• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tazminat ödemek zorunda kalmasam 7 senemi çöpe atacağım

evet kesinlikle zor ve yorucu , ama bana gece 3 te mail gelince kullanılıyormuş , köle vb gibi düşünmüyorum sadece zor olduğunu düşünüyorum , çünkü biliyorum ki karşımdaki kişide çalışıyor emek veriyor.

bir sunum hazırlamak asistana yaptırılabilir bir şeydir. bir sunum hazırlamaktan gocunan akademisyen olamaz.

dediğim gibi bazen işler bu şekilde yürüyor, mutlaka yetişmesi gereken bir şey çıkıyor , en basit örneği TUBITAK aylık rapor istiyor artık mesela haftalık dökümlenmiş vs vs... e bir öğretim üyesi dönemde ortalama 2 ders verse , bu derslerin labıyla beraber + projelerle iş yükü çok fazla oluyor. hem ders verip hem akademik olarak bir şeyler ortaya koymak göründüğü gibi basit değil. üniversitenin hocaya verdiği sorumlulukta fazla makale yazmaları gerekiyor vs vs.

örneğin ben şuanda hamile kalmayı planlasam danışmanımı bilgilendirmek zorundayım. eğer koşullarını yerine getiremeyeceksem , işler aksayamayacağına göre , kendine uygun bir çözüm yaratmalı. çünkü ortaya konulması gereken şeyler var.

akademisyenlik evrak işi değil, bir şeyler ortaya çıkarılmalı ve zamanında tamamlanmalı.

bazı arkadaşların akademik ortamla uzaktan yakından alakaları yok belli ki söyleyecek bir şey bulamadım , yaşamak lazım :)

çalışma koşullarını ben belirlemiyorum biraz daha sakiinnn :)))
TUBITAK aylik rapor istemez. Ara rapor ister ve sonuc raporu ister. Bir tek 1002 ise projeniz onda ara rapor yoktur. 2 yillik bir TUBITAK projem var. Yurutucuyum. Ara raporunu 1. yilin sonunda verecegim, ikinci yilin sonunda da sonuc raporu verecegim. Aylik rapor da nereden cikti?
Ben ogretim uyesiyim. Sizlerin soyledikleri seyleri okuyunca agzim acik kaliyor. Akademisyenlik zordur evet, bilimle ugrasmak kendini adama isidir. Ancak gecenin 3 unde de mail gelmez. Ne yapiyorsunuz ya oturup mail gelecek diye bilgisayarin basinda mi bekliyorsunuz?
Ben lab da doktora yaparken gece 12 lere kadar calistim evet ama hocam dedigi ya da zorladigi icin degil. Boyle bir sey hic olmadi. Sartlar o an onu gereltirdigi icin kalmak zorundaydim kaldim.
Sizleri okuyunca bunlar hangi universitede diyorum.
Doktora zaten zordur. Basli basina zor bir egitimdir. Master gibi degildir. Gercekten doktorada uzun sure labda calistigim oldu, evde de herkes yatip uyurken sabahladigim oldu. Doktora yaparken bebegim de vardi ve de evliydim ustelik. Dogum yapmama kimse karismadi, hocamdan da hamile kalmak icin izin falan istemedim, izin isteyeni de gormedim simdiye kadar. Ruh hastasi bir hocanin yaptigi seyler normal karsilanamaz. Akademisyenlik gece 3 te mail atip sabah bunu istiyorum degildir.
Sizler ruh hastalarina denk gelmissiniz.

Eklemek istedigim bir sey daha var. Master yaparken makalemi hocam yazmisti. Doktora yaparken hocam makaleni yaz dedi. Siz yazmayacak misiniz dedim. Akademisyen oldugunda gelip ben mi yazacagim makalelerini, ogren dedi. Ilk kez makale yazdigim icin epey zorlanmistim. Bir makale yazmak icin binlerce makale incelemistim. Ilk seferde de kabul olmadi zaten. Ama iyi ki de olmadi. Bana o olay cok tecrube katti. Dusunuyorum da eger ben o zorluklari yasamasaydim ne tek basima proje yazabilir ne de makale yazabilirdim. Hocam hakliydi. Cunku deneyleri yapan bendim ve karsilastigim zorluklari da bilen bendim. Bunu en guzel ifade edebilecek de bendim.
Doktora gercekten zahmetli. Hocanizin size makale yazdirmasini anlarim cunku sizi gelecege hazirliyor. Ancak diger anlattiginiz seyler bence insanlik disi. Iste o konuda hocaniza hak veremem. Hocalik demek ozel hayata mudahale ya da kolelik sistemi degildir.

Ne kadar yazik cok uzuldum. Akademisyen eşiyim esimin okadar zor zamanlari oldu ki ayni evde gorusemedigim zamanlar oldu onun calismasi gerektigi icin.ki siz bayan oldugunu icin evinizin ailenizin size daha cok ihtiyaci var.
Gidin rektörden randevu alin.bize anlaattiginiz gibi anlatin oda insan degilse pes artik.

bunun bir çıkış yolu olmalı okurken ilk aklıma gelen...meryem uzerlinin yaptığı taktik..tükenmişlik sendromu..sizin içinde bu tarz birşey olamaz mı

Alanımda çok iyi bir hoca olabilecekken sırf bu yüzden vazgeçtim öğretim görevlisi olmaktan. Bu ülkenin üniversiteli çocukları, asistanlarını kemiren proflardan öğreniyor dersleri, ne acı bir son! Canım çok zor ve emin ol çoğu hoca bu şekilde. Gözünü karartıp Rektöre yaz. Ne kadar yakın olabilirken babasının oğlu mu? Bu bir skandal. Ekşiye yaz. Haber kanallarına haber ver. Köşe yazarlarına. Feza Altun'a yaz. Taciz altındasın.. Ve sonun hiç iyi değil! Öyle yada böyle yanacaksın. Ama bu yanmaların aydınlığa çıkan tek yönü ayağa kaldırmak ortalığı.. Bak o zaman nasıl siniyor.

TUBITAK aylik rapor istemez. Ara rapor ister ve sonuc raporu ister. Bir tek 1002 ise projeniz onda ara rapor yoktur. 2 yillik bir TUBITAK projem var. Yurutucuyum. Ara raporunu 1. yilin sonunda verecegim, ikinci yilin sonunda da sonuc raporu verecegim. Aylik rapor da nereden cikti?
Ben ogretim uyesiyim. Sizlerin soyledikleri seyleri okuyunca agzim acik kaliyor. Akademisyenlik zordur evet, bilimle ugrasmak kendini adama isidir. Ancak gecenin 3 unde de mail gelmez. Ne yapiyorsunuz ya oturup mail gelecek diye bilgisayarin basinda mi bekliyorsunuz?
Ben lab da doktora yaparken gece 12 lere kadar calistim evet ama hocam dedigi ya da zorladigi icin degil. Boyle bir sey hic olmadi. Sartlar o an onu gereltirdigi icin kalmak zorundaydim kaldim.
Doktora zaten zordur. Basli basina zor bir egitimdir. Master gibi degildir. Gercekten doktorada uzun sure labda calistigim oldu, evde de herkes yatip uyurken sabahladigim oldu. Doktora yaparken bebegim de vardi ve de evliydim ustelik. Dogum yapmama kimse karismadi, hocamdan da hamile kalmak icin izin falan istemedim, izin isteyeni de gormedim simdiye kadar. Ruh hastasi bir hocanin yaptigi seyler normal karsilanamaz. Akademisyenlik gece 3 te mail atip sabah bunu istiyorum degildir.
valla ben de araştırma görevlisiyim
evlilik için hamilelik için izin filan ne demek şok oldum

hazir dogurmusken orda dogursaydin..manyakmi bu insanlar anlamiyorum. gece 3 te ne demek msj mail atmak? insansin sen kole degil..tatlim psikolojik seyler fiziksel olarak geri donebiliyor ilerde..ki simdiden durum kotuye gidiyor anlattigin kadariyla...cocugunu esini dusun. Sana birsey olsa kucuk yavrun ne yapar diye dusun. Ayrica antidepresan filan kullanmak iyi degil zaten..yan etkileride fazla. Gencligin yillarin bu kadar stres icinde gectikten sonra ne yapasin? Rapor al hasta kal birseyler yap elinde imkan varsa..

Ya siz kendinizi kandırın, sistem bu bilmem ne ayağına yaşadığınız haksızlıkları rasyonalize edin sonra siz de üst olunca astlara eziyet edin falan.

Brrr.

Türkiyede akademisyenler bu kadar lütufkar.

Görevleri olan şeyleri lütufmuş gibi gösteriyorlar.

Benim bölümüm gereği anlayışlı ve hümanist hocalarım oldu, sıkıntı çekmedim.

Ama mıymıylayan öyle çok ki, insanlara eziyet eden.

Yurtdışında hiç böyle görmedim.

Bölüm başkanı 15 dakika bekledim diye bana özür dileyen mail attı ağlamak istedim o an :KK70:
Tekrar gel tam vakit ayıramadım sana dedi
Dedim ki galiba ben insanım, haklarım falan var asdfghjk :KK70:

Ya siz kendinizi kandırın, sistem bu bilmem ne ayağına yaşadığınız haksızlıkları rasyonalize edin sonra siz de üst olunca astlara eziyet edin falan.

Brrr.

Bölüm başkanı 15 dakika bekledim diye bana özür dileyen mail attı ağlamak istedim o an :KK70:
ben o konuşan arkadaşın asistan olduğuna bile inanamadım yahu

Brrr.

Turkiyedeki burokrasi zaten insanin kafasini utuleyen. belediyeden tut ogretim gorevlilerine..hastanedeki hemsireden tut doktoruna cogu acinacak halde ama muhtaciz naparsin. kendilerini gercekten bulunmaz hint kumasi zannediyorlar..daha kotu zamanlar yasadiklarini anlatir buyuklerimiz ama suanki durumda cok fena bana kalirsa...herkes etiketiyle yasiyor ve bu korkunc birsey. yaptigin is..bi mesaj atiyorsun altina psikolog ahmet...vs vs yaziyorsun. sen copcu olsaydin ne yazacaktin? ben bu duzene karsiyim..guclunun gucsuzu muhtaci ezmesine karsiyim..sacma sapan gereksiz dayatmalarada karsiyim.

kural var ama uygulayan az. dogum izni sut izni bu kadinin yasal hakki mi? evet, o zaman vermek zorundasin..ayrica zirt pirt arayip mesajla maille taciz etmek nedir dogum izninde? bunlara insan demek iltifat.

1007 ' de artık aylık rapor istiyorlar (şubattan beri geçerli olan uygulama) ara rapordan farklı olarak hakemlere sunuluyor.

Bilkent üniversitesindeyim.

evet gecenin 3'ünde mail gelir. telefonlarımızda hocalar için ayrı tanımlanmış bir tercih kullanırız ve hocaları sessize almayız.

aynı şeyleri "şartlar onu gerektirdi yaptım " diyerek açıklamışsınız , ben farklı bir şey mi yazmışım. evet şartlar bu ?

doktora yaparken bebeğime kimse karışmadı demişssiniz doktora sırasında projede yer alıyor muydunuz ?

almıyorduysanız zaten neden karışsınlar ?

Ben de akademisyenim, fakültemde başka bir bölümde aynı tavırları öğrencilerine gösteren bir hoca var, hatta daha beter. Adam evli barklı, çocuklu asistanlarına bir nefes aldırmıyor, ne geceleri var ne hafta sonları. Tezi biten bir araştırma görevlisinin tezi enstitüye teslim etmesi için gereken son bir imzayı aylarca atmadı hatta kızın doktora tezi iptal edilecekti neredeyse. Sizin yapmanız gereken bir an önce tezinizi bitirmeye bakmak, ama malesef doçent olana kadar hala bu mobbing işleri ile uğraşabiliyorsunuz. Emeğinizi gözden çıkarmayın, dişinizi sıkın tezinizi bitirmeye bakın.

1007 ' de artık aylık rapor istiyorlar (şubattan beri geçerli olan uygulama) ara rapordan farklı olarak hakemlere sunuluyor.

Bilkent üniversitesindeyim.

evet gecenin 3'ünde mail gelir. telefonlarımızda hocalar için ayrı tanımlanmış bir tercih kullanırız ve hocaları sessize almayız.

aynı şeyleri "şartlar onu gerektirdi yaptım " diyerek açıklamışsınız , ben farklı bir şey mi yazmışım. evet şartlar bu ?

doktora yaparken bebeğime kimse karışmadı demişssiniz doktora sırasında projede yer alıyor muydunuz ?

almıyorduysanız zaten neden karışsınlar ?
Ben ODTU mezunuyum. Su an baska universitede ogretim uyesiyim. 3001 projem var devam eden. Doktora sirasinda evet projede yer aliyordum. Emziriyordum hatta o sira. Gunduzleri anneme birakiyordum. Hatta bir de babamin banka ve odeme islerini bile takip ediyordum. ve de evliydim. eve gelince ev isi de yapiyordum. Yardimcim ds yoktu. Gece de herkes uyuyunca kendi islerimi yapiyordum. Cok uykusuz gezdigim de olmustur. Labda deneylerim devam ettiginde gece cok gec saatlere kadar kaldigim da oldu. Insan severek yaptigi birseyden sikayetci olmuyor sanirim. Hocam gece ucte aramazdi beni ama. Gece de mail atip sabah birsey istemezdi. Canim hocam. Insan gibi insan. Benim icin de ornek bir hoca... Su an Bilkentte kendisi...

Asistan. Ancak hoca secimi yanlis. Kendiyke ilgili problemlero olan bir hoca secmis. Hocasinin once kendisiyle ilgili problemleri cozmesi gerekir.
yok yok konuyu yazan arkadaşı demedim bu işler böyle diyen arkadaşa şaşırdım ben

Back
X