Pilav Tarifleri Tavuklu Pirinç Pilavı-Öncü Pirinç Sponsorluğunda

deynepnaz

Nirvana
Pro Üye
2 Aralık 2015
32.688
108.506
598
Merhaba hanımlar ,hepimizin özellikle çocukların çok sevdiği bir tarifle karşınızdayım.Madem klasikler tercih ediliyor ,klasik bir tarif tercih edeyim dedim.

Malzemeler;
-Dilediğiniz kadar tavuk eti
-2 su bardağı pirinç
-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 su bardağı sıcak tavuk suyu
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 adet kesme şeker ve 4 damla limon suyu(tane tane ve beyaz olması için)

Yapılışı;
-Öncelikle tavuğumuzu derin bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlıyoruz(dilerseniz haşlama suyuna havuç,kabak vs sebze de koyabilirsiniz)

-Tavuk etimiz pişince tavuğumuzu başka kaba alıp ,suyunu süzüyoruz.
-Pilav yapacağımız tencereye yağımızı koyuyoruz ,eriyince en az yarım saat suda bekletip,süzdüğümüz pirincimizi ilave edip,en az 2 dk kavuruyoruz ve suyunu koyuyoruz(Baldo pirinçle yapacaksanız 1 bardağa 1,5 ölçü,Osmancık pirincinden yapacaksanız suyunu daha az koyun)

-Suyunu çekince altını kapatıp ,dilerseniz sofra bezine sarabilirsiniz ,ben kağıt havlu kapatıp dinlendiriyorum.

Ve sunum;

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu çekim işi beni cok zorluyor ya.nasil cekersem cekeyim fotograflar tam net degil. Telefondan mi kaynakli acaba siz bi program falan kullaniyor musunuz
Tabletten zor degil, benimde telefon zorluyor ondada instagramın ölçüleri tam geliyor onu kullanıyorum

Instagram dan da denedim.orjinali gibi olmuyor.galiba telefonun kamera özelliği ile alakali.kimisinin cok guzel çıkıyor.
Ayarlardan ćok anlamam...
Işıklada alakalı olabilir gölgeni resimin üzerine düşürmemeye çalış biraz daha netleştiyor birde gün ışığında daha net çekiyor
Aslında instagramin filitre proglarmı biz amatörler için güzel gibi

Soylediklerini deniycem canim tesekkur ederim

Resimler ne zaman gelecek? Ellerinize saglik:)
Nevreste ne zaman gelince.Ta sabah çekim yapacağım dedim,bayağı bekledi beni.Oglum okuldan gelince lap top Ona ait,o yüzden Nevrestenin gelmesini bekleyedim.Normalde O buradayken aciyordum konuyu.İnsallah brklediginize deger.Telden yazmak ta ne kadar zormus be.Tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…