Tayin kararsızlığı, öneri destek

ben bursayi da eskisehiri de severim,

ama sevgilim ve ailem bursadayken neden eskisehiri tercih edeyim ki.
Ailenizle ayni evde yasamak istememek cok normal,
zaten o 40 dakika mumkunati yok 40 dakika olmaz, Bursa icinde bile utopik bir sure okul gidis donus saatlerinde,
o yuzden tayin olacaginiz ilcede yanliz yasamayi dusunebilirsiniz bence.

Tabii ki Eskişehir. 27 yaşından sonra aileyle yaşanmaz. Hem özgürlüğünüzden olursunuz, alışamazsınız. Eskişehir oldukça güzel, modern, aktivitesi bol bir şehirdir. Bugün bulunduğum yerden taşınma şansım olsa orayı seçerim doğrusu.

Bu arada şu an neredesiniz? Bölge olarak hani.
Trakyadayım, ama trakya gibi olmayan karma bir ilçesinde :)

Ben de öğretmenim en az 5 bin maaaş alıyorsundur. Sen de 2 bini her ay krediye ver 3 binle neden yaşamayasın ki. Ben olsam seçeneğim varsa aile evine dönmedim evlen baskısı da olur zamanla üstünde.
2 bin kredi, bin ev kirası kalan 2 binle ev içi ihtiyaçlar mı alışveriş mi genel ihtiyaçlar mı, hangi birine yetsin krediye girersem evde oturmak zorunda kalırım ben.

ben bursayi da eskisehiri de severim,

ama sevgilim ve ailem bursadayken neden eskisehiri tercih edeyim ki.
Ailenizle ayni evde yasamak istememek cok normal,
zaten o 40 dakika mumkunati yok 40 dakika olmaz, Bursa icinde bile utopik bir sure okul gidis donus saatlerinde,
o yuzden tayin olacaginiz ilcede yanliz yasamayi dusunebilirsiniz bence.
tayin olacağım ilçe dağ ilçesi köy gibi hatta gidip oraya kendime asla ev kuramam ki :)

10 senedir ailemden ayrı yaşıyorum hatta şu an farklı bir kıtada yaşıyorum ve evlenmeden önce Türkiye'ye geri dönecek olsam ailemin yanına dönmezdim. Bizim aramız da iyidir ama iki taraf da birbirinden ayrı yaşamaya çok alışmış, tatillerde bile bir uyum süreci oluyor. Geçen sene annem benim yaşadığım ülkeye geldi mesela ben işten bir döndüm ki annem dolaplarımın düzenini değiştirmiş, eşim aradığı bir şeyi bulamamış, ben anneme ne gerek vardı dedim annem küstü falan tam bir kaos... O yüzden uzak ama tatlı ilişkiyi tercih ediyorum ben ailemle.

tayin olacağım ilçe dağ ilçesi köy gibi hatta gidip oraya kendime asla ev kuramam ki :)

yok ya Bursanin oyle koy gibi ilcesi var mi ?
O zaman bursa kesin olmaz, zira nasil gidip geleceksiniz,
bizim ilcemiz 40 dakika normalde bursa merkeze, ama evden okula hesaplarsan, bir de okul saatlerindeki trafigi de hesaba eklersen iyi ihtimalle 1.5 saat olur ki cuma trafigini ayrica hesaplamak gerekiyor.

Sanırım ailemin yanında yaşardım birikimde önemli bir yerde. Zaten sevgilinizde ordaymış. Yakın ev tutup kira vereceğime araba alıp yol giderim yani

Aileyle bu saatten sonra yaşayamazsınız. Bende bu sene okulumu bitirip eve döndüm ve yurtta kalıyor olmama rağmen evin düzeni, yaşantı vs. çok boğuyor beni.Siz kendi düzenini kurmuş yalnız yaşamış bir insansınız daha da boğulursunuz. Arabayı sonra da alabilirsiniz ama krediye girdiğinizde evden bi daha çıkamazsınız size dert olur.

yok ya Bursanin oyle koy gibi ilcesi var mi ?
O zaman bursa kesin olmaz, zira nasil gidip geleceksiniz,
bizim ilcemiz 40 dakika normalde bursa merkeze, ama evden okula hesaplarsan, bir de okul saatlerindeki trafigi de hesaba eklersen iyi ihtimalle 1.5 saat olur ki cuma trafigini ayrica hesaplamak gerekiyor.
orhaneli benim düşündüğüm ilçe, evimse hamitler tarafında.

Aileyle bu saatten sonra yaşayamazsınız. Bende bu sene okulumu bitirip eve döndüm ve yurtta kalıyor olmama rağmen evin düzeni, yaşantı vs. çok boğuyor beni.Siz kendi düzenini kurmuş yalnız yaşamış bir insansınız daha da boğulursunuz. Arabayı sonra da alabilirsiniz ama krediye girdiğinizde evden bi daha çıkamazsınız size dert olur.
onların isteklerine onların kurallarına göre yaşamak zorunda kalırım, bunu da 1 2 ay yaparım sonra patlak verir muhtemelen. dediğiniz gibi araba sonra da alınır.

Eskişehir hocam bide nedense insanin okuduğu şehir kendine daha huzurlu geliyor kendimden biliyorum

Eskisehir derim.
Ev gecindirirken de araba alinabilir zaten her turlu maasin belli bir yuzdesinde kredi acarlar. Ben henuz araba almadim (pandemide malum fiyatlar artti) ama su an almak istesem kredi de odeyebilirim
Eskisehir o kadar pahalı bir şehir degil
Bursaya da arabanizla gidip gelirsiniz :)

Huzurla otobüse/minibüse/dolmuşa/metroya/taksiye binmeyi aile yanında yaşayıp da araba sahibi olmaya tercih ederim.

Özellikle belli bir süre ayrı yaşayınca ııhhh olmuyor tekrar bir arada. Olmaz. Örnekler verilmiş. Türkiye gibi bir toplumda, sınırların çokça ihlal edildiği bir kültürde herşeyinize karışırlar, bunu hak görürler. Yaşınız, mesleğiniz, medeni durumunuz fark etmez.

Ailenize yakinlastiginizda huzurunuz,ozgurlugunuz etkilenecekse tabiki Eskisehir.Benim oyle degildi mesela.Diledigimde onlarla vakit gecirip istedigimde alip basimi gidebildigimde karismayan bir aile yapim var.
Ilk 5 yil ailemden 1300 km uzakta bir dağ köyündeydim.Sonra aileme 1 saat 10 dk uzaklikta bir ilceye geldim.5 senede oranin bir köyünde gorev yaptim.Yeri geldi her hafta gittim ya onlar geldi,yeri geldi arkadaslarimla plan yaptim gitmedim.Cok idealdi benim icin o yakinlik.

Eskişehir’de 1+1’de 400’e oturuyorum. Arkadaşım 2+1’de 850’ye. Kiraların 1000’den başladığı yerler Vişnelik tarafları sadece. Merkez olursa hangi semtlerden gelme ihtimali var belli mi?

ben 28 yaşında tayin isteyip annemlerin evine taşındım. babam arabami aldi. disari çıkmama ya da baska sehirlere gitmeme hic karismadilar. muhakkak o donemde baski gormusumdur ama su an hatirlamiyorum. sonra o evden gelin çıktım. ben cok da pisman oldugumu hatirlamiyorum..ama dedigim gibi benimkiler baskici degillerdi. ailenizi siz daha iyi bilirisiniz tabi ama benim ailem benim artik calisan, kendi ayaklari uzerinde bir yetiskin oldugumu kabul etmis ve ona gore davranabilmisti. eger sizinkiler karisacaklarsa kesinlikle eskisehir..

İ
Ailenize yakinlastiginizda huzurunuz,ozgurlugunuz etkilenecekse tabiki Eskisehir.Benim oyle degildi mesela.Diledigimde onlarla vakit gecirip istedigimde alip basimi gidebildigimde karismayan bir aile yapim var.
Ilk 5 yil ailemden 1300 km uzakta bir dağ köyündeydim.Sonra aileme 1 saat 10 dk uzaklikta bir ilceye geldim.5 senede oranin bir köyünde gorev yaptim.Yeri geldi her hafta gittim ya onlar geldi,yeri geldi arkadaslarimla plan yaptim gitmedim.Cok idealdi benim icin o yakinlik.
İnanın sizin gibi rahat olamayacağım, babam ailem dıştan bakınca aşırı modern görünür ama baba şuraya gidicem geç gelirim desem akşam 9da aramaya başlar nerdesin diye, ben artık söylemeye çekiniyorum. ki haftasonu arkadaşlarla başka bi şehre gidiyoruz demem hayal bana kalırsa. 2 saat uzaklıkta olucam eğer olursa sizin gibi :)

Eskişehir’de 1+1’de 400’e oturuyorum. Arkadaşım 2+1’de 850’ye. Kiraların 1000’den başladığı yerler Vişnelik tarafları sadece. Merkez olursa hangi semtlerden gelme ihtimali var belli mi?
ben şuan sahibindenden bakıyorum inanın bağlar bahçelievler tarafları hep 750 800 900 tl şok oluyorum 1+1 evler üstelik bunlar.
Merkez olacak muhtemelen şehir hastanesi yanındaki okul olacak; tramvay ve minibüs güzergahında ve canlı yerlesim yerlerinde tutarım eğer gelirse

Back
X