Sağlıklı günler hepinize kızlar, büyüklerim ve küçüklerim.
5 senedir küçük bir ilçede öğretmenlik yaparken bu sene tayin isteme niyetindeyim fakat o kadar kararsızlıklarım ve ya pişman olursam düşüncesi hakim ki en azından sizlerin de fikrini almak istedim siz olsaydınız ne yapardınız ?
İki seçim arasında kaldım ilki, ailemin olduğu şehirde 40 dk yol gideceğim bir ilçe okulu. Ailemden 9 senedir uzakta yaşadığım için özgürlüğe, kendi evime ve kendi kararlarıma alıştım, ve eve gelince evin küçük kızı modunda oluyorum 27 yaşında bile olsam nerdesin ne zaman geliceksin 9dan sonra dışarıda ne işin var diyen bir babam var. Avantajı mali yönden olacak araba alacağım kredi ödemesi bana zor gelmeyecek, kira derdi yok. Erkek arkadaşım da burada ama evlilik henüz düşünmediğim için bana bir artısı yok şuan için.
İkinci seçim ise Eskişehir, üniversite şehrim, büyüdüğüm olgunlaştığım hayatı yaşadığım şehir. Oradaki okul merkezi ama yine bir 20 25 dk yol mesafesi var. Kira ev bulma özel ders bulma dertlerim olacak kiralar 1000tl den başlıyor çünkü, araba almak yine hayal olacak. Ama kimseye hesap vermeyeceğim kendi hayatımı yaşayabileceğim bir şehir olacak.
İşin içinden çıkamıyorum, siz olsanız neyi tercih ederdiniz?