Tatile gidememek...

bakın sizi rahatlatmak için söylüyorum, herkes de tatil tatil gezmiyor emin olun. eşimle çalışıyoruz, şükür iyi de bir gelirimiz var, cocuklar rahat etsin, pandemi döneminde parka gitme, bir bisiklete binme ihtiyaçlarını gidersinler diye evimizi satıp, yeni ev aldık. onların uzun süreli mutluluğu için kısa süreli bazı istekleri erteleyecegiz.

geçen sene pandemi ve yeni bebek sebebiyle bu sene taksit sebebiyle evdeyiz. hem o hem diğeri olmuyor. bir şekilde yatırım yapınca diğer yerden kısmak gerekiyor, günü birlik kısa gezintilerle idare edeceğiz, borç azalınca diğeri de olur. özür dilerim ama harıl harıl çalışsak da bundan ötesi olmuyor, sizin de olmayabilir, esinizi darlamayin yapacak bir şey yok. elimizde olmayana değil de olana bakmamız lazım.

Şahsen bende karşıyım borçlanıp tatile gidip gelince zorlanacaksam hiç gitmim
İçinizi dökün. Tatil masraflarınızı eşinizin ailesi ödesin istiyorsunuz demiii :))

Bizde evlendik evleneli bir yere gidemedik. Bayramda turla Çanakkale'ye gidiyoruz. 4 gün 3 gece. 2.400 tuttu. Bu tarz şeyler bakın bütçenize göre.

bakın sizi rahatlatmak için söylüyorum, herkes de tatil tatil gezmiyor emin olun. eşimle çalışıyoruz, şükür iyi de bir gelirimiz var, cocuklar rahat etsin, pandemi döneminde parka gitme, bir bisiklete binme ihtiyaçlarını gidersinler diye evimizi satıp, yeni ev aldık. onların uzun süreli mutluluğu için kısa süreli bazı istekleri erteleyecegiz.

geçen sene pandemi ve yeni bebek sebebiyle bu sene taksit sebebiyle evdeyiz. hem o hem diğeri olmuyor. bir şekilde yatırım yapınca diğer yerden kısmak gerekiyor, günü birlik kısa gezintilerle idare edeceğiz, borç azalınca diğeri de olur. özür dilerim ama harıl harıl çalışsak da bundan ötesi olmuyor, sizin de olmayabilir, esinizi darlamayin yapacak bir şey yok. elimizde olmayana değil de olana bakmamız lazım.
Çok güzel yazmışsın cnm bizde arada günü bilir gidiyoruz öyle bunada şükür ikisi bir arada olmuyor haklısınız bir şeylerde kusmak gerekiyor mutlaka

aslında tatile gidememek çok da insanı ölüp bitiren bişey değil. ben şunun şurasında 2-3 senedir falan gidebiliyorum. borcum harcım kredim yok ama çok parlak değildi durumlar, kendi paramı denkleştirip anca öyle gidebiliyorum. ha tabii ki insana çok iyi geliyor. ama gitmediniz diye de ölmezsiniz.

bu sene de tatil ayarladım mesela ailemle, 3 kişi. ama otelde falan değil pansiyonda kalacağız. otele gücümüzün yetmesi imkansız. biz normal ev kiralıyoruz öyle 1+1, 2+1 falan kirası günlük işliyor. öyle 4-5 gün geçiriyoruz 2000 civarına denk geliyor kalacak yer masrafı. yeme içme eğlenme derken 5000 falan gözden çıkarıyorum ben. bu bütçeyi de aylar öncesinden hazırlayıp maaşımdan ona göre tasarruf ediyorum. evin ne kadar temiz, düzgün olduğu biraz şans işi tabii o riski alıyorum. yerini, denize uzaklığını falan bayağı araştırıyorum. geçen sene gittiğim yer tertemizdi mesela. ucuz olduğu için denize uzaktı. bu kez denize çok yakın, çok merkezi bir ev tuttum, umarım bu da temiz çıkar.

siz de 4-5 gün olmasa dahi 2 günlük falan bu tarz bişey ayarlayabilirsiniz bence.

erken rezervasyon, daha uygun fiyatlı aylar denk getirebilirsiniz. haziranın fiyatı daima daha uygun oluyor mesela.

turlara da katılabilirsiniz. turlar da birçok yeri gezdiriyor o yönden güzel. ben geçen sene marmaris'teydim 3 gece 4 gün. turla gitsem çok daha fazla yerini gezerdim. arabam olmadığı için doğru düzgün gezmeden sadece dinlenip denize girip döndüm :D

Yani tatil algınıza bağlı bir durum birazcık.
Şöyle ki bir otele gidip kalacak durumumuz bizim de yok şu an.
Ancak bir kaç gün kimseyle görüşmeden kafanızı dinlemek belki iyi gelir.
Atıyorum bulunduğunuz yerde doğada bir yere gidin, birlikte bir gün geçirmek bile iyi gelebilir.
Öğretmenevi/polis evi vs gibi yerlerde uygun konaklama imkanı oluyor. En azından 2 gün olabilir.

Yani tatil algınıza bağlı bir durum birazcık.
Şöyle ki bir otele gidip kalacak durumumuz bizim de yok şu an.
Ancak bir kaç gün kimseyle görüşmeden kafanızı dinlemek belki iyi gelir.
Atıyorum bulunduğunuz yerde doğada bir yere gidin, birlikte bir gün geçirmek bile iyi gelebilir.
Öğretmenevi/polis evi vs gibi yerlerde uygun konaklama imkanı oluyor. En azından 2 gün olabilir.
İyi güzel diyorsunuz da öğretmen evi, polis evi vs. tatil beldelerindekiler zaten ocak ayında rezervasyonları dolduruyorlar yaz için. Haziran bitmiş, ancak kasıma yer bulunur şu zamanda.

İyi güzel diyorsunuz da öğretmen evi, polis evi vs. tatil beldelerindekiler zaten ocak ayında rezervasyonları dolduruyorlar yaz için. Haziran bitmiş, ancak kasıma yer bulunur şu zamanda.

Yakın zamanda gitmedim ancak, 2 yıl önce gittiğimde ayın başında randevuları açtıklarını söylemişlerdi ki ben de o şekilde kontenjanı çok az bir öğretmen evinde 1 ağustos olduğu anda gece açmıştım telefonu, o şekilde almıştım :KK70:
Bir de tatil beldesi olmak durumunda mı mesela tatil? Bulunduğumuz şehirde yada yakın illerde de kafa dinlemelik çok güzel yerler olabiliyor.

Kızlar merhabalar evliyim bir evladım var çok şükür Diyeceğim şu ki borçlardan dolayı hiç tatile gidemedik eşimin maaşı iyi çok şükür ama yetmiyor bir sürü kredi var.. Eşim izinlerini bile kullanmıyor sadece yazları memlekete gidiyorum ben oğlumla tatil niyetine memlekete tatil sayılırsa evet güzel geçiyor yeşillik ama ben eşimle ve çocuğumla tatil yapmak istiyorum eşimde sabret sıkıntımız bitsin götürücem bende istiyorum ama bi an önce kurtulalım diyor sadece gezdiğimiz yerler İstanbul işte ve belli yerler arada sırada yemeğe çıkarız o kadar kızlar o kadar bunaldım ki kv de samimi değil ailemde burda değil zaten yalnızım eşimin ailesi uzak davranıyor bana aramaz sormaz çağırmazlar (ama beni isterken nasıl istemişti anlatamam o kadar istiyordu) . Çok sıkıldım kızlar sizdede var mı bu durum tatil konusunda abartıyor muyum?
İlla ki her şey dahil 5 yıldızlıya gitmek zorunda değilsiniz ki... Amaç bunalmışlığı gidermekse apart gibi bir yer ayarlayıp bir kaç gün kafa dağıtabilirsiniz.

Çalışıyor musunuz? Bence cevabınız hayır gibi geldi. Çalışmayanın tatil hakkı yoktur demiyorum öncelikle bunu belirteyim ama eşiniz maaşıyla ancak bukadarına yetebilirmiyormuş.. ne yapsın adam çözüm olarak geceleri taksiye mi çıksın ? Sizde tutsanız mesela bi işin ucundan ? Maaşınız sadece gezme tozma için harcasanız ? Fena mı olur,bunalım sebebiniz kalmak işte..
Eşiniz tüm yükü üstüne alıp birde sizi sabret canım elbet gideceğiz bir gün modunda teselli ediyormuş ya,helal olsun adama..

Kızlar merhabalar evliyim bir evladım var çok şükür Diyeceğim şu ki borçlardan dolayı hiç tatile gidemedik eşimin maaşı iyi çok şükür ama yetmiyor bir sürü kredi var.. Eşim izinlerini bile kullanmıyor sadece yazları memlekete gidiyorum ben oğlumla tatil niyetine memlekete tatil sayılırsa evet güzel geçiyor yeşillik ama ben eşimle ve çocuğumla tatil yapmak istiyorum eşimde sabret sıkıntımız bitsin götürücem bende istiyorum ama bi an önce kurtulalım diyor sadece gezdiğimiz yerler İstanbul işte ve belli yerler arada sırada yemeğe çıkarız o kadar kızlar o kadar bunaldım ki kv de samimi değil ailemde burda değil zaten yalnızım eşimin ailesi uzak davranıyor bana aramaz sormaz çağırmazlar (ama beni isterken nasıl istemişti anlatamam o kadar istiyordu) . Çok sıkıldım kızlar sizdede var mı bu durum tatil konusunda abartıyor muyum?
Borçlarınız hafifledikten sonra gidebilmekten başka şansınız yok gibi duruyor yine konunun sonunda da olsa kayınvalidenizle bağlantı kurmuşsunuz 👏🏻👏🏻

40 yaşındayım. Hayatımda tatil beldesine gitmedim. Günü birlik denizler arada bir. Son 4 yıldır günü birlik denize de gitmedim. Köy desen o da yok.

13 yıllık evliyim üstüne. Ne balayı gördüm ne de tatil.

Demem o ki haline şükret, beterin beteri var. Şu sıcaklarda betonerme yığınlarının içinde pismekle geçiyor ömrüm.

Bence kendinizle alakalı bu kadar bilgiler vermeyin. 5 yıla yakın evlilik, aileyle ayni apartmanda oturmak istememe, giresun, çocuk, kızın tek tatilinin giresun olmasi falan gerçekten böyle birini tanıyorum ben. O kişi olmasanız bile belki bi tanıyan cikar bence bazı bilgilerinizi silseniz iyi olur
Böyle çok kadın vardır bence.

Donla girmiyorlar dimi 🙄

Haha yok otelde onu yapamıyorlar da içip içip millete salça olduklarını çok gördüm. Özellikle turistlere.
Bu modellerin otel yerine pansiyonlarda, sezonluk evlerde konaklayanlarını plajlarda görmelisiniz, denizde ayı güreşi yapıp kumsalda gözlerine kestirdiklerini göz hapsine alıyorlar, plaja girerken şöyle bir bakmanız gelişmemiş kabile üyelerini fark etmeniz için yeterli oluyor, hemen kabak gibi belli ediyorlar kendilerini🤦‍♀️

Çift maaşız, tek çocuk var, ev kendimizin kredi fln borcumuz yok. Ona rağmen bu sene otel tatilini 9 taksitle erken rezervasyonla ödedik. O da anca beş gece. Şimdi aynı otel iki kat fiyatını arttırmış. Bu sene geçti artık sizin için fiyatlar uçtu zaten ama seneye ocak şubat gibi nispeten düşükken fiyatlar taksitlerini ödemeye başlayın başka türlü maaşlı çalışan bir ailenin tatile gitmesi mümkün değil me yazık ki. Yada yine ocak şubat gibi ev kiralayacaksınız yaz için. Benim arkadaşım senelerdir aynı evi kıştan rezerve eder bir ay kalır döner. Verdiği ücrette normal bir aylık kiradan çok az pahalı. Onlar bir de iki aile gidiyorlar uygun oluyormuş.

Back
X