Canım sen ne kadar sürede kaç kilo verdin ve aynı benim gibi karbonhidratı keserek mi vermiştin? senin hikayeni de öğrenmek isterim. benim hedefim 55 olmak. ondan sonra ben de senin gibi sabitleme fazına geçicem ama tatlı yemekten korkuyorum gerçekten.onun yerine sabah ekmek eklerim kahvaltıma diye düşünüyorum veya canım çekti senin dediğin gibi börek yerim bir tane. aslında kiloyu koruması da çok zor bir olay ama sen başarmışsın helal olsun. demekki hemen kilo alınmıyormuş, sağlıklı bir kilo veriş olmuş seninkisi
ben 8 ayda 17 kilo verdim.İlk başlarda ayda 3 kilo, sonra 2, sonlara doğru ayda 1 kilo.
ilk 3 aydı sanırım, tatlı, makarna, pilav, hamurişi, aburcubur ,çikolata hiç yemedim.1 kür lahana diyeti yaptım ama tavsiye etmem.Haftada 3 kiloya yakın verdim ama yarısı hemen geri geldi.Su kaybından başka birşey değil yani. Haftada 1 kilo vermek içinde o eziyete değmez ama yaptığım iyi oldu. o çorbanın tadını hatırlayınca kilomu koruma konusunda daha azimli oluyorum.
O zaman diyetimin ilk başlarıydı.Biraz içim temizlensin diye yaptım.7 gün boyunca tuz,şeker,un, yağ hiçbirşey yemedim.Yıllardır abur cuburlardan, paketlenmiş yiyeceklerden yeterince gereksiz kimyasal almıştım; o yüzden detoks amacıyla yaptım.Bir ara 3 gün kadar yine yapmayı düşünüyorum.Lahana mevsimini bekliyorum.Bu sefer tuz koyucam, damak tadımdan ödün vermicem.Orjinal tarifi çok kötüydü ama naparsın, o zaman yolun başındaydım, verilecek 15 kiom vardı.
Geçen kış lahana çok yedim.Daha doğrusu sebze çok yedim.Evde benden başka yiyen yoktu ama kendime özel sebze pişirip yedim.Kilo almamın en büyük nedenlerinden biride sebze yememkmiş zaten.
Aslında hikayemi topiğimin ilk sayfasında uzun uzun anlattım.Ordan okuyabilirsin.
hepimizin bildiği şeyler, ben bilinenleri hayata geçirdim sadece.Özel bir yöntemim olmadı.Belli bir diyet listesi yapamam zaten.Az çok beslenme konusunda bilgim vardı,okulda çok beslenme dersi gördüm.Besin gruplarını az çok tanıyordum ama dediğim gibi herkesin bildiği şeyleri uygulamaya geçirdim sadece.
Sporu unutmamak lazım.Sporla çok rahat veriliyor.
Karatay diyeti yapmaya çalışıyorum diyebilirim. Çok katı uygulamıyorum ama.
zaten kilo verdirmeyi amaçlayan bütün diyetlerin özü aynı.Karbonhidratı tamamen keseceksin.Protein ve sebze ağırlıklı besleneceksin. Karbonhidratlı sevdiğin besinleride kilo verdikçe kendine tadımlık ödüller olarak vereceksin.
Ve ACELE ETMEYECEKSİN.
Ben eylülün sonlarında başladım.. Oğlumun doğum günü 23.mart. O gün sevdiğim bütün yiyeceklerden oluşan hazırladığım güzel bir sofraya oturacağımı düşünerek fazlalıklarımdan kurtuldum.Yani 6 ay sonar 55- 56 kilo gibi birşeydim.Hedefim 23. marttı yani.
Senin 6 kilon kaldı sanırım. 6 kiloyu 2 ayda rahat verirsin. Spor yapamadığını söylemiştin.onu saymıyorum. Her gün yada haftada 4-5 gün 1 saat hızlı yürüme şansın olsa daha çok kilo verirsin.Burda lesslie yürü ve incel program var, ona bakabilirsin.Akşam yemekten sonar yarım saat yada 45 dakikalığını yapabilirsin.Her akşam düzenli yap, burayada yaz,kendi kendini motive etmek için iyi olur.
Kışın dışarı çıkamadığımda bende yapıyordum.Çok zevkli.Çok yorucu değil.Başlangıç için iyi bence.
Spora alışınca sürekli yapmak istiyorsun.Ben sıcaktan dışarı çıkamıyoum ve hareketsizliğim beni mutsuz ediyor.Spor yapmayı özledim yani.Şimdide internetten açıp akşamları yaparım aslında ama çocukları uyutana kadar saat 11 oluyor.
BAHANEM ÇOK YANİİİİİİİİİİİ.
Tatildeyim, evde uyuşup kaldım. İşe başlayınca daha düzenli oluyorum.
Çok uzun yazdım yine çenem düştü.