Pilav Tarifleri Tavuklu Nohutlu Pilav+Sütaş tereyağı sponsorluğunda

TurkuazKrampon

Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
8.315
7.544
398
Merhabalar kk hatunlari:))

Uzun bi aradan sonra sahalara dönme vaktim gelmiş. Kategori tam bana göre katılmak istedim. Yarışmaci arkadaslara başarılar diliyorum..
Çok sevdiğim ve severek yaptığım tavuklu nohutlu pilav tarifimizin malzemelerine geçelim..

2 sb pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1.5 yemek kasigi tereyagi
Yarım yemek kaşığı siviyag
Haslanmis tavuk (ızgara tava 2 parca)
1 şu bardagi haslanmis yoğurt
Tuz
2 sb su, 2 sb tavuk suyu

Maalesef dosya boyutunun büyük gelmesi sebebiyle kuculte kuculte bu kadarini yukleyebildim tereyag ve arpa sehriye resimde gözükmüyor

Tencereye tereyag,siviyag ve arpa sehriye eklenir . Sehriyeler hafif pembelesene kadar kavrulur.

Daha sonra pirincler eklenir. Yaklasik 10 dakika Kavrulur.

2 bardak tavuk suyu ve 2 bardak su eklenir.

Haslanmis nohut ve haslanmis tavuklar tencereye ilave edilir. Tuzu ayarlanir. Karistirilir. Kapağı kapatılır hiç karistirmadan suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirilir .

Pistikten sonra altı kapatılır. Demlemeye bırakılır. Afiyet olsun...

Veeeee sunummm..:)))

Son düzenleme:
Bende dün 2 saat yukleyememistim fotograf :) ellerine saglik canim,cok guzel gorunuyor.basarilar diliyorum
Teşekkür ederim. Size de başarılar. Telefonun kamera kisminda mb 'i kucultup öyle çektim. Tekrar sunumu yaptım öyle oldu ancak. Akillanmis olduk:))

Bugün yapacağım yemek belli oldu Nohutlu pilavıda çok severim, Başkası yaptığında daha lezzetli gelir ama elimde yapacak insan yok, kolları sıvayayım bari
Eline sağlık

Başarılar dilerim ..emeğine sağlık ... nohut tavuk pilav .. ne güzel bir uyum ve üçlüdür ..hayır diyen çıkmaz herhalde (diyette değilse)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…