tatilde kayınvalide telefonları :S :S

esimin memleketindeydik, bir gunlugune esimin abisi ve esi ile gezmeye gittik. toplasan evden 10 saat ancak uzaklastik.gorumcem en az 3 defa eltimi ve yine en az 3 defa da beni aradi. o zaman ben ne yapsayim acaba...

Yasadigimiz bir ornek ile baslamak isterim..

Biz esimle tatile cikmistik gecen sene..
Esimin anne ve babasi bizi aramislar defalarca ama ulasamamislar
esim ile bunu fark ettigimizde, onlari aramasi gerektigini, onemli birsey olmus olabilecegini soyledim.
Esim ise "ya sonra arariz,amann birsey olmaz,sonra sonra" dedi..
Ben israrla "ya eline mi yapisacak, bir ara..senin cebini aramislar" dedim..
Benim akilli ve dusunceli kocam(!) telefonu kapamis! Rahatsiz etmesinler diye.. dolabin ustune koymus bizde sahile iniyorduk.
Onlarda tabi aramis aramis, cildirmislar ulasamayinca..
benim ailemi aramislar.
Benim hakkimda saymislar, saydirmislar..
"senin kizin kapattirmis telefonu kesin! Biz ariyoruz diye rahatsiz oldu belli sizin kiziniz,! ayip degil mi? ariyoruz diye cebini kapattirmis ogluma!" gibi bir suru laf saymislar..

Oysaki biz otele odamiza ciktigimizda, esimin telefonu kapattigini gordugumde sinir kupune bindim, cok kizdim!
sen telefonu kapatip buraya mi attin? dedim! Pes! dedim.. Pes!!!!
insan bunu yapar mi dedim kocama?
Eline mi yapisirdi 2dk ara.. Bir durum mu var diye sor...
O da ben sevmem oyle nedir ya, ikidebir ariyorlar dedi tatildeyiz dedi..

Bu laflari nedeniyle esime bile "bencilsin,bu ne rahatlik" diye tartismaya giren ben resmen KOTU GELIN diye adlandirildim o an..
Meger ben neler dusunurken, onlar benim hakkimda kendi aileme neler saydirmis..Ben bunlari cok sonra ogrendim..
Ve esim arayip siz hanimin ailesini arayip nasil bunlari dersiniz? Bu ne onyargi demisti..
Oysaki o telefonu kapatan,bendim..

Gelininiz resmen benimle kavgaya tutustu nasil aramazsin, niye aramiyorsun, aramaliydin... diye...
Kendileri utandi.. Onyargi yaptiklari icin..Bu tavirlari nedeniyle inanilmaz kirildim onlara.. onyargi yapip gunahimi aldilar cunku..

Bu tip ne yapsanda yaranamadigin erkek aileleri de var ne yazik ki..
Ben herzaman esime derim:

Nicin Anneni-babani aramiyorsun, ara konus.. paylasimda bulun. Ama kesinlikle aramaz,sormaz.. esim cok soguk ve donuk bu konularda.. Kayinvalidem bile "sanki sen bizim oz kizimizsin. sen de olmasan sizden haber alamayiz" der..
Onlarda bilirler ki, ogullari telefon,internet,iletisim konularinda cok zayif ve alakasiz..
Esim telefonda konusmayi hic sevmiyor ne yazik ki! Bende surekli onun ailesini, kendi ailemi dusunup aramaktan yoruldum.. malum cocuklarda yoruyor beni.. valla bende eskisi gibi arayip soramiyorum.. Benim ailem degil sonucta..onun ailesi... o arayip sormuyorsa, ben niye kendimi bu kadar yorayim? Kv bile demisti bana.. haklisin kizim bunu desende, bizim oglumuz ana babasiyiz bizi aramiyor sormuyor. sende bir yere kadar..senin anan,senin baban ara sor! dersin dedi..

Ama sahiden de oyle.. bende yoruldum artik..

Ailesi esinizden cekinmesin bence.. yanlis dusunmussunuz..
yarin birgun sizde anne olursunuz.. sizin gelininizde boyle dusunse sizde uzulursunuz.

Son düzenleme:

hmm el kızı !!!!
yani yemeğini yapan, evi çekip çeviren, aynı yatağa baş koyduğu, hepsini geçin sevdiği sevdiceği kadın el kızı.. işte bu kadar basit..
nedir ki el kızı..
aaaaahh ahhhh ne diyeyim inşallah gelecek nesiller biraz olsun bilinçli ve duyarlı olur bu konuda. kadını da erkeği de...

Annem ablama ulaşamadığında defalarca arıyor,sonrasında facesine yazıyor kızım sana ulaşamadım diyor,sonra arkadaşlarını arıyor.He bu sırada ablam ya uyuyor oluyor ya da arkadaşlarıyla gezmede.Allahtan faceden arkadaşları biz 1 saat önce beraberdik falan diyorlar da rahatlıyor.Dünyanın bin bir türlü hali var.

tanıyormusunuz bu insanları, herkesi karşınıza alıp şiddetle konu sahibini savunmanıza bir anlama veremedim

ben belki bu üyenin ilk kez konusunu okuyorumdur hatta belki kk da ilk kez bir gönderisine rastlamışımdır.. o boyutta tanıyorum yani!!!

ilk etapda başlığı açıp konuyu okuyunca ben de iki kere arama durumuna biraz sert tepki verdiğini düşünmüştüm konu sahibinin.. ama yinede ufak bi acaba geçti içimden o an, yani kv bilerek mi yapıyor bunu. diğer oğula saygılıyken bu konuda bu gelini umursamıyor mu vs. diye düşündüm ama dedim ya öylesine geçti aklımın ucundan.. esasında okuyup geçecektim yorum bile yapmıcaktım ta ki yorumları görene kadar.
kadın sanki kv düşmanı, canavar gelin ilan edilmiş.. çook ama çok büyük haksızlık yapılmış bu kadına..
bence bunun nedeni şu tabi bu bnm kendi çıkardığım sonuç.. burdaki çoğu kimse kv. den bi hayli dertli. hem de konu sahibininkiyle kıyaslanamayacak boyutta.. ve o gelinler bile kv. lere dayanıyor, sabrediyorken konu sahibinin dert ettiği şeyi ufak buldular. birazda şımarıkca. o yüzden bence bu kadar verip veriştirmeleri.. yani biz neler çekiyoruz, nası kv. lerle uğraşıyoruz, bizimkinin yanında seninki melek. ama sen kıymet bilmiyosun, şımarıksın vs. gibisine..

yorum yapanlardan bazıları da erkek çocuk annesi, ki onların konu sahibine bu denli "saldırmasının" nedenini açıklamaya gerek dahi yok.

netice olarak ben kadının üstüne fazla gelindiğini düşündüğümden ve buna sinirlendiğimden fazlasıyla savundum evet.. ki temel noktalarda yine konu sahibine hak veriyorum ben. ama asıl sinirlendiğim ve çok üstüne gidildiğini düşündüğümden sizin tabirinizle konu sahibini ŞİDDETLE savundum. yine olsa yine savunurum...

Aferin size, "had bildirince" boyunuz büyümüştür.

çok tesekkur ederım aklı selım, mantıklı ve sevıyelı yorumların ıcın arkadasım. tespıtlerın son derece yerınde. bılmıyorlar kı basından tepkını senı uzen seylere karsı koymazsan alıp yuruyorlar... benım kızdıgım noktayı sen cok ıyı algılayabılmıssın. her neyse, esım benım tatılde rahatsız edılmemek ıstegıme (dıger gelını ve oglu gıbı) son derece mantıklı yaklastı, buna saygı duydu ve annesıyle konustu. konu bızım acımızdan kapanmıstır. ben hıc de sanmıyorum buradakı kv savunucuların, aynı olayda, bır oğul aranamazken, aman dur tatıldeler dıye ustune tıtrenırken kendılerı aransalardı sabır gosterebıleceklerını.. neyse konu kapandı..

hmmm doğru yapmışsın afferim diyen aklı selim oldu biz tekinsiz mi olduk arkadaşım, sen madem başkalarını duymayacak dinlemeyecek önemsemeyecek kadar yaptığının arkasındasın neden konu açtın ki, konu açılacak bi durum yokmuş yani, hadlerini bildirmişsin tamam, ama yok ille aferim bekliyosunuz al pelus aferim dedi sana ne mutlu

haddini aşmadan yorum yapanlara sözüm yok tabii, ama herkes bi azarlama derdinde, kocasına kv sine ayar veremeyen buraya koşmuş sanki, arkadaşım yaptığın bence hata diyeni dinlerim ama 'kaynana ol gör' 'bunlar aramış ilk gün' 'çok kötü niyetlisin' diye had aşan konuşmaları muhatap almam.

Eski konular olsun, şimdiki konunuz olsun size yorum yapanlara saldırır gibi, aşağılar gibi konuştuğunuzu gördükçe kayınvalidenize ve eşinize acıdım. Hayatta başarılar dilerim bu tavrınızla...

ayyyy şuan hem gülüyorum hemde biraz şoktayım, sanki çocuk var karşımda.. halbuki eminim koskoca da kadınsınızdır ama birde davranışa bakın

hanımefendi burası kreş değil, kimse kimseye aferin demiyor, kurdele takmıyor
siz sanırım çoook geçmişte kaldınız, 6 yaş civarında ilahi

neyse, konu sahibi senin adına sevindim. eşin doğru olanı yapmış, annesi de eminim onu anlayacaktır. nasıl diğer oğlunu anlamış, sizi de anlayacaktır. sağlıcakla kal

Konuda yine üsluplar almış başını gitmiş, içerikten uzaklaşıp birbirinize laf söylemeye devam edecekseniz, bizi hiç yorumayın baştan söyleyin, bizde gereken neyse yapalım.

Eski konular olsun, şimdiki konunuz olsun size yorum yapanlara saldırır gibi, aşağılar gibi konuştuğunuzu gördükçe kayınvalidenize ve eşinize acıdım. Hayatta başarılar dilerim bu tavrınızla...

hiç de saldırmıyorum hanımefendi, ben haddimi bilirim, nasıl konuşulacağını da, ıyı takıp edın derım konuşlarımı da, yorumlarımı da..

Eğer sizin ya da eşinizin arkadaşı aramış olsaydı, böyle düşünmeyecek kimselere had bildirmeyecektiniz. Arayan kişi k.valide olunca hemen altında bir şey aranmalı. Öteki oğlunu tatilde aramıyor bizi arıyor saygı göstermiyor diye hükme varmışsınız. Üstelik kadın sadece 2 kez aramış, ama işte k.valide olunca altında bir şey aranmalı. Oğlunu merak edip aramıştır diye düşünmek yerine saygısızlık etti diye kötü düşünmek daha kolay sanırım.

Eşim den çekinsinler istiyorum demişsiniz. K.validenizin sizi aramasını istemeyebilirsiniz. Ama oğlu ile görüşme miktarına karışmak haddiniz değil. Koskoca adam kiminle ne kadar görüşüp görüşmeyeceğine kendisi karar verebilir.

Hic te o sekilde bi durum soz konusu degil kayinvalidemi cok severim cok ta iyi anlasiriz
Konu sahibinin yaptigini yanlis bulmak icin illaki cokmu cekmek lazim
Kafa yapilarinizin cok.benzedigi bu yorumunuzdan da belli

O konusmada kimbilir kayinvaliden ne kadar kirildi yazik gercekten yazik ve sadece iki kez aradigi icin
Nasil.mutlumusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…