- 14 Eylül 2014
- 21.319
- En iyi cevaplar
- 1
- 102.770
- 798
- Konu Sahibi Probisinkokusu
-
Ev sahibimiz kombi arızalanınca evi görmek için geldi konumunu biz gönderdik o kadar bilmiyordu sahibi olduğu evi. Gelince görüp beğendiler eşyalarımızda eve göreydi çünkü ve karat değiştirip bu evde oturmaya karar verdiler ki hakları elbette kendi bilir ama baştan yeni evli çifte vermezsin o zaman bu evi bizi. Suçumuz neKendisi kirada olduğu için kiradaki evine çıkan da çok. Yani eskiden işe yakın olsun diye işine yakın muhitte oturanlar son zamlardan sonra evine dönmem zorunda kaldı.
Niyeti kiralamak olsa teklifinizi kabul ederdi. Bu tahliye davasından sonra kiraya da veremez çünkü. Yaptırımı var.
Bu enflasyon herkesin belini büktü. Umarım ev bulursunuz. Kiralık ev bulursanız hemen tutmaya bakın. Dava uzasa bile kaç ay uzar ki? Durdukça daha da artıyor kiralar
Bir yıl bile dolmamıştı çok şaşkın ve üzgündük. Eşimle ister istemez gerildiler sonrası babası tehdit etti ev sahibinin. o yolda öylece kapandı.Ama sizle uzlaşmaya çalışmışlar. Üç bin lira en azından yeni evi tutarken kaporanın belki bir miktarını kapatırdı. Keşke teklifi kabul etseydiniz
Ama sizle uzlaşmaya çalışmışlar. Üç bin lira en azından yeni evi tutarken kaporanın belki bir miktarını kapatırdı. Keşke teklifi kabul etseydiniz
Siz de haklısınız dediğim gibi ama kendi evi varken kirada kalması da zor. Kendi evsahibi de sonuçta zam yapacak. Temmuzda yüzde 25 kalkacak. Önünü görememiştir. Ev kiralarken senelerce oturmak herkes ister ama bazen mecburiyet durumları da oluyor. Kendi evi varken üç sene neden zorlansın. Siz aynı durumda olsanız siz kira mı öderdiniz kendi evinize mi çıkardınızEv sahibimiz kombi arızalanınca evi görmek için geldi konumunu biz gönderdik o kadar bilmiyordu sahibi olduğu evi. Gelince görüp beğendiler eşyalarımızda eve göreydi çünkü ve karat değiştirip bu evde oturmaya karar verdiler ki hakları elbette kendi bilir ama baştan yeni evli çifte vermezsin o zaman bu evi bizi. Suçumuz ne
Kesinlikle evet kiracı için de zor ama evsahipleri de zorda.Bir de şimdi mahkeme masrafları karşı tarafın avukat parası da ödenecekyani evet çok kötü bir durum kabul ediyorum ama onlar da çok az kira alıyormuş. Kirayı almayalım demişler. Adamlar 10.000 kira alsa 20.000 kar olacaktı ama ev sahibi de ne yapsın yani 1509 tl ise kira o kadarını almıyor. Haklı olduğunu da düşünüyor. Neden 30.000 versin? (Nakliye parası) bu zamana kadar 1 yıl oturulmuş ve ev sahibi toplam 18.000 almış. Bir de vergisi şusu busu 15.000. Adam aldığının 2 katını geri verip kiracıyı çıkartacak hali yok ki. Ben olsam ben de karşılamazdım valla. Ama evet 1 yılda çık demek çok kötü.
Bundan önceki evimizde bizim de basıma aynısı geldi hatta taşındıktan 3 buçuk 4 ay sonra satacağını söyledi , çıkmamızı istediler .Temmuzda tuttuğum evden mayısta çık diyen adamla anlaşacak bir şeyimiz yoktu.
merhabalar. Bizimki %300 zam istedi vermedik tabi. Sonra ellerinde tahliye taahhüdümüz çıktı. Meğer en başta arada derede almışlar. Standart prosedür vs diyerek kandırmacayla almışlar. Elimizi kolumuzu bağlayan o şu anMerhaba sizin ki neden çıkarmak istiyor kendimi oturacakmis.
Oooo mahkeme de çok erkene verilmiş... Keşke bizimki gibi 1 yıl sonraya verilseydi. Yazı çıkarırdınız. Biz büyük şehirdeyiz. Yoğunluğa göre süre uzuyormuşYanılmıyorsam 4 ay sonraya
Eğer kendi oturmaz da kiraya verirse dava açıp tazminat alabiliyorsunuz emsal karar var Bu ev sahipleri daha yüksek kiraya vermek için bu oyuna basvurabiliyorlar .Ama taşındıktan sonra da peşini bırakmayın .kendi oturmayacaksa mutlaka mahkemeye verinKendisi oturacağını söylüyor. Hiçbir hakkımızı alamadan birde üstüne nakliye vs masraflari yaparak iyice mağdur olacağız bizde yeni evliyiz. Karşı dilekçe vermiştik tayinimizi falan hep buraya göre ayarladık. Karşı tarafın basiretsizliğinin ve plansızlığının faturası bize kesildi.
Keşke öyle bir şey teklif etselerdi hiç uzatmazdık zaten. Sadece iki kira almayalım dedi ama o zamanda kiramız azdı bir şey ifade etmedi.aradan geçen bir yılda her şey fahiş fiyatlara ulaştı. Ara bulucu için aramışlardı o an yine bir şey teklif edilmedi eşim söylemiş avukata bari nakliye karşılansın diye maalesefBundan önceki evimizde bizim de basıma aynısı geldi hatta taşındıktan 3 buçuk 4 ay sonra satacağını söyledi , çıkmamızı istediler .
Taşınma masraflarını ödediler .
Keşke siz de uzlaşma yoluna gitseydiniz.
İşte bahsettiğim bu kendi plansızlığının faturası bize çıktı. Bizde şartlarımızı dile getirdik özellikle yeni evliyiz eşyalarımızı bu eve göre işlerimizi buraya göre ayarlayacağımızı belirttik. Ne olur ne olmaz diyerek boşta kalsaydı o zaman ev. Yada öğrenciye falan verseydi. Yeni evli bir çifte değil. Hem boşta kalmasın ek gelir olsun-o kira şuan komik ama o dönem çevremizdeki en pahalı rakamlardan biriydi- hem de bir çırpıda insanları çıkarabileyim. Bunlar artık gereksiz konuşmalar oldu gerçi.yasal karar belli. Belki aynı süreçlerden geçenler vardır diye sormak istedim.Siz de haklısınız dediğim gibi ama kendi evi varken kirada kalması da zor. Kendi evsahibi de sonuçta zam yapacak. Temmuzda yüzde 25 kalkacak. Önünü görememiştir. Ev kiralarken senelerce oturmak herkes ister ama bazen mecburiyet durumları da oluyor. Kendi evi varken üç sene neden zorlansın. Siz aynı durumda olsanız siz kira mı öderdiniz kendi evinize mi çıkardınız
10 binden aşağı ev kalmadı ulkede. saçmalik.resmen ne yiyip icecek insanlar. Memur cift bile bu kirayı odeyip aclik sinirinda yaşar diğer insanlar napsın. Rezalet ciddenŞuan civarımızda 10 binden aşağıya ev kalmadı. 10 bin olan da kaba inşaat. İnsanlar inşaatken anlaşıyorlar.
İşte bahsettiğim bu kendi plansızlığının faturası bize çıktı. Bizde şartlarımızı dile getirdik özellikle yeni evliyiz eşyalarımızı bu eve göre işlerimizi buraya göre ayarlayacağımızı belirttik. Ne olur ne olmaz diyerek boşta kalsaydı o zaman ev. Yada öğrenciye falan verseydi. Yeni evli bir çifte değil. Hem boşta kalmasın ek gelir olsun-o kira şuan komik ama o dönem çevremizdeki en pahalı rakamlardan biriydi- hem de bir çırpıda insanları çıkarabileyim. Bunlar artık gereksiz konuşmalar oldu gerçi.yasal karar belli. Belki aynı süreçlerden geçenler vardır diye sormak istedim.
Yanıtlarınız için teşekkürler
Bencede aleyhimize işliyor ama belli ki bir yıl olmadan çıkarabiliyor neredeyse. seçimden sonrası içinde çıkarmayacaklarını kim bilir.Ev sahibimiz ilk söylediğinde ev almaya niyetlendik ama düğün borcundan onu da yapamadık. Şimdi de makas açıldı da açıldı. Yıllık ev değiştireceğiz bu gidişle Allah evi olmaya yardım etsin ne diyeyim.Bence zaman aleyhinize işliyor
Dosya istinada da gitse adam sizi eninde sonunda çıkarır kendi oturacaksa
Bi an önce ev bulup düzen kurun seçimden sonra ne olacak çok belirsiz ev kiraları daha da katlanabilir
Kafamıza göre düzenlemedik devletim belirlediği yasal orana göre düzenledik. Bu ev sahiplerine uymuyor diye kafamıza göre olmuş olmuyor.sizin ısrarınızı asla anlayamadım. kendi evi istediğine kiraya verebilir, yok öğrenciye verseymiş yok şu yok bu. plan dışı bir durum yaşamış olabilir çıkmanızı isteyebilir size de birkaç ay önceden bildirmiş aslında ama siz diretmişsiniz. belki tadilat yapacak ve o süreyi yiyorsunuz şuan?
bende 2 yıl önce kiracıydım. uzun yıllar kalacağız diye konuşup girdik. ama planlar değişti. değişebilir çünkü...
ne yapsaydık mesela ''ama ev sahibine çok oturcaz dedik çıkamayız mı demeliydik??''
1 yıllık kontratımız vardı 10. ayda çıkmak istedik. ev sahibi bizden 2 aylık kullanmayacağımız kirayı da istedi. verdik. milletin malını neden bu derece sahiplendiniz anlayamadım. bende kiraya evlendim ama hiçbir eşyamı o eve göre almadım. adı üstünde kira yani bu ilelebet orada kalmayacağım.
faiş zamlar yapılır anlarım kiracının tepkisini, yapılan vicdansızlıktır ama insanlar size bikaç ay önceden söylemiş. söyledikleri süre bitmiş çıkmadığınız gibi kirayıda kafanıza göre düzenlemişsiniz. resmen eve çökmüş gibisiniz
istinaf durdurur.Merhabalar kk kadınları. Bizim daha taşınalı bir sene olmadan ev sahibimiz evi boşaltmamızı istemişti. Durum mahkemelik olmuş ihtarname geldikten sonra kısa süreli uzatmalar sonucunda bugün istinat yolu açık olarak tahliye kararı çıktı. Daha uzun sürmesini bekliyorduk. Üzüldük ister istemez.
İstinafa göndereceğiz tabiki ama kısa bir Google araştırması sonucu öğrendim ki İstinaf tahliye kararını durdurmuyormuş. En azından yaza kadar zaman kazanmak istiyoruz açıkçası Şuan ara bir dönemde memurların olduğu bir yerde ev bulmak çok zor.
Daha karar çıkalı dakikalar oldu diyeyim. Hemen aklıma burası geldi. O kadar çok aynı durumlardan geçen insan var ki. O yüzden buraya sormak istedim.Bundan sonraki süreçle ilgili bilgisi olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?