Rica ederim canımBen de şimdi cevap yazmaya ancak fırsat bulabildim
Ne kusuru canım ,ne kadar yoğun olduğunu biliyoruz
Teşekkür ederim canım
Merhaba hanımlar ,hepimizin özellikle çocukların çok sevdiği bir tarifle karşınızdayım.Madem klasikler tercih ediliyor ,klasik bir tarif tercih edeyim dedim.
Eki Görüntüle 1990858
Malzemeler;
-Dilediğiniz kadar tavuk eti
-2 su bardağı pirinç
-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 su bardağı sıcak tavuk suyu
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 adet kesme şeker ve 4 damla limon suyu(tane tane ve beyaz olması için)
Yapılışı;
-Öncelikle tavuğumuzu derin bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlıyoruz(dilerseniz haşlama suyuna havuç,kabak vs sebze de koyabilirsiniz)
Eki Görüntüle 1990859
-Tavuk etimiz pişince tavuğumuzu başka kaba alıp ,suyunu süzüyoruz.
-Pilav yapacağımız tencereye yağımızı koyuyoruz ,eriyince en az yarım saat suda bekletip,süzdüğümüz pirincimizi ilave edip,en az 2 dk kavuruyoruz ve suyunu koyuyoruz(Baldo pirinçle yapacaksanız 1 bardağa 1,5 ölçü,Osmancık pirincinden yapacaksanız suyunu daha az koyun)
Eki Görüntüle 1990860
Eki Görüntüle 1990861
-Suyunu çekince altını kapatıp ,dilerseniz sofra bezine sarabilirsiniz ,ben kağıt havlu kapatıp dinlendiriyorum.
Eki Görüntüle 1990862
Ve sunum;
Eki Görüntüle 1990863
Eki Görüntüle 1990864
Eki Görüntüle 1990866
Eki Görüntüle 1990867
Eki Görüntüle 1990868
Eki Görüntüle 1990870
Eki Görüntüle 1990877
Eki Görüntüle 1990878
Eki Görüntüle 1990879
Eki Görüntüle 1990865
Sunum harika da bir de oylar harika olsa daha iyi olacakÇok güzel görünüyor canım, sunum da harika
Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim
Teşekkür ederim canımmmmHİÇÇÇ CANIM çekmedi be hiççç beğenmedimmmmmmm
oyyyyyyy deynomm oyyy ellerine sağlıkkk dibim düştü çok güzelbaşarılar
Ben artık yenilgilere alışkın olduğum için hazırlanmayayımBence bu sefer ya sen ya da perde pilavı alacak deynepcim hazırlıklı ol :))
Belli olmaz,asıl simdi en beklemedigin zamanda birinci oluverirsin.hayırlısı insallah :)Ben artık yenilgilere alışkın olduğum için hazırlanmayayımİçli köftede,tiramisuda da aynı şeyler yazılınca gaza geliyordum ,şimdi uslandım
Merhaba hanımlar ,hepimizin özellikle çocukların çok sevdiği bir tarifle karşınızdayım.Madem klasikler tercih ediliyor ,klasik bir tarif tercih edeyim dedim.
Eki Görüntüle 1990858
Malzemeler;
-Dilediğiniz kadar tavuk eti
-2 su bardağı pirinç
-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 su bardağı sıcak tavuk suyu
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 adet kesme şeker ve 4 damla limon suyu(tane tane ve beyaz olması için)
Yapılışı;
-Öncelikle tavuğumuzu derin bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlıyoruz(dilerseniz haşlama suyuna havuç,kabak vs sebze de koyabilirsiniz)
Eki Görüntüle 1990859
-Tavuk etimiz pişince tavuğumuzu başka kaba alıp ,suyunu süzüyoruz.
-Pilav yapacağımız tencereye yağımızı koyuyoruz ,eriyince en az yarım saat suda bekletip,süzdüğümüz pirincimizi ilave edip,en az 2 dk kavuruyoruz ve suyunu koyuyoruz(Baldo pirinçle yapacaksanız 1 bardağa 1,5 ölçü,Osmancık pirincinden yapacaksanız suyunu daha az koyun)
Eki Görüntüle 1990860
Eki Görüntüle 1990861
-Suyunu çekince altını kapatıp ,dilerseniz sofra bezine sarabilirsiniz ,ben kağıt havlu kapatıp dinlendiriyorum.
Eki Görüntüle 1990862
Ve sunum;
Eki Görüntüle 1990863
Eki Görüntüle 1990864
Eki Görüntüle 1990866
Eki Görüntüle 1990867
Eki Görüntüle 1990868
Eki Görüntüle 1990870
Eki Görüntüle 1990877
Eki Görüntüle 1990878
Eki Görüntüle 1990879
Eki Görüntüle 1990865
Çok teşekkür ederim canımdeynebim Ellerine emeğine sağlık bu ne güzel bir Sunum,,bu ne güzel bir Tarif şahanesin .tekrar, tekrar baktım resimlere . çokkkk Yahşi olmuş bu.Basarilar canımmm
Canım şahane olmuş .sunuma önem vermek yarışmaya saygı duymayı gösterir canım(tabi bu benim görüşüm).ama sen çıtayı bayağı yukseltmissin.emeklerine sağlıkÇok teşekkür ederim canım
Bir zamanlar ben sizlere hayranlık duyuyordum sunumlarınızdan dolayı.Şimdi ben bu tür övgüler alıyorum.Madalyam olmasa da bı bile yeter.
Yorumunda aynı şekilde enfesWouw enfes..
20 dakikadır işi bıraktım ,yorumunu okuyayım ,öyle devam ederim dedim.Ellerine sağlık yarışmada başarılar dilerim
Kandil mesajları bunlar20 dakikadır işi bıraktım ,yorumunu okuyayım ,öyle devam ederim dedim.Bunun için miydi? Hayallerimle oynadın
Teşekkür ederim canımmmEn albenili et senin pilavda deynebim yiii beni yii beni diyor
Görüntü zaten şahane, o yüzden olmamış
Dur şuraya yazayım bak birincilik nasıl geliyor sana, eğer bu görselle birincilik olmaz da kesin nevroş büyü yapmıştırTeşekkür ederim canımmm(bu da bahsettiğim klasik yorumlardan ama çok içten )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?