Taziye rezaleti

Cenaze evinin yemek ya da çay vermesi bana garip gelmiyor. Bende babamın ruhu için vermiştim. Düşünmüştüm ki insanların boğazından geçen her lokma iyi kötü onun ruhunu rahatlatıyor. Haa bu demek değil ki orası altın günü yeri. Ne yazik ki insanlar o yemeği de o çayı da edebiyle içip gitmesini bilmiyorlar. Tam bir mahalle kahvesine dönüyor ortam. Yanlış olan tek şey bu.
Cenaze sahibi zaten yemekle çayla uğraşacak halde değilken "bör töbök döhö pölöv vörörmösön" nidalarıyla yahud görüntüsüyle karşılaşması elbette hoş değil.

yazın babannem vefat etti, ben uzakta olduğum için cenazeye katılamadım maalesef. Evin en büyüğü olduğu için çok kalabalıkmış ve yemek yetmemiş sonradan gelenlere ve hala bu konu konuşulur vay efendim insanlar gelmiş aç kalmış. Kuzeniminde anlattığına göre bazıları karnını doyurmus giderken de evlerine kavurma götürenler olmuş. benim bildiğim yemek getirir es dost cenaze evine, artık yemege içmeye geliyor ınsanlar cenazelere.

Biz iş arkadaşımıza yemek bile düşündürmedik herkes elinden ne geliyorsa yaptı. İnanamıyorum bu insanlara yazık çok yazık. İnsanların acıları varken nasıl böyle davranabiliyorlar. Ziyaretine gittiğimizde ağlayarak yemek yapmaya çalışıyordu gelenler ne yiyecek diye

Kisi olunce defter kapanir ne sevabi yahuuu.. gösteriş forever..

cok haklısınız
dıkkat edın tam yemek saatı cenaze yerı daha kalabalık olur...
ben sızın yerınızde olsam orda bırakır cıkardım resmen terbıyesızlık yaptıgı
ölünün hayrını cok dusunuyormus madem yemek yapıp dagıtsaymıs gelene gıdene

cıkarcı ınsanlardan nefret ederım dunya onun gıbı bencıller yuzunden kotu

cenaze evinde yemek bekleyenlere b.k yeyin diyesim geliyor.

kına törenimin olduğu gün erkek tarafı salona gelmek üzereyken bizim misafirler hala evimizde sofra başındaydı. kına yemekli olmasına rağmen. cidden türk insanının bu huyunu hiç anlamıyorum.

O beleşçi ve fırsatçı kişiliği orda bıraktığın için ayrıca taktir ettim sizi.

Taziye evlerinde yaşanan bu rezalete bende kızıyorum.
Başsağlığına değil de altın gününe gelmiş gibi millet.
Bence çok haklısınız.

Aynı seyi dedemde yasaıdk ben de sok larda kalmıstım miiletimiz accc heryerdenher daim ac

Ben de hiç sevmiyorum bu tarz şeyleri bir akrabamız yapmış ben gitmemiştim de annemden duyduğum kadının annesi vefat etmiş herkes yemek dedikodu peşinde ölen kadının kızı dayanamamış artık herkesi evden kovmuş siz buraya gülmeye dedikodu yapmaya mı geldiniz diye ben de iyi yapmış demiştim ama çok söylemişlerdi ayıp bilmem ne diye

Zaten bu cenaze evlerinde çay yemek nedir hiç anlamiyorum insanlar yasini mi çeksin milleti mi doyursun bilmiyorum saçma âdetlerimizden birtanesi.
Saçma degil de muazzam ölçekte dejenerasyona uğramış bir gelenek. İşin asli, cenaze cikan evde ilk birkac gün baca tütmez yani üzüntü kederden baca tutemezmis haliyle.. baca tutmesinden kasıt, ocakta yemek pismesi tabi. Bu nedenle de taziye gelen konu komsu es dost hem karinca kararinca sadece ev halkı yesin bir nevi hayat devam ediyor psikolojisi olussun diye yiyecek getirirmis. Ama bu sadece o ev halki birkac lokma yesin diye.. helva da ayni sekilde, cenaze sonrasi o buruk aci dagilsin diye kavrulurmus. Aslolan gelenek budur. Yani asıl mesaj farkli. Cenaze evine karin doyurmaya gidilmez taziye dilenip o ev halkina yemeklik katkı saglansin diye gidilir. Bassagligi dilenir cikilir. Yozlaşmış toplum.. ne bekliyorsunuz ki..

Canım bende doguluyum çok kalabalık olur taziyelerimiz ama bizde cenaze evi yemek yapmaz kahvaltı bile hazırlamazlar yakın akraba eş dost sıraya girerler günde üç öğün yemek getirilir hazır dışardan bir hafta boyunca ..ve kalabalık olduğumuz için bir kere sıra geliyor hatta dedem vefat ettiğinde bizde yemek vermek istedik ama biz torunlara sıra gelmedi büyük amcalardan ve büyük halalarimin eşlerinden

Bu konuda çok hassasım. O gülenler, günlük sohbet edenler kendi canlarını toprağa verdiğinde de dilerim aynı metinlikte devam edebilirler. Daha da bir şey diyemeyeceğim lakin çok kötü hissettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…