• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlıyı hayatımdan çıkarıyorum ve zayıflıyorum

Bugün sabah 61.5 çıktım. bence fena değil :) dün 61.7 idim. Mens dönemime rağmen kilo verişimi görebiliyorum en azından. Bu arada badem unu diye bir şey duydunuz mu? nerden alınabilir bileniniz var mı? nişastasız yani karbonhidrat yönünden zayıf ekmek yapımı için kullanılıyor. belki bundan sonra bulursam kendi ekmeğimi kendim yaparım bu unla diye düşünüyorum???

sabah kahvaltımda bir yumurta ve bir kaç dilim beyaz peynir yidim. öğleye kadar arada 10 tane fındık götürdüm. öğlen de tavuk yanında gelen salatadan yedim ama patatesleri yemedim, ayran içtim. dün de akşam yemeğimin yanında makarna vardı ama ben dokunmadım :) ama şimdi tatlı krizimle başbaşayım. 2 kuru kayısı ve 3 tane de çekirdeksiz kuru erik yedim. bu kuru eriği otursam bir paketini yerim heralde öyle güsel ki. peymanın belki biliyosunuzdur. şimdi gözümün önünde duruyo. kaldırmam lazım elimin altından ama ben de kaldırmak istemiyorum o ne olacak :9:
Neyse öğlen 4 gibi falan biraz daha yerim (kendimi ancak bu şekilde kandırabiliyorum)

ben kilo verme derdindeyken regl dönemlerinde aklıma hiç tatlı falan gelmiyordu.Zayıflamayı iyice kafama koymuştum.HEDEFE KİLİTLENMİŞTİM. iştahım bariz bir şekilde açılıyordu, her regl öncesi olduğu gibi ama hedefime ulaşana kadar irademe çok güzel sahip çıkabildim. Nefsim bile çekmiyordu yani.Demek istediğim herşey beyinde bitiyor. Bunca zaman o kadar çok tatlı yedikte ne oldu ki.Sonunda morali bozulan yine biz olduk...

ben kilo verme derdindeyken regl dönemlerinde aklıma hiç tatlı falan gelmiyordu.Zayıflamayı iyice kafama koymuştum.HEDEFE KİLİTLENMİŞTİM. iştahım bariz bir şekilde açılıyordu, her regl öncesi olduğu gibi ama hedefime ulaşana kadar irademe çok güzel sahip çıkabildim. Nefsim bile çekmiyordu yani.Demek istediğim herşey beyinde bitiyor. Bunca zaman o kadar çok tatlı yedikte ne oldu ki.Sonunda morali bozulan yine biz olduk...

Aslında çok haklısın. Takip ettiğin kadarıyla ben de öyleyim biliyosun ama yarın tam bir ay olacak bu şekilde yaşamaya başlayalı. yavaş yavaş kırılıyo aralarda iradem malesef:( gerçi bence gerçekten kiloyu verişinle alakalı bu durum. verdiğini gördükçe canın yemek istemez, o durum beni çok motive eder. ama bu regl dönemi girdi ve tartıda azalma yerine çoğalma olunca etkilendim bence. atlatınca kaldığım yerden devam edicem inşallah ki hiç bırakmış değilim. dün tatlı olarak yine meyve yedim, o da çeyrek şeftali yarım elma. ha bir ara dolapta duran şekersiz bi içecek vardı schwepss değil ama ona benzer ne olduğuna bile dikkat etmemişim. dayanamayıp dolaptan çıkardım ve kafama diktim. normalde yapacağım şey değildir ama göz dönünce öyle oluyo demek ki:) ama ilk yudumu almamla şişe bi tarafa ben bi tarafa olduk :) o kadar şekerliydi ki veya bana öyle geldi. aman allahım hala düşündükçe tüylerim ürperiyo. tabi bu duygu hoşuma gitmedi değil :)

kızlar bildiğiniz artık çok az beslenmeye başladım. mide küçülmesi diye bir şey varmış gerçekten. bunu benim de yaşamam çok güsel. hiç bilmezdim o nasıl bir şey. eskiden de çok yediğimi düşünmezdim ama baya yiyomuşum aslında. dün yediğimi söyliyeyim akşam yemeğinde size. palamut yedim ama kibrit kutusu büyüklüğünde bir parkmak kalınlığında 3 parça. ve inanın 3.yü zor yedim!!! yanında roka salatası vardı. o kadar... başka hiç bişi yemedim ve çok doymuş bir şekilde kalktım. bugün düşününce anladım ne kadar az yemeğe başladığımı :) ay güsel bişi ama ya mutluyum :) bir daha büyütmek yok mideyi. normalde 3 tane değil 5-6 tane yer, yanında illaki patatesim olurdu ve tabiki ekmekle. yemek sonrasında yediklerim de yanıma kar kalırdı :)

merhaba morkurbağa ben daha önce yediklerimi azaltarak sporsuz 1 yılda 20 kg verdim şimdi 60-61 arası gelip gidiyorum boy:1.70
ama seneye çocuk planım var inş. o açıdan 57-58 olsam diyorum ama benim beslenmemde tatlı çook önemli bir yer tutuyor düşün burma kadayıf hastasıyım kahve yanında mutlaka lokum vs. olacak tatlı düşkünüyüm ben yaa...
çok şükür buna rağmen verdim de ama senin gibi 4 kg versem süper olacak en azından azaltayım istiyorum tatlı olayını .. istersen destek olalım birbirimize :7:

merhaba morkurbağa ben daha önce yediklerimi azaltarak sporsuz 1 yılda 20 kg verdim şimdi 60-61 arası gelip gidiyorum boy:1.70
ama seneye çocuk planım var inş. o açıdan 57-58 olsam diyorum ama benim beslenmemde tatlı çook önemli bir yer tutuyor düşün burma kadayıf hastasıyım kahve yanında mutlaka lokum vs. olacak tatlı düşkünüyüm ben yaa...
çok şükür buna rağmen verdim de ama senin gibi 4 kg versem süper olacak en azından azaltayım istiyorum tatlı olayını .. istersen destek olalım birbirimize :7:

Merhaba sudenaz.Hoşgeldin :) Aslında çocuk da dahil hedeflerimiz aynı :1: boy kilo oranımız ve vermemiz gereken de aynı. ben 8 kilo vermem gerekiyor diye başlamıştım 4ü gitti kaldı 4. tatlısız asıl ben yaşayamazdım ne diyosun :) ama 1 aydır pek de güzel yaşanıyormuş canım :) okudun mu tüm yazılanları bilmem, tekrara düşmek istemem ama azaltmayla olmuyor bu iş pat diye kes tatlıyı bak sonra nasıl gidece 4 kilo. bir de şimdi 20 kilo fazlamız olsa kiloyu vermek kolay olurdu da 4 kilo olunca sadece çok zorlanıcaz.ben bundan sonra ayda 2 verirsem mutlu olucam. asıl şimdi başlıyor benim için zorluk.

Kısacası aramıza hoşgeldin, pek mutluluk getirdin. destek her zaman istediğimiz bir şeydir :) :46:

Merhaba sudenaz.Hoşgeldin :) Aslında çocuk da dahil hedeflerimiz aynı :1: boy kilo oranımız ve vermemiz gereken de aynı. ben 8 kilo vermem gerekiyor diye başlamıştım 4ü gitti kaldı 4. tatlısız asıl ben yaşayamazdım ne diyosun :) ama 1 aydır pek de güzel yaşanıyormuş canım :) okudun mu tüm yazılanları bilmem, tekrara düşmek istemem ama azaltmayla olmuyor bu iş pat diye kes tatlıyı bak sonra nasıl gidece 4 kilo. bir de şimdi 20 kilo fazlamız olsa kiloyu vermek kolay olurdu da 4 kilo olunca sadece çok zorlanıcaz.ben bundan sonra ayda 2 verirsem mutlu olucam. asıl şimdi başlıyor benim için zorluk.

Kısacası aramıza hoşgeldin, pek mutluluk getirdin. destek her zaman istediğimiz bir şeydir :) :46:

canım regl dönemimdeyim ve bugünü tatlısız kapattım ama resmen gözümün önünden resmi geçit yaptı tatlılar,dondurmalar..ayy resmen tiryakiymişim ben nasıl devam ederim bilmiyorum aynı kalmam bile hayret verici birşeymiş :18::18:
neyse tartılmayayım şimdilik regl bitsin ondan sonra...
ama motive edici sözlere ihtiyacım var benim :43: bu topiği takip edeceğim tabi sen yazmaya devam edersen ben de iradem yettiğince burada olacağım :8:

ben de bugün öğlen regl oldum :) bak o konuda da aynıyız gördün mü? :1: bu bir işaret yılmaman lasım. beraber vericez o 4 kiloyu. ben bugün tatlı olarak 3 tane erik kurusu, 2 tane de kayısı kurusu yedim akşama kadar (regl değilken bunları da yemiyorum). az öncede meyvemi yedim :) artık bunlarla mutlu oluyorum. hiç canım dehşet tatlı istemiyor. beynini çok iyi hazırlaman lasım canım. sonra gerisini bana bırak:) motivasyonda üstüme yoktur ;)

evet gerçekten öyle vücutlarımız hain değil sadece nankör :) eğer ki bir emek veriyor isek, yemememiz gerekenleri yemiyorsak vücut bunun karşılığını veriyor arkadaş, lami cimi yok... ha az biraz fazla kaçırırsan da doğruya doğru hiç affetmiyor ve kilo almamayı bırak alıyor bile :) demekki verene kadar sebat edicez, verdikten sonra da dikkat edicez. başka bir kural veya mucizevi bir yöntem yok.

Gelelim neden tüm bunları yazdığıma :) bu sabah 61.2 kiloydum. ve malum bu reglimin 2. günü. yani normalde ya 59 küsürlerdeyim ya da tam bir kilo ödemim varsa 60.2yim :) bu hafta bitiminde de 60.5 olmayı hedefliyorum. ben bunu yapabiliyosam herkes yapar. sakın ay ben yapamam tatlısız yaşayamam ekmeksiz aslaa demeyin lütfen. iradesizmisiniz yoksa irade siz misiniz gösterin bakalım :))

vallaha ben hala 66 da geziyorum, reglimde yeni başladı ne zaman geçecek bu şişlik hiç bilmiyorum ama bu aralar hep tostla ekmek yedim ona rağmen neyse ki kilo almadım adet öncesinde bir türlü gözüm doymuyordu tatlıya abanmamak için tost yaptım yedim ama tekrar düzenimdeyim şuan. Gidicek yavaş yavaş kilolar. Hem 3 kilo şişimi de çıkarırsak adet öncesinden ki umuyorum gitçek o sular vücudumdan 63 olcam inşallah bakalım bir 50 leri görseydim... morkurbağacım sana da çok sevindim sende 50 lere düşmüşsün bile şişkinlği sayma :) helal olsun!!!

vallaha ben hala 66 da geziyorum, reglimde yeni başladı ne zaman geçecek bu şişlik hiç bilmiyorum ama bu aralar hep tostla ekmek yedim ona rağmen neyse ki kilo almadım adet öncesinde bir türlü gözüm doymuyordu tatlıya abanmamak için tost yaptım yedim ama tekrar düzenimdeyim şuan. Gidicek yavaş yavaş kilolar. Hem 3 kilo şişimi de çıkarırsak adet öncesinden ki umuyorum gitçek o sular vücudumdan 63 olcam inşallah bakalım bir 50 leri görseydim... morkurbağacım sana da çok sevindim sende 50 lere düşmüşsün bile şişkinlği sayma :) helal olsun!!!

Vay bee ... sen de çok şişenlerdensin demek ki. 3 kilo epey fazlaymış tuzsuz beslenmeye çalış bari bu dönemlerde canım. ben de 1 kilo fark ediyor. o sebeple maksimum ineceğim kilo 59 küsür olur gibi geliyo ama bakalım 50li rakamları görme hayali bile heyecanlandırıyor beni :)

Dün öğlen yemek yiyemedim ve bu arada hiç acıkmadım. çünkü sabah güzelce yumurtamı ve peynirlerimi yemiştim. arada da ceviz atıştırınca vallahi hiç açlık hissetmedim tee saat 3e kadar aç kalmışım neyse sonra bişiler yiyeyim dedim ama gidip oturup saatlerce bir şey yeme lüksüm yok öğle saati geçtiği için. O yüzden yine neredeyse bir ay sonra tost yani ekmek yedim. kepekli beyaz peynirli tost yedim ama nasıl suçlu hissettim kendimi anlatamam :26: akşamına zeytinyağlı fasülye ve kabak yedim azıcık da mantar çorbası içtim vicdanımı rahatlatmak için :)

bugün sabahsa yine güselce omletimi peynirlerimle beraber yedim. öğlen bir çorba bir de tavuk sote gibi bişi yedim. yemekhaneye başladım bugünden itibaren. 4 çeşit çıkıyor. bazen orda yiyordum gerçekten ve çıkan 4 çeşiti de bitiriyordum. bugün bu saydığım 2 çeşit yanında pilav ve tel kadayıf da vardı ama tepsime almadım bile. gayet de doydum. bizimkisi göz açlığı ya bence başka bişi değil karar verdim :)

Neyse asıl akşam napıcam bilmiyorum :50: arkadaşlarım sana yemeğe gelelim dediler ve yemek yapacak vaktim yok. mantı yaparız yeriz hemencik nolcak dediler. Benim de aklıma başka bir alternatif gelmediği için oki dedim ama hiç istemiyorum ben mantı yemek. gerçekten bakkk istemiyorumm :( e onlar yerken ben yemezsem de olmaz. rejim yaptığımı biliyolar ama bu kadar katı kurallarımın olmasını sevmiyolar. yemezsem şimdi yok artık ya bir kere de ye nolcak modu olacak ben biliyorum. poffffftttt :19:

hmmm bence şöyle fırında sebzeli tavuk gibi bir şey yapsan mantı canım hiç istemiyor diyip. Yanına arkadaşların için pilav yaparsın sen yemezsin, yoğurtlu bir iki meze yaparsın ya da salata onlardan alırsın pilav yerine, çaktırmadan :) yada pilav da canım istemiyor dersin. nasıl böyle bir şeyler olur mu ki?

hmmm bence şöyle fırında sebzeli tavuk gibi bir şey yapsan mantı canım hiç istemiyor diyip. Yanına arkadaşların için pilav yaparsın sen yemezsin, yoğurtlu bir iki meze yaparsın ya da salata onlardan alırsın pilav yerine, çaktırmadan :) yada pilav da canım istemiyor dersin. nasıl böyle bir şeyler olur mu ki?

canım benim sorun zati eve 6da gidecek olmam ve onların da 6.30 gelecek olması. bu dediklerin için alışveriş yap eve gel yemek yap 8den önce yiyemezdik (1 yıllık evliyim henüz:1: ) o yüsden mantı dendi zati :)
neyse korktuğum gibi olmadı. köftem vardı hemen çıkardım köfte de kızarttım. gelenlerin bebişleri de vardı. ben onunla ilgilendim yemekte ve böylece sade 3 kaşık mantı yiyebildim. 2 tane de köfte yedim :) çok içime sindi valla korktuğum gibi olmadı. ama tavsiyen ve ince düşünüp verdiğin cevabın için çok teşekkür ederim sevgili papatya :54:

canım böyle sıkıştığın zamanlarda hazır kızarmış piliç çevirme varya,üdükkanların önünde fırında olur hani.Onlardan alabilirsin.Hem çok lezzetli hem protein,bütün diyetlere uygun yani.Yanına salata,çorba,yoğurt yada ayran super bir menu olur.
Ben 7.yılımı bitirmek üzereyim.İlk yıllarda misafir geleceği zaman elim ayağıma dolaşırdı, şimdi tecribeli oldum artık, daha rahatım.
Eşimin hiç tanımadığım iş arkadaşı falan olursa panikliyorum ama akrabaları olursa zaten aynı memleketli olduğumuz için menu planlamak hiç sorun olmuyor....
geç oldu ama fikir vermesi için yazdım.

canım böyle sıkıştığın zamanlarda hazır kızarmış piliç çevirme varya,üdükkanların önünde fırında olur hani.Onlardan alabilirsin.Hem çok lezzetli hem protein,bütün diyetlere uygun yani.Yanına salata,çorba,yoğurt yada ayran super bir menu olur.
Ben 7.yılımı bitirmek üzereyim.İlk yıllarda misafir geleceği zaman elim ayağıma dolaşırdı, şimdi tecribeli oldum artık, daha rahatım.
Eşimin hiç tanımadığım iş arkadaşı falan olursa panikliyorum ama akrabaları olursa zaten aynı memleketli olduğumuz için menu planlamak hiç sorun olmuyor....
geç oldu ama fikir vermesi için yazdım.

Ayy evet arkadaşım çok mantıklı söylediğin. Bizim evin orda da vardı hiç aklıma gelmedi ya tühh :( neyse bir sonrası için tecrübe ve fikir olmuş olsun napalım :) çok teşekkürlerr...

sabah omlet yedim 11 gibi. veeee akşama düğüne gittik. şu meşhur düğün :) hani hedefimi o düğüne kadar bayağı bir kilo vermekti. işte güya verdik ama hasta olunca yine ödemliydim. bir de karnım çok şişti bugün niyeyse. neyseki tercihimi bol bir elbiseden yana yapmıştım. düğünde ordovr tabağında gelen zeytinyağlıları didikledim. sonra ana yemek tavuk geldi yanında püre ve pilavla. sadece tavuğunu yedim. düğün pastasından da bir çatal alıp düğünü kapattım. ama baya kilo veremiyor hatta almış görünüyorum (şişliğimi vs çıkmama rağmen). neyse şu regl dönemini bi atlatayım. tüm ayarlarımı bozuyor bu olay benim ya öfff...

Back
X