• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatiller ve aileden izin sorunu

Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz ben hayatınız boyunca korkarak yaşayın peşinize birini takın demedim gerçekten bunu nasıl çıkardınız.neyse beni anlayanlar benzer yorumlar yapmış zaten
Kimse sizin gibi yorum yapmamış. Annenizi kardeşinizi götürün ne demek? Okuyun bakalım kaç kişi sizin yazdığınızı yazmış kimde sorun var.

bence ailenle zıtlaşmadan ikna yoluna git zaman la alışıyorlar ben hep o şekilde gezdim artık alıştılar. Mesela ayrıntılı bi rotanız planınız olucak zaten şuraya gidicez şurda kalıcaz gibi onları ailenle paylaş imkanın varsa arkadaşlarınla tanıştır ayrıca onlardan birinin telefon numarasını ver ki san aulaşamasalar da ulaşabilecek birinin olduğunu bilsinler
Ben aileye whatsapp grubu kurdum çok işe yaradı bence bi yerlere gittiğimde ordan işte şuraya geldik yemek yedik gibi arada yazdım arada fotoğraflar attım onlarda habersiz kalıp beni darlamamış oldu

bence ailenle zıtlaşmadan ikna yoluna git zaman la alışıyorlar ben hep o şekilde gezdim artık alıştılar. Mesela ayrıntılı bi rotanız planınız olucak zaten şuraya gidicez şurda kalıcaz gibi onları ailenle paylaş imkanın varsa arkadaşlarınla tanıştır ayrıca onlardan birinin telefon numarasını ver ki san aulaşamasalar da ulaşabilecek birinin olduğunu bilsinler
Ben aileye whatsapp grubu kurdum çok işe yaradı bence bi yerlere gittiğimde ordan işte şuraya geldik yemek yedik gibi arada yazdım arada fotoğraflar attım onlarda habersiz kalıp beni darlamamış oldu
Whatsapp fikri iyiymiş sürekli fotoğraf atarım onlara onlar da nerede olduğumu bilirler. Teşekkürler yanıtınız için.

Merhaba. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum. Senelerdir para biriktirdiğim hayalim olan tatilleri bu yaz gerçekleştirebiliyorum sonunda. Ama şimdi de ailem sorun çıkartmaya başladı "o kadar gezme planı yapma, kızsın sen bu kadar gezemezsin başına bir şey gelir, korkuyoruz." Demeye başladılar. Ben senelerdir bunun için hayal kurup, sosyal hayattan kısıp birikim yapıyorum. Nasıl ikna edeceğim onları? Bu yazın da her yaz gibi evde tıkılarak geçmesini istemiyorum.

"Kızsın, başına bir şey gelir" cümlesinin açılımı "Kızsın, tecavüze tacize falan uğrarsın" demek. Yıllardır para biriktirdiğini ve gerçekten çok istediğini güzel bir şekilde anlat. Umarım ikna edersin.

tabiki de arkadaşlarınla tatile çıkmaya hakkın var. peşine de kimseyi takmana gerek yok.
tecavüz (Allah korusun) heryerde, herkesin başına gelebilir. maalesef bu böyle.

Anladığım kadarıyla 2017 yaz gideceksiniz. Vakit varken arkadaşlarınla aileni tanıştır. bi nebze içleri rahatlar?

Benim de çok çok yakında bir kızım olacak. Onun için öyle güzel bir gelecek düşlüyorum ki... Doğruyu öğretip, onun kararlarına ve fikirlerine saygı duyacagım bir ömür. Allah doğmamış kızıma uzuun, sağlıklı bir ömür versin.

Öncelikle arkadaş ortamı çok önemli ve kızımın hayata karşı duruşu, tavrı çok önemli... Yeteri olgunluğa ulaştığı zaman, onun Dünya' yı keşif isteğiyle gurur duyardım. Tek başına gencecik bir kız bunu istiyorsa, korkmuyorsa o kızı durdurmamak gerekir.

Ama babasını durdurabilir miyim, orası muamma :anneadayı:

tabiki de arkadaşlarınla tatile çıkmaya hakkın var. peşine de kimseyi takmana gerek yok.
tecavüz (Allah korusun) heryerde, herkesin başına gelebilir. maalesef bu böyle.

Anladığım kadarıyla 2017 yaz gideceksiniz. Vakit varken arkadaşlarınla aileni tanıştır. bi nebze içleri rahatlar?
Evet işte buna anlam veremiyorum okula giderken bile başıma gelebilirken turistik ve kalabalık yerlerde başıma gelmesi daha az.
Evet tanıştıracağım ama daha erken zaten

• Beğen
Reactions: KV_
şimdi öncelikle ailene yok kamp yapacaz, yok şunu yapacaz diye açık açık anlatma. onun aklına kötü kötü şeyler gelir. herşeyi doğru söylemek zorunda da değilsin. mesela de ki kızlar çok fazla kız kıza olcaz de. tura katılcaz de ve çok güvenli olduğundan bahset. özgürlük kopmak gibi kelimeler kullanma :) belki biraz sıkıcı bile olabilir de. arkadaşlarının ve ailelerinin numaralarını vermeyi teklif et. kısaca onların duymak istediklerini söyle. daha rahat edersin

• Beğen
Reactions: KV_
Evet işte buna anlam veremiyorum okula giderken bile başıma gelebilirken turistik ve kalabalık yerlerde başıma gelmesi daha az.
Evet tanıştıracağım ama daha erken zaten

ohoo o zaman stres yapma. halledersin daha erken dediğin gibi

Back
X