Ben olsam tavşan almazdım canım.Sen belki sevdiğinden bakımına katlanırsın ama arkanda bıraktığın insana eziyet olur.Benim de küçükken tavşanım vardı çok zordu bakımı tabi bakan ben değil annemdi.Her gün marketlerden karton kutu istemekten helak oluyordu kadın.Sürekli işiyordu çünkü sürekli...Zaten fazla yaşamadı zavallıcık.
En güzeli kedi bence,özgür ruhlu hayvanlar olduğu için köpek kadar bağlanmaz,o yüzden senin yokluğuna alışması daha kolay olur.Hem temiz hayvandır bakana da eziyet olmaz.
Not:Yurtdışına nereye gidiyon kız
Senelerce tavşan baktım besledim cidden hiiç tavsiye etmiyorum. ben iki tane aldım bir sene geçti 22 tane oldu verecek bi yer de bulamadım hepsi kaldı başıma inanılmaz kokuyolar istediğin kadar temizle farketmiyo ve öyle kendini sevdiren bi hayvan değil ısırır. Baba olanlar yavru doğar doğmaz yavruyu yer öldürür doğumdan önce babayı ayrı yere koycaksın falan nasıl bunalmıştım. :26:
22 taneye nasl bakıyorsun
ben bir çiftlikle görüştüm 1 aylık yem yol artı tavşanın kendisi 100 lira dedi çok iyi bence üstelik hollanda lop yolluyorlarmış yani evcil olan cinsi varmış şu 15 liralık normal tavşanlar problem çıkartanlar falan dedi adam :26:
Eneeeem ne güzelannem hiç sevmez kedi evine dahi almaz karton kutuda yaşatmıcam canım zaten wc olayını hallettikten sonra problem olmaz kemirme oyuncağını da alırım oh
not:italya canım
canım çok istiyosam hamster al veya daha küçük olanlardan hem cam fanusta besleniyor hem bence çok tatlı oluyolarama tavşan işine hiç girme derim bizde beslemiştik
eneğğğ çok çikin kız bunlar tipe bak yumuk pembiş
bak ablası benimki böyle olacak ay inşallah annem çark etmez yarın
edit: bibi ben baktım dedin ya nasıldı deneyimin
bizimki kocaman olmuştu tabii gezerken kaka yapma huyu vardı hoş bizimki biraz evcilleştirilmişti saksılara yapıyodu tuvaletini falan genelde evde geziyodu gece kocaman bi kafesi vardı onda duruyodu çok küçük alırsan eğitebilirsin ama uğraşmak lazım 2 güne beziceksen alma hiç
pamık gibi
yok kız ben arkadaşım olsun istiyorum sevgimi ona vermek istiyorum :)
annesi gibi olmak istiyorum
yumuşak mı çok tüyleri
Tavşanım canım kızım Zeytin 15 aylık.
Tuvalet eğitimi var, eve çok nadir tuvaletini kaçırır.
%90 balkondaki tuvaletini ya da mecbur kalırsa odadaki tuvalet kabını kullanır. Yuvasını pisletmekten nefret eder.
Kendisine seslenildiğini bilir ve ben hangi odadaysam orada durur. Sadece kemirme oyuncaklarını kemirir, o da çok az. Kemirmeyi sevmez.
Zeytini yaklaşık 1.5 aylıkken bir petshopta büyük tavşanların yanında gördük eşimle. su ve yem verilmemişti, satıcı kulaklarından tutarak kaldırıyordu. bunu görünce kaptık çıktık :)
Önceleri wc eğitimi yoktu. Ama 3 aylıktan büyük tavşanlar çişlerini hep aynı yere yapmak isterler. Biz de çiş yaptığı yeri belirledik ve tuvalet kabını hep oraya koyduk. Artık kabını gördüğü yerde tuvaletini yapar.
Sabahları kalkınca kafesini açarım, o zaten beni bekliyor olur. balkonun kapısını açarım hadi kızım derim. pıt pıt koşar balkon giderine çişini, kakasını yapar. sonra gelir içeri, yemini koyarım. (pelet yem yiyor zaten ana besin olarak) ben işe giderim o kafesinde kalır. Kafesi çok çok büyük, eşimle ben yaptık :) 2 katlı villa gibi.
Sonra işten gelince bi daha çıkarırım balkona, çıkarmazsam 1 gün sonraya kadar çişini tutar. çünkü tavşanlar mesane kontrolünü çok iyi becerirler :) en uzun süre çişini tutabilen hayvanlardandır.
Sonra salarım evin içinde, şimdiye kadar sadece hoparlörümün kablosunu ve kumandanın 1 tuşunu kemirdi, halıların püsküllerini koparabiliyor bazen de. ama HAYIR kelimesini öğrettiğim için istemediğim odalara girmez, çağırınca çıkar gelir neredeyse. ama yatağıma çıkarsa çişini yapar hiç affetmezçünkü bu onun "BURASI BANA AİT" işaretidir. çişi kötü kokar, kakası hiiiiç kokmaz ve bulaşmaz. çiş yaptığı yeri sirkeli su ile silersen kokusu yok olur ve bi daha oraya yapmaz.
1 yaşına kadar kemirme kazaları olabilir, ama ona gün içinde kemireceği karton vs. verirsen istemediğin şeyleri kemirmez. benim kızımın kemirmemesi şansımdan tamamen, bazı tavşanlar kemirmekten hoşlanmıyorlar. (bu da dişlerinin kontrolsüz şekilde uzamasına neden oluyor, anlayacağın ben de kemirsin diye oyuncaklar alıp duruyorum)
kucağı çok sever benim kızım, sürekli kendini sevdirir. daha beni hiç ısırmadı ve tırmalamadı. ama kucakta çok sıkarsam "gurk gurk" diye homurdanır.
yemleri "versele laga" marka. tavşanım 2.5 kg. günde 80 gr yem yiyor. haftada 2-3 kere maydonoz marul biraz havuç.. asıl tam bir cips ve çikolata canavarı. çöpte çikolata bulaşmış bir şey varsa benim tavşan kesin çöpün içindedir
Kısacası bence bakılabilecek çok sevgi dolu canlılarEki Görüntüle 1117170
Eki Görüntüle 1117166 Eki Görüntüle 1117167
ama yaaaa
ben ki deli gibi kedi köpek kuş hertürlü canlıyı severim diyen biri olarak ilkkez tavşana " benim de olmalı" dedirtcek kadar sempati uyandırdın
evet şirinler cok güzeller ama bakımı cok ayrı mesele. ama senin tavşana aşık oldum anlattıgına bakılırsa şipşirin ki oo.. diger tavşanlardan cok farklı herhlde böyle kemirmeyi sevmiyo tuvalet alışkanlıgı falan ilkkez duyuyorum. ilginç geldi aslında. maşallah diyeyim de aman nazar falan degdirmeyeyiim
dayanamadım öyle okuyunca işte. bi kaç kedim 1 köpegim 2 de tavşanım olsun istiyorum artık
ayyy tavşan bende çok istedim ama hep çok kokuyo dediler bana o yüzden riskine giremedim.. illa hayvan istiyorsan muhabbet kuşu al bacım en cici hayvan eğer çok minik alırsan acayip alışıyor insana çokta yalaka oluyor keratalar sevdiriyorda kendini konuşturabiliyorsunda hem cicijust cicijust diye diye dolanıp durur işte etrafındabakımıda kolay bak benim yalaka her sabah gelir yatağıma kaşımla kirpiğimle oynar öper uyandırır uyanmassamda yanımda uyuyakalır vallaha neşe kaynağım oldu arada tartışıyoruz ama meyve suyumda banyo yapmaya falan kalktığında tavsiye edebileceğim en iyi ev arkadaşı :)
Hahaha cok guzel ya anlatiminiz :)) bana kus cok boyle kafeste bunalir sevdirmez kendini diye bi dusunce olmustu aslinda yademek ki onlar da cok eglenceli hayvanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?