- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.000
- 798
TUBITAK aylik rapor istemez. Ara rapor ister ve sonuc raporu ister. Bir tek 1002 ise projeniz onda ara rapor yoktur. 2 yillik bir TUBITAK projem var. Yurutucuyum. Ara raporunu 1. yilin sonunda verecegim, ikinci yilin sonunda da sonuc raporu verecegim. Aylik rapor da nereden cikti?evet kesinlikle zor ve yorucu , ama bana gece 3 te mail gelince kullanılıyormuş , köle vb gibi düşünmüyorum sadece zor olduğunu düşünüyorum , çünkü biliyorum ki karşımdaki kişide çalışıyor emek veriyor.
bir sunum hazırlamak asistana yaptırılabilir bir şeydir. bir sunum hazırlamaktan gocunan akademisyen olamaz.
dediğim gibi bazen işler bu şekilde yürüyor, mutlaka yetişmesi gereken bir şey çıkıyor , en basit örneği TUBITAK aylık rapor istiyor artık mesela haftalık dökümlenmiş vs vs... e bir öğretim üyesi dönemde ortalama 2 ders verse , bu derslerin labıyla beraber + projelerle iş yükü çok fazla oluyor. hem ders verip hem akademik olarak bir şeyler ortaya koymak göründüğü gibi basit değil. üniversitenin hocaya verdiği sorumlulukta fazla makale yazmaları gerekiyor vs vs.
örneğin ben şuanda hamile kalmayı planlasam danışmanımı bilgilendirmek zorundayım. eğer koşullarını yerine getiremeyeceksem , işler aksayamayacağına göre , kendine uygun bir çözüm yaratmalı. çünkü ortaya konulması gereken şeyler var.
akademisyenlik evrak işi değil, bir şeyler ortaya çıkarılmalı ve zamanında tamamlanmalı.
bazı arkadaşların akademik ortamla uzaktan yakından alakaları yok belli ki söyleyecek bir şey bulamadım , yaşamak lazım :)
çalışma koşullarını ben belirlemiyorum biraz daha sakiinnn :)))
Ben ogretim uyesiyim. Sizlerin soyledikleri seyleri okuyunca agzim acik kaliyor. Akademisyenlik zordur evet, bilimle ugrasmak kendini adama isidir. Ancak gecenin 3 unde de mail gelmez. Ne yapiyorsunuz ya oturup mail gelecek diye bilgisayarin basinda mi bekliyorsunuz?
Ben lab da doktora yaparken gece 12 lere kadar calistim evet ama hocam dedigi ya da zorladigi icin degil. Boyle bir sey hic olmadi. Sartlar o an onu gereltirdigi icin kalmak zorundaydim kaldim.
Sizleri okuyunca bunlar hangi universitede diyorum.
Doktora zaten zordur. Basli basina zor bir egitimdir. Master gibi degildir. Gercekten doktorada uzun sure labda calistigim oldu, evde de herkes yatip uyurken sabahladigim oldu. Doktora yaparken bebegim de vardi ve de evliydim ustelik. Dogum yapmama kimse karismadi, hocamdan da hamile kalmak icin izin falan istemedim, izin isteyeni de gormedim simdiye kadar. Ruh hastasi bir hocanin yaptigi seyler normal karsilanamaz. Akademisyenlik gece 3 te mail atip sabah bunu istiyorum degildir.
Sizler ruh hastalarina denk gelmissiniz.