Tavşancıklar :)

loveandlove

Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2017
104
23
13
42
arkadaşım tarafından hediye gelen 1 çift tavşanım oldu. evde kafeste bakacağım. başka seçeneğim yok. arada kapalı balkonda salıyorum seviyorum keyifliler. ne kadar araştırmış sormuş olsam da bunu birebir yapan kişilerden bilgi almak daha sağlıklı olacaktır. teşekkürler..

çok tatlı olmalılar :) hayatımın her döneminde evimde bir canlı beslemişimdir,kendimce yalnızlığımı onlarla paylaşmış,hayatıma değişik bir renk katmışlardır,tavşanı üniversite yıllarımda almıştım,çok sevimli ve afacan bir canlıydı,ancak tek olumsuz tarafı biraz büyüyünce çok fazla dışkı bırakıp kokması devamlı temizlenmesi gerekiyordu,1 yılımız beraber geçmişti doğası gereği bi yerleri oymayı istiyordu,dışarı çıkarıyordum arada çimenlik alanda eşeleniyordu,ayrılmamız hüzünlü olmuştu onu aoç ye bağışlamıştım ankara da orda 4_5 kez ziyaret etmiştim insan bir bağ kuruyor sonuçta çok büyümüştü yaramaz....evde uzun yıllar besleyemiyorsun tek kötü yanı bu canım...

arkadaşım tarafından hediye gelen 1 çift tavşanım oldu. evde kafeste bakacağım. başka seçeneğim yok. arada kapalı balkonda salıyorum seviyorum keyifliler. ne kadar araştırmış sormuş olsam da bunu birebir yapan kişilerden bilgi almak daha sağlıklı olacaktır. teşekkürler..
Eyvahlar olsun
Ben baktım evde
Ama salonun ortasına kocaman gerçek anlamda kocaman bir kafes yaptırdım herhalde 3- 3.5 m2 falandı
Tek tavşan baktım

İki tane çok zordur diye düşünüyorum
Eğer dişi ve erkek ise sene sonuna kadar 100 tavşan falan olurlar

Tavşanın çişi kokar
Ama aynı yere yapmaya meyillidir
Benimki balkon giderine yapıyordu
Kafesteyken de plastik kap içine talaş koyup kafesin kenarına koyuyordum ona yapardı

Tavşan dışkısı iki türlüdür biri yumuşak dışkı
Bunu kendi poposundan yalayarak yer
Çünkü sindiremediği besinleri tekrar öğütmesi lazımdır
Geviş getirmek gibi
Bu dışkıyı görmezsin zaten pek ama ola ki yemediyse bu da pis kokar

Diğer dışkısı top gibi ve kokmaz bulaşmaz atasözü bile var

Kablo falan kemirebilirler
Ağaç kökü sanıyorlarmış
Kemirme oyuncakları alıp onları kemirt
Benim tavşanım kemirmeyi hiç sevmezdi

Islak yeşillik verme suyunu al marulun falan ishal olur
Zaten havuç salatalık falan çok vermemek lazım

Taranmayı ve kışın sıcağı severler

Bahçeli yerde daha mutlu olursun sen de onlar da
Evde bakacaksan sayıyı 1 yap derim
L şeklinde otururlarsa keyifleri yerinde demektir

Mutluluklar

çok teşekkürler dedikleriniz iyi oldu. maalesef bire indiremem. ikisiyle idare edeceğim artık. kafes yaptırmaya karar verdim gerisini de halledicez artık :)

Back
X