- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
Bu arada tırnaklarını ayda bir ya kesiyoruz ya da veterinere kestiriyoruz.
kilosu düşük olduğu için kısırlaştırma yapamadılar.
kısırlaştırılan tavşanlar daha iyi huylu ve uzun ömürlü olurlar.
erkek tavşanlar 5-6 aylık olunca ergenliğe girip çiftleşmek ister. peluş oyuncak yardımcı olur bu konuda :)
ama çişlerini püskürtüp koku bırakıyorlar bu dönemde.
dişiler de az az çiş bırakabilir evin bazı köşelerine. bi de biraz agresif oluyolar kış biterken.
bizimki yuvasında taş taş üstünde bırakmamıştı :))
ama geçici bi dönem oluyor, mesela şu an aşırı sakin.
ay gidip biraz sevicem keratayı özledim yine
biz arada bahçeye pikniğe falan götürüyoruz. salıyoruz tamamen, tasmasını çıkarıyoruz, ama çok uzaklaşmıyor, bi keresinde piknikte kaplumbağa gördü ödü patladı, hemen koştu yanımıza
hahah aksam aksam hic gülesim yoktu biliyormusun.. kamplumbaga görüp ödü patlamis hemen yaniniza kosmus ya
cok Seker..
Tavsan cok sevimli halbu ki gecici olarak devretmek mantikli olsa da hayvana yazik ayri dusucez :)
Ama hamster cok mantikli geldi su an minik minik hem de tuylu :))
1000 tane msj yazdım hızımı alamayıp
aklıma geldikçe söylüyorum
evini tavşana göre dizayn etmen gerekir,
bizim yerlerde görünürde hiç kablo yoktur mesela, kabloları ağaç köküne benzettikleri için içgüdüsel olarak kemirirler ve elektrik çarpabilir.
yüksek yerlere çıkmaya bayılırlar (ama inmekte zorlanırlar)
mutlu olduklarında dişlerini birbirine sürtüp kırt kırt diye ses çıkarırlar (kedi mırlaması gibi)
tüy döker ama 2 günde bir fırçalarsan önüne geçersin büyük ölçüde. mevsimsel olarak döküyolar, mesela bu ara hiç dökmüyo bizimki.
çok mutluysa hıphızlı koşarken zıplar havaya.
ve L şeklinde ayaklarını uzatarak oturur
benim tavşanım da hep böyle koşuyor.
[video=youtube;7HiO9rzU_aw]http://www.youtube.com/watch?v=7HiO9rzU_aw[/video]
1 aylık olana kadar anne sütü içmeleri gerekir.
1 aylıktan küçük tavşan alma. bağışklığı düşük olur.
3 aydan önce de meyve sebze yeşillik ASLA yememeliler, ishal olurlar, ishal ölümcül olabilir.
samana bayılır çoğu, benimki pek sevmese de kemirgen otu ve saman yemeliler.
çok sosyal hayvanlardır, ilgilen, sev, okşa ister, yoksa trip atar poposunu döner yatar
şu anda tavşanım yanımda yatıyor, sağ elimle bunu yazıyorum, sol elimle onu seviyorum, o da parmaklarımı yalıyor. bu beni öptüğü anlamına geliyor.
ne çok yazdım, artık susuyorum. soru varsa alabilirim hehehehe
Tavşanım canım kızım Zeytin 15 aylık.
Tuvalet eğitimi var, eve çok nadir tuvaletini kaçırır.
%90 balkondaki tuvaletini ya da mecbur kalırsa odadaki tuvalet kabını kullanır. Yuvasını pisletmekten nefret eder.
Kendisine seslenildiğini bilir ve ben hangi odadaysam orada durur. Sadece kemirme oyuncaklarını kemirir, o da çok az. Kemirmeyi sevmez.
Zeytini yaklaşık 1.5 aylıkken bir petshopta büyük tavşanların yanında gördük eşimle. su ve yem verilmemişti, satıcı kulaklarından tutarak kaldırıyordu. bunu görünce kaptık çıktık :)
Önceleri wc eğitimi yoktu. Ama 3 aylıktan büyük tavşanlar çişlerini hep aynı yere yapmak isterler. Biz de çiş yaptığı yeri belirledik ve tuvalet kabını hep oraya koyduk. Artık kabını gördüğü yerde tuvaletini yapar.
Sabahları kalkınca kafesini açarım, o zaten beni bekliyor olur. balkonun kapısını açarım hadi kızım derim. pıt pıt koşar balkon giderine çişini, kakasını yapar. sonra gelir içeri, yemini koyarım. (pelet yem yiyor zaten ana besin olarak) ben işe giderim o kafesinde kalır. Kafesi çok çok büyük, eşimle ben yaptık :) 2 katlı villa gibi.
Sonra işten gelince bi daha çıkarırım balkona, çıkarmazsam 1 gün sonraya kadar çişini tutar. çünkü tavşanlar mesane kontrolünü çok iyi becerirler :) en uzun süre çişini tutabilen hayvanlardandır.
Sonra salarım evin içinde, şimdiye kadar sadece hoparlörümün kablosunu ve kumandanın 1 tuşunu kemirdi, halıların püsküllerini koparabiliyor bazen de. ama HAYIR kelimesini öğrettiğim için istemediğim odalara girmez, çağırınca çıkar gelir neredeyse. ama yatağıma çıkarsa çişini yapar hiç affetmezçünkü bu onun "BURASI BANA AİT" işaretidir. çişi kötü kokar, kakası hiiiiç kokmaz ve bulaşmaz. çiş yaptığı yeri sirkeli su ile silersen kokusu yok olur ve bi daha oraya yapmaz.
1 yaşına kadar kemirme kazaları olabilir, ama ona gün içinde kemireceği karton vs. verirsen istemediğin şeyleri kemirmez. benim kızımın kemirmemesi şansımdan tamamen, bazı tavşanlar kemirmekten hoşlanmıyorlar. (bu da dişlerinin kontrolsüz şekilde uzamasına neden oluyor, anlayacağın ben de kemirsin diye oyuncaklar alıp duruyorum)
kucağı çok sever benim kızım, sürekli kendini sevdirir. daha beni hiç ısırmadı ve tırmalamadı. ama kucakta çok sıkarsam "gurk gurk" diye homurdanır.
yemleri "versele laga" marka. tavşanım 2.5 kg. günde 80 gr yem yiyor. haftada 2-3 kere maydonoz marul biraz havuç.. asıl tam bir cips ve çikolata canavarı. çöpte çikolata bulaşmış bir şey varsa benim tavşan kesin çöpün içindedir
Kısacası bence bakılabilecek çok sevgi dolu canlılarEki Görüntüle 1117170
Eki Görüntüle 1117166 Eki Görüntüle 1117167
1000 tane msj yazdım hızımı alamayıp
aklıma geldikçe söylüyorum
evini tavşana göre dizayn etmen gerekir,
bizim yerlerde görünürde hiç kablo yoktur mesela, kabloları ağaç köküne benzettikleri için içgüdüsel olarak kemirirler ve elektrik çarpabilir.
yüksek yerlere çıkmaya bayılırlar (ama inmekte zorlanırlar)
mutlu olduklarında dişlerini birbirine sürtüp kırt kırt diye ses çıkarırlar (kedi mırlaması gibi)
tüy döker ama 2 günde bir fırçalarsan önüne geçersin büyük ölçüde. mevsimsel olarak döküyolar, mesela bu ara hiç dökmüyo bizimki.
çok mutluysa hıphızlı koşarken zıplar havaya.
ve L şeklinde ayaklarını uzatarak oturur
benim tavşanım da hep böyle koşuyor.
[video=youtube;7HiO9rzU_aw]http://www.youtube.com/watch?v=7HiO9rzU_aw[/video]
1 aylık olana kadar anne sütü içmeleri gerekir.
1 aylıktan küçük tavşan alma. bağışklığı düşük olur.
3 aydan önce de meyve sebze yeşillik ASLA yememeliler, ishal olurlar, ishal ölümcül olabilir.
samana bayılır çoğu, benimki pek sevmese de kemirgen otu ve saman yemeliler.
çok sosyal hayvanlardır, ilgilen, sev, okşa ister, yoksa trip atar poposunu döner yatar
şu anda tavşanım yanımda yatıyor, sağ elimle bunu yazıyorum, sol elimle onu seviyorum, o da parmaklarımı yalıyor. bu beni öptüğü anlamına geliyor.
ne çok yazdım, artık susuyorum. soru varsa alabilirim hehehehe
Oy yerim onu gecen bizim kini pikniğe goturduk orada gördü tabi ilgiyi herkesten benim yanina ugramiyor eve geldi mi gitti direk köşesine poposunu dondu bana topuyla oynuyor hep suçlu hem guclu
İlk gittik nasip korktu ayaklarimin üstüneoturdu beni de kaldirmiyor
Edit: normalde kedi ya da kopek evlat edinecektim ama yurtdisina gidecegim icin ayrilmak cok zor gelir ve tavsanin bakimini devretmem daha kolay
Tavşanım canım kızım Zeytin 15 aylık.
Tuvalet eğitimi var, eve çok nadir tuvaletini kaçırır.
%90 balkondaki tuvaletini ya da mecbur kalırsa odadaki tuvalet kabını kullanır. Yuvasını pisletmekten nefret eder.
Kendisine seslenildiğini bilir ve ben hangi odadaysam orada durur. Sadece kemirme oyuncaklarını kemirir, o da çok az. Kemirmeyi sevmez.
Zeytini yaklaşık 1.5 aylıkken bir petshopta büyük tavşanların yanında gördük eşimle. su ve yem verilmemişti, satıcı kulaklarından tutarak kaldırıyordu. bunu görünce kaptık çıktık :)
Önceleri wc eğitimi yoktu. Ama 3 aylıktan büyük tavşanlar çişlerini hep aynı yere yapmak isterler. Biz de çiş yaptığı yeri belirledik ve tuvalet kabını hep oraya koyduk. Artık kabını gördüğü yerde tuvaletini yapar.
Sabahları kalkınca kafesini açarım, o zaten beni bekliyor olur. balkonun kapısını açarım hadi kızım derim. pıt pıt koşar balkon giderine çişini, kakasını yapar. sonra gelir içeri, yemini koyarım. (pelet yem yiyor zaten ana besin olarak) ben işe giderim o kafesinde kalır. Kafesi çok çok büyük, eşimle ben yaptık :) 2 katlı villa gibi.
Sonra işten gelince bi daha çıkarırım balkona, çıkarmazsam 1 gün sonraya kadar çişini tutar. çünkü tavşanlar mesane kontrolünü çok iyi becerirler :) en uzun süre çişini tutabilen hayvanlardandır.
Sonra salarım evin içinde, şimdiye kadar sadece hoparlörümün kablosunu ve kumandanın 1 tuşunu kemirdi, halıların püsküllerini koparabiliyor bazen de. ama HAYIR kelimesini öğrettiğim için istemediğim odalara girmez, çağırınca çıkar gelir neredeyse. ama yatağıma çıkarsa çişini yapar hiç affetmezçünkü bu onun "BURASI BANA AİT" işaretidir. çişi kötü kokar, kakası hiiiiç kokmaz ve bulaşmaz. çiş yaptığı yeri sirkeli su ile silersen kokusu yok olur ve bi daha oraya yapmaz.
1 yaşına kadar kemirme kazaları olabilir, ama ona gün içinde kemireceği karton vs. verirsen istemediğin şeyleri kemirmez. benim kızımın kemirmemesi şansımdan tamamen, bazı tavşanlar kemirmekten hoşlanmıyorlar. (bu da dişlerinin kontrolsüz şekilde uzamasına neden oluyor, anlayacağın ben de kemirsin diye oyuncaklar alıp duruyorum)
kucağı çok sever benim kızım, sürekli kendini sevdirir. daha beni hiç ısırmadı ve tırmalamadı. ama kucakta çok sıkarsam "gurk gurk" diye homurdanır.
yemleri "versele laga" marka. tavşanım 2.5 kg. günde 80 gr yem yiyor. haftada 2-3 kere maydonoz marul biraz havuç.. asıl tam bir cips ve çikolata canavarı. çöpte çikolata bulaşmış bir şey varsa benim tavşan kesin çöpün içindedir
Kısacası bence bakılabilecek çok sevgi dolu canlılarEki Görüntüle 1117170
Eki Görüntüle 1117166 Eki Görüntüle 1117167
ondan ayrılman kolay çünkü en sevimli en şirin zamanlarında sen bakacaksın,iyice büyüyüp külfet gibi gelmeye başladığında da zaten yurtdışına gideceksin.
Ondan ayrılman kolay çünkü senin tek arkadaşın o değil,ama onun tek arkadaşın sesin
ondan ayrılman kolay çünkü yalnız ve mutsuz günlerinde sarılacağın bir can olacak,toparlandığında da onu başkasına bırakacaksın.
yazık günah gerçekten de
bu kadar eleştirdim çünkü benim de tavşanım vardı,aylarca - koca bir tosun olana kadar baktım
sonra alırken düşünemediğim sebeplerle =laptobun tvnin şarj aletinin kablosunu yedi,kıyafetlerimi yedi,dolabıma işedi,çişin asidi fayansı deldi,balkonun ahşap kapısını yedi,ev arkadaşımı her gördüğünde bacağına boşalıyo,ev arkadaşımı ısırıyo gibi gibi sebeplerle isteyen-bahçeli evi olan birine vermek zorunda kaldım.
olan kime oldu?
bebekliğinden beri alıştığı düzenden bir anda ayrılan tavşana(
Eki Görüntüle 1117275
biz insanlar gerçekten çok acımasızız...
anlıyorum,psikolojik bir boşluktasın ama sakın bir evcil hayvan alma
hem kediye bakılır ama tavşana bakılmaz,hele ablan kardeşin vs hiç bakamaz.onun çişi-spermi-boku-ısırması-kemirmesi... en sevdiği masa örtüsünü kemirdikten sonra kafesinden bile çıkartmaz hayvancağızı.
hem neden baksın ki? bebekliğini ennn sevimli en yumuduk hallerini sen sev sonra büyüyünce ona at,durduk yere öyle bir sorumluluk yükle...
hiç hoş değil...
yine de insan istiyor yanına bir canyoldaş olarak hamster al
ya da beni dinle yogaya sabun kursuna falan yazıl,çevre edinir oyalanacak birşey bulursun ve iç huzura kavuşursun ^^
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?