Tayin , taşınma sorunları

kaderminackk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2025
35
13
3
27
Biz evlendik ama eşya almadık benim bekar evimde ki eşyaları kullanıyorduk tayin çıkacak diye . Doğu görevine gideceğiz . Eşyalarım getirmeye değmez nakliye parası etmez belki de biz eşyaları satıp gittiğimiz yerde 2 3 ay eşyalı evde durup o sürede biraz borç var onları ödeyip o esna da yaşadığımız yeri öğrenir muhitlerini görür güzel bir ev tutarız diye düşündük . Eşya vs de baktık eşim sağolsun beni kırmaz hemen de alır ama biraz borcu var doğu maaşı ile kapatır 2 3 aya siz olsaydınız nasıl yapardınız ?

Araya kocişinin onu kirmayacagi hemen de eşya alabileceği iliştirilmiş bu arada bu şekilde devam edebilirsiniz, mantıklı

Bence sonrasında eşyalı eve alışıp hiç çıkmazsınız. Zaten tayinciyiz 4-5 yıl sonra gideriz düşüncesiyle

nereye gideceğiniz belli olsun da bunları öyle düşünün bence
diyarbakır merkez çıkarsa bi sürü alternatifiniz olabilecekken
kimi yerlerde 2-3 ay eşyalı ev tutmak sorun olabilir zira ev sahipleri 10-12 ay kontratla verebiliyor mesela -neden çünkü öğretmenler polis-askerler herkes ağustos sonu eylül başı tayinci, ev sahibi 3 ay sonra o evi tekrar kime versin kışın ortasında? senet filan yapmak isterler.

kısacası şehir özellikle de ilçe belli olsun da bi, bazı yerler var ki zaten ev yok nereyi bulursanız oraya gireceksiniz.

Siz bence fikir almak yerine eşinizin sizin her istediğini aldığını göstermek için yazmışsınız gibi shshsh

Ben evlendikten sonra hiç eşya alındığını görmedim arkadaşlarımda.Hep bir yarım yamalak olma hali. Bir oda tamsa diğeri yarım falan bilemiyorum.

Alakası yok 2. Evlilik kendi aramızda oldu, gösteriş seven biri değilim yanlış anlamışsınız . Ben fikir almak istedim çevremde sorabileceğim birileri yok
Siz mutluysanız hepsi olur gider bu kararı da eşinizle kendı yaşam şeklinize ve Maddi durumunuza göre ayarlıcaksınız yani bu bir dert konusu değil onu demek istiyor hanımlar

Haklısınız teşekkürler , heyecanlıyım biraz o yüzden konuşmak danışmak istedim
Eşya Mesya gelip geccıcı ya ben tayincilere üzülüyorum hep bi telaş - taşınarak eşya yenıleyerek borç ödeyerek zorlanıyorlar . bosverın eşyalar ben ıkıncı elim sizinle yaşayamam diyip kapıdan çıkıp gitmezler .

Ben de evlenince mobilya almadım öğrenci evimizde yaşamaya devam ettik sonra her şeyi değiştirdik. Abimde tayinci o da eşyalı eve geçti evliyken zaten taşınma için para veriliyor bu arada ama değmez. Onun yerine altınımız fazla oldu babam koltuk yerine fazla altın yaptı kayınpederim de böyle yaptı abim de birikimini verdi. Eş ailesine söylediniz mi evliliği

Alakası yok 2. Evlilik kendi aramızda oldu, gösteriş seven biri değilim yanlış anlamışsınız . Ben fikir almak istedim çevremde sorabileceğim birileri yok
2 ay kalacaksanız gittiğiniz yerde Öğretmen evin de vs kalabilirsiniz.

Söyledik kabul etmedi ve konuşmuyorlar

biz de doğu görevindeyiz ve sakın esya almayın hdjdj esyalı eve çıkın. en uzun doğu 6 yıl zaten. değmez.
o sürede esyalarınızı yavas yavas alır kenara koyarsınız. tekrar batıya döndüğünüzde temiz esyalarınız olur bencem.

Bizim ki 2. Evlilik . Ve evlendikten 2 ay sonra başka şehire tayinciyiz şimdi alıp 2 ay sonra tekrar eşyayı sök tak mantıksız olurdu
2. Evlilik olsa da birbirinizin hayatında yenisiniz. Eşyayı sipariş verip 2 ay sonra teslim seçilebilirdi artık her yere mobilya gönderiliyor kuran ustasıyla beraber. Bilemedim inşallah gönlünüzden geçtiği şekilde olur. Bana uymaz ama bu benim fikrim ve gözlemlerim tabii

Kız şimdi bir salon takımı aldığım paraya 6 sene önce iyi bir araba alıyorduk. Hey gidi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…