- 5 Şubat 2013
- 1.705
- 1.072
- 133
Kizlar !! Tavsanimi aldim kucagimda su an miniko kadar urkek o kadar seker ki anlatamam :)) ne guzel yaratmis rabbim ya. Eve gidince fotolarini atarim urkekligi gecsin kuzucugumun :))
Not: heyecandan cinsiyetini sormayi unuttum nasil anlayabilirim
Just, ilk 2 gün hiç tuvaletini yapmayacaktır muhtemelen korkma :)
güvende hissetmediklerinde tuvaletlerini yapmazlar.
3 aydan küçükse lütfen marul havuç vs. verme.
kemirgen suluğunda sürekli taze suyu olsun
yavruysa çok çabuk üşütür, direkt güneşte ve rüzgarda bırakma.
ilk başta yatağın koltuğun üstüne alıştırırsan sonra oralardan indiremezsin, zeminde oyna onunla ki yerde dolaşmaya alışsın.
Canim her seyini koydum ama poposunu dayadi kafesinden cikmiyor kapisini da actim ama cikmiyor hic ya hatta koseye sIkistiriyor kendini nasil acicam urkekligini bilemedim ve evet iki aylik daha ablasi :)
Dipnot: cinsiyeti nasil belli olur oglum mu kizim mi desem bilemedim :)
Hayırlı olsun miniğin. Bizimde bir tavşanımız var.iki yaşında yaklaşık 10 aydır bizimle. Cok sevimli ve ürkek hayvanlar.
Gündüzleri pinekliyor bizim oğlumuz gecede kafesinden çıkıp geziyor.
Ani-hızlı hareketlerden ve gürültüden hiç hoşlanmıyorlar canım dikkatlı olmak lazım.
Kafesin altını sık sık degışirsen koku yapmaz.
Hayvan sahiplenmek ve ona uygun şartlarda bakmak çok güzel bişi
Aa cok iyi bakarim buna gore ya da veterinere goturunce sorarim da daha elimde tutamiyorum kidurmuyor zipir
Arkadaslar ben tavsan almak istiyorum ama pet shop disinda nereden alabilecegim hakkinda bir fikrim yok ciftligi falan oluyor mu ki? Izmirdeyim bu arada
Edit: normalde kedi ya da kopek evlat edinecektim ama yurtdisina gidecegim icin ayrilmak cok zor gelir ve tavsanin bakimini devretmem daha kolay
Edit2: tavsan bakimi hakkinda da pek bilgim yok asisi vs var mi cok kucukken beslemistim tuvalet ve yeme olayini nasil hallederiz
Edit3: tavsanimi aldim cok mukemmel pamuk gibi bir tavsan ama yabani duruyor su an bana popoyu duvara dayadi oyle bakiyor etrafazorla bunu cekebildim ancak
hahahahhakaç aylıkmışki? aslında kediler daha sevimli olurdu hem sevdiriyorlar kendi çocugun gibi
Iki aylikmis canim biraz yakinlasmaya opusmeye basladik az once
1-2 gün biraz kendi haline birakin, etrafi izlemesine, alismasina izin verin (her ne Kadar insanin icinden tutup tutup öpmek gelse de..) , odasina ve size alisana Kadar etrafinda oldukca sakin hareket edin, kafesinin kapisini acik birakin ( kapisi yüksek mi? kafesinin ve odanin tabanindan kafesin kapisina Kadar köprüsü var mi?) cok yavas hareketlerle elinizi ara sira ona uzatin ve koklamasina, sizi tanimasina izin verin. Belli bir aya Kadar taze sebze, meyve yiyemiyorlar.. En iyisi bugün güzel bir cay yapin, uzaktan onu izleyin, bakimi konusunda bol bol okuyun, sik sik elinizi koklamasina izin verin, sakince konusun ve mutlu olunsizde huzur buldukca daha Cabuk alisacaktir.. gerekirse yabanci kaynaklara bakin ve hem kafes düzeni hem de odanizda onun icin özel bir köse hazirlama konusunda fotograflara bakarak bol bol fikir alabilirsiniz. Bol sans!
ekleme: cok önemli bir not daha, büyüdükce kablo kemirmenin dayanilmaz cagrisina karsi koyamayacak :) kablolari saklayin..
Sırnaşık çıktı desenize hahahaYeni bir aşk başlıyor
Sahibi gibi iste hircin ama ask dolu
İsmi ne bu aradaa en önemli şeyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?