Tatil Meselesi

Bence bu sorumsuz insanlarla görüşmek istememkete haklısın. Ben olsam ya bir tokay atardım o çocuğa ya da aileden para isterdim. 800 tl ile kurban keser sevaba girerdiniz!!

Eşiniz onunla olmanızı istemekte haklı. İstemiyorsanız yardım etmeyin. Mecbur değilsiniz..

Yalnız siz kurban kesme işini çok yanlış anlamışsınız.
Kurban şu bu bir şey dedi diye kesilmez, Allah rızası için kesilir
O insanlarla bir arada olmak istemediğim için,kesmek istemiyorum zaten.”Cahile laf anlatmak “gerçekten zor

O insanlarla bir arada olmak istemediğim için,kesmek istemiyorum zaten.”Cahile laf anlatmak “gerçekten zor
Anlamadım cahil diye bana mı diyorsunuz.
Bu bir ibadettir, ve kendiniz için yaparsınız , eğer isterseniz.
Eşinizin teyzesi kurban hakkında fetva veriyor diye kesmekten vazgeçmeniz çok garip.
Bir arkadaşım da derin dondurucum yok , kurban kessem nereye koyacağım etleri diyerek kesmiyordu.
Maddi olarak gücünüz yoktur ve kesmezsiniz, ya da kesmek istemezsiniz ve kesmezsiniz onu da anlarım da sizin gerekçeniz çok tuhaf.

Hayır size neden “Cahil “diyim ???Ben o insanlarla birlikte olmak istemediğim için kurban bayramında tatile gitmek istiyorum.Burdaki mesele benim kurban kesip ya da kesmemek değil ben kurban bayramında tatile gitmek istiyorum,eşim istemiyor.(Konuyu açma sebebim bu)Konu dışına çıkmayalım.Bütün ibadetler Allah ile kul arasında olur.Dini içerik olmasını istemiyorum

Hanımlar lütfen konuya dini içerik yazmayın yasaktır.

Eşiniz sizi çağırmakla haklı . Yestistirilisis tarzıyla da alakali. O ailesinden bayramda öyle görmüş, öyle devam etmek ister.kimileri arefeden tatile gider ,aile bir şey söylemez.
Ve yine ailemden böyle gördüğüm için, böyle günlerde gidilir ve yardım edilir. Onun dışında bir yere gittiğinde yardım edilir.

Yani bu benim için uyumdur . Bazen ben eşime uyarim bazen eşim bana. Hem eşiniz hiç gitmeyelim de dememiş , 2. Günü gidelim, demiş. Tepkilerinize ılımlı yaklasiyormus. Esinizin hatrini kirmayın bence.

Sizi sürekli iğneleyen,sürekli laf çıkarma peşinde olan insanlara özellikle kendimi geçtim,ailemin arkasından laf vurulan insanlara yardım etmem.Beni bu yaşına kadar annem,babam getirdi.Yılda iki defa gördüğüm teyzesinin laflarını çekmek zorunda değilim.Herkesin yetiştirilme tarzı farklı ben yardım etmesem bile dürüstüm en azından

Nasil mutluysaniz oyle yapin tabiki. Sevmediğim insanlardan uzak dururum genelde, çevremde de yok denilecek kadar az. O yüzden yaşadıklarımızı kendiniz biliyorsunuz. Haklısınız öyle düşününce .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…