- Konu Sahibi Aleynanur41
-
Avm dediğiniz yer mikrop yuvasıBelki kapalı bir yere gidebilirsin. Avm veya market gibi. Ama ev oturmasına çıkma. Ben 12 günlükken kipa ya gidip dolasmistik yavaştan. Ama vücut daha kendini toparlayamiyor lütfen kendine yüklenme.
Ben enfeksiyon geçirmiştim grip gibi ve penisilin kullanmam gerekmisti. 40 derece atesim cikmisti. Ev gezmesine ondan gitme diyorum.
Akrabalar gelmişse size onlar gelsin siz çıkmayın. Dogumun 25. Günü dikisim de iltihap yapmıştı küçük de olsa. Elini ve ayağını sıcak tut.
Dogu sonrasi hormonlar yüzünden insan çok bunaliyor ağlaması geliyor. Hatta ben iyilestim falan diyor ama o hemen olmuyor. Bol bol yat dinlen. Çok oturma. Sirt üstü yat gobegin çıkmaz çıkmaz zaman.
Bahsettiğiniz kapalı yerlerde daha çok virüs var herkes toplanıyor havasız ve mikrop yuvası oluyor valla bence konu sahibi çıkmamalı çıkacaksa da açık hava da biraz yürüyüş fazlası riskliBelki kapalı bir yere gidebilirsin. Avm veya market gibi. Ama ev oturmasına çıkma. Ben 12 günlükken kipa ya gidip dolasmistik yavaştan. Ama vücut daha kendini toparlayamiyor lütfen kendine yüklenme.
Ben enfeksiyon geçirmiştim grip gibi ve penisilin kullanmam gerekmisti. 40 derece atesim cikmisti. Ev gezmesine ondan gitme diyorum.
Akrabalar gelmişse size onlar gelsin siz çıkmayın. Dogumun 25. Günü dikisim de iltihap yapmıştı küçük de olsa. Elini ve ayağını sıcak tut.
Dogu sonrasi hormonlar yüzünden insan çok bunaliyor ağlaması geliyor. Hatta ben iyilestim falan diyor ama o hemen olmuyor. Bol bol yat dinlen. Çok oturma. Sirt üstü yat gobegin çıkmaz çıkmaz zaman.
Bebek olunca böyle şeyler yaKızlar ben yeni doğum yapalı 11 gün oluyor ilk hastaneden mutlu mesut cıkan ben evde git gide morelim bozulmaya başladı sezeryan oldum dikişlerim yavaş yavaş geçmeye başladı çabuk toparladım Allaha şükür, bu dönemde eşim benimle kalıyor 11 gündür benimle ama dün ben evde durmaktan çok sıkıldım artık sende iyi gibisin çıkarım evden dedi oda bunaldı anlıyorum hele ben zaten hepten bunaldım...
Büyüklerim hep hurafelerden bahsediyor yok ikindiden sonra yalnız kalma evde filan eşimde bir çıktımı akşam 7ye kadar gelmez o yüzden içim rahat değil gitmesin istiyorum evden pskolojim bozuldu
Misafirliğe de gidemiyoruz eşimin konyadan akrabaları gelmiş kalabalık olacaklar bizide cagırıyorlar hem bebegı gormek ıstıyorlar o kadar ınsanın ıcıne nasıl sokucam yavrumu onuda bılmıyorum hastalık kapar diye korkuyorum yada cok mu evham yapıyorum bılmıyorumama evdede durmaktan bende cok cok sıkıldım...
Gece uykularım desen zaten yok bebek kalkıp duruyor uyuyamıyorum napcam bılmıyorum
Bebek olunca mecbur bunları yaşayacağını biliyor olmanız lazımdı. Biraz büyüyünce rahatlarsiniz sabır gerekiyor.Kızlar ben yeni doğum yapalı 11 gün oluyor ilk hastaneden mutlu mesut cıkan ben evde git gide morelim bozulmaya başladı sezeryan oldum dikişlerim yavaş yavaş geçmeye başladı çabuk toparladım Allaha şükür, bu dönemde eşim benimle kalıyor 11 gündür benimle ama dün ben evde durmaktan çok sıkıldım artık sende iyi gibisin çıkarım evden dedi oda bunaldı anlıyorum hele ben zaten hepten bunaldım...
Büyüklerim hep hurafelerden bahsediyor yok ikindiden sonra yalnız kalma evde filan eşimde bir çıktımı akşam 7ye kadar gelmez o yüzden içim rahat değil gitmesin istiyorum evden pskolojim bozuldu
Misafirliğe de gidemiyoruz eşimin konyadan akrabaları gelmiş kalabalık olacaklar bizide cagırıyorlar hem bebegı gormek ıstıyorlar o kadar ınsanın ıcıne nasıl sokucam yavrumu onuda bılmıyorum hastalık kapar diye korkuyorum yada cok mu evham yapıyorum bılmıyorumama evdede durmaktan bende cok cok sıkıldım...
Gece uykularım desen zaten yok bebek kalkıp duruyor uyuyamıyorum napcam bılmıyorum
Her firsatta yat bebeginin yanina uyu dinlen sende ben hastane dışında hicbiyere cikmamistim bundada cikmam yaza kadar bide tam hastalik zamanı kis günüKızlar ben yeni doğum yapalı 11 gün oluyor ilk hastaneden mutlu mesut cıkan ben evde git gide morelim bozulmaya başladı sezeryan oldum dikişlerim yavaş yavaş geçmeye başladı çabuk toparladım Allaha şükür, bu dönemde eşim benimle kalıyor 11 gündür benimle ama dün ben evde durmaktan çok sıkıldım artık sende iyi gibisin çıkarım evden dedi oda bunaldı anlıyorum hele ben zaten hepten bunaldım...
Bunalmaniz normal lohusalikta hepimiz yasadik.esininizin dışarı çıkmak istemesi de normal.eve gelince size göz kulak olmaya devam eder.11 günlük bebek kalabalığa götürülmememeli.gececek bugünler.Kızlar ben yeni doğum yapalı 11 gün oluyor ilk hastaneden mutlu mesut cıkan ben evde git gide morelim bozulmaya başladı sezeryan oldum dikişlerim yavaş yavaş geçmeye başladı çabuk toparladım Allaha şükür, bu dönemde eşim benimle kalıyor 11 gündür benimle ama dün ben evde durmaktan çok sıkıldım artık sende iyi gibisin çıkarım evden dedi oda bunaldı anlıyorum hele ben zaten hepten bunaldım...
niye? Mevlut okutmak o kadar gerekli bir sey mi?O kadar evhamlı olmakta iyi değildir ya bence mevlüd okutmıcak kadar sizin bilceğiniz iş tabiki.
Duruyor :)Pusette duracak mi öyle? Ne güzel bebekler var ya 10.gün kolikti memede uyuyordu
Ya gitmicem zaten Allah Allah misafirliğe ne biliyim öyle yazdım evladım benim canım ciğerim tabiki onun icin dünyayı yakarım salmışım akrabayı ya gerek yok gitmeye zatenniye? Mevlut okutmak o kadar gerekli bir sey mi?
Allah sana yenidogan bebeginin sagligini mi sorar mevlut okutup okutmadigini mi?
O kalabalikta ne hapsiranlar oksurenler bogazi agriyanlar cocugu hasta olanlar gelecek ohooooo. Biraz ciddiye alin bu saglik işini bence. Doktor domuz gribine karsi uyardi diye yaziyoruz kac sayfadir siz hala yenidogani kalabaliga sokma plani yapiyorsunuz
Sadece cıkan varmı diye öylesine sordumniye? Mevlut okutmak o kadar gerekli bir sey mi?
Allah sana yenidogan bebeginin sagligini mi sorar mevlut okutup okutmadigini mi?
O kalabalikta ne hapsiranlar oksurenler bogazi agriyanlar cocugu hasta olanlar gelecek ohooooo. Biraz ciddiye alin bu saglik işini bence. Doktor domuz gribine karsi uyardi diye yaziyoruz kac sayfadir siz hala yenidogani kalabaliga sokma plani yapiyorsunuz
Tecrübesizliğin o kadar açık görülüyor ki mesajlarından.O kadar evhamlı olmakta iyi değildir ya bence mevlüd okutmıcak kadar sizin bilceğiniz iş tabiki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?