Tatile gitmek istiyorum ailem izin vermiyor?

Sinirden gulesim geldi ya bu nasil akıl vermektir allah aşkına ya anani babanı birak git para kazanıyorsun bu nedir ya bu ne gitme tatile gidersin zamanı gelince hersey olur sen sabret bende cok istedim oyle seyler ama hiç yapamadım bas kaldırmakta olmuyor arkadas icin asla aileni üzme tatil arkadas herzaman bulursun aileni hic bi zaman bulamazsın birak git diyen akıllılar kendileri yapamadıkları şeyi sana akil vermeye çalışıyorlar kardesim hicmi gözün görmüyor gözünün önünde oluyor her yerde çıkıyor yapma bence zaten yalan söyleyip gitsende ne kadar rahat gezebileceksin her aradıklarında elin ayağın titriyecek sonra surekli yakalanirmiyim diye düşüneceksin boşver sen kazanırsın gitme bak ben evlendim zar zor olsada eşimle gitmeyi düşünüyoruz bayramda inan arkadaştan daha guzel oluyor eşle gezmek rahat rahat istediğin gibi karışan yok nerde kaldın yok oh mis üzme anneni babanı onlarında bir bildikleri vardir benim babam yeri geldi kendi bıraktı aldi yeri geldi birden nerdesin sen ben ordayim sen yoksun diye panikletti ama ne oldu ben kazandım cok sukur üzme ne kendini ne de aileni deymez
biraz sakiin :eek:ya hiç evlenmezse bu kızcağız, ömür boyu eşiyle gezeceği zamanı mı bekleyecek . niye okuyoruz, niye işe girip çalışıyoruz, kendi hayatımızı kurmak için değil mi

27 yaş ve izin...
izin istemeyin, tatile gidiyoruz arkadaşımla diyin,
kavga da etmeyin, gidiyorum diyip çıkıp gidin, böyle böyle alışırlar.

Bence de hiç yalan söylemeyin, babam da çok karışırdı bana bazı şeylerde diyorum ki iyi ki de izin vermemiş :KK48: tabi ki de arada isyan etmek gerekli güzellikle anlatın gitmek istediğinizi, bi kaç kere hafta sonu tatile gitmişliğim vardır kavga dövüş :KK5:

Nedesek boş kafa yapısı farklı babaların .ister güven eksikliği ister çevreye guvenmeme yada ne dersek diyelim izin vermezler. Yasin 27 de olsa 50 de olsa yok çekerler. Kendimden biliyorum onunla olsun herşey derler. Ama sama şunu demeliyimki kalp kırma tartışma gerçekten zor oluyor . Üzme canlarını. bir arkadaşında yorumunda dediği gibi arkadaş tatil hepsi tekrar gelir ana babanın yedeği yok .

Çok merak ediyorum sizi cidden ayrı mı yaşıyorsunuz ailenizle? Yada her gün baş kaldırıyor musunuz? Kendi paramı kazanıyorum evet aldığım 1.700 tl bişey kadrolu değilim çünkü bu parayla ayrı eve çıkıp metropol bir şehirde yaşamam imkansız ötesi bir söz var bilir misiniz beni yargılamadan önce benim giydiğim ayakkabıları giy benim geçtiğim yollardan geç o zaman anlarsın ancak beni. Kötü dahi olsa ailemi arkama almak istemiyorum ben yalnız olmam kolay değil!!! Bekara kadın boşamak kolay demiş eskiler.

bana gore aileniz tatile izin verecek kadar radikal bir degisimi kisa surede yasayamaz. Alistira alistira onlari degistirme sansiniz olabilir. Oncelikle eve giris saatlerinizle baslayin. Bagirip, cagirmadan guzel bir dille isten sonra arkadaslarinizla takilacaginizi, atiyorum saat 21 de doneceginizi soyleyin izin almayın, haber verin. Muhtemelen itiraz edeceklerdir. Artik yetiskin bir birey olduğunuzu, sosyal hayatınızı kisitlamamalari gerektigini, havanin gec karardigini vs soyleyerek ikna edin ve bunu birkac kere yapin. soylediginiz saatte eve donerek ailenize guven verin. Buna alistiktan sonra tatil fikrini dusunebilirsiniz

biraz sakiin :eek:ya hiç evlenmezse bu kızcağız, ömür boyu eşiyle gezeceği zamanı mı bekleyecek . niye okuyoruz, niye işe girip çalışıyoruz, kendi hayatımızı kurmak için değil mi
Bu yorumu yaptığımda konu sahibi daha yaşını belirtmemisti zaten 20 yaş ve altiysa diye yazmıştım diger yorumumda galiba.
Ama 27 yaşındaymış gayet olgun bi kadındır diye düşünüyorum o yuzden rahatlıkla konusabilmeli bence yani açıklasın annesinden yardım istesin bi sekilde

Haklısın uzaktan konuşması kolay kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez dediğin gibi yaptım diyelim çıktım gittim kolay mı tek başına bir bayan olarak hayatını sürdürmek hemde böyle bir ülkede?
18 yaşımda yurda gittim 20 yaşımdan evlendiğim 35 yaşıma kadar bi kadın olarak yalnız ya da ev arkadaşlarıyla yaşadım. Pek de güzel sürdürdüm hayatımı. Şöyle diyim sizinki hayat değil yarın bi gün ayrı evim olsun diye evlenirsiniz de siz. Aileden kopup koca bağlantısına girer ve ölene kadar bağımsız yaşamanın tadını alamazsınız. Bi arkadaşın dediği gibi bi kere baş kaldır sonrası özgürlük

Çok merak ediyorum sizi cidden ayrı mı yaşıyorsunuz ailenizle? Yada her gün baş kaldırıyor musunuz? Kendi paramı kazanıyorum evet aldığım 1.700 tl bişey kadrolu değilim çünkü bu parayla ayrı eve çıkıp metropol bir şehirde yaşamam imkansız ötesi bir söz var bilir misiniz beni yargılamadan önce benim giydiğim ayakkabıları giy benim geçtiğim yollardan geç o zaman anlarsın ancak beni. Kötü dahi olsa ailemi arkama almak istemiyorum ben yalnız olmam kolay değil!!! Bekara kadın boşamak kolay demiş eskiler.
Arkadaşım bi sürü kadın senin aldığın civarda maaşla ailesinden ayrı yaşıyor. Ev arkadaşlığı diye bişey var hepimiz yaşadık bunları. Tek başına yaşayacak kadar maaş almayı beklersen daha çok yaz tatilinde evde pinekler ailem iZin vermiyor diye sızlanırsın

Anneler in ve babalarin en kiymetlileri evlatlardir.Genel olarak baktigimizda kimse kolay kolay izin vermez. Bir zamanlar bende ayni seyi yasadim hatta gittim geldim aciga da cikmadi anne olduktan sonra cok pisman oldum anneme yalan soyledigim,icin benim de cocugum izin tese vermem korkarim tek basina ona bir zarar gelmesinden. Simdi ayni seyi benim cocugum yapsa bana yalan soylese cok uzulurum:KK43:dogru olan anne, baba rizasi o yuzden onlarin rizalari olmadigi seyleri yapmayalim. Bazen inanin onlar bizim goremedigimiz seyleri cok iyi goruyorlar.
Bi zamanlar aileniz iZin vermeyeceği için yalan söylediniz ve gittiniz. İlerde çocuğunuza iZin vermeyeceksiniz o da size yalan söyleyip gidecek. Onu buna zorlayan siz olacaksınız. Dünya tehlikeli bir yer diye gençleri eve kilitleyemeyiz

Oyle gorusunuze say give duyuyorum izin vermeyecegim diye birsey yok onunla beraber gidebilirim yada farkli alternatifler olabilir gelecegi bilemem. Bildigim tek sey ana baba rizasi olmayan bir seyden hayir gelemez. Belli bi yasa gelip yada kendi paramizi kazaninca anne ,baba , bitiyormu bu benim gorusum bir evlat kac yasinda olursa olsun ister evi ister bekar anasina babasina muhtac onlarin duasina onlarin sevgisine onlar gibi kimse sevemez tek karsiliksiz seven annedir .hic bir beklentisi olmadan sever zarar gelsin istemez tabi gercek bi anne baba..

Yalan uydurma, açıkça söyle. Sert tepkileri göze al ama. Çalışıyorsan tatil senin hakkındır. Benim ailem modern geçinen bir aile fakat geçenlerde gittiğim tatil için bile bir sürü laf söylediler, ciddiye almadım gittim. Toplumumuzda evlenmeyen ve ailesiyle yaşayan kadınlar kendi başlarına hareket edemez düşüncesi en modernimize bile işlemiş. Burada bir tercih yapacaksın sert tepkilere hazırlıklı olup istediğini yapacaksın, ya da rahatımı bozmak istemiyorum diyorsan evde oturacaksın. Daha da iyisi şartlar müsaade ederse ayrı eve çıkman olur.

Back
X