Tayin Derdiiii

Kybele64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
261
78
48
Ankara
İyi geceler kızlar bu kez kendi sorunumla rahatsız ediyorum sizleri .olay şu ben ve eşim memuruz ve ailelerimize uzaktayız.eşimin anne ve babası yaşlı eşim de ne kadar yaşayacakları bilinmez ama son zamanlarında yanlarında olmak istiyorum diyor ve ailesi ile akrabalarına 1 saatlik bir mesafeye tayin istiyelim diyor.ben de hak veriyorum ancak bir taraftan da korkuyorum ya sorun yaşarsak diye.çünkü eşim en küçükleri ve aile de kimseyi kırmaz bir de onların yanında beni çok gözü görmez sürekli ailesini memnun etmeye çalışır. Bilemedim kafam karıştı siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz? Eşimi nasil ikna etsem tayin istememeye kırmadan ?şimdiden teşekkürler

zaten 1 saat uzakmış ne gerek var anlamadım yani, zaten çok yakın, düzeninizi bozmak için geçerli bi sebep görmedim, hadi hasta olsalar sürekli hastaneye git gel bi hastalıkları olsa anlarım

Ha diyince tayin alınıyor mu çalıştığınız kurumda? Ben 1000 km ye eş durumuyla 2 senede zor aldım. Eşin neyi özür durumu gösterip tayin isteyecek? Sağlık tan pek ümitlenmesin çıkmaz.
Ve 1 saat için düzenini bozdurma mesafe çok iyi bişeydir eşinde de dengeyi sağlıcak bi yapıda yok gibi ailesiyle ilgilenir çok beni boşlar diyorsun, kendim ettim kendim buldum türküsünü çığırma sonra :)

Kayınvalidemde bel fıtığı var ve hersene kışın kötü oluyor yuruyemiyor nerdeyse ağrıdan ağlıyor ve esim bunu duydukça keşke yakında olsam diye hayiflaniyor.bu sebeple tutturdu tayin istiyelim diye.ben de sorun çıkmasın diye tamam bakalım dedim ama tedirginim .

adam haklı, gitmeli annei sonuçta, onu doğurdu

anne baba yaşları kaç

Bu kararı vermeden önce eşinizle iyice konuşun,haftasonlarınız orda mı geçecek.birlikte zaman geçirebilecek misiniz,akrabalara ne sıklıkta görücek diye.ailenize vakit ayıramayabilir aile ve akrabalardan dolayı,etraflıca düşünmek ve konuşmak gerek bu konuyu

Sizin anneniz babanız Yok mu ? Onların be kadar daha yaşayacağı belli mi siz de bırakmayın o halde annenizi babanızı , nedir bu erkeklerin ki daha mı kıymetli ?

Çok ilginç cevaplar var gerçekten gulumsetti

Aslında kaygilarinizda haklısınız ama bence birseyler yaşanmadan da ne kendinize dert edin ne eşinize sorun çıkartın.

Durumunuzu kendime benzettiğim için yazıyorum.Eşim ve bende memuruz.Ve bizde eşimin aile ve akrabalarına 1 saatlik uzaktayiz.esimin anne ve babası kesinlikle kötü insanlar değiller haklarını yiyemem ama beklentiler devreye giriyor ve işin seyri değişiyor yani bizde öyle oldu.sorun olmayacağını düşündüğüm şeyleri sorun olarak yaşadım.biraz benimle de alakalı.yani kendinizi iyi taniyorsaniz az çok esinizi ve ailesinide taniyorsaniz ona göre karar verirsiniz.yapamayacaginizi düşünüyorsanız da başka alternatif sunun eşinize gitmemek için.sizin huzurunuzda önemli.yada şartlı gidin herşeyi önceden konuşun.bu işler zor işler maalesef bir yanda sizin huzurunuz ama bir yanda da onun anne ve babası sonuçta.

Bu arada ben şartlı gitmiştim yani eşim caymaz ise önümüzdeki sene başka yere tayin isteyecegiz ve 6 sene olmuş olacak orda yaşayacağım..Ama hayat bu karşımıza ne çıkacağı belli olmuyor.dua edip hayırlısı diyorum yinede.

Yaşlı dediğiniz kaç

Babam 70 yaşında bel fıtığı kalp pili vs var

Zor yürüyor

Üç yıl önce şehir merkezindeki evini satıp biraz daha uzağa asansörlü eve taşındı

Arabaya daha çok biniyorum dedi otomatik vitesli araba aldı

Beli ağrıyor mu evet hatta bacağı da

Gece kalkıp acile de gidiyor mu evet zira ciğer ve kalp sıkıntıları da var

Ben tek çocuğum 6-7 saat mesafedeyim

Hiç gitmeyi düşündüm mü

Konunuza kadar aklıma dahi gelmedi

Eşiniz bir saat mesafeli yerde ne katkı sunacak ki

Eşimin ailesi ile aynı şehirde iki ayrı uçtayız trafik yoksa yarım saat

O da her an gidemez ki

Kayın vali deniz o kadar rahatsızdı kışı birer ay evlatlarına dönüşümlü kalarak geçirebilir bence. Düzeniniz de bozulmamış olur hem de adil olur.

önce yakınına taşınacaksın, sonra annem babam rahatsız tek başlarına yapamıyor diye beraber yaşamaya başlayacaksınız, sonra kaynana kayınpeder konuşacak karışacak vs. vs. sonra sen gelip buraya konu açacaksın kızlar ben ne yapacağım diye. bu yazdıklarımdan biri bile yaşanırsa hayatın allak bullak olur. iyi tart biç durumları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…