tatlilari cigneyip tukurmek

Surekli kendineme söz veriyorum ama bes senedir tatlıları çiğneyip tükürüyorum yutmuyorum kendime engel olamiyirum

Nedeni ne peki, sevmiyorsan yeme. Yiyeceksen niye tükürüyorsun. Eğer kilo almamak içinse hiçbir işe yaramaz. Şeker ve nişasta sindirimi ağızda olur çünkü.

kendıne böle ezıyet etme bence.. bole yapmaktansa hıc yeme yada lımıt koy kendıne..

hmmm ilginc, peki boyle yapinca kilo almiyormusun?
tukurdugun zaman, miden bi hos olmuyormu.

Ya arkadaşım, şeker ve nişasta sindirimi ağızda olan diyen yani beni çok güldürdün. Hayır konu sahibi arkadaş da bunu emiliminin de ağızda olduğu gibi algıladı sanırsam? Öncelikle nişasta sindiriminin büyük kısmı tükürük sıvısında olur, evet ama emilim orda olmuyor. Yani özellikle hamur işi ile yapılan tatlılarda senin çiğneyip tükürme olayın işe yarar. Bu yöntemi kullanan çok insan var ve kusma olayından daha sağlıklı olduğu kesin. Neyse sonuç olarak sen yediğin tatlıyı yuttuğunda olucak tehlikenin belki %3-4 ünü alıyorsundur bünyene. Tatlıdan kopamıyorsan yaptığına devam edebilirsin, bence.

Kafam karışık.hiç yeme o zaman diyorlar ama tadını almak istiyorum ağzımda tadı kalıyor en azından.su yiyip yiyip kilo almayan insanlardan olmak isterdim.ama maalesef yiyince hemen sisiyorum

Kafam karışık.hiç yeme o zaman diyorlar ama tadını almak istiyorum ağzımda tadı kalıyor en azından.su yiyip yiyip kilo almayan insanlardan olmak isterdim.ama maalesef yiyince hemen sisiyorum

Tatlım kimin ne dediğini ne takıyorsun. Hiç yememek tabiki en iyisi ama yapamıyorsan da yemeden tadını almanın bir yolunu bulmuşsun. Ve vücuduna bir zararı da yok bu yolun, sonuç olarak kimseyi takma kafana

ablamda midesinden rahatsız senelerdir doğru dürüst yemek yiyemez ama haliyle sevdiği şeyler var ve yerse dokunuyor oda aynı yöntemi yapıyor dayanamadığı zaman hiç değilse tadını alıyorum diyor çünkü yerse anında çıkarıyor buda daha kötü bizde zorlamıyoruz aslında çok sağlıklı besleniyor böylelikle kusma olayından da kurtuldu hiç değilse dokunmadan yedikleri içinde kalıyor kızın sizde nasıl kendinizi rahat hissediyorsanız öyle yapın sonuçta kilolu olmakta bir sağlık sorunu inanın o tatlıların yanında sizin yaptığınız çok masum kalır yeter ki bunu yaptığınızda üzülmeyi bırakın illa da kurtulmak istiyorsanız çok dayanamadığınız zamanlar yapın yavaş yavaş azaltıp bu alışkanlığınıza sonda verebilirsiniz ama ne olursa olsun üzülmeyin bizim gibi kilolu olup üzülmek daha beter inan

Son düzenleme:
ayarımızı bi bilsek bunalrı yapmaya gerek kalmayacak bünyenin hepsine ihtiyacı var sonuçtu :/
ağızda sindirim oalyınıda bilemedim şimdi ya biyoloji bilgimle mantığım çakıştı

http://www.caferuj.com.tr/Yazarlar/cr_hacerhan_sarsmaz/2010/03/11/bulimia_nervosa_hastaligi
Bulimia Nevrosa'nın belirtileri sadece yenilenleri kusmak değildir. Sizin de bir Bulimia hastası olma ihtimaliniz yüksek. Yakın çevremde de bu hastalığı yaşayan bir kişi var ve gerçekten uzun vadeli sonuçları hiç hoş değil. Başta psikolojinize zarar. Lütfen bu davranışınızı engellemeye ve kilonuzla ilgili takıntılarınızı kafanızdan silmeye çalışın. Yapamıyorsanız da bir psikolog ve diyetisyenden destek alın. Kilonuzu kontrol etmenin tek yolu yediklerinizi tükürmek değil, emin olun.

Surekli kendineme söz veriyorum ama bes senedir tatlıları çiğneyip tükürüyorum yutmuyorum kendime engel olamiyirum

canim sen 21 haftalik gebe degil misin? Kac kilo aldin toplamda hamileliginde? Biliyorsun bebeginin besine ihtiyaci var degil mi?

Tatli ye demiyorum da, eger tatliya gosterdigin hassasiyetin benzerini diger besinlere de gosteriyorsan problem olabilir.

bu arada: Nisasta sindirimi agizda baslar dogrudur ama emilim ince bagirsaktadir. Yani, yutmazsan kalori almazsin

Boyunuz kaç acaba? Bir de hamilelik varsa doktorunuzun verdiği diyete uymanızı bebeğinizin sağlığı açısından şiddetle tavsiye derim.

Selam evet hamilelikte 5 kilo aldım sadece. Çocuğum 2.900 gram dünyaya geldi bir sorun olmadı. Fakat artık bu hücumu bıraktım çünkü bağışıklık sistemim çöktü artık yiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…