Tatile gidememek...

Konuyla alakasi az çok var diye düşünüyorum tek maasla her seyi yapan ailelere çok özeniyorum maalesef biz tek maasla zor geciniyoruz cift maas olmasa borç fln odeyemeyiz sanki...tek maasla hem ev gecindirip hem borc ödeyip hem tatil yapabilen varsa ne mutlu
Maaş var maaş var ama.
Benim samimi bir arkadaşım var onların tek maaşı bizim iki maaşı çok rahat geçiyor. İki maaşlıyız ama onların arabasından düşük model arabamız var, ben çocuğumu kolejde nasıl okuturum diye şimdiden daralıyorum. Kreşe başladı belimiz büküldü. Ama arkadaşımın eşi kaptan, güzel kazanıyor. Tabii diğer yandan bakarsan eşimin maaşı da iki asgari ücretlinin maaşını geçer.
Hepsi maaş da işte standartları epey değiştiriyor tabii.

Kızlar merhabalar evliyim bir evladım var çok şükür Diyeceğim şu ki borçlardan dolayı hiç tatile gidemedik eşimin maaşı iyi çok şükür ama yetmiyor bir sürü kredi var.. Eşim izinlerini bile kullanmıyor sadece yazları memlekete gidiyorum ben oğlumla tatil niyetine memlekete tatil sayılırsa evet güzel geçiyor yeşillik ama ben eşimle ve çocuğumla tatil yapmak istiyorum eşimde sabret sıkıntımız bitsin götürücem bende istiyorum ama bi an önce kurtulalım diyor sadece gezdiğimiz yerler İstanbul işte ve belli yerler arada sırada yemeğe çıkarız o kadar kızlar o kadar bunaldım ki kv de samimi değil ailemde burda değil zaten yalnızım eşimin ailesi uzak davranıyor bana aramaz sormaz çağırmazlar (ama beni isterken nasıl istemişti anlatamam o kadar istiyordu) . Çok sıkıldım kızlar sizdede var mı bu durum tatil konusunda abartıyor muyum?
Max beş günlük tatile gidebilirsiniz kayınvalideye gideceğinize. Üniversitede maddi imkanlarımız yokken arkadaşlarla napalım napalımda tatile gidelim diye düşünmüştük otel parası çok vs derken apart tuttuk hem çok uygndu fiyatı hemde aşırı iyidi yiyecek derdimiz olmasın diyede(para olmayınca tabi😂) evlerden topladık bütün yiyecekleri koyduk valize gitiğimiz apartta kendimiz yaptık yedik gittiğimiz yerlerede ekmek arası götürdük. Hiç bi tatilimin tadıda o tadı vermez bu yaşıma geldim. Tek masraf yol ve apart parası oldu. Sizde tatili çok istiyorsanız tavsiye ederim bu yöntemi

Maaş var maaş var ama.
Benim samimi bir arkadaşım var onların tek maaşı bizim iki maaşı çok rahat geçiyor. İki maaşlıyız ama onların arabasından düşük model arabamız var, ben çocuğumu kolejde nasıl okuturum diye şimdiden daralıyorum. Kreşe başladı belimiz büküldü. Ama arkadaşımın eşi kaptan, güzel kazanıyor. Tabii diğer yandan bakarsan eşimin maaşı da iki asgari ücretlinin maaşını geçer.
Hepsi maaş da işte standartları epey değiştiriyor tabii.
eşimin de kaptan olmasını istemezdim , çünkü para var koca yok gibi bişey :)

Dürüstçe bir şey soracağım. Gerçekten apart tatilini, pansiyon tatilini falan seven var mı ya? Bana onlar otele param yetmedi tatili gibi geliyor, hani hiç yapmamış olmayalım diye yapılmış gibi. Gerçekten eğleniliyor mu onlarda da?

Bu sene ben de yazlığa gittim ama yazlık otel içinde, bide 4 kadındık, geçti gitti.
Tatilin sonuna doğru kocam dahil olunca otele geçtim, yemin ederim mayo durulayıp asmak bile zulüm geliyor tatilde.

Bir de apart, pansiyon vs astarı yüzünden pahalı gelmiyor mu ya? Dışarıda yemekler falan inanılmaz uçtu bu sene.
İlla aşırı deluxe 38747374 yıldız şart değil ama eskiden ev baklavası gereksiz övülüyordu, şimdi de bu övülüyor gibi geliyor artık bana.

Bence konu sahibinin çözümü de ucuza yapmaya çalışmak yerine tatil bütçesi için çalışmak.

şimdi o tatilin süresine ve ne beklediğine göre değişiyor

örneğin o büyük otel tatili 4-5 gün arası oluyor evet o sürede güzel de geliyor

ama eşim öğlen yatmak istiyor, odaya tıkılmak hoşumuza gitmiyor vs lakin kısa süre idare edilip havuz deniz şezlong takılıyoruz

apart bilmiyorum ama yazlıkta ise 20 gün falan kalıyoruz

bunu evde rutin yaşadığına ek bir de deniz keyfi serinlik gibi düşünmek gerekiyor

bulaşık makinede, çamaşır yıkamıyor, temizlik yapmıyorum

yani evimde de her gün ev temizlemiyorum ki yazlıkta neden temizleyeyim

belki dışarıda yemek pahalıya gelir her öğün de sabah gün doğmadan avdan dönen balıkçıdan alınan taze balıklar eşliğinde içilecek ayranın (!) lezzeti farklı

yani hiçbir otelde bu ortamı gece 1 e kadar muhabbetli sofrayı sağlayamazsın da

keza apart yazlık ve ev ortamında masadan yatağa oradan balkona her türlü aktivite mümkün iken otelde her şey için özel yer olmak zorunda

ama tabii ben havuz ister havuz başında takılırım diyenlere uymaz bu tatil zira ben havuz sevmem

pandemi öncesi bir kış tatili, bir haziran tatili yapardık otelde, Ağustos gibi de uzun yazlık tatili

pandemi geldi yazlık modundayız ama eşim şimdiden seneye pandemi biterse adrasan, olimpos, kaş, fethiye turu planlıyor, muhtemelen oda kahvaltı konaklamalar ki gezilebilsin, bir iki gün olursa yarım pansiyon olabilir :)))

Back
X