Tayin kararsızlığı, öneri destek

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.087
333
Sağlıklı günler hepinize kızlar, büyüklerim ve küçüklerim.
5 senedir küçük bir ilçede öğretmenlik yaparken bu sene tayin isteme niyetindeyim fakat o kadar kararsızlıklarım ve ya pişman olursam düşüncesi hakim ki en azından sizlerin de fikrini almak istedim siz olsaydınız ne yapardınız ?

İki seçim arasında kaldım ilki, ailemin olduğu şehirde 40 dk yol gideceğim bir ilçe okulu. Ailemden 9 senedir uzakta yaşadığım için özgürlüğe, kendi evime ve kendi kararlarıma alıştım, ve eve gelince evin küçük kızı modunda oluyorum 27 yaşında bile olsam nerdesin ne zaman geliceksin 9dan sonra dışarıda ne işin var diyen bir babam var. Avantajı mali yönden olacak araba alacağım kredi ödemesi bana zor gelmeyecek, kira derdi yok. Erkek arkadaşım da burada ama evlilik henüz düşünmediğim için bana bir artısı yok şuan için.

İkinci seçim ise Eskişehir, üniversite şehrim, büyüdüğüm olgunlaştığım hayatı yaşadığım şehir. Oradaki okul merkezi ama yine bir 20 25 dk yol mesafesi var. Kira ev bulma özel ders bulma dertlerim olacak kiralar 1000tl den başlıyor çünkü, araba almak yine hayal olacak. Ama kimseye hesap vermeyeceğim kendi hayatımı yaşayabileceğim bir şehir olacak.

İşin içinden çıkamıyorum, siz olsanız neyi tercih ederdiniz?

çevremden örnek vermek gerekirse 38 yaşında tanıdığım boşandı ailesinin yanına gitti kendisi erkek.
şuan eve girip çıktığı yedip içtiği her adımına ailesi karışıyor.
ben kredim bittikten sonra tayin isterdim tabi benim fikrim ne kadar önemli tartışılır
büyükşehirde öğretmenlik biraz daha zor oluyor sanki öğrenci sorumluluğu açısından ama öğretmen olan sizsiniz

çevremden örnek vermek gerekirse 38 yaşında tanıdığım boşandı ailesinin yanına gitti kendisi erkek.
şuan eve girip çıktığı yedip içtiği her adımına ailesi karışıyor.
ben kredim bittikten sonra tayin isterdim tabi benim fikrim ne kadar önemli tartışılır
büyükşehirde öğretmenlik biraz daha zor oluyor sanki öğrenci sorumluluğu açısından ama öğretmen olan sizsiniz
Henüz kredi çekmedim, ailemin yanına gelirsem masrafım olmayacağı için çekip araba alacağım.
Bizim branş için inanın büyükşehir ilçe köy kavramı yok, büyükşehirlerde imkanlar daha cazip.

5 senedir küçük bir ilçede öğretmenlik yaparken bu sene tayin isteme niyetindeyim fakat o kadar kararsızlıklarım ve ya pişman olursam düşüncesi hakim ki en azından sizlerin de fikrini almak istedim siz olsaydınız ne yapardınız ?

İki seçim arasında kaldım ilki, ailemin olduğu şehirde 40 dk yol gideceğim bir ilçe okulu. Ailemden 9 senedir uzakta yaşadığım için özgürlüğe, kendi evime ve kendi kararlarıma alıştım, ve eve gelince evin küçük kızı modunda oluyorum 27 yaşında bile olsam nerdesin ne zaman geliceksin 9dan sonra dışarıda ne işin var diyen bir babam var. Avantajı mali yönden olacak araba alacağım kredi ödemesi bana zor gelmeyecek, kira derdi yok. Erkek arkadaşım da burada ama evlilik henüz düşünmediğim için bana bir artısı yok şuan için.

İkinci seçim ise Eskişehir, üniversite şehrim, büyüdüğüm olgunlaştığım hayatı yaşadığım şehir. Oradaki okul merkezi ama yine bir 20 25 dk yol mesafesi var. Kira ev bulma özel ders bulma dertlerim olacak kiralar 1000tl den başlıyor çünkü, araba almak yine hayal olacak. Ama kimseye hesap vermeyeceğim kendi hayatımı yaşayabileceğim bir şehir olacak.

Bransınız ve hızmet puanınız nedir? Eskisehir merkez gelme sansı var mı

branşım özel eğitim, zorunlu hizmete 6 okul eklendi ve norm çok fazla. bu yüzden gelme ihtimali çok çok yüksek.
Ben de ankaraya tayın isticem, 170 puanım var.. Geçen sene puanlarına göre geliyor iyi kötü bi yerler..ama yine de telaşlıyım
Brans avantajınız varmıs

dümdük eskişehir diyorum

Eskişehire atanmak zordur ama olabiliyorsa gelin tabii. Bursaya yakın. Ankaraya yakın. Küçük ve kalabalık olması çok yoruyor. Özellikle haftasonu merkezde ne oturacak yer var ne yürünecek sokak. İnsan kalabalığı yoruyor. Kira olarak da merkezde binden aşağı ev yok. Tramvaylar genelde aşırı kalabalıktır.
Ama geceleri güvenlidir. İnsanı nezih ve medenidir. Bir kadın yalnız çok rahat eder. Belediye suyu ucuz, 12 litresi 5 liraya su içiyoruz. Belediye süt ve yumurta da üretimine başladı. Genel anlamda pahalı değil şehir.
yani olumsuz yanı kalabalık, kalabalık ve yine kalabalık. Olumlu yanı da insanı, modernliği, belediyesinin hizmetleri.

Back
X