Tayin kararsızlığı, öneri destek

Mutluluğunuz arabadan önemli olduğu için Eskişehir.Yoksa Bursa ve aile yanı da iyidir ama siz mutlu olmam diyorsunuz
Ailemi çok seviyorum ama bu pandemi sürecinde bile bunaldım yanlarında 9 senedir uzaktayım az buz değil. Alışamazsam diye korkuyorum.

yıllar önce ankarada tek başıma yaşıyorum

birgün annemle babam geldi o gunde Fenerbahçenin basket maçı var oraya gidecem kızarkadasmla

babmda evimin anahtarı var gelip direk eve geçecekler ,

maç akşam 10 gibi bitti kız arkadasımla bana geldik bizde kalacak sabah işe gidecez yani ,

eve bir geldim babamda 5 karış surat neymiş bu saatte sokakta ne işim varmış ,

dedimki

baba dün bu saatlerde buradamıydın

yokkkk dediii

eee ozaman niye tadımızı kaçırıyorsun ,
biryerden sonra hesap vermek çok zor
yani en iyisi eskişehir

Eskişehire atanmak zordur ama olabiliyorsa gelin tabii. Bursaya yakın. Ankaraya yakın. Küçük ve kalabalık olması çok yoruyor. Özellikle haftasonu merkezde ne oturacak yer var ne yürünecek sokak. İnsan kalabalığı yoruyor. Kira olarak da merkezde binden aşağı ev yok. Tramvaylar genelde aşırı kalabalıktır.
Ama geceleri güvenlidir. İnsanı nezih ve medenidir. Bir kadın yalnız çok rahat eder. Belediye suyu ucuz, 12 litresi 5 liraya su içiyoruz. Belediye süt ve yumurta da üretimine başladı. Genel anlamda pahalı değil şehir.
yani olumsuz yanı kalabalık, kalabalık ve yine kalabalık. Olumlu yanı da insanı, modernliği, belediyesinin hizmetleri.
Sahibindenden ev bakıyorum şuan resmen uçmuş kiralar, ve o kadar bet eski evler için 1000 1200 istiyorlar, ekders kiraya gider artık maaşla olduğu kadar :)

yıllar önce ankarada tek başıma yaşıyorum

birgün annemle babam geldi o gunde Fenerbahçenin basket maçı var oraya gidecem kızarkadasmla

babmda evimin anahtarı var gelip direk eve geçecekler ,

maç akşam 10 gibi bitti kız arkadasımla bana geldik bizde kalacak sabah işe gidecez yani ,

eve bir geldim babamda 5 karış surat neymiş bu saatte sokakta ne işim varmış ,

dedimki

baba dün bu saatlerde buradamıydın

yokkkk dediii

eee ozaman niye tadımızı kaçırıyorsun ,
biryerden sonra hesap vermek çok zor
yani en iyisi eskişehir
Ben de yaz tatillerinde ara tatillerde eve her geldiğimde aynısını yaşıyorum. 21 inde 1.yıl dönümümüz var ne diyip akşam çıkıcam dışarı diye düşünüyorum kara kara. haklısınız bi yaştan sonra hesap vermek zor.

Sağlıklı günler hepinize kızlar, büyüklerim ve küçüklerim.
5 senedir küçük bir ilçede öğretmenlik yaparken bu sene tayin isteme niyetindeyim fakat o kadar kararsızlıklarım ve ya pişman olursam düşüncesi hakim ki en azından sizlerin de fikrini almak istedim siz olsaydınız ne yapardınız ?

İki seçim arasında kaldım ilki, ailemin olduğu şehirde 40 dk yol gideceğim bir ilçe okulu. Ailemden 9 senedir uzakta yaşadığım için özgürlüğe, kendi evime ve kendi kararlarıma alıştım, ve eve gelince evin küçük kızı modunda oluyorum 27 yaşında bile olsam nerdesin ne zaman geliceksin 9dan sonra dışarıda ne işin var diyen bir babam var. Avantajı mali yönden olacak araba alacağım kredi ödemesi bana zor gelmeyecek, kira derdi yok. Erkek arkadaşım da burada ama evlilik henüz düşünmediğim için bana bir artısı yok şuan için.

İkinci seçim ise Eskişehir, üniversite şehrim, büyüdüğüm olgunlaştığım hayatı yaşadığım şehir. Oradaki okul merkezi ama yine bir 20 25 dk yol mesafesi var. Kira ev bulma özel ders bulma dertlerim olacak kiralar 1000tl den başlıyor çünkü, araba almak yine hayal olacak. Ama kimseye hesap vermeyeceğim kendi hayatımı yaşayabileceğim bir şehir olacak.

İşin içinden çıkamıyorum, siz olsanız neyi tercih ederdiniz?
Gerçekten belli bir yaştan sonra aile ile yaşamak hele ki yalnız yaşarken ailenin yanına dönmek zor oluyo ama kendi sınırlarınızı koyarsanız bence ailenizin yanına gitmek daha mantıklı olur. Ekonomik şartlar ortada . Ailenizin yanında hem birikim yapar hem de arabanızı alırsınız üstüne ailenize destek bile olursunuz. Akşam eve gelince muhtemelen yemeğiniz hazır olur . Bir sürü artısı var ama dediğim gibi ailenize sınırınızı koymanız gerek. Tabiki bana karisamazsiniz tarzında değil . Siz bir egitimcisiniz uygun üslubu bulursunuz muhakak. Hayatınızda biri de var madem birikim zaten şart . Hakkınızda hayırlısı olsun

Sahibindenden ev bakıyorum şuan resmen uçmuş kiralar, ve o kadar bet eski evler için 1000 1200 istiyorlar, ekders kiraya gider artık maaşla olduğu kadar :)
Açıkçası kiralar merkezde uçuk. Evler de eskidir. Şehir merkezinde yeni pek ev yok. Bir de buranın en kötü yanlarından biri de evlerin bitişik nizam olması. Çok sıkıntılı. Dip dine apartman daracık cadde. Cam pencere açıp oturayım balkonumda diyorsanız o da zor. Biraz daha Batıkent gibi yerlere yöneleceksiniz o zaman.

Açıkçası kiralar merkezde uçuk. Evler de eskidir. Şehir merkezinde yeni pek ev yok. Bir de buranın en kötü yanlarından biri de evlerin bitişik nizam olması. Çok sıkıntılı. Dip dine apartman daracık cadde. Cam pencere açıp oturayım balkonumda diyorsanız o da zor. Biraz daha Batıkent gibi yerlere yöneleceksiniz o zaman.
Tayin isteyeceğim okul şehir hastanesinin yanında. Biraz araştırdım batıkentten şehir hastanesine ulaşım minibüsle sağlanabiliyormuş ismet inönüden çevre yoluna bağlanıyor diyor. Çok uzak kaçar mı sizce ?

5 senedir küçük bir ilçede öğretmenlik yaparken bu sene tayin isteme niyetindeyim fakat o kadar kararsızlıklarım ve ya pişman olursam düşüncesi hakim ki en azından sizlerin de fikrini almak istedim siz olsaydınız ne yapardınız ?

İki seçim arasında kaldım ilki, ailemin olduğu şehirde 40 dk yol gideceğim bir ilçe okulu. Ailemden 9 senedir uzakta yaşadığım için özgürlüğe, kendi evime ve kendi kararlarıma alıştım, ve eve gelince evin küçük kızı modunda oluyorum 27 yaşında bile olsam nerdesin ne zaman geliceksin 9dan sonra dışarıda ne işin var diyen bir babam var. Avantajı mali yönden olacak araba alacağım kredi ödemesi bana zor gelmeyecek, kira derdi yok. Erkek arkadaşım da burada ama evlilik henüz düşünmediğim için bana bir artısı yok şuan için.

İkinci seçim ise Eskişehir, üniversite şehrim, büyüdüğüm olgunlaştığım hayatı yaşadığım şehir. Oradaki okul merkezi ama yine bir 20 25 dk yol mesafesi var. Kira ev bulma özel ders bulma dertlerim olacak kiralar 1000tl den başlıyor çünkü, araba almak yine hayal olacak. Ama kimseye hesap vermeyeceğim kendi hayatımı yaşayabileceğim bir şehir olacak.

Bence isteyin zaten puan lar baya yüksek çıkmayabilir daha sonda o yerler açılmayabilir

Tayin isteyeceğim okul şehir hastanesinin yanında. Biraz araştırdım batıkentten şehir hastanesine ulaşım minibüsle sağlanabiliyormuş ismet inönüden çevre yoluna bağlanıyor diyor. Çok uzak kaçar mı sizce ?
Hiç gitmedim şehir hastanesine. Ben şehir merkezinde oturuyorum. Her yere yürüyerek gidiyorum. Ama tramvay minibüs fln özellikle mesai saatlerinde çol kalabalıktır. Yani genel anlamda bir kalabalık sıkıntısı var. Çok vasıta işine girmemenizi önerebilirim.

Gerçekten belli bir yaştan sonra aile ile yaşamak hele ki yalnız yaşarken ailenin yanına dönmek zor oluyo ama kendi sınırlarınızı koyarsanız bence ailenizin yanına gitmek daha mantıklı olur. Ekonomik şartlar ortada . Ailenizin yanında hem birikim yapar hem de arabanızı alırsınız üstüne ailenize destek bile olursunuz. Akşam eve gelince muhtemelen yemeğiniz hazır olur . Bir sürü artısı var ama dediğim gibi ailenize sınırınızı koymanız gerek. Tabiki bana karisamazsiniz tarzında değil . Siz bir egitimcisiniz uygun üslubu bulursunuz muhakak. Hayatınızda biri de var madem birikim zaten şart . Hakkınızda hayırlısı olsun
Birikim şart evet, tek başına yaşayınca birikim asla olmuyor şuanki şartlarda :(

Hiç gitmedim şehir hastanesine. Ben şehir merkezinde oturuyorum. Her yere yürüyerek gidiyorum. Ama tramvay minibüs fln özellikle mesai saatlerinde çol kalabalıktır. Yani genel anlamda bir kalabalık sıkıntısı var. Çok vasıta işine girmemenizi önerebilirim.
çok teşekkürler :)
Mecbur vasıtayla gideceğim o yüzden onu da artı olarak araştırıyorum.

Bu kadar uzak tek başına yaşadıktan sonra aile evine dönerseniz kesinlikle uyum sağlayamazsınız.
Eskişehir’i seçin. Hem Bursa’ya da yakın arada git gel yaparsınız. Arabayı da birkaç sene daha öteleyin olmazsa, önemli olan iç huzurlu yaşamanız.

Ailemi çok seviyorum ama bu pandemi sürecinde bile bunaldım yanlarında 9 senedir uzaktayım az buz değil. Alışamazsam diye korkuyorum.
Bu yorumun aslında sorunun cevabı. Pandemi sürecinde bile ailenle olmaktan bunaldıysan dokuz yıl ayrı yaşadıktan sonra yalnızlığa alıştıktan sonra ailenle yaşamak çok çok zor gelir kendimden biliyorum 😒 ilk atamam ailemin olduğu şehir değildi orda üç yıl kaldıktan sonra ailemin yanına döndüm ki aileme düşkünümdür. Tayin hakkım olunca kesinlikle başka şehire gideceğim. Belli bir yaştan sonra aileyle yaşamak zor geliyor. Araban olmasın birikimin olmasın ama kafan rahat olsun 😉

Tabii ki Eskişehir. 27 yaşından sonra aileyle yaşanmaz. Hem özgürlüğünüzden olursunuz, alışamazsınız. Eskişehir oldukça güzel, modern, aktivitesi bol bir şehirdir. Bugün bulunduğum yerden taşınma şansım olsa orayı seçerim doğrusu.

Bu arada şu an neredesiniz? Bölge olarak hani.

Eskişehir tercih ederdim

Tabiki Eskişehir. 20-25 dk lık yol bişey değil. Aile yanına dönmeyi hiç düşünmeyin zaten çok zor oluyor. Eskişehirde arabaya da çok fazla gerek yok diye düşünüyorum. Bence gençliğinizi yaşayın.

Ben de öğretmenim en az 5 bin maaaş alıyorsundur. Sen de 2 bini her ay krediye ver 3 binle neden yaşamayasın ki. Ben olsam seçeneğim varsa aile evine dönmedim evlen baskısı da olur zamanla üstünde.

Back
X