Tavsan almak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mesajını sonradan gördüm. Minik Tavşanlar çok üşürler. Ceyrana ya da balkona falan koyma sakın. Evet minikken çok sevimliler büyüyünce görürüm seni çok kötü kokutuyor

Tavşanlar bilinenin aksine havuctan ziyade marulu sever bilgine..

Merhaba,tavşanınla güzel günler geçirmen dileğiyle.Rahat edebileceği ortamı yaratabilsem beş dakka durmaz bende hemen sahiplenirdim kesinlikle.Geçen yaz almıştım bende maalesef güneş çarpmasından boynu felç olmuştu tam iyileşiyorken çok dikkat etmeme rağmen kedi saldırısından kaybettim bu kezde.Benim tavşanmda aldğımda küçücüktü ve kaybettğimdede altı aylık kadardı inan bu sürede hiçbi koku duymadım ve çabucak tuvalet alışkanlığı kazandı,belli biyere alıştı idrarı gelince adeta kapıyı tırmalıyodu oraya gitmek için.Ama ister istemez arada bi gezindiği yerleri kontrol etmek lazm bikaçtane boncuk bulabilirsin:)ah yumağım ah,hala içimde uktedir..

Just, ilk 2 gün hiç tuvaletini yapmayacaktır muhtemelen korkma :)
güvende hissetmediklerinde tuvaletlerini yapmazlar.
3 aydan küçükse lütfen marul havuç vs. verme.
kemirgen suluğunda sürekli taze suyu olsun
yavruysa çok çabuk üşütür, direkt güneşte ve rüzgarda bırakma.
ilk başta yatağın koltuğun üstüne alıştırırsan sonra oralardan indiremezsin, zeminde oyna onunla ki yerde dolaşmaya alışsın.

Canim her seyini koydum ama poposunu dayadi kafesinden cikmiyor kapisini da actim ama cikmiyor hic ya hatta koseye sIkistiriyor kendini nasil acicam urkekligini bilemedim ve evet iki aylik daha ablasi :)

Dipnot: cinsiyeti nasil belli olur oglum mu kizim mi desem bilemedim :)

Hayırlı olsun miniğin. Bizimde bir tavşanımız var.iki yaşında yaklaşık 10 aydır bizimle. Cok sevimli ve ürkek hayvanlar.
Gündüzleri pinekliyor bizim oğlumuz gecede kafesinden çıkıp geziyor.
Ani-hızlı hareketlerden ve gürültüden hiç hoşlanmıyorlar canım dikkatlı olmak lazım.
Kafesin altını sık sık degışirsen koku yapmaz.
Hayvan sahiplenmek ve ona uygun şartlarda bakmak çok güzel bişi

Cok buyudu mu benimki iki aylik ve dokunamiyorum su an cunku tirmaliyor

Şimdiye kadar toplam 4 tavsan besledim canım. 4.cü gecen sene 1 mayısta öldü Yavruyken almıştım baslarda kutuda besledım ama büyüdü oğluşum kocaman oldu. Bahcemiz vardı apartman bahcesi. Ama zor cok zor sağolsun annem daha cok ilgilendi onunla. Ama o kadar tatlıydıkiii Pamuk gibiydi. Tavsan cok guzel hayvan. Vahşi falanda değil. Petshoptan almıştım. Agzını yüzünü severdim bişeyde yapmazdı ama tuvale bakımı cok zor çünkü kokuyor tatlım. Çok özen göstermelisin. Ve inan cok yesillik tüketiyor. Artık bizden cok ona alıyorduk Eğer bırakıp gitme gibi bir durumun varsa alma derim ben. Kuş al mesela. Ben hala tavsanım için üzülüyorum. Çok ağladım günlerce kendime gelemedim. İyi düşün o yüzden.

Tavşanına yeni dikkat ettim :) çok tatlı maşallah. Küçükken cok güzelde büyüyünce zorlukları baslıyor :))

Son düzenleme:
1-2 gün biraz kendi haline birakin, etrafi izlemesine, alismasina izin verin (her ne Kadar insanin icinden tutup tutup öpmek gelse de..) , odasina ve size alisana Kadar etrafinda oldukca sakin hareket edin, kafesinin kapisini acik birakin ( kapisi yüksek mi? kafesinin ve odanin tabanindan kafesin kapisina Kadar köprüsü var mi?) cok yavas hareketlerle elinizi ara sira ona uzatin ve koklamasina, sizi tanimasina izin verin. Belli bir aya Kadar taze sebze, meyve yiyemiyorlar.. En iyisi bugün güzel bir cay yapin, uzaktan onu izleyin, bakimi konusunda bol bol okuyun, sik sik elinizi koklamasina izin verin, sakince konusun ve mutlu olun sizde huzur buldukca daha Cabuk alisacaktir.. gerekirse yabanci kaynaklara bakin ve hem kafes düzeni hem de odanizda onun icin özel bir köse hazirlama konusunda fotograflara bakarak bol bol fikir alabilirsiniz. Bol sans!

ekleme: cok önemli bir not daha, büyüdükce kablo kemirmenin dayanilmaz cagrisina karsi koyamayacak :) kablolari saklayin..

Son düzenleme:
Ayy çok tatlı yaaa
2-2,5 kilo falan zaten büyüktü aldığımızda.

Yazik valla uzuluyorum da oyle ac susuzsa bile kipirdamiyor ama elimi iyi cizdi valla yaniyor kestirmek gerekecek tirnaklarini anlasildi :))

Kapisi yuksek canim kopru degil de normal aciliyor :)

Ay eliyle burnuna biseyler yapiyor cok tatli yarabbim cok komik izlemesi bile

İsmi ne bu aradaa en önemli şeyy

karar veremedim aslinda ilk gordugumde ay fistik diye cigligi bastim ama bilemiyorum cok mu klasik olur :))

Oyuncagini kemiriyor su an bi de duvari ay fotolarini album yapicam yakinda bi alissin

Son düzenleme:
Allahımmmm çok tatlııııııııııııı
resimde ancak 1 aylıkmış gibi görünüyor.
cinsiyetini ancak popo kısmına bastırıp cinsel organını açığa çıkararak anlayabilirsin ama bence şimdi yapma. hem yaşından dolayı organlar çok gelişmediği için anlayamama durumu var hem de korkutursun. dişilerin 6 tane memesi oluyor :) dişiyse bi kaç aya eline gelir meme uçları. bir de dişiler ergenliğe girince gıdı çıkıyor çene altında :)))
bu yemleri araştır, benim en memnun kaldığım yemler bunlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…