Taze anne :(

Eee ne yapıldı sonra hastanede

Allahtan kanda enfeksiyon yüksek çıkmadı doktor da bu kadar küçük bebeğe ilaç veremem dedi ama evde 5-6 gün eziyet çekti çocuk
Burnu tıkanıyor ememiyor uyuyamıyor sürekli burnuna serum sıkıyoruz boğazına kaçıyor ağlıyor. Çok kötüydü
Görümcem 1 gün sonra gitti biz günlerce üzüntü yaşadık

Bu arada uyku konusunda ben 40 günlükten beri gece uzun uzun uyuyorum her çocuk bir olmuyor uykuyu dert etme
Bak şimdi yatırdım gece iki kere kalkar 10 dk emer yatar
Sabah 8.30 gibi güne başlarız
Ben inanmıyorum ama siz gene maşallah diyin de
(2,5 aylık)

Mahallede bir tur ata bilirsiniz bebeginizle :) bende cok bunalmisdim ve kizimda 2. ayda dogmusdu havalar cok soguktu ve herkes kizmisdi lakin sicacik giyidirdim temiz havaya ciktik hergün bir tur attik :) 5 günlüktü benim kuzum :) fazla degil sadece 10-15 dakika sizede cooook iyi gelicek :) bebek arabasiyla hem spor olur :) temiz hava kimseyi hasta etmez siz siki giyidirin bebeginizi :)

Yarın metro ve otobüse binmem lazım çok dertliyim
İnşallah grip kapmaz
Ama binmek zorundayım napiyim

Gidersekte pusetine koyup üstüne tülbent filan örtücem kimse almaz herhalde
Çok hayalperestsin. Emin ol gidersen alırlar bebeği o pusetten.

Kalabalığa sokma. Eve kim gelirse gelsin ellerini yıkasın önce. Eğer hasta olduğuna dair şüphesi varsa gelmesin söyle hiç çekinme. Bebeğinden kıymetli değil. Sen çekiniyorsan eşin söylesin.

Ben doğum yaptığım zaman da kıştı. Bebek mevlüdü okutmadım eve o kadar insan gelmesin riskli diye.

Eşimde hasta aşağıda salonda yatıyor akrabalar icin konuştuk eltimle gelmesek olmazmı cok salgın var filan dedim eşimde çok hasta diye belirttim odaya koyarız gelin yinede diyor Allaha emanetiz yarın mecbur gidicez eşimle konuşup gitmeyelim dicem inşallah gitmez.

Eşimde hasta oldu bugün bitki çayı karışım ne varsa kendimde içiyorum eşimede içittiriyorum vallaha
yanlış anlamayın korkutmak için yazmıyorum ama müzisyen anne var bilmiyorum tanıyormusunuz onun bebegi yeni doğdugunda virüsten dolayı kalp hastası oldu burdan yazayım herkes okusun yeni doğan bebeklerden kadınlardan uzak durun .lohusa ziyareti bebek görme felan filan 40 cıkmadan kimse gitmesin.ben bu konuda çok sıkıntı yaşadım.okuyun hanımlar yapmayın karsıdaki hayır diyemiyor diye cümbür cemaat toplanıp lohusadan hizmet beklemeyin gitmeyin.

O kadar evhamlı olmakta iyi değildir ya bence mevlüd okutmıcak kadar sizin bilceğiniz iş tabiki.

Ne zaman bu virüsten dolayımı oldu salgın varya

Bebeğinizi sıkı giydirip yürüyüş yapmaya çıkabilirsiniz. Temiz hava ikinize de iyi gelir. Bir ev dolusu akrabanın arasına tabi ki sokmayın. Hasta olan vardır, öpmek isterler, çocuğa rahat vermezler vs vs.. Siz de doğal olarak gerilirsiniz. Gerek yok.

Hurafelere inanmayın. Eskiler lohusalığa dair hiçbir tıbbi bilgiye sahip değilmiş. Kendinizi hafiften üzgün hissediyor oluşunuzun tıbbi bir açıklaması var. “Annelik hüznü (baby blues)” denen bir dönem içerisindesiniz. Doğum yapan kadınların çok büyük bir kısmı yaşıyor bunu. Birkaç haftaya daha iyi hissetmeye başlarsınız inşallah. Üzgün ruh haliniz kendini giderek daha kötü hissettiğiniz bir şeye dönüşürse mutlaka yardım alın.

Benim tavsiyem ne kadar çabuk yalnız kalırsanız, kendinize olan güveniniz o kadar çabuk gelir. Eğer biraz daha süreye ihtiyacınız varsa eşinizle konuşun, birkaç gün daha kalsın. Duygularınızı çevrenizle paylaşın. Yardım istemekten çekinmeyin. Fırsat buldukça dinlenin. Güzel beslenin. Ve mutlaka hava almaya çıkın.

Rahat olun, bu günler geçecek. Güle güle büyütün inşallah :)

Ne zaman bu virüsten dolayımı oldu salgın varya
müzisyen anne diye araştırın suanda çocuk 3 yaşında kalp nakli oldu.kartal bebek yazın çıkar.3 sene once oldu bu olay ama yeni doğdugunda virüs kapmış annesi anlatmıştı.kişiler hasta olmasa bile üstlerinde virüsler var bence oturun evinizde kimseyide kabul etmeyin

Yani gündüz yürüyüş filan yapsanız bu sıkıntınız geçer. Evde kapalı durmayın. Ama bebekle yalnız kalıcaksınız mutlaka. Bu kadar erken bunalmayın daha önünüzde upuzun bir yol var ve bunalıcak çok sebebiniz olucak.
O kadar insan içine de sokmayın tabi ki çünkü salgın var ama temiz hava almaktan birşey olmaz bebeğinize.

Ben doğum yaptığımda yanlız kaldım bebeğim 11 gün yoğun bakımda yattı dua okudum uyudum kalktım hicbiseyi olmadı Allah'ın izniyle
O kadar insanın içine ben olsam sokmam grip mevsimindeyiz hiç gerek yok

Mecbur değilsiniz bir yere gitmeye milletin gönlünü yapacaksınız diye küçücük bebek 25kişinin arasına sokulur mu? Yazık lütfen gitmeyin eşiniz de hastaysa evde maske taksın cocugunuz o kalabalıkta hastalansa kimse sizin çektiklerini cekmeyecek lütfen makul olun

Hurafemidir bilmem ama
Annaanem 40liyken agzi egrilmis disari cikmis.tabi oyillar buz.dogu yoresi.
Ondandir ki kasimda dogum yaptim topuk kanjna asiya bild esim goturdu:))
Ikinciyi nisanda yaptim sicakti sezeryandi dikis aldirmaya mecburi arabayla kalin montla gittim:)))40 gunde hiiic kapinin onune cikmadim.
Vay be ne kasmisim ama:)
Gelinimiz dogurdu haftasina gezmedeydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…