzunden.yani aman aman sakin yakin gitmeyin

Bacim ben yandim sen yanma esin cocugi bahane ediyor amaci ailesine yakin gitmek.ben geldim cocuguma bakmadilar ki tek calisan gelindim.yani anlayacagin sakin sakin gitme bak geldik her sene bi bahaneyle tasinamiyoruz

Bencillikten nefret ederim.
Bu zamana dek eşiniz verici olmuş, şimdi sıra sizde olabilir.
Lakin çocuğunuz var, çocuk olduğunda onu emanet etme gibi durumlar için aile çok önemli.
Sizin aileniz bu konuda yardımcıysa vazgeçmeyin o ortamdan.
Eşimin ailesi de iyidir, yardımcı olurlar derseniz düşünülür.

Bu durumda taşınmak mantıklı olmaz. Bir İnegöl e gidin öyle karar verin bence 1 hafta kalın. Bence hiç güzel yer degil.

Bencillikten nefret ederim.
Bu zamana dek eşiniz verici olmuş, şimdi sıra sizde olabilir.
Lakin çocuğunuz var, çocuk olduğunda onu emanet etme gibi durumlar için aile çok önemli.
Sizin aileniz bu konuda yardımcıysa vazgeçmeyin o ortamdan.
Eşimin ailesi de iyidir, yardımcı olurlar derseniz düşünülür.
Benim ailemin oyle bir yardimi olmuyor zaten suan da da gitmek istesem aramizda 45 dakikalik mesafe var trafigiyle beraber..annem oyle yardim edici cocugu birakta kafa dinle veya isini bitir bir kadin degl,bu konuda kayinvalidem daha verici

Back
X