Tavsan almak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada tırnaklarını ayda bir ya kesiyoruz ya da veterinere kestiriyoruz.
kilosu düşük olduğu için kısırlaştırma yapamadılar.
kısırlaştırılan tavşanlar daha iyi huylu ve uzun ömürlü olurlar.
erkek tavşanlar 5-6 aylık olunca ergenliğe girip çiftleşmek ister. peluş oyuncak yardımcı olur bu konuda :)
ama çişlerini püskürtüp koku bırakıyorlar bu dönemde.
dişiler de az az çiş bırakabilir evin bazı köşelerine. bi de biraz agresif oluyolar kış biterken.
bizimki yuvasında taş taş üstünde bırakmamıştı :))
ama geçici bi dönem oluyor, mesela şu an aşırı sakin.
ay gidip biraz sevicem keratayı özledim yine

biz arada bahçeye pikniğe falan götürüyoruz. salıyoruz tamamen, tasmasını çıkarıyoruz, ama çok uzaklaşmıyor, bi keresinde piknikte kaplumbağa gördü ödü patladı, hemen koştu yanımıza

hahah aksam aksam hic gülesim yoktu biliyormusun.. kamplumbaga görüp ödü patlamis hemen yaniniza kosmus ya
cok Seker..

Regl meselesine gelince, 2-3 ayda bir çişi kırmızımsı oluyor. işte regli o kadar, şırıl şırıl kan akmıyor yani :)
kısırlaştırılmazsa rahim kanseri olabiliyorlar. bizim de başımızdan öyle bir tehlike geçti ama şimdi iyi çok şükür ki.
bu arada tavşanın kendisi aşırı temiz bir canlıdır. şu anda ağzını yüzünü öpüp duruyorum, asla kokmaz kendisi.

yuvasında talaş kullanıp talaşı değiştirmezsen elbette kokar.
ben kafese çiş yapmadığı için talaş koymuyorum.

şu anda zeytin'cik yanımda ve sana öpücükler gönderiyoruz kızımla

1000 tane msj yazdım hızımı alamayıp
aklıma geldikçe söylüyorum
evini tavşana göre dizayn etmen gerekir,
bizim yerlerde görünürde hiç kablo yoktur mesela, kabloları ağaç köküne benzettikleri için içgüdüsel olarak kemirirler ve elektrik çarpabilir.
yüksek yerlere çıkmaya bayılırlar (ama inmekte zorlanırlar)
mutlu olduklarında dişlerini birbirine sürtüp kırt kırt diye ses çıkarırlar (kedi mırlaması gibi)
tüy döker ama 2 günde bir fırçalarsan önüne geçersin büyük ölçüde. mevsimsel olarak döküyolar, mesela bu ara hiç dökmüyo bizimki.

çok mutluysa hıphızlı koşarken zıplar havaya.
ve L şeklinde ayaklarını uzatarak oturur
benim tavşanım da hep böyle koşuyor.
[video=youtube;7HiO9rzU_aw]http://www.youtube.com/watch?v=7HiO9rzU_aw[/video]

1 aylık olana kadar anne sütü içmeleri gerekir.
1 aylıktan küçük tavşan alma. bağışklığı düşük olur.
3 aydan önce de meyve sebze yeşillik ASLA yememeliler, ishal olurlar, ishal ölümcül olabilir.

samana bayılır çoğu, benimki pek sevmese de kemirgen otu ve saman yemeliler.
çok sosyal hayvanlardır, ilgilen, sev, okşa ister, yoksa trip atar poposunu döner yatar

şu anda tavşanım yanımda yatıyor, sağ elimle bunu yazıyorum, sol elimle onu seviyorum, o da parmaklarımı yalıyor. bu beni öptüğü anlamına geliyor.

ne çok yazdım, artık susuyorum. soru varsa alabilirim hehehehe

Tavsan cok sevimli halbu ki gecici olarak devretmek mantikli olsa da hayvana yazik ayri dusucez :)

Ama hamster cok mantikli geldi su an minik minik hem de tuylu :))

Kuzum isirmaz tavsan ama sürekli kakasini yapar cinsini yapar.
Tavsan evde bakilmiyor ne yazik ki yazik hayvana.
Biz bir odamizi tavşana verdik orasi bile dar geliyor..

bence de tavşan alma eskiden beslemiştik biz bi odamız boştu oraya koymuştuk ama buyudukce hareketleniyo zıplayıp kaçıyodu salona tabi iki adımda bir izini bırakıyordu ... kokusu çok uzun süre gitmedi gibi hissettim o evden taşındık sonra ama sanki süpürgede halıda bile kokusu var gibi gelmişti bana kedi köpeğin tuvalet eğitimi çok daha kolay bence

Oy yerim onu gecen bizim kini pikniğe goturduk orada gördü tabi ilgiyi herkesten benim yanina ugramiyor eve geldi mi gitti direk köşesine poposunu dondu bana topuyla oynuyor hep suçlu hem guclu
İlk gittik nasip korktu ayaklarimin üstüneoturdu beni de kaldirmiyor

Canım bi arkadaşım almıştı tavşan dişidi erkek birinin kucağına gidince çişini yapıyodu ve çok pis kokuyodu ya
Kıskanç hayvandr ve tavşanlarda adet görüyomuş :) o yüzden etini yemeyin diyolar :) belkide koca karı laflarıdır :)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Buda benim oglusummmm

Eklentiler

• $IMG_20140424_094022-1.webp
    79,7 KB · Görüntüleme: 67

ya Allahım şunun güzelliğine bak bayıldım bayıldım!!

sorum olmaz mı hem de bir sürü var

hemen başlıyorum bu kadar uysal halde mi geldi yoksa sen mi eğittin canım

yemi ne kadar?

kumu ne kadar?

kafesi ne kadar?

ve en önemlisi tavşanın kendisi ne kadar?

nasıl oyuncaklar alıyorsun mesela?

yem ayarını nasıl yapıcaz bir de internette falan gördüm verdikçe yiyorlarmış çatlar falan yazmışlar

ay annemle de konuştum o alacak bana hatta

canım çok seviyorsun onu belli ki bu kadar yazmışsın ve çok hararetle bahsediyorsun bende de bir aşktır başladı bu konuda ama tırnaklarını siz nasıl kesiyorsunuz? çok masraflı olmuyor herhalde tavşan

ay böyle bu kadar oyuncularsa çok iyi ya ben oyun falan oynanmaz sanıyordum

zeytin çok güzel tavşanın ya bakıyorum bidaha bidaha resimlerine

Edit: normalde kedi ya da kopek evlat edinecektim ama yurtdisina gidecegim icin ayrilmak cok zor gelir ve tavsanin bakimini devretmem daha kolay

ondan ayrılman kolay çünkü en sevimli en şirin zamanlarında sen bakacaksın,iyice büyüyüp külfet gibi gelmeye başladığında da zaten yurtdışına gideceksin.
Ondan ayrılman kolay çünkü senin tek arkadaşın o değil,ama onun tek arkadaşın sesin
ondan ayrılman kolay çünkü yalnız ve mutsuz günlerinde sarılacağın bir can olacak,toparlandığında da onu başkasına bırakacaksın.
yazık günah gerçekten de
bu kadar eleştirdim çünkü benim de tavşanım vardı,aylarca - koca bir tosun olana kadar baktım
sonra alırken düşünemediğim sebeplerle =laptobun tvnin şarj aletinin kablosunu yedi,kıyafetlerimi yedi,dolabıma işedi,çişin asidi fayansı deldi,balkonun ahşap kapısını yedi,ev arkadaşımı her gördüğünde bacağına boşalıyo,ev arkadaşımı ısırıyo gibi gibi sebeplerle isteyen-bahçeli evi olan birine vermek zorunda kaldım.
olan kime oldu?
bebekliğinden beri alıştığı düzenden bir anda ayrılan tavşana (

biz insanlar gerçekten çok acımasızız...
anlıyorum,psikolojik bir boşluktasın ama sakın bir evcil hayvan alma
hem kediye bakılır ama tavşana bakılmaz,hele ablan kardeşin vs hiç bakamaz.onun çişi-spermi-boku-ısırması-kemirmesi... en sevdiği masa örtüsünü kemirdikten sonra kafesinden bile çıkartmaz hayvancağızı.
hem neden baksın ki? bebekliğini ennn sevimli en yumuduk hallerini sen sev sonra büyüyünce ona at,durduk yere öyle bir sorumluluk yükle...
hiç hoş değil...

yine de insan istiyor yanına bir canyoldaş olarak hamster al
ya da beni dinle yogaya sabun kursuna falan yazıl,çevre edinir oyalanacak birşey bulursun ve iç huzura kavuşursun ^^

Son düzenleme:

Diğer yorumlarınıza okudum gidip tavşan alasım geldi Ne kadar güzel anlatmışsınız :) Zeytine selamlar :)

evet istiyorum uzun zamandır ama kedim köpeğim olsa bırakamam gerçi şu zeytinden sonra tavşanımdan ayrılmaya da üzüleceğim ya

kıyamam çok güzel ya

Ben olsam tavşan almazdım canım.Sen belki sevdiğinden bakımına katlanırsın ama arkanda bıraktığın insana eziyet olur.Benim de küçükken tavşanım vardı çok zordu bakımı tabi bakan ben değil annemdi.Her gün marketlerden karton kutu istemekten helak oluyordu kadın.Sürekli işiyordu çünkü sürekli...Zaten fazla yaşamadı zavallıcık.
En güzeli kedi bence,özgür ruhlu hayvanlar olduğu için köpek kadar bağlanmaz,o yüzden senin yokluğuna alışması daha kolay olur.Hem temiz hayvandır bakana da eziyet olmaz.

Not:Yurtdışına nereye gidiyon kız

Senelerce tavşan baktım besledim cidden hiiç tavsiye etmiyorum. ben iki tane aldım bir sene geçti 22 tane oldu verecek bi yer de bulamadım hepsi kaldı başıma inanılmaz kokuyolar istediğin kadar temizle farketmiyo ve öyle kendini sevdiren bi hayvan değil ısırır. Baba olanlar yavru doğar doğmaz yavruyu yer öldürür doğumdan önce babayı ayrı yere koycaksın falan nasıl bunalmıştım. :26:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…