• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taze İnek Sütü Yardım Edin Lütfen

$image.webp $image.webp :nazar:
Canım bak,ben bu yöreye has yoğurt kovasında mayalıyorum bu kova yaklaşık 6 kilo ben 5 kilo haftalık yapıyorum cuma günleri sütçümüz sütümüzü getirir :7:
Buna yaklaşık 1 yemek kaşığıda da az kadar koyuyorum,benim yoğurdumda böyle tutar :nazar:

Son düzenleme:
Eminim olur :16:bende ilk başlarda biraz ziyan etmişligim olmuştur :17:canım eger olmasa sakin üzülme ilk zamanlar sıçaklığını tuturmak zoroluyor inatla yapmaya devam et :34:
ay umarım benim ki ziyan olmaz:27:
pes etmek yok bende olana kadar devam :1:
Hadi gözünaydın:56:Yoğurt istediğin gibi olur inşaallah:56::52:
En güzel ve sağlıklı yoğurt evde yapılan:34:

ay teşekkür ederim umarım olmuştur merakla bekliyoruzz:9:
bu arada kesinlikle sağlıklı yaşam için ve tasarruf açısından en faydalısı bu..

Ben fırını 30 derecede ısıtıp borcamla fırında mayalıyorum 4 saat fırında bir gece açılmadan buzdolabında bekletiyorum
bir çimdikte nişasta ve çok çok az bir fiske tuz yine bir fıske şeker koyuyorum
sütçü düzensiz geliyo işte yoksa evde mayalamak en güzeli

Ev yoğurduna alışınca hazır yoğurt yiyemiyorsun emin ol :9::25:
önemli olan her yapışta onu tutturabilmek tutturdukmu kaçışı yok zaten:9:

Ben fırını 30 derecede ısıtıp borcamla fırında mayalıyorum 4 saat fırında bir gece açılmadan buzdolabında bekletiyorum
bir çimdikte nişasta ve çok çok az bir fiske tuz yine bir fıske şeker koyuyorum
sütçü düzensiz geliyo işte yoksa evde mayalamak en güzeli

aa değişik yöntem :53: denenebilir:15:

Canım merak ettim nasıl oldu mu yoğurt:)
valla ben 2 tencere yapmıştım ..biri tuttu diğeri tutmadı..tutmayanı yeniden kaynatıp bezpoşete koyup süzdürdüm çökelek yaptım bekliyor dinlenme sürecinde...olmuş gibi olan dolapta akşam 10 gibi bakıcam :1::1::27::27:

valla ben 2 tencere yapmıştım ..biri tuttu diğeri tutmadı..tutmayanı yeniden kaynatıp bezpoşete koyup süzdürdüm çökelek yaptım bekliyor dinlenme sürecinde...olmuş gibi olan dolapta akşam 10 gibi bakıcam :1::1::27::27:[/QUOTE]

AFİYET OLSUN CANIM

valla ben 2 tencere yapmıştım ..biri tuttu diğeri tutmadı..tutmayanı yeniden kaynatıp bezpoşete koyup süzdürdüm çökelek yaptım bekliyor dinlenme sürecinde...olmuş gibi olan dolapta akşam 10 gibi bakıcam :1::1::27::27:

İlk denemeye göre başarılı bence :15:resimde isteriz ama :56:

Son düzenleme:

Ellerinize sağlık:56:
Tencerenin biri diğerinden büyük ve aynı zamanda mayayı eklediyseniz.Tutmayan yoğurdun sıcaklığı olması gerekenden soğuktur.Ozaman tutma süresi 4 saat değil 5-6 saat oluyor:34:

Back
X