Taze anne :(

Birde gerci buyuk oglum nisan ama kucuk oglum kasim sonu dogdu. Ben 10 gunlukten itibaren ikisinide alip cok kalin giydirerek sitede yuruyuse cikiyordum. Abimiz evde daraliyordu cunku. Eve yakin bir park vardi. Buyuk oynuyor kucuk hava aliyordu. Kar tulumlariyla dolu resimlerimiz var. soguktan guzel girdirirsen hicbirsey olmaz ama kalabaliktan insanlardan kac lutfen..

Kendin çıkabilirsin eşinle yada tek , ilk zamanlar çok uyur bebekler .Arkadaşlara katılıyorum bebişi çıkarma ve evinede kimseyi kabul etme bence.

Geçen hafta ailece ağır bir grip geçirdik memlekette ki akrabalarla konuşuyoruz hepsi grip çevremde ne kadar çoluk çocuk varsa hasta ki öyle normal bir grip değildi gerçekten zorladı ortalıkta böyle bir salgın varken tedbirli olmak iyidir sanki, biraz daha sabır gerekiyor sanırım hayırlı olsun bebeğiniz sağlıklı uzun ömürler dilerim

Son düzenleme:
Avm dediğiniz yer mikrop yuvası

Bahsettiğiniz kapalı yerlerde daha çok virüs var herkes toplanıyor havasız ve mikrop yuvası oluyor valla bence konu sahibi çıkmamalı çıkacaksa da açık hava da biraz yürüyüş fazlası riskli

Bebek olunca böyle şeyler ya
Bebek olunca mecbur bunları yaşayacağını biliyor olmanız lazımdı. Biraz büyüyünce rahatlarsiniz sabır gerekiyor.

Ev oturmasina bence de gitmeyin ama eger arabaniz varsa biraz arabayla gezilebilir bebisle. O kadar izole etmeye gerek yok,doktorlar bile cikarin disari diyor. Size gelince yalniz kalmanizda bir sorun olacagini sanmiyorum,o sacma seylere inanmayin lutfen bu devirde. Saglikla buyutun bebeginizi Allah omurler versin insallah

Şu sıra çıkmayın zaten mikrop kapma açısından. Onun harici korkmayın. Ben de bebegim 4 günlükken yürüyüşlere akşam gezmeleri e başladık. O uyudu sadece ama yazdı o zaman. Ayrıca annelerle görüşmüyoruz,eşim de asker ve telefonları sürekli kapalı olmasıyla beraber yurtdışı görevine gitti ben 10 günlük lohusayken ve Bi 15 gün kendim kaldım bebegimle. Duamı okudum o kadar korkacak birşey yok.

Her firsatta yat bebeginin yanina uyu dinlen sende ben hastane dışında hicbiyere cikmamistim bundada cikmam yaza kadar bide tam hastalik zamanı kis günü

Açık havada bir şey olmaz diye düşünüyorum. Daha kırkı çıkmadan kaç defa sahilde pusetiyle gezdik kızımla. Ocak doğumlu, Ocak ayına ait fotoğraflar var mesela.
Kapalı yerlerde mikrop transferi daha kolay. AVM gibi yerlerden kaçınarak pusetle gezebilirsiniz hep beraber.
Kalabalık misafir ortamına ben de hayır diyorum.

Dışarı çıkmak size de iyi gelir. Bir emzirme örtüsü yeter. Biraz gecelik/pijama dışı kıyafet, biraz makyaj, biraz hava almak hem size, hem bebeğinize iyi gelecektir.

Bunalmaniz normal lohusalikta hepimiz yasadik.esininizin dışarı çıkmak istemesi de normal.eve gelince size göz kulak olmaya devam eder.11 günlük bebek kalabalığa götürülmememeli.gececek bugünler.
Hurafelere gelince öyle anormal korkunç şeyler ben yaşamadım.siz de dua edin bol huzurunuzuu kacirmayin

O kadar evhamlı olmakta iyi değildir ya bence mevlüd okutmıcak kadar sizin bilceğiniz iş tabiki.
niye? Mevlut okutmak o kadar gerekli bir sey mi?
Allah sana yenidogan bebeginin sagligini mi sorar mevlut okutup okutmadigini mi?

O kalabalikta ne hapsiranlar oksurenler bogazi agriyanlar cocugu hasta olanlar gelecek ohooooo. Biraz ciddiye alin bu saglik işini bence. Doktor domuz gribine karsi uyardi diye yaziyoruz kac sayfadir siz hala yenidogani kalabaliga sokma plani yapiyorsunuz

Ya gitmicem zaten Allah Allah misafirliğe ne biliyim öyle yazdım evladım benim canım ciğerim tabiki onun icin dünyayı yakarım salmışım akrabayı ya gerek yok gitmeye zaten

Sadece cıkan varmı diye öylesine sordum

ilk ay çok zayıf bağışlık sistemi
yani sen yanında hızlı geçersen yeline hasta olabilir derler
bu yüzden kalabalığa sakın gitmeyin
hurafelerden 40 ı çıkmadan dışarıya çıkmayanı dinle derim
zaten ne kadar çıkmasanda ilk hafta doktor kontrolü oluyor mecbur çıkıyorsunuz
o zaman güzel sıcak biryerde kahvaltı yaparsınız
pardon 11 gün olmuş bebek ve sizin hiçbirşekilde üşümeyeceğiniz kısa bir dışarıda kahvaltı olayına girin derim

O kadar evhamlı olmakta iyi değildir ya bence mevlüd okutmıcak kadar sizin bilceğiniz iş tabiki.
Tecrübesizliğin o kadar açık görülüyor ki mesajlarından.
Sana kimse bebeğini aşırı derecede koru demiyor, sadece domuz gribi salgını için tedbirli olmanı söylüyor. Bebeğinin bağışıklık sistemi sıfır. En küçük bir enfeksiyonda küvözde günlerce kalabilir.
Ama tabi Yine de senin bileceğin iş

Son düzenleme:
Havalar soguk siz sezeryanlisiniz. Bebek de siz de usutebilirsiniz. Bence biraz sabredin. Zaten ilk dogunca bebekler surekli uyuyor 1 hafta sonra falan maraton baslar. Unutursunuz disariyi falan

Niye yalniz kalamayasiniz ikindi sonrasi?
Ben iki lohusaligimda da hep yalnizdim, esi 3 gun yanimda kaldi, anneler gelemedi/ gelmedi.
Banyomu da yaptim, disarida ciktim cocuklarla.
Kotkmayin hicbisey olmaz.
Ama bebegi kalabaliga sokmayin.

Atin bebegi pusetine. Cikin temiz hava alin. Hem bebege iyi gelir hem size. Bebegim 40 gunluk iken eskisehirden istanbula muzikale gittim. 15 gunlukken disarda geziyorduk. Bu arada 2 subat dogumlu. Yani tam olarak bu havalarda disaridaydik. Soguk bebegi hasta etmez. Acik havada da mikrop bulasmaz. Kapali alanlar avmler ev gezmeleri daha tehlikeli. Bu aile toplantisinada katilmayin illaki hasta biri vardir. Bulasir. Cok kucuk henuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…