• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatile gitmek istiyorum:((

bayramlardan oldum olası nefret ederimm çocukluğumdan beri, bu yüzden bayram yaklaştıkça geriliyorum bir sürü misafir gelsin sen onlara git hiç bana göre şeyler değil
Geçen bayram tatile gittik ve bu bayram gitmycez diye anlaştık ama ben nasıl dayanıcam bilmiyorum
Bi fikriniz var mı acaba ikna edebilirmiyim eşimi bi yerlere gitmek için
Aslında ekimde 3 günlüğüne gidicez bi yerlere ama biletler alındı o biletleri bayram sonuna alsam ek ücret öderim heralde değil mi?
Off siz nasıl geçiriyosunuz bu bayramı
Bide bu bizim evlendikten sonraki ilk bayram dediğim gibi ramazan bayramında gitmiştik
Herkesi dolaşcaz galiba tatilim zehir olcak gibi hissediyorum galiba bu bir fobi
bu kadar da abartmayın yaa, aıleyle bırlıkte olmak guzeldir ;)
aileleriniz sizinle aynı şehirde ise ilk gün yada ilk iki gün gezersiniz el öper, hatırlarını sorar ayrılırsınız..
kalan günlerde yakın çevre gezilerine gidebilirsiniz...
benim içinde bayram=tatil demek artık çünkü ailede ziyaret edilecek büyük kalmadı gibi bişi, ailem zaten bizimle yaşıyor artık çocugumuza bakıyorlar ve dolayısıyla hep birlikteyiz, eşimin ailesine de her bayram yarım saat uğrarız o kadar....
memlekettede yaza denk geliyor diye herkes yazlıkta tek yerde bes dakikada herkesle bayramlaşıp sonra deniz sefası yapıyoruz...
ama bu bayram plan ilk gun kv delerı zıyaret ettıkten sonra aılemın yanına gıtmek (ailem erken dönecek bayram diye), iki gun kalıp kısmetse 3. gün izmire gezmeye gitmek, çocuguda bırakalım dedim başbaşa kalamıyoz hiç he gezmek hem kafa dağıtmaca olacak tabi gidebilirsek...

İlk bayramınızmış tatile gitmek zaten yakışık almaz yani yeni evlisiniz sizin aileniz de eşinizin ailesi de ziyaret bekler. Aslına bayramlar aileyle ve akrabalarla biraraya gelmek için en güzel zamanlardır ama maalesef bu kavramları kalabalık kahvaltıları yitirdik. Çocuklarımız sanırım böyle yetişecek ve bayram kavramını bilmeyecekler. Büyüğünün elini öpmek babasıyla bayram namazına gidip sıcak ekmek alarak eve gelmek yerine havuza denize girecekler bayramlık sevinci nasıl bir şey onu bile bilemeyecekler. Yarın bir gün çocuklarınız olacak torunlarınız yaşlanacaksınız ve kapıda belki bayramlarda siz bekleyeceksiniz bu benim naçizane düşüncem. Tatil her zaman yapılır ama bayram bayram gibi yaşanmalı bana göre. Eşinize de tatile gidelim diyemezsiniz ailesiyle geçirmeye alışkınsa. Yani ayak uydurmak durumundasınız. Sanırım ailenizle de çok iyi ilişkileriniz yok.

etrafı kalabalık olmayan hatta 3 kapıdan fazlası olmayan onlarda her bayram memlekette olan biri olarak

bende bayramları sevemiyorum çünkü herkes bayramlaşmaya gidiyor ama biz evde oturuyoruz

ben de kalabalık bayramlaşmalara çok özeniyorum

farkettim ki konuya cevap yazmamışım :olamaz:

aile kalabalık güzeldir, heskesi kendin evinde ağırlasan anlarım da hazır yemeğe gideceksin
yarım saat dolaşarak gezin
size de zaman kalır
birde bayramlaşmak güzeldir, birlik beraberlik özendiğim şeyler sıkılmayın bence
ama her gittiğiniz eve çikolata alacağınız için madden sıkılabilirseniz anlarım

Ben de bayramlari sevmem. Ancak evlilik bu konuda baska bir konu bence... sadece ben sevmiyorum diye her bayram tatile gidersem esim üzülür. Sen git ben gelmiyorum desem de üzülür bayram zehir olur. Bunun icin karsilikli anlasmalarla sorunu cozuyoruz biz. O yuzden biraz da karsi tarafi dusunmek lazim. Bencillik evliligi bitirir. Kendi isteklerinizi bir kenara atmadan, ancak aile oldugunuzu da aklinizdan cikarmadan hareket edeceğiniz mutlu bayramlar dilerim.

bu bayram biz tatile gidiyoruz çok ihtiyacım var zaten. Ama bir yere gitmediğimiz dede sadece aile büyüklerini dolaşıp sonra gezeriz, sizde öyle yapın anne babayı gezin daha sonrasında ohh 9 gün tatilin tadını eşinizle gezerek çıkarın.
hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama günü birlik bir yerlere gidebilirsiniz bence

ben olsam öyle yapardım :)

Bende bayramları sevmem.
Yani akrabaların gel-git yapması benim gidiyor olmam sıkıyor beni.
Sevmedigim trilyon yüzü görmek zorunda kalıyorum,buda canımı sıkıyor.

Ben de sevmem bayram. Hele ki gıcık oldugun akrabalara sahte sahte gulumsemek falan tam kabus.
1.gününün gecesi tatile kacıyoruz. Annem bizimle olcak, kalan bir iki büyüğü de telefonla kutlarım oldu bitti.

Ama senin işin bizden iki kat daha zor tabi herkeşlerden kıskanıyorsun :KK53: 2 kat kalabalık 2 kat kıskanclık bayramda konularını görür gibiyim eşim 2. Tabak baklava istedi :cry: eltimle çok konuştu bayramlaştı öptü :KK57::KK57: OMG bizi zorlu bor bayram bekliyor kızlar :KK23:
Evet ya şimdi bayramda konu üstüne konu açarım ben
Benim bayram sevmeyisim cocukluk travmasi
Dunyanin en rezil hala, babaanne ve uvey ablalarina sahibim cunku. Bunlarin el birligiyle anneme yaptiklari eziyetler bayramlardan nefret ettirdi. Bekarken her bayram annemi de alip tatile ciktim buyudugum icin. Simdi evlendim ,daha ilk defa tatilde olacagim bayramda. Esimin ziyaret edilecek bir tek teyzesi vardi ne de olsa onu da ctesi gunu halledecegiz. Hepsi bu. Geri kalan zamanda evde oturup alakasiz sacmasapan insanlara hizmetcilik etmeye gerek gormuyorum. Tabii bu benim yasanmisligim benim sorunum benim bayramim. Herkesinki boyle degil ki. Kisaca seven kutlar, benim gibi nefret edenin de mutlaka kendine gore hakli sebebi vardir yargilanmaz diye dusunuyorum.
Kocaman iyi bayramlar kutlayan seven herkese
Aynen öyle evde bekle millet gelsin hizmet et hayır yani dinlenmeye ihtiyacım var benim
bayramları hiç sevmem, el etek öpmekten nefret ederim, dolayısıyla cumartesi itibarı ile tatile çıkıyoruz.
hoş istanbulda da kalsak burda hiç akrabamız olmadığı için bayramlaşma olmayacaktı.
gidin siz de bikaç gün biyerlere, ekimde yine gidersiniz.
Ne güzelll valla gidin
Bayramlarda tatile karşıyım diyen bi eşim vardı. Tamam haklısın dedim. Bayramın ilk günü burdayız kurban vs bikaç aile büyüğü ziyareti sonra hooop tatil:) hem onun istediği oluyor hem benim. Bende sevmem ev ev gezmeyi. Bize gelen giden olmaz zaten. Bikaç aile büyüğünü görüp max 15 dk oturup kalkıyoruz. Tatile gidiyoruzda kısa oturma bahanemiz oluyor. Perşembe yada cuma resmi tatilse haftasonuyla birleştirip tatile giden insanlarız biz 9 gün evde ölürüz :))
Bende kalabalık içinde ölcem heralde
elifff seni eski konulardan biliyorum çok sorunlu birisin ufak bişeye bile çok dert ediyosun valla.:confused:
maşallah ne derdin varmiş bi Allaha şükret herşeye ya.
Şükrediyorum ama bazen küçük şeylerde dert oluyo insana
ilk gün zaten gezilmez kurban olunca. ikinci üçüncü günü gezin bu kadar büyütmeyin,maksat gönül almak. kalan günler de şehrinize yakın küçük bir ilçeye falan günü birlik kaçamaklar yapabilirsiniz. çalışan insanlar için bayramlara direk tatil olarak bakılıyor illaki.. ama bayramlar da unutulmaması gereken geleneklerimizin yaşatıldığı vakitlerdir. senede iki kere.. biraz tatil biraz gezme diye düşünüp eşinizi ikna etme değil de ortak karar vermek olarak bakablirseniz ikinizde gerilmeden karar alırsınız.
Evt haklısın
Bizde1.gününden başlıyolar gezmeye
bu kadar da abartmayın yaa, aıleyle bırlıkte olmak guzeldir :KK66:
aileleriniz sizinle aynı şehirde ise ilk gün yada ilk iki gün gezersiniz el öper, hatırlarını sorar ayrılırsınız..
kalan günlerde yakın çevre gezilerine gidebilirsiniz...
benim içinde bayram=tatil demek artık çünkü ailede ziyaret edilecek büyük kalmadı gibi bişi, ailem zaten bizimle yaşıyor artık çocugumuza bakıyorlar ve dolayısıyla hep birlikteyiz, eşimin ailesine de her bayram yarım saat uğrarız o kadar....
memlekettede yaza denk geliyor diye herkes yazlıkta tek yerde bes dakikada herkesle bayramlaşıp sonra deniz sefası yapıyoruz...
ama bu bayram plan ilk gun kv delerı zıyaret ettıkten sonra aılemın yanına gıtmek (ailem erken dönecek bayram diye), iki gun kalıp kısmetse 3. gün izmire gezmeye gitmek, çocuguda bırakalım dedim başbaşa kalamıyoz hiç he gezmek hem kafa dağıtmaca olacak tabi gidebilirsek...
Çok gzl düşünmüşsnz
Aslında bende önümzdeki perşembe yada cumaya bilet alabilirdim ama düşünemedim inanamıyorum kendime, 9 güne acıyorum şimdisen
İlk bayramınızmış tatile gitmek zaten yakışık almaz yani yeni evlisiniz sizin aileniz de eşinizin ailesi de ziyaret bekler. Aslına bayramlar aileyle ve akrabalarla biraraya gelmek için en güzel zamanlardır ama maalesef bu kavramları kalabalık kahvaltıları yitirdik. Çocuklarımız sanırım böyle yetişecek ve bayram kavramını bilmeyecekler. Büyüğünün elini öpmek babasıyla bayram namazına gidip sıcak ekmek alarak eve gelmek yerine havuza denize girecekler bayramlık sevinci nasıl bir şey onu bile bilemeyecekler. Yarın bir gün çocuklarınız olacak torunlarınız yaşlanacaksınız ve kapıda belki bayramlarda siz bekleyeceksiniz bu benim naçizane düşüncem. Tatil her zaman yapılır ama bayram bayram gibi yaşanmalı bana göre. Eşinize de tatile gidelim diyemezsiniz ailesiyle geçirmeye alışkınsa. Yani ayak uydurmak durumundasınız. Sanırım ailenizle de çok iyi ilişkileriniz yok.
Çocuğum olur mu olursa bu kabramı öğrenir mi bilmiyorum ama şu anı düşünüyorum ben
Ailemle tabiki bi sorunum yok eşimin ailesylede yok ama onların uzak akrabaları gelinler vs sevmiyorum kötü hissediyorum o insanların yanında
etrafı kalabalık olmayan hatta 3 kapıdan fazlası olmayan onlarda her bayram memlekette olan biri olarak

bende bayramları sevemiyorum çünkü herkes bayramlaşmaya gidiyor ama biz evde oturuyoruz

ben de kalabalık bayramlaşmalara çok özeniyorum

farkettim ki konuya cevap yazmamışım :olamaz:

aile kalabalık güzeldir, heskesi kendin evinde ağırlasan anlarım da hazır yemeğe gideceksin
yarım saat dolaşarak gezin
size de zaman kalır
birde bayramlaşmak güzeldir, birlik beraberlik özendiğim şeyler sıkılmayın bence
ama her gittiğiniz eve çikolata alacağınız için madden sıkılabilirseniz anlarım
Yok tamamen manevi benim sıkıntım
İçim sıkılıyor o kalabalıkta yoksa sevdiğim bir ortam olsa yine idare ederim belki

Back
X