Tavsiye bekiyorum

atesbocusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
3
0
86
Manisa
arkadaşlar ben uzun zamandır çok unutkanlık yaşıyorum bir iş yaptıktan sonnra mutlaka atladığım bir yer kaldığını görüyorum ayrıca konuşamıyorumda herkes bundan şikayeti söylenen şeyleri agılayamıyorum bazen ikikere söyletiyorum bu iş hayatımda da böyle bir hastalıkmı diye düşünmeye başladım ve daha birsürü şey

canım b12 vitamin eksikliğinden olabilir diye biliyorum ben unutkanlık..
bir tahlil verip sonrada doktor tavsiyesiyle b12 vitamin hapı kullanırsan sorun halloluyor.
kayınvalidemde öyle olduakannehir

teşekkür ederim deneyeceğim ama sadece bir vitamin eksikliği olabilirmi acaba bazen okadar kapanıyoru ki geçmiş gelecek kafam bomboş oluyor

teşekkür ederim deneyeceğim ama sadece bir vitamin eksikliği olabilirmi acaba bazen okadar kapanıyoru ki geçmiş gelecek kafam bomboş oluyor

B12 vitamini konusunda sarıböceğe katılıyorum..durumun aşırılığıyla ilgili sıkıntıların varsa uzmanına gidip danışmalısın , allah korusun alzheimer belirtiside olabilir buradan bilemeyiz hiçbirimiz aşırı stres halinde erken yaştada başgösterebiliyor ille de 70ine gelmek gerekmez...vakit geçirmemen gerek arkadaşım geçmiş olsun...

bı hastalıgın belırtısıde olabılır muhakkak doktora gorunmenızde fayda vardır..

çok rahatsız edici bir durum olmalı. geçmiş olsun. unutkanlığın; aşırı stres altında olmak,zihinsel meşguliyetin fazla olması,depresyon geçiriyor olmak,aşırı sorumluk duygusundan dolayı çok ayrıntılara dalmak,vitamin eksikliği gibi birçok nedeni oluyor.sizin dışınızda ailenizde bu sorunu yaşayan var mı? daha fazla ertelemeden mutlaka bir doktora görünün. gelişmelerden bizide haberdar ederseniz sevinirim.dilerim kolayca ve kısa zamanda kurtulursunuz bu durumdan.

B12 Vitamin Eksikliği

Sinir sistemini sağlıklı tutmak ve kırmızı kan hücreleri oluşturmak için vücudunuzun B12

vitaminine ihtiyacı vardır. Bu vitamine ayrıca folik asit almak için de ihtiyaç vardır ve bu

vitamin enerji açığa çıkarılmasına yardımcı olur. Birçok çeşitli gıdadan fakat çoğunlukla et,

balık ve süt ürünlerinden bağırsak yoluyla emilir. Vücutta küçük miktarlarda depolanabilir ve

bunun %80’i karaciğerde depolanır. Eksiklik semptomlarının gelişmesi üç veya dört yıl

sürebilir.

B12 vitamini tek başına alınamaz. Midenin iç doku tabakası tarafından üretilen ‘intrinsik

faktör’ denilen başka bir madde ile birleşmelidir.

B12 vitamini eksikliği genellikle aşağıdaki nedenlerden birinden ötürü ortaya çıkar:

• Mideniz yeterince intrinsik faktör üretemiyordur.

• Bağırsaklarınız yeterince B12 vitamini ememiyordur.

• B12vitamini bulunan gıdaları yeterince yemiyorsunuzdur (bu genellikle Vejeteryan

diyeti uygulan kişilerde görülür)

Belirtiler

Çoğalmalarına olanak sağladığı için B12 vitaminine vücudun bütün hücreleri tarafından

ihtiyaç duyulur. B12 vitamini azlığı, her dakikada milyonlarca üretilmesi gerektiğinden en çok

kırmızı kan hücrelerini etkiler. Kırmızı kan hücresi eksikliği anemiye yol açar. Aneminin

yaygın semptomları yorgunluk, nefes darlığı ve kalp atışının duyulmasıdır (çarpıntı).

Ayrıca intrinsik faktörün eksikliğinden kaynaklanan bir tür B12 vitamini eksikliği anemisi de

vardır. Buna pernisyöz anemi denir. ıntrinsik faktörün azlığı B12 vitamininin gerektiği gibi

alınamayacağı anlamına gelir. Pernisyöz anemi yorgunluk, nefes darlığı ve bitkinlik de dahil

olmak üzere anemi ile benzer semptomlara sahiptir. Diğer anemi semptomları şunlardır:

•Dilin acı oluşu,

•Kilo kaybı,

•Çoğunlukla limon tonunda soluk bir cilt,

•Aralıklı ishal,

•Adet problemleri ve

•Enfeksiyonlara karşı yetersiz direnç.

Eksikliğin çok uzun sürmesi halinde sinir sistemi etkilenmeye yatkın olur ve aşağıdakilere

neden olur:

•El ve ayak parmaklarının karıncalanması,

•Kasların zayıflığı,

•Sersemleme,

•Baldırlarda hassasiyet ve

•Zihin karışıklığı

Mutlaka doktora görünmende fayda var Allah korusun ilerde Alzhemier hastalığına kadar uzarsa Allah korusun. Önlemini almalısın nasıl olsa geçer uykusuzluktur falan deme mutlaka doktora git :(

aklınızı meşgul eden bir sorun kişi olay nesne birşey var mı?

tam teşekküllü bir tahlil yaptırın uzmana başvurun. bende de var. b vitamini verdiler hep kokuyor diye uzun süre kullanamadım.

Öncelikle bir doktora görünmeni tavsiye ederim.
Aynı durum bende vardı. 5 dakika öncesini bile unutuyordum. Tahlillerim temiz çıkmıştı sonunda doktorum psikiyatra sevketti, sonuç depresyon olmuşum. Yani unutkanlığın temelinde bir şeyler mutlaka vardır.
Hemen bir doktora gidip önlemini alırsan kısa sürede kurtulursun.

bende de bi ara vardı budurum.. buhranlı üzücü bi dönemden geçiyodum.Hatta mesela sen bişeyden bahsediyosun aklıma bişey geliyo okonu ile alakalı söze başlıyorum ve dağılıyorum eee diye kalıyorum ne dicektim ben falan diye kalıyodum.. doktora gittim. üzücü duygusal açıdan stresli bi dönemden geçtiğiniz için dedi.Hatta bunun yanında bende bacak uyuşması başlamıştı onun için gittiğim doktorda öyle söyledi.Şimdi iyiyim aradan 9 sene geçti. ama arada özellikle iş görüşmesi sırasında bazen takılıyorum unutuyorum diyeceğimi :) sana da geçmiş olsun.. bol bol kırmızı et ye.

bende de bi ara vardı budurum.. buhranlı üzücü bi dönemden geçiyodum.Hatta mesela sen bişeyden bahsediyosun aklıma bişey geliyo okonu ile alakalı söze başlıyorum ve dağılıyorum eee diye kalıyorum ne dicektim ben falan diye kalıyodum.. doktora gittim. üzücü duygusal açıdan stresli bi dönemden geçtiğiniz için dedi.Hatta bunun yanında bende bacak uyuşması başlamıştı onun için gittiğim doktorda öyle söyledi.Şimdi iyiyim aradan 9 sene geçti. ama arada özellikle iş görüşmesi sırasında bazen takılıyorum unutuyorum diyeceğimi :) sana da geçmiş olsun.. bol bol kırmızı et ye.

Dr.a görün benc test yaptır ama günlük hayatta bol bol köri tüketmeye çalış canım
Alzhemir hastalığı hindistanda yok denecek kadar az bunun sebebi ise bol körü yemeleriymiş
Ayrıca not tutmak zihni canlı tutuyormuş
Biraz da stresden uzak durmya çalış zor ama elinden geldiği kadar

b12 eksikliği vardır bende de var iğne yaptırmayınca başlıyor unutkalnlık halsizlik de olur yanında zamanla ama tedaviyle anlaşılır o da kafadan vitamin almak işe yaramayabilir

Back
X