Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu Son Olsun

Kız çocuklarını dokunmadan sev
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
2.139
1.245
133
Merhaba arkadaşlar ben evliyim ve 3 yıllık bi evliligim var eşimin ailesinin durumu olmadıgından ne bi dügün yapıldı bana nede bi yatak odası alındı eşimin bekar odasında ailesiyle birlikte yaşıyorum. 3 kardeşten tek erkek benim eşim şuanda hamileyim uzun zaman olmadı bebegimiz rabbim şimdi verd şükürler olsun herkese de nasip etsin inşallah. Eşimin ailesi eşimin üzerine borç yapıyor öderiz diyerekten bi kaç ödedikten sonra devamı gelmiyor eşya parasıda biriktiremiyoruz haliyle ayrı evede çıkamıyoruz . Görümcelerim bende bi kaç yaş küçükler ve sorumsuz insanlar içtikleri bardagı yedikleri sofrayı kaldırmaktan acizler. Sürekli herşeye konuşan yaptıgım işi begenmeyen kendi kendine söylenen beddualar eden bi kaynanam var. Hasta oldugumda bile odamın kapısını açmayan insanlar bunlar sabah kahvaltısına geç kaldıysam çagırmayan insanlar çok bunaldım artık hamile olmamın etkisiyle galiba birazda kaldıramıyorum artık ankarada dogmuş büyümüş biriyim doguya geldim. Ailemin bunlardan haberleri yok kimseye söyleyemiyor dertleşemiyorum. tanıdıgım bi kaç arkadaşım var burada onlarla konuşuyorum ve onların tek tepkileri var ya evi ayırın yada boşan diyorlar . Ben her ne kadar burda agresifte gözüksem de yorumlarımda, aslında suçsuzum diyemeyecek kadar çekingen ve ürkegim saygımı asla kimseye karşı bozamadım defalarca eşimle bu evden kovulsakta hiç bir tepki vermedim sessiz kaldım. Tek destek olan eşim onu çok seviyrum oda beni seviyor duymazlıktan gel diyor ama neyi duymayacaksın ne kadar duymayacaksın. Hamileyim şuan ve çok kötü bi hamilelik geçiriyorum sizce ne yapmalıyım kızlar

Eşin onların borcunu ödemeyi bırakacak ve gözünüzü karartıp bir odalı dahi olsa bi eve çıkacaksınız. Eşya zamanla olur . Onların borcunu ödüyorsa eşya borcunu da öder. Buz dolabı çamaşır makinesi ocak ve bi yatak yeter . Böyle yaşamaktansa
ama uyanıklar eşimin adına yapıyorlar borcu istemesede ödemek zorunda kalıyor aligı maaştan 50 tl kalıyor sadece eşime

canım benim, çok üzüldüm durumuna. çocuğun olacağı için sevindim. şimdiki kızlar dünya kadar altın, tektaş, mehir, şurda düğün burda balayı derken ciddi sıkıntı yaşatıyo müstakbel eşine. hele o çeyiz serme sürecine doğru evliliklerine çok az zaman kalan çiftler ayrılıyo... sen bu konuda her kızın istediği konularda fedakarlık etmişsin. yetmemiş bir de üzerine kayınvalidenle yaşıyosun.

bunlar hiç de kolay şeyler değil. kesinlikle çok zor olmalı. ama bence ne buradaki insanların ne de arkadaşlarının gazına gelip de sakın boşanmayı düşünme. mal, mülk, para, pul, ev, eşya, araba bi şekilde bir gün oolur ama iyi bir eş, güzel bir aile her zaman sahip olunamaz. sen asıl buna sahip çık, senin de imtihanın bu. sabret...

ama asıl önemlisi de şu: hiçbir erkek, nişansız, düğünsüz, takısız, eşyasız ve evsiz biçimde evlenip bekar odasında yaşamayı göze alıp kayınvalide ve görümce zulmüne göğüs gerip eşini seven kadının bu FEDAKARlığını unutmaz. Ben eminim siz ilerde çok mutlu olacaksınız...

Allah herkese senin gibi bir eş nasip etsin.

canım benim, çok üzüldüm durumuna. çocuğun olacağı için sevindim. şimdiki kızlar dünya kadar altın, tektaş, mehir, şurda düğün burda balayı derken ciddi sıkıntı yaşatıyo müstakbel eşine. hele o çeyiz serme sürecine doğru evliliklerine çok az zaman kalan çiftler ayrılıyo... sen bu konuda her kızın istediği konularda fedakarlık etmişsin. yetmemiş bir de üzerine kayınvalidenle yaşıyosun.

bunlar hiç de kolay şeyler değil. kesinlikle çok zor olmalı. ama bence ne buradaki insanların ne de arkadaşlarının gazına gelip de sakın boşanmayı düşünme. mal, mülk, para, pul, ev, eşya, araba bi şekilde bir gün oolur ama iyi bir eş, güzel bir aile her zaman sahip olunamaz. sen asıl buna sahip çık, senin de imtihanın bu. sabret...

ama asıl önemlisi de şu: hiçbir erkek, nişansız, düğünsüz, takısız, eşyasız ve evsiz biçimde evlenip bekar odasında yaşamayı göze alıp kayınvalide ve görümce zulmüne göğüs gerip eşini seven kadının bu FEDAKARlığını unutmaz. Ben eminim siz ilerde çok mutlu olacaksınız...

Allah herkese senin gibi bir eş nasip etsin.
teşekkür ederim inan gözümde hiçç bir eşya yok allah isteyene versin sonra bana versin söylenen laflar çene beni çok yoruyor ben çene olmasın istiyorum. O kadar güzel geldiki yorumun teşekkür ederim buna çok istiyacım varmış çok saol rabbim ne istersen kalbine göre versin inşallah.

Ya tek göz de olsa bi ev tutup o evden ayrilacaksiniz yada boşanacaksin aanlattiklarin zor şeyler
haklısın ama ev tuttugunda ya ev ihtiyaçlarını karşılayacak yada üzerine olan borç taksitini ödeyecek ödemese icralık olacak ev ihtiyacını almada nasıl geçiniriz :(((((((((

evet var bi büyük fabrikada çalışıyor ailesinin yanındayız o yüzden bu şehirdeyiz başka şehire gitmek istesek durumumuz yok o yüzden
Yani ailenin orda olması sebep değil.
Ailesinden ayrı şehirlerde yaşayan bunca insan var.
Ayrılmaktan başka çözümünüz yok sizin.

Yani ailenin orda olması sebep değil.
Ailesinden ayrı şehirlerde yaşayan bunca insan var.
Ayrılmaktan başka çözümünüz yok sizin.
evet şuan 2 kişiyiz şimdi birde bebegimiz olacak ayrılmamız gerekiyor ama eşimin maaşından bize kalan sadece 50 tl ve eşim aşerdigim birşey olursa almam için onuda bana veriyor ayrı eve çıkmak için bi kira paramız olması gerekiyor oda yok eşimde çok bunalmış durumda üstünede gidemiyorum askeriye ye başvurdu kazanırsa sınavları bi umut ancak öyle ayrı eve çıkarız çare yok çünlü eve çıksak kira elektirik su gaz yiyecek bunları karşılayamaz yada borçları ödemeyecek ki o zamnda borç fazlalaşacak 3 yıl daha ben böyle devam edemem kendimi biliyorum olmaz çıkmazdayız

Yaşın ufak sanırım.Çünkü hata üstüne hata yapmışsın.Birincisi herhalde ailesiyle oturacağını ve onların ayrı evi olmadığını biliyordun.
İkincisi hiçbirşey yaptırmadım dedin.Bu kadar fedakarlık yapıp da ezilen sen olmuşsun.Keşke yaptırsaydın.Demek durumları olmadığını bile bile masraf yaptırmadan evlenmişsin.Üçüncüsü bunlara rağmen üstüne kendi kültüründen olmayan biriyle evlilik yapmışsın.Dördüncüsü çocuk evliliğinizin senesine göre normal fakat şu anki durumunuza göre vakitsiz gibi görünüyor.Orda da bir hata var.Eşininde yaşı ufak sanırım çok ezdirmiş seni ve kendini.Arkadaşlarının dediği gibi çok sıkıntı çekersin aynı evde durursan.Ama bu durumda olanların ayrı eve çıktığını pek görmedim ben.Annemle babamda aynı şekilde olmuş Zaman'ında ve ben doğduktan sonra ayrılık malesef.Ayrı ev olmadı mı erkek sorumluluk bilmeyip ailesine eşinin rızkını yedirdiginde olmuyor.Ailene anlatmalısın bence.Allah yolunu açık etsin.

ben her buna benzer konuya bunu yazıyorum.
ya hu daha bir ev kuramayan adamla hangi zihniyetle evleniyorsunuz?? hangi zihniyetle çocuk yapıyorsunuz??
zaten ailelerinizi hiç anlamıyorum. bu kadar mı yüktü evlatları da bu adamlara verip güle güle diyorlar!
ailem istemedi evlenmemi ben istedim ben üsteledim ailemde bana halen kırgın olanlar var onlara durumumu anlatamam da bu yüzden ben buraya gelirken bi kaç aya ayrı eve çıkacaktık öyle geldim ve bu bi kaç ay içerisinde borç gırtlagı aştı kendim ettim kendim buldum farkındayım 3 yıl bekledim bebegim olması için ilk sene biz istemedik sonraki 2 senede kendiliginden olmadı ama sokakta bebek görmeye dayanamıyorduk artık bizimde olsun istedik bu zamanda olmaması lazımdı belkide ama iyiki oldu bebek çok büyük ihtiyaç

evet şuan 2 kişiyiz şimdi birde bebegimiz olacak ayrılmamız gerekiyor ama eşimin maaşından bize kalan sadece 50 tl ve eşim aşerdigim birşey olursa almam için onuda bana veriyor ayrı eve çıkmak için bi kira paramız olması gerekiyor oda yok eşimde çok bunalmış durumda üstünede gidemiyorum askeriye ye başvurdu kazanırsa sınavları bi umut ancak öyle ayrı eve çıkarız çare yok çünlü eve çıksak kira elektirik su gaz yiyecek bunları karşılayamaz yada borçları ödemeyecek ki o zamnda borç fazlalaşacak 3 yıl daha ben böyle devam edemem kendimi biliyorum olmaz çıkmazdayız
Hata üstüne hata yapmissiniz.
Bu şartlarda evlenmek, üstüne rotanız bile belli olmadan hamile kalmak.
Peki hastane masraflarınızı nasıl karşılıyorsunuz?
Muhasebeciymissiniz dışardan birkaç müşteri bulamaz misiniz?
Eşinizin kardeşleri çalışıyor mu?

haklısın ama ev tuttugunda ya ev ihtiyaçlarını karşılayacak yada üzerine olan borç taksitini ödeyecek ödemese icralık olacak ev ihtiyacını almada nasıl geçiniriz :KK43:((((((((
Durumun zor keşke bebegi biraz erteleseydin işe girip para falan biriktirirdin.
Eşinle konuş borç ustune borç yapmasin.eve çikmak istedigini söyle.ona gore kendini ayarlamay başlasin hatta bir sure ailende kalabilecegini de soyle

Yaşın ufak sanırım.Çünkü hata üstüne hata yapmışsın.Birincisi herhalde ailesiyle oturacağını ve onların ayrı evi olmadığını biliyordun.
İkincisi hiçbirşey yaptırmadım dedin.Bu kadar fedakarlık yapıp da ezilen sen olmuşsun.Keşke yaptırsaydın.Demek durumları olmadığını bile bile masraf yaptırmadan evlenmişsin.Üçüncüsü bunlara rağmen üstüne kendi kültüründen olmayan biriyle evlilik yapmışsın.Dördüncüsü çocuk evliliğinizin senesine göre normal fakat şu anki durumunuza göre vakitsiz gibi görünüyor.Orda da bir hata var.Eşininde yaşı ufak sanırım çok ezdirmiş seni ve kendini.Arkadaşlarının dediği gibi çok sıkıntı çekersin aynı evde durursan.Ama bu durumda olanların ayrı eve çıktığını pek görmedim ben.Annemle babamda aynı şekilde olmuş Zaman'ında ve ben doğduktan sonra ayrılık malesef.Ayrı ev olmadı mı erkek sorumluluk bilmeyip ailesine eşinin rızkını yedirdiginde olmuyor.Ailene anlatmalısın bence.Allah yolunu açık etsin.
yaşımda çok küçük degil aslında 22 yaşında evlendim şuan 25 yaşındayım oda ailesini tanıyamıyor şuan çok degiştiler diyor ben varlıgıda gördüm yokluguda gördüm insan halinden anlayan biriyim daha sonraları yaparız dediler ayrı eve çıkacagınız zaman eşyalarınızı alırız dediler yani bi sözlerine inandım ama insanım ben bugüne kadar verdigim hiç bir sözden dönmedim bunları görünce insan olmadıklarını düşünüyorum sadece dügünden fedakarlık ettim ben olmasa da olur dedim gerisini zaten yapacaklar dedim dedigimle kaldım :(

Hata üstüne hata yapmissiniz.
Bu şartlarda evlenmek, üstüne rotanız bile belli olmadan hamile kalmak.
Peki hastane masraflarınızı nasıl karşılıyorsunuz?
Muhasebeciymissiniz dışardan birkaç müşteri bulamaz misiniz?
Eşinizin kardeşleri çalışıyor mu?
geçen aya kadar bende çalışıyordum migde bulantım ve baş dönmem aşırı oluyor ve düşük tehlikam oldugu için işten ayrıldım bir aydır evdeyim çalıştıgım para ile eşimin borçlarına yardım ettim bi önce bitsin diye imza yetkisi olan bi muhasebeci degilim dışardan iş alamam bunun için ya smmm yada ymm olmam gerekiyor ben degilim eşimin borcunu bitirmeyi bekleseydim 30 yaşında anne olmam lazımdı allah çocugumun rızkını verir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X