Taziye rezaleti

Ay ne iyi yapmışsın bırakıp gitmekle. Sonradan yüzsüzlük yaptı mı beni niye bıraktın diye bari?
Aradı telefonla cevap vermedim
Mesaj yazmış ne oldu biri mi öldü haber bile vermeden gitmişsin
Engelledim
40 yaşında kadınlarız anlamıştır tepkimi
İşte böyle

Üniversite öğrencileri şu mahallede düğün var şurada cenaze var yemeği beleşe getiririz diyorlardı
Onda bile çok ayıplıyordum
Hoş onlar gerçekten muhtaç tek kyk bursuyla yaşamaya çalışan çocuklardı
Bu konu komşu akraba kısmı daha ahlaksız sırf akşam yemek yapmamak için gelenler çok oluyor cenaze evinde

Hoş arkadaşlar yemeyi içmeyi bıraktım dedikodu gırla gidiyor
Cenaze evi diyerek geliyorlar ama dedikodu gırla gidiyor
Benim arkadaşımın annesi kız 25 yaşındayken vefat etmiş kadının daha kırkı çıkmadan dedikoduya başlamışlar
kız mutfakta ağlaya ağlaya tabak bardakla uğraşırken arkadan
Bu kız bu işlere yetişemiyor babası çabuk evlenecek bunun diye konuşuyorlarmış
Öff insanlardan sıtkım sıyrılıyor artık
Ne bir merhamet kalıntısı var ne bir asalet

Benim yakın ailemden 3 kişi cinayete kurban gitti malesef.haberi alır almaz şehirdışından geldik kaç kişi.cenaze evi mühürlüydü olay evde olduğu için.sabaha kadar dışarda oturduk kaç gün 1 Allahın kulu kuru ekmek getirmedi.ev açıldlîktan sonra biz yemek şirketinden yemek verdik.herkes yedi yedi gitti.hatta küçük bi çocuğu kendi kendine şöyle derken duydum.kuran okunurken kimse yok yemek varken heryer tıklım tıklım.ben ölürsem kimseye yemek vermeyin dedim.bizdende domatesin üstüne tuz istediler.hemde kać kişi

Aradı telefonla cevap vermedim
Mesaj yazmış ne oldu biri mi öldü haber bile vermeden gitmişsin
Engelledim
40 yaşında kadınlarız anlamıştır tepkimi
İşte böyle

Aynen başka bir cenaze evi vardı, oranın yemek menüsü daha güzeldi o yüzden aceleyle kalktım, belki yetişemem diye deseydiniz.
Yüzsüz

Ben bir gün bir yakınımı kaybettiğimde kimse gelmesin dediğimde küfür etmişim gibi davranıyor herkes.
Ayy olur mu, insanın insana ihtiyacı var, desteksiz olur mu bla bla.
Bu güne kadar gittiğim hiç bir cenaze evinde adabıyla baş sağlığı dileyip giden bi topluluk göremedim.
Yemek getirip dönen bir iki komşu haricinde herkes laf peşinde .
Ramazan ayında bile cenaze evinde yemek soran insan gördüm.
Muhabbet, dedikodu, gizli gülüşmeler, taziye haricinde her şey mevcut.
Allah sonumuzu hayır etsin.

Yeni moda oldu bu. Geçen yıl yakın arkdaşımı kaybettim cenaze uzak biryerdeydi, tüm köylü komşular yemek için çağırdılar bizi. Evde değil bakın köy komşuları, almadı içimiz ne yemeği ne de yemek fikrini. İnsan acıyı iliklerine kadar hissederken, kendiyle değilde gelenle ilgilenmesi ne insanlığa ne vicdana sığar bir şey değil

Kusura bakmasın kimse ama
Hem yemek dağıtıp hem de yediler diye söylenmek de ne bileyim...

Allah korusun başıma gelse, yemeği düşünmem
Bazı evlerde etine, tavuğuna, cacığına kadar mükellef bir sofra hazırlayıp sonra vay efendim yediler deniyor

Hazırlamayın yahu
Yemek isteyen b.k yesin

Burda cenaze evinde. Yemek pismez kimisi pide yaptırır kimisi fasulye sini kaynatir getirir uzaktan gelen insanlar yer o yemekten ...

Cenaze sahibinin haberi bile olmaz kim ne getirmiş kim ne yemiş

Gelen yemekle r yedirilir yardıma gelenler (yemeği getirenler) bulaşık vs işlerini de halleder

Ama şu saçma orda yakın oturanların yaşayanlarin sırf orda yemek yemesi ...

Yahu 3 gün boyunca sabahtan gidip akşama kadar orada duranlar varmış
Dediğin konu komşu öyle uzak mesafe insanı değil
Ban yerim konu dine gelir diye konuşmak istemiyorum
Ama tek kelime ile rezalet ötesi
Yemenin bu kadar onursuzcası yoktur
Çakal akbaba misali leş yiyiciler

Bizde de cenazede pide vs. verilir ama yemeği cenaze sahibi karşılamaz. Maddi durumu iyi olan akrabalar yemek getirtir, cenaze sahibinin durumu ne kadar iyi olursa olsun. Babaannem vefat ettiğinde 3 gün yemek yendi evde , az önce babama sordum o yemekleri kim getirtti diye , hiç tanımadığım kişilerin ismini verdi.
Ayrıca cenazenin 3. - 4. gününden sonra gelen de eli boş gelmez. Yine babaanneminkinde bir odayı tamamen milletin getirdiği yiyeceklere ayırmıştık, gelen market alışverişinin haddi hesabı yoktu.Kasalarla meyve getirmişti millet. Annemin babası arabayı dayamıştı kapıya bana taşıtmıştı aldıklarını hala aklımda yok yoktu resmen.
Yine teyzenin biri geldiğinde 5 kilo tulum peynir bidonunu tutuşturmuştu elime hiç unutmam.

Son düzenleme:
Dediğin gibi amacı sadece karnını doyurmak olan insanlar çok maalesef bizde ablam in kayınvalidesi- kayınpeder i öldüğünde yaşadık ev kalacak miras diye evde Kalan kuru bakliyatlara kadar göz dikenler oldu kardeslerinden

Milleti eve toplayip yedirip icirmek cok anlamsiz. Ben gitmem normalde taziye evine ama ilk kez eşim taraftan eniştenin annesi ölünce gitmiştik ve millet yemek yiyip gulup sohbet ediyordu. Hatta hirsizlik bile olmuştu o aksam, dusunun cenaze evine gelip hirsizlik yapan oldu...

Cenazelere şehir dışından da akrabalar es dost geliyor ve yemek yemek fizyolojik ertelenmeyecek bir ihtiyaç.
Mutfağınıza girip size uzaktan gelenler olur diyenlere neden sinirlendiniz anlamadım.
Bizim cenazemizde bunu düşünerek yemek yapan akrabalarimiza çok minnettar kalmıştık.

Aslında bu batıcılık ya da yozlaşma değil bizzat kendi geleneğimizdir. İslamla birlikte bu geleneği terk etmiştik. Bildiğiniz üzere İslamda cenaze evine yemek gider. Hocamız bize bunun milli belleğimizde olduğu için hala devam ettiğini söylemişti.

Arkadaşınız yemek için gitmiş belli ki. Bazen bizde yapıyoruz bunu. Bana kalsa tenezzül etmem de arkadaşlar gidelim diyince gidiyorum. Bence de çok saçma ve yanlış bir şey

Aslında şimdi düşününce cenaze sahipleri ve diğerleri olarak ayırdığımızda cenaze sahipleri o acının içinde milletin midesini düşünebiliyorsa başkası da gayette yemek için gelebilir. Kimse zorla yemek verdirmiyor neticede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…