Tatile gidememek...

Biz tatil dışında günübirlik de çok denize gidiyoruz. Hemen hemen her hafta sonu. Maksimum 1 saat mesafede 4-5 tane deniz kenarı beldeye ulaşımımız var. Halk plajları evet masrafsız ama rezalet. Ne doğru düzgün yemek var ne rahat edebiliyor insan.

25 lirayla 400 lira arasında değişen fiyatlara beach clublar var. 400 liralığın kapısına bizi yaklaştırmıyorlar zaten 😂 girişte arabanın markasına bakıp yer yok diyorlar 😂😂 en sık gittiğimiz hafta içi 30 hafta sonu 45 lira girişi, bir de içki veriyor yanında. Veririm 60-90 liramı rahat rahat denizime girerim, tuvaleti temiz, yemekleri güzel, insanlar doğru düzgün. Zaten taşkınlık yapana anında müdahale ediliyor. Garsonu, güvenliği, can kurtaranı şahin gibi. Geçen hafta gittiğimizde sadece biz vardık sonradan 3-5 aile daha geldi mesela. Koca plaj bomboştu. En azından gerilmeden bikaç saat denize girebiliyoruz böylece.

Biz de bir kere böyle paralı bir beach e gitmiştik. Aslında gayet güzeldi. Ta ki biz eşimle denizde yüzerken yanımızdaki çift seks yapana kadar. Deniz fantezisi...

Tiksindirmek gibi olmasın ama :KK70:
Ben havuzu çok severdim eskiden
Elit yer heralde işemiyorlardır ya da sık sık dezenfekte ediyorlardır diye düşünürdüm hep tatillerde
Sonra şunu düşündüm. Bu su deniz gibi sürekli değişen su değil. Dayıların amcaların kıllı yerlerine de temas ediyor. Belki regl olup suya giren, poposu pis giren kadınlar vs de var. Sonra ben yüzerken o su burnuma ağzıma kulağıma kaçıyor
Sonra havuzu kapattım. Hep deniz hep deniz :KK70:
Haklisin. Ama eşim denize gitti 2 gun once. Denizde karşisindan yuzup geçen bir b*k gordu. Resmen çikip ne kadar kustu iğrendiğinden. Malesef insan olan her yerde pislik de var

aslında tatile gidememek çok da insanı ölüp bitiren bişey değil. ben şunun şurasında 2-3 senedir falan gidebiliyorum. borcum harcım kredim yok ama çok parlak değildi durumlar, kendi paramı denkleştirip anca öyle gidebiliyorum. ha tabii ki insana çok iyi geliyor. ama gitmediniz diye de ölmezsiniz.

bu sene de tatil ayarladım mesela ailemle, 3 kişi. ama otelde falan değil pansiyonda kalacağız. otele gücümüzün yetmesi imkansız. biz normal ev kiralıyoruz öyle 1+1, 2+1 falan kirası günlük işliyor. öyle 4-5 gün geçiriyoruz 2000 civarına denk geliyor kalacak yer masrafı. yeme içme eğlenme derken 5000 falan gözden çıkarıyorum ben. bu bütçeyi de aylar öncesinden hazırlayıp maaşımdan ona göre tasarruf ediyorum. evin ne kadar temiz, düzgün olduğu biraz şans işi tabii o riski alıyorum. yerini, denize uzaklığını falan bayağı araştırıyorum. geçen sene gittiğim yer tertemizdi mesela. ucuz olduğu için denize uzaktı. bu kez denize çok yakın, çok merkezi bir ev tuttum, umarım bu da temiz çıkar.

siz de 4-5 gün olmasa dahi 2 günlük falan bu tarz bişey ayarlayabilirsiniz bence.

erken rezervasyon, daha uygun fiyatlı aylar denk getirebilirsiniz. haziranın fiyatı daima daha uygun oluyor mesela.

turlara da katılabilirsiniz. turlar da birçok yeri gezdiriyor o yönden güzel. ben geçen sene marmaris'teydim 3 gece 4 gün. turla gitsem çok daha fazla yerini gezerdim. arabam olmadığı için doğru düzgün gezmeden sadece dinlenip denize girip döndüm :KK70:
Erkan rezervasyon konusuna katılıyorum. Biz bu sene butik otel tercih ettik, araba kiralayıp koy koy gezmek istiyorduk. 1 hafta oda kahvaltı 3400’e Mart ayında aldığımız otel, haziran ayında 9000 olmuştu. Araba ise 1600’e kiraladık, 4400 olmuş 😟 Bunları görünce tabi ki insan bir şaşırıyor ama eğer plan yapabilme lüksünüz varsa erken rezervasyon hayat kurtarır.

Ay sinirim bozuldu. Tövbe tövbe. Çocuk be. Bu düpedüz sapkınlık. Öyle böyle değil. İnsan içine çıkmaması gerek tipler ne rahat dolaşıyor aramızda.
Yani maalesef ama işte dolaşıyorlar, denizin içindeki hareketleri de bir görseniz 🤣
Ya zaten ben kız erkek fark etmez çocukların plajda çıplak olmasına karşıyım, adam 7-8 yaşındaki oğlunu soyuyor çırılçıplak bırakıyor, kendisi de soyunacak ama insan evladı erkekler üstüne yürür diye çekiniyor, bazılarının eşi de sanki memlekette tek erkek kendi kocası ve adam sanki estetik harikası adeta zeus gibi davranmıyor mu gel de delirme.
O yüzden mi en temizi popüler plajlar yerine sakin koyları tercih etmek lazım, ben çoğunlukla kızımla veya yalnız gittiğim için rahat edeceğim yerlere gidiyorum.

Konu tatil ve plajlar olunca çenem düştü 😬

Biz de bir kere böyle paralı bir beach e gitmiştik. Aslında gayet güzeldi. Ta ki biz eşimle denizde yüzerken yanımızdaki çift seks yapana kadar. Deniz fantezisi...
Ahahah ortalık yerde yapmasalarmış bari 😂

Bi otelde de biz denk gelmiştik öyle bir çifte. Abiyle abla bütün gün plajda tek şezlonga uzanıyorlar, yemek masasında abla abinin kucağında oturuyor tek tabaktan yiyorlar. Tamamen seviştiklerini görmedim ama sanırım o tatilden sonra ameliyatla ayrılmaları gerekmiştir. Allahın sıcağında yabıştılar bence çünkü 😂

Adalara gidin haftasonu.
Yazligi olan aile buyugu yok mu yada arkadas oyle de olur sizde sonra yemek ismarlarsiniz falan.
Biz senelerdir arkadas yada ana baba yazlik evinde tatil yapiyoruz valla 😀
Bu sene cocuk oldu diye ne var ne yook koyduk ortaya gidicez bakalim

Geçen yil Ekim ortasında yaklaşık 2500 TL ye havuzlu villa kiraladık.
Elbet deniz dibi değildi ama Eylül de haftalik 10 bin lira olan yer Ekim de bu fiyatlarda. Hatta Kasım gibi daha da ucuz ve heryer daha sakin.
Antalya Kaş böyleydi.
Gezecegimiz zaman, ya da denize gideceğimiz zaman arabayla gittik geldik yani zor olmadı bize.
Ya da açık hava müzelerini gezdik.
Şelalelere felan gittik.
Yeme içme kendimiz yaptık ama sonuçta ev gibi olmadı kolay oldu.
Çocuğunuz küçük okul durumu vs de yok.

Çalışın, biriktirin gidin madem. Esinizin kazandığı yetmiyorsa yapacak birsey yok. Çözümü yok çünkü. Çözümü sizinde calismaniz. Hatta cocuk yapmadan once calisip borçları beraber odemeniz. Ama simdi o konuya girersek çıkamayız. Hep öyle armut piş ağzıma düş olmuyor işte bu dünya.

Otellerde olması gerekir ama, bir yakınımın yaşadığı sitede havuz kurallarından asla taviz verilmiyor, duş almadan giremezsin, özel ilaçlama yapılıyor tuvaletini yaparsan yandın😂
Ya öyle diyorlar da renk değişmiyor. Korkutma amaçlı o 😂 o kimyasalların renk değiştirme ihtimali yok. Denedik onayladık zaten 😂

Yeğenim 5-6 yaşında falandı havuzda oyun tatlı gelince çişi unutmuş, tutamamış salmış. Çiş yaptıaaaaam diye bir çığlıkla fırladım yerimden 😂 allahtan havuz boştu, çocuğu da çıkardık sudan gidip haber verdik kapattılar havuzu bikaç saat temizlediler. Ama renk falan değişmedi.

Ya öyle diyorlar da renk değişmiyor. Korkutma amaçlı o 😂 o kimyasalların renk değiştirme ihtimali yok. Denedik onayladık zaten 😂

Yeğenim 5-6 yaşında falandı havuzda oyun tatlı gelince çişi unutmuş, tutamamış salmış. Çiş yaptıaaaaam diye bir çığlıkla fırladım yerimden 😂 allahtan havuz boştu, çocuğu da çıkardık sudan gidip haber verdik kapattılar havuzu bikaç saat temizlediler. Ama renk falan değişmedi.
cocuk isedi diye havuzu kapatıp bir kac saat temizlemek ha. Vay be.

Erkan rezervasyon konusuna katılıyorum. Biz bu sene butik otel tercih ettik, araba kiralayıp koy koy gezmek istiyorduk. 1 hafta oda kahvaltı 3400’e Mart ayında aldığımız otel, haziran ayında 9000 olmuştu. Araba ise 1600’e kiraladık, 4400 olmuş 😟 Bunları görünce tabi ki insan bir şaşırıyor ama eğer plan yapabilme lüksünüz varsa erken rezervasyon hayat kurtarır.
aslında ödemenin tamamı rezervasyon sırasında yapılmayacaksa, tatil zamanı geldiğinde yapılacaksa yani, ne bileyim otelde öde ya da kapora verip kalanı tatil zamanı ödeme gibi imkanlar kovaladıktan, bulabildikten sonra çok sorun değil diye düşünüyorum tarihleri. niye çünkü olur da rezervasyon tarihlerinde hariçten bir durum çıkarsa kaybedilen para çok olmaz. hariçten çıkabilecek durumlar da en fazla sağlık ya da ölüm falan olur. bence çok iyi yapmışsınız. geciktikçe hem fiyatlar yükseliyor hem de yer bulma imkanı azalıyor. 1 haftalık fiyatınız çok iyi. ben de seneye, tatilimin bütçesini çok önceden hazırlayıp kenara koymayı ve bahar bile gelmeden erken rezervasyon yaptırmayı düşünüyorum. iş yerime de izin tarihlerimi de çok erkenden bildirip onları haberdar edeceğim.

Dürüstçe bir şey soracağım. Gerçekten apart tatilini, pansiyon tatilini falan seven var mı ya? Bana onlar otele param yetmedi tatili gibi geliyor, hani hiç yapmamış olmayalım diye yapılmış gibi. Gerçekten eğleniliyor mu onlarda da?

Bu sene ben de yazlığa gittim ama yazlık otel içinde, bide 4 kadındık, geçti gitti.
Tatilin sonuna doğru kocam dahil olunca otele geçtim, yemin ederim mayo durulayıp asmak bile zulüm geliyor tatilde.

Bir de apart, pansiyon vs astarı yüzünden pahalı gelmiyor mu ya? Dışarıda yemekler falan inanılmaz uçtu bu sene.
İlla aşırı deluxe 38747374 yıldız şart değil ama eskiden ev baklavası gereksiz övülüyordu, şimdi de bu övülüyor gibi geliyor artık bana.

Bence konu sahibinin çözümü de ucuza yapmaya çalışmak yerine tatil bütçesi için çalışmak.

Dürüstçe bir şey soracağım. Gerçekten apart tatilini, pansiyon tatilini falan seven var mı ya? Bana onlar otele param yetmedi tatili gibi geliyor, hani hiç yapmamış olmayalım diye yapılmış gibi. Gerçekten eğleniliyor mu onlarda da?

Bu sene ben de yazlığa gittim ama yazlık otel içinde, bide 4 kadındık, geçti gitti.
Tatilin sonuna doğru kocam dahil olunca otele geçtim, yemin ederim mayo durulayıp asmak bile zulüm geliyor tatilde.

Bir de apart, pansiyon vs astarı yüzünden pahalı gelmiyor mu ya? Dışarıda yemekler falan inanılmaz uçtu bu sene.
İlla aşırı deluxe 38747374 yıldız şart değil ama eskiden ev baklavası gereksiz övülüyordu, şimdi de bu övülüyor gibi geliyor artık bana.

Bence konu sahibinin çözümü de ucuza yapmaya çalışmak yerine tatil bütçesi için çalışmak.

Ben hepsini denedim şöyle cevap vereyim eğer sadece yatma olaraksa evet çadır da pansiyon da işe yarıyor.
Yeme içme dışardan ama kendin bir şey hazırlamayacaksın.
Eğer aksi olursa zaten kadının ev işi yapmasından hiç bir farkı kalmıyor.
Yedir, içir, doyur, yıka falan olayına girince tatil oluyor zulüm.
En ama eeeeen güzeli tabi 5 yıldızlı otel.

Ohhh mis istediğini ye iç yat kalk :D

Ben hepsini denedim şöyle cevap vereyim eğer sadece yatma olaraksa evet çadır da pansiyon da işe yarıyor.
Yeme içme dışardan ama kendin bir şey hazırlamayacaksın.
Eğer aksi olursa zaten kadının ev işi yapmasından hiç bir farkı kalmıyor.
Yedir, içir, doyur, yıka falan olayına girince tatil oluyor zulüm.
En ama eeeeen güzeli tabi 5 yıldızlı otel.

Ohhh mis istediğini ye iç yat kalk :D

Geçen sene kampa gittim. Güzel duş alamayıp orman içinde oturmak pis hissettirdi bana çok. Dönünce kendimi çitiledim.
İşte her şeyi dışarıdan hallederken de gerçekten astarı yüzünü 4'e katlar.
İşte olan kadına oluyor vallahi. O sebeple kadınlar kulubunde apart falan övmeyin, kızkardeşlik bu değil.

Geçen sene kampa gittim. Güzel duş alamayıp orman içinde oturmak pis hissettirdi bana çok. Dönünce kendimi çitiledim.
İşte her şeyi dışarıdan hallederken de gerçekten astarı yüzünü 4'e katlar.
İşte olan kadına oluyor vallahi. O sebeple kadınlar kulubunde apart falan övmeyin, kızkardeşlik bu değil.

2-3 günlük sürede idare edilir ama uzun süre kalırsan evet duş alamamak problem.
Bende senin kafadayım ama tatil=5 yıldızlı otel benim içinde.
Yoksa ne dinlenebiliyor kadınlar ne de tatil yapabiliyorlar.

valla dürüstçe cevap vereyim oteller bütçemi aşırı aştığı için bir de genelde 3 kişi olduğumuz için o tarz yerleri tercih ediyorum.
tek başıma olsam otele giderdim. ama otelde rahat edebilmem için suit falan tutmam gerekir. zira üçümüz aynı odada uyuyamayız. hani 3 kişilik odaları oluyor ya, onu kastediyorum.

astarı yüzünden pahalıya geliyor mu, açıkçası bu sene geceliği 350 liraya 2+1 ev kiraladım merkezi konumda, denize 300 mt falan mesafede. toplam 1750 yaptı 5 gece için. otellere bakıyorum yemek dahil olmayan oteller zaten geceliği 500ün altına yok ki o da 2 kişilik fiyat, 3 kişilik daha pahalı. 3 kişinin rahatça yiyip içeceği 5 gecelik bir tatili 10 bin altına getirmek imkansız diyebilirim otel tercih edilirse. ama bizim kalacak yer masrafımız 1750, yeme içme 1000-2000 tl tutsa toplamda, yok tekne turu yaparız bilmem ne yaparız diye diye toplamda 5000 tl ayırdık. e o 2+1 evde zaten kişi başına bir oda düşüyor salon dahil.

bu tatilde ne yapacağınıza göre değişir, bütün gün kafa dinlemek istesem kesinlikle ne yapar eder otele giderdim. ben genelde deniz tatili yapıyorum. kiraladığım yeri de geceden geceye uyumak için kullanıyorum. biz zaten sabah kalkarız, kahvaltı yapar sonra hoop denize kaçarız. 5-6ya kadar falan da net dururuz denizde. sonra gelir duşumuzu alır biraz dinlenir tatil yöresini keşfe çıkarız. yemekleri dışarıdan yeriz özellikle, farklı bir yere gelmişiz, yemeklerini restoranlarını keşfederiz. zaten koca kış evde yapıp yemişiz yani.

gerçekten eğleniliyor mu demişsiniz, eğlence kişiye göre değişir. ben daima kendim kovalarım eğlenceyi. çocuğum olsa çocuk eğlensin diye otel bakardım mesela. ama biz 3 yetişkinden oluşan bir aileyiz, bizim için eğlence zaten dışarıda gezmek, denize girmek, bara gitmek falan.

bu arada biz 3 kadınız, anne ve 2 kız kardeş şeklinde. iş yapmak gerekince kardeşimle aramızda bölüşüyoruz. ama evli olsam, çocuklu olsam otele gitmek isterdim tabii. ben sadece otellere paraları yetmezse diye pansiyon vs tavsiye ettim.

Back
X