Tayinci eşlerin eşya sorunu

Enivecivokkee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2018
112
42
13
Merhaba hanımlar evlenirken başka şehre tayinci olarak gidenler eşya durumunu nasıl yaptınız.herseyi tam takım aldınız mı yoksa taşınacağız nasılsa kırılır dye az mı aldınız.nasil yapmalı.bide Van da yaşayan var mı gorevli

Herseyi aldim iyisinden.5 yıllık evliyim bu 4 tasinmam.. Mutfak masası almayıp açılır kapanır masayla idare eden çift maaşlı borçsuz arkadaşlar bile vardı. Sizinle alakali bir durum bu sizin tercihinizle..Van merkez ise gayet iyi bir sıkıntı yaşamazsınız.

Tek koltuk takımı beyaz eşya perde ve halı aldık.Mutfak masası almadık bile.yerimiz yok zaten.Taşınırken eşyalarda çizilmeler oldu.Az eşya olmasına rağmen bile sığamıyoruz şuan o yüzden pek birşey almamak da iyi ettim.Kendi evimize geçince mecbur 4 4lük tekrar düzücez herşeyi ama şuan az eşya daha iyi ve taşınması da kolay oluyor.

Yani taşınmadan zarar görüyormu çok.bende içimde kalmasın diye almak istiyorum fakat üç sene sonra memlekete donucez büyük ihtimal ozamana başka şeyler beğenicem moda değişecek.o zaman alsammi düşen düşünüyorum.van merkez galiba Tuşba orsay tarafı dusunuyoruz.onerirmisiniz bliyosaniz

Merhaba hanımlar evlenirken başka şehre tayinci olarak gidenler eşya durumunu nasıl yaptınız.herseyi tam takım aldınız mı yoksa taşınacağız nasılsa kırılır dye az mı aldınız.nasil yapmalı.bide Van da yaşayan var mı gorevli
dayayıp doseyende vardı idareten yasayan da benim yatak odası ve koltuk takımı ile 6 kişilik masam var beş yıllık evliyim 3. evim seneye lojman sürem doluyor hepsini elden çıkartıp yeniden gönlüme göre dizeceğim ayrıca bende dogudayken vana 2 saatlik masefede idik arada giderdik çok beğendim o gölun aslında deniz olduğunu anlayacaksiniz:))

Yani taşınmadan zarar görüyormu çok.bende içimde kalmasın diye almak istiyorum fakat üç sene sonra memlekete donucez büyük ihtimal ozamana başka şeyler beğenicem moda değişecek.o zaman alsammi düşen düşünüyorum.van merkez galiba Tuşba orsay tarafı dusunuyoruz.onerirmisiniz bliyosaniz
Olabiliyor kime sorsaniz tayıncı illa bisey olmuştur ama yapacak bise yok yeni gelinsin gönlüme göre diz bosversene ben pişman oldum istikbalden almıştım çok sağlamlar ama pek tarzım değil

16 yillik tayinciyiz ilkinde esya olayina pek girmemistik ne olur olmaz diyerek uygunundan o.odasi y.odasi almistik ki 1 yil sonra tayin cikti onlarla bir sure idare edip her sene aha tayin cikar bekledigimiz halde cikmadigini gorunce keyfimizce her istedigimizi aldik seneler geciyor icimizde uhte kalicakti ayol.. kirilan kirilsin ne yapayim.

Merhaba esinle anlaş ozaman canm ucuz seyler alacagını idareten memlekete dondugunuzde yenileyeceginizi. Ben 8 yıl once evlendim tayinciyim diye ucuz seyler aldm modalifedan begenmeyerek aldım. Esim olsunda onemli degil dedim. Esimde bana soz verdi, dogu gorevi bitince butun mobilyaları yenileyecegiz dedi. Ve sonunda 8 yıl sonra zevkime gore dösedim evimi sanada tavsiyem oyle yapman mutluluklar dilerim

Vandaki tam bahsettiğiniz civarda oturuyorum orsay towers var ikiz kule gibi bina orası dimi. Van merkez bildiğiniz şehir merkezidir dört yıldır burada öğretmenlik yapıyorum buradan evlendim ve kalıcı olarak yerleştim. Aradığınız her şey var yani sıkıntınız olmasın.

dayayıp doseyende vardı idareten yasayan da benim yatak odası ve koltuk takımı ile 6 kişilik masam var beş yıllık evliyim 3. evim seneye lojman sürem doluyor hepsini elden çıkartıp yeniden gönlüme göre dizeceğim ayrıca bende dogudayken vana 2 saatlik masefede idik arada giderdik çok beğendim o gölun aslında deniz olduğunu anlayacaksiniz:))
evet gittim gördüm gerçekten deniz gbi guzel bi sehir.orda yaşayanlarda deniz diyor oraya.sklcagimi düşünmüyorum o yüzden :)

Vandaki tam bahsettiğiniz civarda oturuyorum orsay towers var ikiz kule gibi bina orası dimi. Van merkez bildiğiniz şehir merkezidir dört yıldır burada öğretmenlik yapıyorum buradan evlendim ve kalıcı olarak yerleştim. Aradığınız her şey var yani sıkıntınız olmasın.
Evet oradan bahsediyorum. sanırım orda oturucaz evlerini begendik :) Tuşba da merkez diyemi geciyir

Merhaba esinle anlaş ozaman canm ucuz seyler alacagını idareten memlekete dondugunuzde yenileyeceginizi. Ben 8 yıl once evlendim tayinciyim diye ucuz seyler aldm modalifedan begenmeyerek aldım. Esim olsunda onemli degil dedim. Esimde bana soz verdi, dogu gorevi bitince butun mobilyaları yenileyecegiz dedi. Ve sonunda 8 yıl sonra zevkime gore dösedim evimi sanada tavsiyem oyle yapman mutluluklar dilerim
Teşekkür ederim bizde öyle anlasicaz sknti yapmıyor bana bırakıyor.bende iyisini dönünce alma taraftarıyim daha çok.

Biz de tayinli yaşıyoruz herşeyi aldık neden almayalım ki düzgün bir taşıma şirketi ile anlaşırsanız doğru düzgün paket yaparsanız birşey olmaz . Neden bazı şeyler içimizde kalsın bu yaşımıza bir kere daha mı geleceğiz

Bu üçüncü evim.eşyalarımı gönlüme göre aldım.iyi paketleyip iyi taşırsanız hiç sorun olmaz.

Bi arkadaşımda herşeyini 2.el alıp kullandı.tayini çıkınca hiç bi eşyasını almadı.bavulunu aldı gitti.oda mantıklı tabi ama karar senin ;)

Her şeyi alan da var, idareten zorunlu eşyaları alan da. Sizin tercihiniz. Ama Benin genelde gözlemlediğim tayincilerin eşyaları bir süre sonra tabii ki sık taşınmadan dolayı zarar görüyor. Kalitesiz eşyalar çabucak döküntü haline geliyor. Daha kaliteliler bir süre daha koruyor kendisini. Değiştirme konusUna gelince, Arada bir değiştiren de var. 20 yıllık evli olup ilk eşyalarıyla sadakatle yaşayan da.
Ama her iki koşulda da şunu tavsiye ederim.lojistik firmalarına taşıtırsanız zarar görme ihtimali çok çok azalıyor. Biraz fazla para verirsiniz, ama Daha az eşya değiştirirsiniz zamanla.

Aileme uygunundan yatak odasi aldırdım.2 tane de esimin bekarligindan kalma 3lü kanapesi vardi.oyle idare ettik biraz sonra ihtiyaca göre aldık eşyaları.iyiki de böyle yapmışım.çok taşındık.bazanin ayakları gitti.gardirobun arkası gitti 5 yıldır ite kaka idare ediyoruz
Pek eşya heveslisi değilim huzurumuz olsun diyorum aman boşver ya

Evet oradan bahsediyorum. sanırım orda oturucaz evlerini begendik :) Tuşba da merkez diyemi geciyir
Evet canım Vanın 3 merkez ilçesi vardır ipekyolu, tuşba, edremit. Zaten oturacağınız yer çarşıya özel arabayla 10 dakika yok. Osayların karşısında akka konutları var oraya bakmayı denediniz mi hiç, ben orsayın odalarını küçük bulmuştum bir de kirası fazlaydı ve yol üzerinde. Bence bir de akka konutlarına bakın 3. Etabı yeni bu sene bitti ve odaları geniş ve kirası orsaya göre daha makbul. Kenara bir not alırsınız aklınızda bulunsun diye söyledim hakkınızda hayırlısı olsun:))

ilk. atandığım yerden 2. el aldım
1 sene sonra tayinim çıktı hepsini sattım (nakliye eşyalardan pahalıydı)
ikinci şehirde yeni aldım
1 sene sonra tayinim çıktı hepsini götürdüm bu defa
3 sene sonra yine tayinim çıktı
taşınacağım ev küçüktü
eşyaların çoğunu sattım.

şimdi yine taşınacağız başka şehre
bu defa eşyaları götürürüm ama taşınırken pert oluyorlar

Ben evimde halıları ince ve yıkanabilenlerden aldım.
Perdelerin tümü tül ve güneşlik. Hepsi bin tl. Avantajım bu evin camları duvar boyunca. Gittiğim evde kestirebilirim o yüzden çok kasmadım.
Beyaz eşya servis ağı geniş ve uygun fiyatlı diye yerli markadan aldım (sürekli reklamı dönen bilindik marka)
Yatak odası takımı beğendiğim tarzda oldukça uygununu aldım sıradan bir mağazadan. Bilindik markalar gerçekten çok pahalı geldi bize. Yarı fiyatına aldık.
Baza, yatak ve başlık bekarlıktan kalma. 2. el alınmıştı ama sağlam diye atmaya kıyamadım kullanıyorum.
Oturma odasında bekarlıktan kalma L koltuğu kullanıyorum. Tv sehpasını internetten şık ve uyguna aldım.
Salonumda sadece oturma grubu var. Onu ve halısını ben, eşim memur olmadan önce almıştım mecbur getirip kurduk.
Fırın almadım ankastre set bulunan evi özellikle aradım.
Ama büyük bir kitaplığım var aşk yaşadığım :21:
Eşyalarım kırılsa da üzülmem. Çünkü işimi görsün yeterli mantığıyla aldım ama sonuçta oldukça sade, kullanışlı bir ev oldu. Uygun fiyata da şıklık oluyormuş :KK52:

ucuza aldık.taşınırken kalanlar bızım gıdenler çöpe.içimiz yanmıcak en azından.

Back
X