Tavsan almak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buda benim oglusummmm

Allahım çok tatlı maşallah yavrucuğa yerim onu ben.

Tavşanım ilk geldiğinde herşeyden korkuyordu, sanırım geçmiş yaşantılarından dolayı. İlk günler hiç zorla kucağa vs almadım. O istediği gibi hareket etti. Onunla hiç bağırarak konuşmadım. Hep başını severek sakin bir sesle konuştum. Sadece istemediğm bir yere gittiğinde hep aynı tonda hayır dedim. İlk zamanlar bayağı çiş kazası oldu. Kakasını da geçtiği yerlere yolunu bulmak için bırakırdı küçükken (hansel ve gratel gibi o yüzden sarjli el süpürgesi aldım hemen arkasından çekiyordum süpürgeyle. Hala biraz pit pit kaka bırakabiliyor evin gizli köşelerine ama kesinlikle kakasi kokmaz bundan emin olabilirsin.

Ben iyi yemlerden kullanıyorum, 5 liraya da yem var benim aldığımın kilosu 15 tl kadar.

Kum hiç kullanmadim talaş kullandım talaş ilk başta wc eğitimi olmayan tavşanlar için iyi oluyor, kafesin en altına tamamen yayıyordum, zaten o gidip hep kafesin en köşesine yapar, o kısımdaki talaşı değiştiriyordum. Sonra o köşeye bi wc kabı koydum, kap temiz olduğu sürece kullanıyor, kirliyse girmiyor. Ayakları kirlenir hanımefendinin
Talaş da 12 tl falan en büyük boyu. Ama talaş kullanımında koku olur söyleyeyim.

Kafesler aşırı pahalı ve en büyüğü bile küçük geldi benim gözüme, o yüzden biz kendimiz yaptık, 130 tl ye mal ettik, biraz fazla büyük bi yuva oldu bizimki. Eğer boş bir odan varsa kafese bile gerek yok aslında.

Tavşanların yeni zelanda dedikleri normal bildiğimiz tavşan olanları 10-20 tl
Hollanda lop lar 150 falan. Bence hollanda lop bakımı daha zor, çiftlikteki adama bakma satmak için demiştir evcil olurlar vs diye, hepsi aynı bana kalırsa. Hollanda loplar çok büyüyor, bir de tüyleri çok uzun olduğu için tüy problemi fazla yaşarsın. Ama onlar da çok sevimli keratalar
Aslanbaşların kafasının kenarlarında yele gibi tüyler olur.
Panda türü de gözlerinin etrafında panda gibi halkalar vardır

Çok küçük tavşanlar kuru yemleri yerken zorlanabilir. Ben ilk başta yemlerin büyük parçalarını kırıp da veriyordum. Çok yiyip çatlama durumu olmaz ama çok kilo almaması için dengeli vermelisin yemini.

Bence mutlaka görerek okşayarak gözlerine bakarak al tavşanını, çünkü ben onların da karakterleri olduğuna inanıyorum, en iyi anlaşabileceğin tavşanı seç

Tırnakları için 1,5 ayda bir veterinere gidiyoruz 5 tl. Bana ayda 30 tl masraf ancak yaptırıyordur. Tavşan aşktır ya just <3

Diğer yorumlarınıza okudum gidip tavşan alasım geldi Ne kadar güzel anlatmışsınız :) Zeytine selamlar :)

Teşekkür ederim, çok mutlu olduk <3

Teşekkürler kelebek, eşim 9 aydır askerde. Ve tavşanım bana yarenlik etti bu sürede, o yüzden birbirimize çok düşkünüz

İnşallah sizin de olur ama
Sakin 2 tane olmasınlar yoksa 200 tane olarak geri dönerler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bizim muhabbet kuşumuz var babacım ve cicikuş diyor boncuk koyuyorum önüne onunla oynuyor :)) halıda top oynuyor masada yemek yerken sofraya eşlik ediyor..

Çoooook tatlı yeaaa

Senin bu lady zeytin cins degil mi yani canim?

Kafesi nasil yaptiniz peki benim yaptirabilecegim babam var da o da uzakta simdi tek basima nasil yaparim bilemedim ?? hayvani kafese koyunca bi de uzuluyorum orada cok sIkilir gibime geliyor gerci sizinki ev gibi kocaman cok guzel malesef bos odam da yok en azindan ben isteyken etrafi kemirmemesi icin bi cozum bulmam lazim

Zaten 80 gr yiyormus zaar kilosundan ne olacak onun

Ben petshopa gidicem tavsan varsa tavsan kus varsa kus alicam artik ya tavsanin kafes sIkintisi dert oldu valla icime ben evde degilken yer bitirirse evi benim cam kenarlari bile ahsap valla

bizim muhabbet kuşumuz var babacım ve cicikuş diyor boncuk koyuyorum önüne onunla oynuyor :)) halıda top oynuyor masada yemek yerken sofraya eşlik ediyor..

Çoooook tatlı yeaaa

Benim de kucukkene muhabbet kusum ve papaganim var imis olduler sonra soguktan ama sizinki aile bireyi olmus artik kontes senin kizin istemisti hayvan cozmussunuz

Ay yarabbim koptum su an giden gunlerim oldu gibi suyla yikanmalar

Ben olsam ben de ozgur yetistirirdim camdan pencereden falan kacmaz mi peki acikken :26:

Balik ben de sevmiyorum cok sIkici hayvanlar

Tirnaklarini nasil kendin kesiyordun :26:

Kafes olayini nasil halledicem bilmiyorum ya ayri oda da yok ona bos

hayır cins değil, normal tavşan benimki :)
aslına bakarsan kuş da bakabilirsin, muhabbet ya da sultan papağanı.
senin için bakımı en kolay hangisiyse onu al just, çünkü 1 sene sonra gidicem diyosun, bırakacağın kişinin bakıp bakamayacağı da önemli.

Tavşanlar kokuyo maalesef Kedi almanı siddetle öneririm, ben miayı aldığımda boşanmıştım, belki abartı gelecek ama tüm yaralarımı sardı. Normalde kucakta durmaktan nefret eder ama o zaman hep kalbime yattı, iyi geldi bana. Annesi yesin onu :)

Elmikim kedi ben de istiyorum da yurtdisina cikicam 1 yila terk edemem ki iste ben de sevgimi sefkatimi verecegim bir sey ariyorum

Bende zamanında besledim bakımı zordur. Küçükken kolay oluyor ama büyüyünce bahçesiz evde olmuyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ay yarabbim koptum su an giden gunlerim oldu gibi suyla yikanmalar

Ben olsam ben de ozgur yetistirirdim camdan pencereden falan kacmaz mi peki acikken :26:

benim odama alışık o yüzden odanın dışına çıkmıyo odamı havalandırcağım zaman kafesini kapatıp açıyorum camı.. arada bi kafesini geri açmayı unutuyorum küsüyo bana

Hamster almanı öneririm iki tane küçük yumak yumak Benim vardı 3-4 sene evvel o kadar tatlıydı ki anlatamam. Tavşanlar kötü kokuyor malesef

Elmikim kedi ben de istiyorum da yurtdisina cikicam 1 yila terk edemem ki iste ben de sevgimi sefkatimi verecegim bir sey ariyorum

Just benim de annem bekarken hem tavşan beslemiş hem köpek,hem de kedi beslemiş evleri bahçeli müstakilmiş o zaman kedi ve köpeğin bakımı daha kolay ama tavşanın bakımı zor diyor bahçelerini hep talan edermiş,evin her tarafına kakasını yaparmış ısırma problemi varmış tavşanın ve koku problemide varmış o yüzden tavşan almak isteyenlere tavsiye etmiyor.

Son düzenleme:
kedi al bence yurt disina da goturursun yarenlik eder sana :)

Kizlar !! Tavsanimi aldim kucagimda su an minik o kadar urkek o kadar seker ki anlatamam :)) ne guzel yaratmis rabbim ya. Eve gidince fotolarini atarim urkekligi gecsin kuzucugumun :))

Not: heyecandan cinsiyetini sormayi unuttum nasil anlayabilirim

Ben de tavşan beslemistim. Evde bakmak cok zor büyüdükçe tuvalet sıkıntısı da büyüyor. Ayrıca kutuda durmuyor sürekli firar ediyor. Hart hart sesi hiç bitmiyor kemirgen yaratıklar. Sevmesi oksamasi çok güzel ama zahmetli. Bahçen olacak bahçede bakacan ordan bile tünel kazıp firar ediyorlar haa:)

Hiç tavsiye etmem çok çabuk büyüyorlar evde bakılacak hayvan değil tecrübeyle sabit

Aldim bile canim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…