Limon olmuş 8 lira,limon yahu ağacını bulsam yakınımda çıkar tepesine koparırım ...
Geçenlerde kzıımı özel hastaneye götürdüm,sağlık sigortası yeni başlamıştı,oda olmasaydı 2 tane ücret karşılığı 900 lira ödeyecektim...
Zaten olması gereken şey özgür olmamız. Olması gereken şey başımızın gövdemizden ayrılmış olmaması. Olması gereken şey masalarımızın yeterli olmasıdır. Bunlar lüks değil ihtiyaçtır. Olması gerekendir. Lütfen lüksmüş gibi bahsetmeyin. Yarabbi şükürle de bu gemi yürümüyor üzgünüm.
Eğitim konusuna gelirsek üniversitede açıkcası her bölüm iyice sarpa sardı. Misal benim babamın zamanında tıp okuyanlara Ankarada ihtisas yapsın diye hocalar dört dönüyormuş etrafında. Şimdi ise 100 tane doktor tek bir mevki için başvuruyor. Kısacası akpartinin işi. Her şehre üniversite açmak nedir. Türkiye'de Ankara İstanbul İzmir Eskişehir dışında üniversite açmak saçma. Bir de kıyı şehirlere açılabilir. Bu insanların üniversiteye bakış açısı şehre para getiriyor :) Ne istersen onu oku yani. Tıp bile artık garanti meslek değil. Mühendislik desen zaten ayrı bi dert. Fen edebiyat fakültelerinden mezun olursun ama işsiz kalırsın falan.
bedava internet ile doğmuş nesil,ülkenin 12 senede nasıl kalkındığını bilmediğinden anlamalarını da beklemek saçma olur.varsa yoksa internetime dokunma,öpüşürüm sevişirim kürtaj hakkım..bunu diyende 17 yaşında kız.
din sömürüsü yapıyor diyen bayan...Erdoğan'dan önce de din karşıtlığı yapılıyordu..o zaman rahatsız oldunuz mu?
Türkiye de başbakanlık yapacak tek bir lider vardı oda ERdoğan..Allah'ın izniyle de yeni Reis-i Cumhur olacak.
istesenizde istemeseniz buna saygı duyacaksınız !!! net
yok dogru anladiniz.. Sözüm almanyaya degildi. Burda tatilde gördüklerim kadar da sanmiyorum herseyi bundan emin olabilirsiniz. Bazi durumlarda hakli olablirsiniz saglik konusunda vs. böyle seyler elbette ihmale gelmez. Fakat bazi insanlar var ki, neyi bahane edeceklerini sasiriyolar artik...Şöyle demişsiniz de:
Ülkenin her birseyinde kusur bulanlari anlamiyorum.. Özgürsünüz kardesim özgür.. Neyinize yetmiyor anlamiyorum.. Birazcik ta kendinizi diger ülkelerdeki insanlarla kiyaslayin. Adim basi birbirinden ayrik cesetler görmüyosaniz " ah türkiyem ne hale geldin demeye hakkiniz yoktur" zira bunun adina nankörlük denir. Diger insanlar canlariyla ugrasirken bizim masalarimizda kus sütü bile eksik olmuyor ama yinede doymak bilmeyen insanlariz. Allah hepmize hidayet versin.
Ben de İsviçre'de yaşıyor ve İsviçre halkına söylüyorsunuz sandım.
Meğer Almanya halkına sesleniyormuşsunuz. O zaman dediklerinizde haklısınız.
Arada bir Türkiye lafı geçiyor herhalde yanlışlıkla yazdınız.
Çünkü Türkiye, sizin Almanya'dan gördüğünüz gibi değil.
Bir Filistin değil elbe ama bir Almanya hiç hiç hiç değil.
Birbirinden ayrık cesetler görmediğimiz doğru İsrail burayı bombalamıyor ama son bir yılda devlet terörüyle onlarca kişi öldü sakat kaldı. Sınırda daha dün askerler öldürüldü. Sınırlar delik deşik. O bölgede kimse kendini güvende hissetmiyor.
Kanun hukuk adalet sadece RT Erdoğan'ın istediği şekilde işliyor. Bu da Türkiye'de yaşayan bizler için bir sorun teşkil ediyor.
Ekonomideki zenginleşme yalanlarına hele hiç inanmayın. Ayaz Bebek, annesi sobada yakacak bir şey bulamadığı için öldü. Sağlık hizmetleri?
Van'da bir baba karın içinde kilometrelerce çocuğunun ölüsünü sırtında taşıdı.
Siz tatillerde Türkiye'yi tatil yaptığınız yerlerden ibaret mi sanıyorsunuz?
Değil.
onun çıktığı yoldan geri dönmeyişi..
kimseye eyvallah etmeyişi..
Türkiye nin saygınlığını her geçen gün arttırması yeter de artar bile..
icraatleride yanında extrası
valla en çok bundan canım yanıyor 2 yıldır fiyatlar uçmuş
ben devlet memuru değilim ama annemle babamın bordrosuna baktım kesilen vergilere bakabilirsiniz
devlet eliyle kesilen vergiler diyeceğim ama kimse bakmayacak ki..
şaka mı bu gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz.. ben atıyorum Erzurumda oturuyorum mecburmuyum İzmir e göndermeye çocuğumu..
Aslında kazanan Erdoğan değil.. kaybeden bu zihniyet!
zaten insanların ağzına sakız olmuş din sömürüsü lafı, karşı çıkılırken hoyrat görülürken inançlı insanların başına gelmeyen kalmıyorken, ülkeden dışlanırken o zaman din sömürülmüyordu!
Evet gerçekten böyle düşünüyorum. Her üniversite harika eğitim seviyesinde sanki maşallah
yok dogru anladiniz.. Sözüm almanyaya degildi. Burda tatilde gördüklerim kadar da sanmiyorum herseyi bundan emin olabilirsiniz. Bazi durumlarda hakli olablirsiniz saglik konusunda vs. böyle seyler elbette ihmale gelmez. Fakat bazi insanlar var ki, neyi bahane edeceklerini sasiriyolar artik...
Bir öğretmen olarak arkadaşların eğitimle alakalı eleştirilerine 1 er cümleyle cevap vermek yerine ''ayy,ben çok memnunum '' dediğinizde dışardan çok komik gözüküyor.
Arkadaşlar somut örnekler vermiş,anlatılanlar yanlıştır deyiniz veya doğrudur ama olması gereken budur deyiniz.
Bir öğretmen kendini ifade etmeli burda,''ahahah,hihihihi,başbakanım sen çok yaşa,biz memnunuz,biz refahız,bunlar bizi çekemiyorlar '' tarzı ifadeleri öğrencileriniz bile kurabilir,değil mi?
yok dogru anladiniz.. Sözüm almanyaya degildi. Burda tatilde gördüklerim kadar da sanmiyorum herseyi bundan emin olabilirsiniz. Bazi durumlarda hakli olablirsiniz saglik konusunda vs. böyle seyler elbette ihmale gelmez. Fakat bazi insanlar var ki, neyi bahane edeceklerini sasiriyolar artik...
+1 ilaç ve muayene fiyatlarını unutmayalım ben yıllardır kan hapları kullanıyorum. bunu en yakından ben bilirim. geçen 58 lira ilaç parası ödedim ben hatırlıyorum küçükken böyle değildi 10 lira öderdik en fazla çıkardık
hastane ilaç güya sigortalıya ücretsiz iki dandik ilaç aldım 35 tl altı üstü cilt kremiydi akne için.. normal fiyatına baktım aynı neredeyse nerde benim kamu çalışanı hakkım !
annemin raporlu olduğu halde bi dünya fark alınan ilaçları var bu ay emekli maaşına baktım 70 tl kesilmiş hastaneye gitmesi ve ilaç parası çüş yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?