Taze anne :(

Birde ne gerek var kis gunu millet oksuruyo hapsiriyor grip
Ben kimseyede gostermiyodum cocuklari kirki cikana kadar
Ailem bile cok nadir gormustur 40 liyken

Asla 40 çıkmasını falan beklemem. 40 gün evde insan yaşayabilir mi ya? Çocuğu da çıkarın bi temiz hava alsın. Sıkıca giydirip kundaklarsınız olur biter. Olmadı eşinize bırakın çocuğu bi yarım saat yürüyün gelin. Çocuğu kapalı ve kalabalık ortamlara sokmamakta fayda var ama.

Konu sahibi, yanlış anlamayın da sizi çok rahat buldum. Tamam evham iyi değil ama tedbir almak iyidir.
Odaya koyarız gelin dediyse gitmek zorunda mısınız, emin olun herkes bir bakıp kucağa almak isteyecektir..
Ben doğum yaptigimda civciv sicagiydi bende mevlüt falan yapmadım, hep sakindim.
Allah korusun bir hastalığı olsa kimse sizin yandiginiz gibi yanmayacak...
En çok da olan yavrunuza olacak..
Ben oğlumu sokakta büyüttum desem yeridir ama daha çok kucuk..
Az büyüsün, her yeri gezin zaten..

Adı üstünde hurafe.
Benim eşim 5 gün yasal izin kullandı. O sürede zaten annelerden birileri gelip gitti. Eee sonra 10 günlükken yalnız kaldık. O kadar çok ki tek bebek büyüten. Allah'a emanet hiç bir şey olmaz.

Ama hastalık mevsimi kalabalığa sokma. Yatarken almazlar deme. İnsanlar çok meraklı bebek kucaklamaya.

Ben yazın doğum yapmıştım. 1 aylıkken avm de dolaşıyorduk. Ama bu aylarda çıkaramazdım.
Eşin biraz baksın sen çık dolaş..

Ne kadar çok kuruntulu olursanız o kadar çok dert edinirsiniz. Valla ben öyle gördüm.
Ben de doğurdum. 4.gun bebek magazinden gittim. 10. Gun evde bütün arkadaşlarım bebek görmeye geldi. 15. Gun pilatese basladim ve yaninda kimse kalmadi. Esim isten 8 gibi geliyordu. Ikindiden sonra yalniz kalinmaz falan hikaye. Anne ne kadar sağlıklıysa bebekte o kadar sağlıklı olur. Saglik sadece fiziksel değil ruhsal sağlıkta iyi olmalı.
Bi arkadaşım vardı yerde akım var diye çocuğunu yere koymadı.cocuk emeklemek nedir bilmedi. Hiç sıkmayın kendinizi.
Koruyun tabiiki opturmeyin,usutmeyin, iyi besleninki sütünüz kaliteli olsun, temizliğine dikkat edin bundan fazlası pinpiriklik diye düşünüyorum.

Herkes yazmış ama insanlık görevimi yapayım yazayım tekrar lütfen kalabalığa sokmayın bebeği. Kış bebeği çok zordur evde bunalmak da normaldir annelik zor iştir katlanmak gerek. Bebeği 40 günden önce bi yere çıkarmayın 40 günden sonra da 15 20 dk hava 14 15 derece olunca çıkarın. Bu süreçte çıkmak isterseniz siz sütü sagip çıkin. Rahatlık vs iyidir ama tedbir en iyisidir. Millet hastalıktan kırılıyor bu pimpirik değil deneyimli bir anneden nacizane tavsiyedir.

11 gunluk bebegi kalabaliga sokmak mi? Bunu dusunmeniz bile yanlis. 40’i cikana kadar bagisikligi cok dusuk. Sikilsaniz da idare edeceksiniz. Hic bi sey o bebekten onemli degil.

Biz 15 günlükken akşam yemeğine gitmiştik ve sonrasında hep çıktık. Sana da eşine de çok iyi gelir

sakin cikma, eve gelen misafire bile dikkat et. daha 40 i cikmamis bebeginin. ilk bebegini dusun sonra yine sen uzulursun hasta olursa.

Valla ben bir haftalikken geziyordum bebekle. Aralik 12 de doğdu
Yilbasinda dağ basinda oteldeydim
Patlarim ben yapimda yok oyle evde oturmak.
Siz de çıkın gezin. Ister bebekle ister bebeksiz.
Bir de hurafelere takilmayin lutfen

Gidersekte pusetine koyup üstüne tülbent filan örtücem kimse almaz herhalde
İlla dokunmaları gerekmiyor havadan bulaşıyor bütün virüsler o havayı soluması bile yeterli. Eşiniz de hem sizden hem bebekten uzak dursun iyileşene kadar. Hurafelere kafanızı takmayın. Evham yapmayın. Ama bu ara gerçekten çok salgın var kapalı alanlardan uzak durun mümkün olduğunca.

Ben ilk 40 gün doktor dişında 1 kez çikardim bebeği.. ama arada kendim esimle 1 saat çıkıyordum.. hava almak iyi geliyor.. bebek cok ufak kalabaliğa sokmayin daha..

Ben de 20 gun once dogum yaptim, heryer hastalik dolu diye cikarmiyorum bebegimi gelenlerin bile.kalabalik gelemsini istemiyrum..ayrica sadece bebegin degil senn de hastalik kapmaman lazim zaten dogum sonrasi basisikligimz vitamnlerimz dusuyor bzler de cok yatkinz hastalik kapmaya eger sen hasta olursan bebegine bulastirabilirsjn, ben oldum daha yeni atlatiyorum bebegime bulastirmayim diye neler cektim, maskeyle emzirdim surekli ustumi degistirdim mumkun oldugunca uzak durdum bebisimden bir de hasta hasta bebek bakmak.ne kadar zor...digerleri de hurafe ben de tekim esim.aksam 7 de geliyor hic birsey olmuyor

Hurafelere inanmayın. Dua okuyun bol bol.
Evde sikildiysaniz bir gun esiniz çıksın, bir gün siz.
Çocuk görmek isteyen size gelsin, siz gitmeyin 10 günlük bebekle, hastalanir Allah korusun.

Öyle hurafelere inanma asla. Beni tek başıma banyoya sokmak istemediler biz yıkayalım dediler ne alaka dedim . Saçma sapan şeyler. Kv bebek doğmadan kendine yol yapmaya çalıştı eşimi korkutarak, doğuma yakın zamanda korkuturlar yalnız kalmasın filan güya. Amaç çulunu gelip benim eve serecekti .Öyle şeylere hiç inanma. Çok ciddi bir salgın var yalnız, bebeği kalabalığa sokma. Akraba vs farketmez iki ay kadar misafir kabul etmedik biz ve bebeği de hastane kontrolü dışında çıkarmadık kış bebeği olduğu için. Ama bebeği eşine bırakıp çıkabilirsin bir markete gidip evin ihtiyacını almak bile değişiklik oluyor. Ya da anne -kv bırakıp eşinle çık

Kesinlikle çıkarmamalısın hasta olursa ne kadar üzülecegini düşün sık dişini.bu gecici bir dönem..saglkla büyüsün yavrun

Bir de illa bebekle çıkayım diyorsan açık havaya çık uygun şekilde giydir ve bebek arabasının rüzgarlığını örtüp.ama özellikle avm filan gitme , kapalı ortamlar klimalı ortamlar daha çok mikrop yuvası. Açık havadan hasta olunmaz, havasız yerde mikrop ürer hasta olunur. Akrabaların da rahat bırakmazlar kucağa alırlar vs zaten çocuk odadaki nefesten bile mikrop kapar. Benim bebeğim yoğun bakımda kaldı ve çıkışta çok dikkat ettik evi havalandırmaya mesela.

Bence siz çıkın eşinizle yemeğe falan gidin avm dışında sütünüzü sağıp ama bebegim çıkarmamak daha mantıklı heryer hastalık dolu.. Birde kalabalığa da cıkarmayın bence nedeni olarak da doktorun yeni dogdugu için önermedigini falan söyleyin. Hasta olursa sadece siz ugraşıcaksınız ilaç ta içemez eziyet olur minnaka yazık

Aman sakin olaki nolur goturme bebegi. Benim ilkokul 2 deki oglumki sadece birgun avm ye gittik tatil diye karne hediyesi olarak. bir hastalandi 10 gundur iyilesemedi. Doktorunu aradim hastane hastaliktan kiriliyor eger evde takip edebiliyorsan et, cok agir bir durum yoksa gelme dedi. Mecbur gittik ama tabiiki o ayri.
Onun disinda 40 gun olayi hurafe. Benim esim sabah 7.30 da cikar aksam 9.30 da gelirdi isten ve 4. Gunden sonra hep yalnizdim. Ilk oglumda ilk 20 gun bende cok bunaldim ve paniktim. Ama sonra cokeglendik birlikte. Onu giydiriyordum soyuyordum resimler cekiyordum. Bildiginiz oyuncak bebek gibi oynadim onunlaikincide zaten 2 yasinda abimiz vardive hic bunalmaya vaktim olmadi.. simdi ikiside okulda ve oyle ozluyorumki o gunleri.. bir daha geri gelmiyor, tadini cikarin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…