Tazminat nafaka

Busrab57

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2023
12
0
1
30
Merhaba arkadaşlar,10 yıllık eşimle boşanmaya karar verdim,Fakat şöyle bir durum var,eşimin üzerine hiç birşey yok,Taksim de dükkanları var oradan kira alıyorlar,ama bir sebepten dolayı o dükkanı amcalarının üstüne yapmışlar ,benim o dükkanı sebep göstererek eşimden yüklü tazminat alabilme hakkım var mı? Bu arada kirayı da elden alıyorlar banka hesabu felan değil... Birde şöyle durum var kayınvalidem dükkanları kaynına devrederken ki belgelerde ellerin de var .. hani ben gerekçe gösterip acaba oradan alabilir miyim bi para?

Çok zor.
Anlaşmalı değil mi boşanmanız?
Eşiniz ile konuşmayı denediniz mi? Çocuk var mı? Tazminat gerektirecek bir kusuru var mı eşinizin?
Durduk yere hangi mahkeme size yüklü tazminat verilmesine karar verir ki? Bir gerekçeniz ve belgeniz olmalı.

Çok zor.
Eşiniz ile konuşmayı denediniz mi? Çocuk var mı? Tazminat gerektirecek bir kusuru var mı eşinizin?
Durduk yere hangi mahkeme size yüklü tazminat verilmesine karar verir ki? Bir gerekçeniz ve belgeniz olmalı.
Çok zor.
Çok zor.
aldatıldım fakat telefonu kırdığı için elimde hiç bişey yok. Anlaşmalı olucak orda ne istersem talep edebilir miyim?

Bilmiyorum da Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

aldatıldım fakat telefonu kırdığı için elimde hiç bişey yok. Anlaşmalı olucak orda ne istersem talep edebilir miyim?
Aldatıldığınıza dair delil yoksa tazminata hüküm çıkmaz. Ancak eşiniz anlaşma yolunda arıza çıkarmayıp size isteklerinizi verebilir ama kendi gönlüyle yaparsa yapar bunu.
Eşinizden isteklerinizi bir protokol aracılığıyla isteyin. İmzalarsa anlaşmalı olur sorun çıkmaz. İnşallah yani. Delil olmadığı için onun insafına kalmışsınız maalesef.

Tazminat kazanabilmeniz için eşinizin sizden daha kusurlu olması gerekir. İlla üzerinde mal mülk olmasına gerek yok. Siz maddi anlamda yoksulluğa düşeceğiniz için tazminat isteyebilirsiniz. Kocanızın maddi durumu tazminata hükmedilecekse tazminatın miktarı açısından önemlidir.

Davayı ne sebeple açacaksınız neden boşanmak istiyorsunuz?

Amca üzerindeki dükkan sebebiyle tazminat alamazsınız
Tazminat için bir gerekçe olması gerekir, delilinizde yok
Anlaşmalı boşanmada bir protokol ile belirli bir meblağ üzerinde anlaşabilirsiniz
Çocuğunuz var mı ?

Anladığım kadarıyla dükkanlar kayinvalidenin üzerineydi oda kayinbiraderine devretmiş tazminat olayiniza bir etki etmez çünkü tapu hiç eşinizin olmamış ki hani evlilik döneminde alınır tapu eşinizin olur sonra oda mal kaçırmak için başkasına verir işte o zaman dava açarsınız yarısını almak için ama sizin durumunuz da etki etmez.

Anlasmali boşanmaya istediğiniz şartları evet yazarsanız ama eşiniz ödeyecek mi kabul ediyor mu şartları eğer etmezse çekişmeli olur.

Merhaba arkadaşlar,10 yıllık eşimle boşanmaya karar verdim,Fakat şöyle bir durum var,eşimin üzerine hiç birşey yok,Taksim de dükkanları var oradan kira alıyorlar,ama bir sebepten dolayı o dükkanı amcalarının üstüne yapmışlar ,benim o dükkanı sebep göstererek eşimden yüklü tazminat alabilme hakkım var mı? Bu arada kirayı da elden alıyorlar banka hesabu felan değil... Birde şöyle durum var kayınvalidem dükkanları kaynına devrederken ki belgelerde ellerin de var .. hani ben gerekçe gösterip acaba oradan alabilir miyim bi para?
Amcanın üstündeki maldan siz nasıl tazminat alabileceksiniz ki ?

Back
X