• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatil sorunu...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.912
248
Günaydın arkadaşlar, bu sabah size içimi dökmek sizlerden fikir almak istiyorum. Bu yıl senelik iznimi Ramazan Bayramı'yla birleştireceğim. Eşimle ikimiz aynı memleketliyiz. 2 Temmuz'da kayınvalidemlerle birlikte memlekete gideceğiz yaklaşık 1 hafta kalacağız, 1 hafta Alanya'da otele gideceğiz, kalan 1 haftayı da annem yazın yazlığa gittiğinden yaklaşık 4 ay kadar annemi göremiyorum, eşimde yazlığa gideriz anneni de görmüş olursun dedi tamam dedim plan böyleydi. Taa ki eşimin arkadaşının oğlunun düğünü çıkana kadar. Memlekete 6-7 saat uzaklıkta eşim oraya da uğrayalım düğün hemen bayram sonrasıymış dedi. Düğün 3 gün sürüyormuş Cuma-Cumartesi-Pazar. Bende Cumartesi sabah köyden çıkarız öğleden sonra orada oluruz o gün orada bulunuruz takısını takar pazar sabahı oradan ayrılır otele geçeriz diye konuştuk. Ama dün akşam eşim pazartesi otele giriş yaptıralım Cumartesi kına gecesi olacakmış düğün Pazar günüymüş hazır gitmişken düğüne de kalalım dedi. Oysa ki, ben daha bir gün önce konuştuğumuzda 1 gecenin yeterli olacağını birkaç kez gördüğüm samimiyetimin olmadığı yerde düğün için bile olsa 2 gece kalmanın uygunsuz olacağını dile getirmiştim ve istemediğimi söylemiştim. Şimdi de diyor ki tamam cumartesi kalırız pazar günü gidip yakın bir ilde otelde kalırız. Akşam sinirlendim bende tamam rezarvasyon da yaptırma istemiyorum bir plan yapıyoruz ama o planın dışına çıkmaya bayılıyorsun dün ne konuştuk bugün ne diyorsun dedim. O da bana alt tarafı annenlerin orada 1 gün az kalacağız tüm sorun bunun için mi dedi olayı bu yönden anladı. Bende sorun bu değil senin arkadaşın için, tanımadığım yerde tanımadığım insanlarla 1 gün geçirmeyi kabul ediyorum sen iki güne çıkarıyorsun ben bir şeye tamam dedikçe daha fazlasını istiyorsun dedim öylece kaldı konuşma. Bu durumda benim yerimde siz olsanız ne yapardınız ya da nasıl davranırdınız? Okuyup yorumlayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Eğer gerçekten rahatsız olacağınız bir ortam ise, tabii ki bunu eşime tartışmadan açıklamaya çalışırdım.
Olayı "senin dediğin - benim dediğim" noktasına getirmeden çözmeye çalışın bence.
Yoksa içinden çıkamazsınız.

Olay annenizin orada fazla veya eksik kalmak değil madem, bunu eşinize açıklayın düzgün bir şekilde.
Mesela bugün telafisini yapabilirsiniz. "Dün seninle bu şekilde konuştuk ama bak sen beni yanlış anladın, o anlık sinirle fazla fevri davranmış bir birimizi kırmış olabiliriz ama bir de benim açımdan bak, arkadaş senin arkadaşın tabii sen rahat edersin, ama ben çok fazla tanımıyorum o insanları ve samimiyetim yok. Nasıl ben tanımadığım etmediğim insanların evinde kalayım, huzursuz oluyorum" dersin açıklamanı düzgün bir şekilde yaparsın o da sorun yaratmayacaktır eminim.

bende olsam istemezdim yakın akrabam bile olsa 3 gün düğün nedir yani..
söyleyin annemle alakası yok ne işimiz var 3 gün düğünde onun yerine tatil yapalım daha eğlenceli falan de.

Eğer gerçekten rahatsız olacağınız bir ortam ise, tabii ki bunu eşime tartışmadan açıklamaya çalışırdım.
Olayı "senin dediğin - benim dediğim" noktasına getirmeden çözmeye çalışın bence.
Yoksa içinden çıkamazsınız.

Olay annenizin orada fazla veya eksik kalmak değil madem, bunu eşinize açıklayın düzgün bir şekilde.
Mesela bugün telafisini yapabilirsiniz. "Dün seninle bu şekilde konuştuk ama bak sen beni yanlış anladın, o anlık sinirle fazla fevri davranmış bir birimizi kırmış olabiliriz ama bir de benim açımdan bak, arkadaş senin arkadaşın tabii sen rahat edersin, ama ben çok fazla tanımıyorum o insanları ve samimiyetim yok. Nasıl ben tanımadığım etmediğim insanların evinde kalayım, huzursuz oluyorum" dersin açıklamanı düzgün bir şekilde yaparsın o da sorun yaratmayacaktır eminim.

İnanın ben bu şekilde anlattım tanımıyorum arkadaşlarını eşini ailesini, kaldı ki düğün var onların da şehir dışından misafirleri akrabaları gelecektir zaten yer kalabalık olur ev sahipleri hangi birini ağırlasın evinde onları da zor durumda bırakmayalım diye ama o konuyu annemlerde 1 gün eksik kalma olayına bağladı tüm bunları açıklamama rağmen maalesef.

İnanın ben bu şekilde anlattım tanımıyorum arkadaşlarını eşini ailesini, kaldı ki düğün var onların da şehir dışından misafirleri akrabaları gelecektir zaten yer kalabalık olur ev sahipleri hangi birini ağırlasın evinde onları da zor durumda bırakmayalım diye ama o konuyu annemlerde 1 gün eksik kalma olayına bağladı tüm bunları açıklamama rağmen maalesef.

Bir çok kişinin de dediği gibi, sizin yerinizde olsam kabul etmezdim.
Hoş benim eşim bu konularda biraz titizdir, beni tanımadığım insanların evinde kaldırmaz, mümkünse sokmaz bile.
Fakat eşiniz bu kadar ince düşünemedi sanırım.

Tek diyeceğiniz gidiyorsan kendin git madem. Ben direk annemin oraya geçeyim, sende düğün bitince katıl bize.
Ben olsam anlattığım halde dinlemeyen adama bunu yapardım...

Ben de olsam kizarim
Su dugunler de bi bitmedi arkadas
kocan cok merakliysa bir haftayi arkadasinin dugununde gecirsin
Sen ilk planiniz ne ise cocuklarla onu uygula
Kendi arkadan gelsin

Bana annenlerde bir gün eksik kalacağız diye huysuzluk yapıyorsun deyince çok sinirlendim ve bu annemlerde kalma meselesi değil, düğün 3 gün sürüyormuş 1 günde kalsak aynı 3 günde kalsak önemli olan orada bulunup takısını takmak ama sen konuyu annemlere bağlayacaksan evet annemlerde 1 gün fazla kalmak tanımadığım insanların yanında kalmaktan çok daha cazip geli dedim. Yok arkadaşı geldiniz o kadar düğüne kalmıyorsunuz kına gecesinde kalıp düğün günü gidecek misiniz dermiş? Sende rezarvasyonu önceden yaptırmıştık sizin düğün tarihiniz henüz belli değildi dersin dedim. Ama yaptırmadık daha diyor peki arkadaşın biliyor mu yaptırmadığımızı dedim yok ama sen ben biliyoruz yetmez mi diyor resmen çıldırtmaya çalıştı akşam beni.

Sanırım bende aynı huzursuzluğu çıkarırdım
Kendi istediğimi diretirdim ,ileri gitmeden çünkü ileri boyuta giderse gittiğin tatilden de birşey anlamazsın.

Bir çok kişinin de dediği gibi, sizin yerinizde olsam kabul etmezdim.
Hoş benim eşim bu konularda biraz titizdir, beni tanımadığım insanların evinde kaldırmaz, mümkünse sokmaz bile.
Fakat eşiniz bu kadar ince düşünemedi sanırım.

Tek diyeceğiniz gidiyorsan kendin git madem. Ben direk annemin oraya geçeyim, sende düğün bitince katıl bize.
Ben olsam anlattığım halde dinlemeyen adama bunu yapardım...

Eşimde normalde kalmaz hele de yanında ben varsam ama bu arkadaşıyla senelerdir arkadaş tamam eşini filan da tanıyorum birkaç kez bir araya gelip sohbet etmişliğimiz var ama çok fazla samimiyetim yok 1 gece kalalım ertesi gün düğünden sonra otele geçeriz diyor bana. Hayır tamam tanıyorsun senelerdir güveniyorsun filan ama o insanların da düğünü var başka misafirleri de var üstelik akrabalarının yarısı İstanbul'da buradan oraya gidecekler ve bayağı kalabalık olunacak o kadar insana yer bulma sorunu da olacak o insanların.

Bir gun gayet yeterli, biraz sakinlesince oturun konusun, ben gitmeyelim demiyorum ama sen 2 gun dugunde harcayalim diyorsun, 1 gun kafi bence, tanimadagim insanlarla gecirecegime evet 4 aydir gormedigim ailemle 1 gun fazla gecirmeyi yeglerim diyin. Sakin konusup plan yapin, tatil boyunca bir kere de siz onun istedigi bir seye tamam nasil istersen dersiniz olur biter.

Eşimde normalde kalmaz hele de yanında ben varsam ama bu arkadaşıyla senelerdir arkadaş tamam eşini filan da tanıyorum birkaç kez bir araya gelip sohbet etmişliğimiz var ama çok fazla samimiyetim yok 1 gece kalalım ertesi gün düğünden sonra otele geçeriz diyor bana. Hayır tamam tanıyorsun senelerdir güveniyorsun filan ama o insanların da düğünü var başka misafirleri de var üstelik akrabalarının yarısı İstanbul'da buradan oraya gidecekler ve bayağı kalabalık olunacak o kadar insana yer bulma sorunu da olacak o insanların.
Elbetteki öyledir, ama işte erkeklerden ince düşünce beklenilmiyor malesef.
Başkalarına külfet olup ardından da laf söyletmek hoş birşey olmayacaktır.
Hayırlısı olsun ne diyeyim, dediklerimden başka fikir gelmiyor aklıma...

Bana annenlerde bir gün eksik kalacağız diye huysuzluk yapıyorsun deyince çok sinirlendim ve bu annemlerde kalma meselesi değil, düğün 3 gün sürüyormuş 1 günde kalsak aynı 3 günde kalsak önemli olan orada bulunup takısını takmak ama sen konuyu annemlere bağlayacaksan evet annemlerde 1 gün fazla kalmak tanımadığım insanların yanında kalmaktan çok daha cazip geli dedim. Yok arkadaşı geldiniz o kadar düğüne kalmıyorsunuz kına gecesinde kalıp düğün günü gidecek misiniz dermiş? Sende rezarvasyonu önceden yaptırmıştık sizin düğün tarihiniz henüz belli değildi dersin dedim. Ama yaptırmadık daha diyor peki arkadaşın biliyor mu yaptırmadığımızı dedim yok ama sen ben biliyoruz yetmez mi diyor resmen çıldırtmaya çalıştı akşam beni.
Erkekler iste
Tatil soz konusu ya bir gun eksik olsun da o gunu o gerzek arkadaslariyla gecirsinler
Hepsi ayni mokun baska rengi ;)
Sen birak o arkadasina gitsin, sen de annende mi kalirsin veya otele mi gidersin,ilk planiniz neyse ona bagli kal. Kendisinin arkadasi sonucta senin degil,kendisi guzel vakit gecirebilir.ama seni baglamaz. Evlisiniz diye siyam ikizi de degilsiniz sonucta herkesin baska baska zevkleri istekleri var. sen onu takma birak ne derse desin.

yüz verince astar istemiş o da:KK51:

bence
" sorun bu değil senin arkadaşın için, tanımadığım yerde tanımadığım insanlarla 1 gün geçirmeyi kabul ediyorum sen iki güne çıkarıyorsun ben bir şeye tamam dedikçe daha fazlasını istiyorsun" dedim öylece kaldı konuşma
bu cümleden sonra anlamıştır. bir de arkadaşı ne diyecek iyi gidin mi diyecek tabi ki misafirperverlik gereği 1 gün daha kalın diyecek erkeklerin arkadaşları söz konusu olduğunda sazan gibi atlamalarına da uyuz oluyorum... nasıl olsa evde oturup kalmayacak hemen atla gidelim kalalım

eşinizle eğer ısrar ederse tek gideceğini tanımadığı insanlarla 2 gün geçiremeyeceğinizi fazladan otelde gün kalacağınızı söyleyin... tek gitmek istersen sen bilirsin deyin... annemlerde 1-2 gün fazla kalırım demeyin çünkü kurmuş o kafada açıklamalarınızı unutup oraya yüklenmeye çalışır... otelde fazla gün geçirmenin daha güzel olacağını söyleyin

Önemli olan 1 ya da 2 gün kalmak değil, önceden yapılmış planların beklenmedik değişikliklere maruz kalması. Ben de kendimi bir şeye adapte ettiğim zaman karşıma farklı bir sonuç çıkınca acaip huzursuz oluyorum.

Normalde biz de eşimle çok gezen bir çiftiz, normal şartlarda böyle bir durumda kalsam problem etmez, eşime de eşlik ederdim herhalde ama şu an hamileyim değil herhangi bir yerde konaklamak 1 saat dahi oturmak içimden gelmiyor. O yüzden ben de olsam kalmazdım, ısrar ederse de çirkefleşirdim herhalde. :KK8:

anlayamamış olabilirim

düğün pazar ise kınaya gitmeyin

önce nerede iseniz orada kalın

düğün günü gidin düğüne misafir olun

gece kalın otelde,

sabahta kaldığı yerden tatile devam

yol uzak anladığım bu sıkıntı tabii de

orada iki gece neden kalasınız ki

düğüne gitseniz yeter

anlayamamış olabilirim

düğün pazar ise kınaya gitmeyin

önce nerede iseniz orada kalın

düğün günü gidin düğüne misafir olun

gece kalın otelde,

sabahta kaldığı yerden tatile devam

yol uzak anladığım bu sıkıntı tabii de

orada iki gece neden kalasınız ki

düğüne gitseniz yeter

Çocuklar ve ben otelde 1 gün dahi olsa fazla kalmayı istiyoruz işin açıkçası. Pazar günü de gitsek bu seferde fazladan köyde vakit geçirmiş olacağız ki köye gitmekte çok cazip gelmedi sırf eşim istiyor diye tamam dedim. Ama baktım ki ben tamam dedikçe o coştukça coştu. Zaten yok ayıp olmasın madem 3 gün sürüyormuş sen git 3 gün kal orada. Biz köyden direkt annenlerle istanbul'a döneriz tatil için rezarvasyon filan da yaptırma boşver dedim.

Back
X