- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
Buda benim oglusummmm
Allahım çok tatlı
ya Allahım şunun güzelliğine bak bayıldım bayıldım!!
sorum olmaz mı hem de bir sürü var
hemen başlıyorum bu kadar uysal halde mi geldi yoksa sen mi eğittin canım
yemi ne kadar?
kumu ne kadar?
kafesi ne kadar?
ve en önemlisi tavşanın kendisi ne kadar?
nasıl oyuncaklar alıyorsun mesela?
yem ayarını nasıl yapıcaz bir de internette falan gördüm verdikçe yiyorlarmış çatlar falan yazmışlar
ay annemle de konuştum o alacak bana hatta
Tavşanım ilk geldiğinde herşeyden korkuyordu, sanırım geçmiş yaşantılarından dolayı. İlk günler hiç zorla kucağa vs almadım. O istediği gibi hareket etti. Onunla hiç bağırarak konuşmadım. Hep başını severek sakin bir sesle konuştum. Sadece istemediğm bir yere gittiğinde hep aynı tonda hayır dedim. İlk zamanlar bayağı çiş kazası oldu. Kakasını da geçtiği yerlere yolunu bulmak için bırakırdı küçükken (hansel ve gratel gibi
Ben iyi yemlerden kullanıyorum, 5 liraya da yem var benim aldığımın kilosu 15 tl kadar.
Kum hiç kullanmadim talaş kullandım talaş ilk başta wc eğitimi olmayan tavşanlar için iyi oluyor, kafesin en altına tamamen yayıyordum, zaten o gidip hep kafesin en köşesine yapar, o kısımdaki talaşı değiştiriyordum. Sonra o köşeye bi wc kabı koydum, kap temiz olduğu sürece kullanıyor, kirliyse girmiyor. Ayakları kirlenir hanımefendinin
Talaş da 12 tl falan en büyük boyu. Ama talaş kullanımında koku olur söyleyeyim.
Kafesler aşırı pahalı ve en büyüğü bile küçük geldi benim gözüme, o yüzden biz kendimiz yaptık, 130 tl ye mal ettik, biraz fazla büyük bi yuva oldu bizimki. Eğer boş bir odan varsa kafese bile gerek yok aslında.
Tavşanların yeni zelanda dedikleri normal bildiğimiz tavşan olanları 10-20 tl
Hollanda lop lar 150 falan. Bence hollanda lop bakımı daha zor, çiftlikteki adama bakma satmak için demiştir evcil olurlar vs diye, hepsi aynı bana kalırsa. Hollanda loplar çok büyüyor, bir de tüyleri çok uzun olduğu için tüy problemi fazla yaşarsın. Ama onlar da çok sevimli keratalar
Aslanbaşların kafasının kenarlarında yele gibi tüyler olur.
Panda türü de gözlerinin etrafında panda gibi halkalar vardır
Çok küçük tavşanlar kuru yemleri yerken zorlanabilir. Ben ilk başta yemlerin büyük parçalarını kırıp da veriyordum. Çok yiyip çatlama durumu olmaz ama çok kilo almaması için dengeli vermelisin yemini.
Bence mutlaka görerek okşayarak gözlerine bakarak al tavşanını, çünkü ben onların da karakterleri olduğuna inanıyorum, en iyi anlaşabileceğin tavşanı seç
canım çok seviyorsun onu belli ki bu kadar yazmışsın ve çok hararetle bahsediyorsun bende de bir aşktır başladı bu konuda ama tırnaklarını siz nasıl kesiyorsunuz? çok masraflı olmuyor herhalde tavşan
Tırnakları için 1,5 ayda bir veterinere gidiyoruz 5 tl. Bana ayda 30 tl masraf ancak yaptırıyordur. Tavşan aşktır ya just <3
Diğer yorumlarınıza okudum gidip tavşan alasım geldiNe kadar güzel anlatmışsınız :) Zeytine selamlar :)
Teşekkür ederim, çok mutlu olduk <3
ama yaaaa
ben ki deli gibi kedi köpek kuş hertürlü canlıyı severim diyen biri olarak ilkkez tavşana " benim de olmalı" dedirtcek kadar sempati uyandırdın
evet şirinler cok güzeller ama bakımı cok ayrı mesele. ama senin tavşana aşık oldum anlattıgına bakılırsa şipşirin ki oo.. diger tavşanlardan cok farklı herhlde böyle kemirmeyi sevmiyo tuvalet alışkanlıgı falan ilkkez duyuyorum. ilginç geldi aslında. maşallah diyeyim de aman nazar falan degdirmeyeyiim
dayanamadım öyle okuyunca işte. bi kaç kedim 1 köpegim 2 de tavşanım olsun istiyorum artık
Teşekkürler kelebek, eşim 9 aydır askerde. Ve tavşanım bana yarenlik etti bu sürede, o yüzden birbirimize çok düşkünüz
İnşallah sizin de olur ama
Sakin 2 tane olmasınlar yoksa 200 tane olarak geri dönerler
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.